10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
LOL Przy takich cenach poważnie zastanawiam się nad tym, czy nie zaryzykować kupna biletu w dniu koncertu. Muszę to przemyśleć, ale bez dobrych innych zespołów to jakaś kpina jest, więc liczę, że coś fajnego dorzucą.
Sonisphere w Szwecji był tańszy z genialnym składem w tym roku...
Sonisphere w Szwecji był tańszy z genialnym składem w tym roku...
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 12:41 pm przez Madril, łącznie zmieniany 1 raz.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Chyba najciekawsza informacja - będą dwie sceny!!
Co do tego gderania na Early Entrance to absurd... Teren festiwalu zostanie otwarty prawdopodobnie około 12-13... Ciekawe kto wytrzymałby pod barierką jakieś 10-11h.
Trochę głupi pomysł Live Nation, ale niech szukają frajerów. 
Co do tego gderania na Early Entrance to absurd... Teren festiwalu zostanie otwarty prawdopodobnie około 12-13... Ciekawe kto wytrzymałby pod barierką jakieś 10-11h.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

O czym Ty mówisz, w 2005 r. w Chorzowie był Mystic Festival, kosztował 100 zł,a pojedyncze koncerty w krajach Zachodnich kosztowały drogo,pamiętam np. Paryż na który z tego forum jechała ekipa, z przelotem to kosztowało 7-8 stów.
To na Zachodzie poprostu dali sobie na wstrzymanie.Podczas gdy u nas zapanowała jakaś chora chciwość. To nie jest normalne ,że ceny biletów wzrosły tak dużo.
Nawet juz nie liczę GC,ale zwykła płyta-250 zł? To co tam obok Ironów ma zagrać? Elvis Presley do cholery?
Nie oszukujmy się,ceny są skandaliczne.
Jestem pewien ,że w Czechach,Bułgarii czy Grecji będzie inaczej.
To na Zachodzie poprostu dali sobie na wstrzymanie.Podczas gdy u nas zapanowała jakaś chora chciwość. To nie jest normalne ,że ceny biletów wzrosły tak dużo.
Nawet juz nie liczę GC,ale zwykła płyta-250 zł? To co tam obok Ironów ma zagrać? Elvis Presley do cholery?
O, jak będą dwie sceny, to jest szansa, że może jednak coś fajnego dorzucą, wtedy 400 mogę wydać bez narzekania. 
Cena ok, normalna dla takich imprez. Co prawda 4 dniowy Open'er jest tańszy
ale myślę, że dojdzie jeszcze kilka klasowych bandów, np. 'gejowski'
Motorhead, którego nigdy nie udaje mi się upolować.
Aha i co do tego Early Enterance, jak będę chciał to i tak dopcham się pod same barierki jak zrobiłem to np na Sziget podczas Wicker Mana... a za zaoszczędzone 50 zł kupię sobie kiełbę i piwo z sokiem
Aha i co do tego Early Enterance, jak będę chciał to i tak dopcham się pod same barierki jak zrobiłem to np na Sziget podczas Wicker Mana... a za zaoszczędzone 50 zł kupię sobie kiełbę i piwo z sokiem
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 12:45 pm przez cellman, łącznie zmieniany 1 raz.
W tym roku też były dwie sceny...
w TYM ROKU TEZ BYŁ 2 ZSCENY NA DRUGIEJ GRAŁ M.IN. FRONTSIDEMadril pisze:O, jak będą dwie sceny, to jest szansa, że może jednak coś fajnego dorzucą, wtedy 400 mogę wydać bez narzekania.
Wicker - patrzac na rozmiar tej sceny, to pewnie bedize cos pokroju autobusu z Frontsidem z zeszlego roku 
Hmm... nawet zaczyna mi się coś kojarzyć, nie byłem zainteresowany, to nie wiem. Jakby zrobili taki patent jak w Szwecji z dwoma scenami, to byłoby git. Choć mi w sumie wystarczy na głównej jeszcze jakiś zespół, który lubię i też ok.matt89bp pisze:w TYM ROKU TEZ BYŁ 2 ZSCENY NA DRUGIEJ GRAŁ M.IN. FRONTSIDEMadril pisze:O, jak będą dwie sceny, to jest szansa, że może jednak coś fajnego dorzucą, wtedy 400 mogę wydać bez narzekania.
Są tacy.WICKER MAN pisze:Co do tego gderania na Early Entrance to absurd... Teren festiwalu zostanie otwarty prawdopodobnie około 12-13... Ciekawe kto wytrzymałby pod barierką jakieś 10-11h.![]()
Trochę głupi pomysł Live Nation, ale niech szukają frajerów.
