Lars Ulrich czy Nicko Mc' Brain?|

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: Lars Ulrich czy Nicko Mc' Brain?|

Post autor: Deadlock »

mam popelnic samobojstwo? hehe...pare osob by sie tu ucieszylo...

jedno male pytanko...to ja myslalem ze Derek Roddy tych ''pedalow'' ma duzo...ale na ki **uj my to wszystko ? na co tyle stopek ? wytlumaczcie mi ktos ?> no o co kurde biega...

o tomach czy blachach...juz nie wspominam...koles musi miec bardzo malego fiuta zeby sie tak obwiesic...a kasy nasrane ;/

i jaka muze ten typ gra ?
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Invader pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek

To jest zestaw Terry'ego fajny nie :twisted:
ale lans
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Pierdolnięty człowiek
Deadlock
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Deadlock »

no nie? ja pierdole... nie ogarniam kolesia ...naprawde teraz sie nawalilem jeszcze i jak na to patrze to widze podwojnie
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Stoneman pisze:i jaka muze ten typ gra ?
Terry John Bozzio - amerykański kompozytor i instrumentalista, wirtuoz instrumentów perkusyjnych.

Znany z występów w grupie muzycznej Franka Zappy oraz UK, sławę przyniósł mu utwór wykonywany wraz z Zappa pt. The Black Page określany jako "koszmar muzyka" (karta zapisu nutowego w swej złożoności jest prawie czarna).

Znany również ze współpracy z takimi muzykami i grupami jak Duran Duran, Jeff Beck, Chad Wackerman, Steve Vai, Steve Stevens, Tony Levin, Andy Taylor, Robbie Robertson, Gary Wright, Don Dokken, Paul Hyde, Herbie Hancock, Dweezil Zappa, Billy Sheehan, Richard Marx, Matsumoto Hideto, Fantomas, czy KoRn.
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Evil »

Awatar użytkownika
FanMaiden
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: FanMaiden »

Ja wolę nieco bardziej grę Larsa, ale trzeba przyznać, że McBrain to niezły jajcarz i nieźle wymiata na pojedynczej stopie.
Son after sin
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Son after sin »

Powiem tak. Inna muzyka, inny styl gry.

Indywidualnie kogo wybieram ? McBraina. Już nawet nie chodzi o osobowość fantastyczną, ale po prostu za to z jakim spokojem on gra. Nie trawięperksuistów co skaczą podskakują i motają się jak pojebani za perkusją. Uwielbiam jak grają spokonie, z opanowanie i chodzi "nadgarstek" tylko.

Moje osobiste zdanie ;)
I don't give a fuck
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Son after sin pisze:Powiem tak. Inna muzyka, inny styl gry.

Indywidualnie kogo wybieram ? McBraina. Już nawet nie chodzi o osobowość fantastyczną, ale po prostu za to z jakim spokojem on gra. Nie trawięperksuistów co skaczą podskakują i motają się jak pojebani za perkusją. Uwielbiam jak grają spokonie, z opanowanie i chodzi "nadgarstek" tylko.

Moje osobiste zdanie ;)
Dobrze to ująłeś, mam podobne zdanie...
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Lubię obydwu bębniarzy, ale jednak Nicko jest zdecydowanie lepszy. McBrain to profesor, bez wątpienia jeden z najlepszych perkusistów w historii, Nicko odkąd przyszedł do Maiden, od razu miał na ten band wielki wpływ, Nicko ma swój własny charakterystyczny styl. Lars jest taki jak koledzy wyżej już wymienili, lubi się popisywać, pokazuje co to nie on, a Nicko zawsze schowany za bębnami siedzi spokojnie i idealnie wykonuje swoją pracę, skupia się wyłącznie na grze, wygłupia się tylko w przerwie :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pablo1919 pisze:McBrain to profesor, bez wątpienia jeden z najlepszych perkusistów w historii
Chyba troszkę przesadziłeś ;)
www.MetalSide.pl
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Nicko jest lepszy, bo nie gubi rytmu :mrgreen:
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