Ja nie mam zamiaru.
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 12:47 pm przez Madril, łącznie zmieniany 1 raz.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ojj, wcale niekoniczenie. Autobusu by nie zaznaczali na mapce... Mam nadzieję, że z tymi cenami dadzą naprawdę mocny skład i minimum 10 zagranicznych zespołów.Kuki91 pisze:Wicker - patrzac na rozmiar tej sceny, to pewnie bedize cos pokroju autobusu z Frontsidem z zeszlego roku
Kuki91 pisze:Wicker - patrzac na rozmiar tej sceny, to pewnie bedize cos pokroju autobusu z Frontsidem z zeszlego roku
ZłapanyWCzasie pisze:O czym Ty mówisz, w 2005 r. w Chorzowie był Mystic Festival, kosztował 100 zł,a pojedyncze koncerty w krajach Zachodnich kosztowały drogo,pamiętam np. Paryż na który z tego forum jechała ekipa, z przelotem to kosztowało 7-8 stów.
Sorki, stalem sie Twoim fanem
Rok temu za Czechy placilem 300zł po dokladnym przeliczeniu. GC kosztowal 415 zl po dokladnym przeliczeniu. W 2009 za Sonisphere w Nijmegen(nie bylo GC) placilem po przelcizeniu ok. 320 zł.
Porownujac Mystic do Sonisphere to tak jakbys porownywal Metalmanie do Sonisphere... Prosze, pomysl 3 razy nim cos napiszesz
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Ja bojkotuję ten zasrany koncert,nawet z Motorheadem,dająć 250 zł, nie będe widział dosłownie nic,dając 400 zł, będe czuł się zwyczajnie oszukany.Z dojazdem to jest 500 zł,za taką cenę w 2005 r. pojechałbym poza Chorzowem jeszcze do Pragi dzień wcześniej.
To jest nienormalna cena.
Oczywiście znajdzie się cała masa ludzi w Warszawie,która da tyle kasy i organizatorzy sprzedadzą te 35-40 tys. biletów co będzie pewnym sukcesem, licząc tylko bilety na GC i sektory których sprzeda się połowa całości mamy już zysk 6 mln złotych ,czyli razem organizatorzy zarobią ponad 10 mln złotych.
Ja jednak nie dam im zarobić ani grosza.
Można by było zamiast tego zrobić fest podobny do Sziget na Węgrzech,kilkudniowy,zespoły z różnej półki,Iron Maiden grającego jednego dnia,opcja biletu jednodniowego ,płyta bez podziałów,dajmy na to 200 zł ,do tego jakiś zespół w podobnej stylistyce jako support i by grało. Zarobili by nawet wtedy więcej,a tak pseudo festival Sonisphere z czterema zespołami i ludziom wciskają kit ,że to wielkie wydarzenie.
We Włoszech,Francji czy Holandii 10 takich festivali można zrobić latem...o Niemczech czy Szwecji nie mówiąc.
Mystic pod jakim względem był gorszy od Sonisphere,bo nazwa inna,bo ceny mniejsze?
Mystic miał skład ,który będzie porównywalny do tego z tegorocznego Sonisphere?
Nightwish,Kreator,Primal Fear ? czy to taki słaby skład? biorę kwestie komercyjne bo o to chyba Ci chodzi.
Poprostu organizatorzy Mystic nie byli aż tak wyrachowani,by sobie życzyć 400 zł za bilet na miejsca stojące, wtedy jeszcze nikt nawet nie myślał o takich cenach.
Plus nie było durnowatego dzielenia płyty.
To jest nienormalna cena.
Oczywiście znajdzie się cała masa ludzi w Warszawie,która da tyle kasy i organizatorzy sprzedadzą te 35-40 tys. biletów co będzie pewnym sukcesem, licząc tylko bilety na GC i sektory których sprzeda się połowa całości mamy już zysk 6 mln złotych ,czyli razem organizatorzy zarobią ponad 10 mln złotych.
Ja jednak nie dam im zarobić ani grosza.
Można by było zamiast tego zrobić fest podobny do Sziget na Węgrzech,kilkudniowy,zespoły z różnej półki,Iron Maiden grającego jednego dnia,opcja biletu jednodniowego ,płyta bez podziałów,dajmy na to 200 zł ,do tego jakiś zespół w podobnej stylistyce jako support i by grało. Zarobili by nawet wtedy więcej,a tak pseudo festival Sonisphere z czterema zespołami i ludziom wciskają kit ,że to wielkie wydarzenie.
We Włoszech,Francji czy Holandii 10 takich festivali można zrobić latem...o Niemczech czy Szwecji nie mówiąc.