gumbyy pisze:
Pablo1919 pisze:McBrain to profesor, bez wątpienia jeden z najlepszych perkusistów w historii
Chyba troszkę przesadziłeś ;)
Zależy co dla kogo znaczy najlepszy... Dla jednych może to być szybkość. Znam niektórych, którzy wymieniają perkusistów speed black metalowych i mówią, ze są najlepsi (bo najszybsi). Dla mnie jednak w większości to nic specjalnego (głownie podwójna stopa i ciągle talerze). Sam osobiście uważam Nicko za jednego z najlepszych, bo uwielbiam bogątą perkusję i jego pojedynczą stopę. Lubię te smaczki i to, że na koncertach raczej gra czysto (pisze raczej, bo osobiście przeciez nie widziałem jego wszystkich koncertów, a te które widziałem raczej się nie mylił, czego nie mogę powiedzieć o Larsie (którego zresztą tez lubię, ale raczej na płytach studyjnych).
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Obydwaj ciency, ale pojedynku z Larsem nie sposób przegrać, więc głos na Nicko :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Yaaqb pisze:Obydwaj ciency
Ja nie jestem znawca, wiec sie nie bede wypowiadał. Muzyka to nie sa zawody sportowe, żeby gadać, że "ten dobry, a ten do bani" Ja cenie prostote i wole np mniej skomplikowane solówki, które dobrze brzmią, niz niektóre wyfiziowane sola np Dream Theatre (mowa o gitarach) Zawsze śmieszyły mnie takie tematy, imho to kindermetalowe jałowe dyskusje...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Najlepszy jest Ringo Starr
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Emilio pisze:
Yaaqb pisze:Obydwaj ciency
Ja nie jestem znawca, wiec sie nie bede wypowiadał. Muzyka to nie sa zawody sportowe, żeby gadać, że "ten dobry, a ten do bani" Ja cenie prostote i wole np mniej skomplikowane solówki, które dobrze brzmią, niz niektóre wyfiziowane sola np Dream Theatre (mowa o gitarach) Zawsze śmieszyły mnie takie tematy, imho to kindermetalowe jałowe dyskusje...
No masz rację, to niby wszystko kwestia gustu. Ale jak słyszę jałowe, nudne i bardzo mało wymagające techniczne 'bum-cyk, bum-cyk' Larsa to dostaję na łeb. I na dodatek irytuje mnie, że człowiek, który tak mało potrafi (albo nie potrafi pokazać tego co potrafi, co mniej więcej sprowadza się do tego samego), jest podawany za wzór perkusisty czy coś w tym stylu. Z kolei Nicko nie gra też nic trudnego, ale momentami ciekawie i przede wszystkim aż tak nie rzuca się w uszy monotonia jego stukania, jak w przypadku Metalliki.

Kindermetalem nie jestem, metalem tym bardziej i wydaje mi się, że każde tego typu pytanie, jak to zawarte w temacie, ma w domyśle 'twoim zdaniem'. I wtedy już rozmowa ma sens, wiadomo że tego obiektywnie nie da się ocenić.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Neil Peart zjada ich z ketchupem.
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Bez dwóch zdań. Chociaż jak dla mnie najlepsi perkusiści to Joey Jordison i The Rev [*]. Ale to już, jak mówiłem, kwestia gustu. Za to Peart jest po prostu lepszy od Nicko i Larsa, razem wziętych pewnie nawet.

Muszę troszkę skorygować mój pogląd, właśnie oglądałem koncert Big 4 na BluRayu i Lars bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Ale wiadomo, w studiu można zrobić wiele :) Z tym, że jego gra tym razem nie była aż tak nudna jak zwykle.
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Ach, stęskniłem się za tymi tematami :lol:
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Zablokowany