Wybacz,ale prezentujesz typową postawę dla młodych ludzi.Wszystko Wam można wcisnąć. Gówno to gówno,ale gówno w złotym papierku to...o ho,ho panie.Kuki91 pisze:
Porownujac Mystic do Sonisphere to tak jakbys porownywal Metalmanie do Sonisphere... Prosze, pomysl 3 razy nim cos napiszesz
Mystic pod jakim względem był gorszy od Sonisphere,bo nazwa inna,bo ceny mniejsze?
Mystic miał skład ,który będzie porównywalny do tego z tegorocznego Sonisphere?
Nightwish,Kreator,Primal Fear ? czy to taki słaby skład? biorę kwestie komercyjne bo o to chyba Ci chodzi.
Poprostu organizatorzy Mystic nie byli aż tak wyrachowani,by sobie życzyć 400 zł za bilet na miejsca stojące, wtedy jeszcze nikt nawet nie myślał o takich cenach.
Plus nie było durnowatego dzielenia płyty.
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 12:54 pm przez ZłapanyWCzasie, łącznie zmieniany 1 raz.
Bemowo pewnie rzuci z 5tys. dla mieszkańców. 
Rozumiem, ze chetnie zapewnisz organizatorom budzet poczatkowy na zrobienie drugiego Sziget? Coraz bardziej CIe lubie
W zasadzie nie dziwie sie frustracji niektorych osob,bo ceny biletow zakrawaja o pomste do nieba.I zgadzam sie ze cena 400-450 pln to czyste skurwysynstwo.Na ostatniej edycji gdzie bilet zakupilem za 200 pln na plyte komfort ogladania konceru byl zaden a w zaszadzie wcale tego komfortu nie bylo.
Jak to jest ze kombi tickets na taki GMM kosztuje 150-160 euro i gra tam 70 ekip a tu na 4-5 ekip trzeba wydac raptem niewiele mniej.
Reasumujac krotko ceny wejsciowek na Sonis 2011 to totalna porazka i ktos kto te ceny ustalal dobrze ma najebane w bani.
Jak to jest ze kombi tickets na taki GMM kosztuje 150-160 euro i gra tam 70 ekip a tu na 4-5 ekip trzeba wydac raptem niewiele mniej.
Reasumujac krotko ceny wejsciowek na Sonis 2011 to totalna porazka i ktos kto te ceny ustalal dobrze ma najebane w bani.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Nie zaproponuję, bo w Polsce to by nikomu się nie opłacało,takich festivali np.w sąsiednich Czechach jest mnóstwo. Mają Noc pełną Gwiazd,Masters of Rock,Metalfest w Pilźnie,Brutal Assault, co nie przeszkadza im jeszcze w robieniu Sonisphere.
W Polsce jest inaczej,nie robi się tylu festivali,po to by zrobić jeden i
trąbić w mediach,że to wielkie wydarzenie .
ps.aha GC w Nijmegen? faktycznie Holandia to dobre porównanie,jak cholera,Holender przeciętny zarabia 5 razy więcej od Polaka. Porównaj sobie jeszcze organizację na polskich koncertach i organizację gdzie indziej.
W Polsce jest inaczej,nie robi się tylu festivali,po to by zrobić jeden i
trąbić w mediach,że to wielkie wydarzenie .
ps.aha GC w Nijmegen? faktycznie Holandia to dobre porównanie,jak cholera,Holender przeciętny zarabia 5 razy więcej od Polaka. Porównaj sobie jeszcze organizację na polskich koncertach i organizację gdzie indziej.
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 12:57 pm przez ZłapanyWCzasie, łącznie zmieniany 1 raz.
kupie bilet na GC max 250 zł 
Akurat Sonisphere to inna bajka, gdzie wiekszosc zaplecza organizuje sie na wszystkie festiwale na raz. Zas Masters Of Rock/Metalfest/Brutal Assault to juz festiwale przyciagajace sponsorow i majace wlasne zaplecze. U nas byly proby z Hunterfestem, co nie wyszlo przez wlasnie budzet.
Poza tym, jesli to by nie bylo wielkie wydarzenie, to nie przyciagneloby w zeszlym roku 100 tys ludzi z calego swiata
EDIT: Napisalem, ze w Nijmegen w ogole nie bylo GC.... Za to Ty postudiuj sobie, ze ceny za Sonisphere sa porownywalne wszedzie.... To, ze zarobki nie sa takie same, to juz nie wina organizatorow....
Poza tym, jesli to by nie bylo wielkie wydarzenie, to nie przyciagneloby w zeszlym roku 100 tys ludzi z calego swiata
EDIT: Napisalem, ze w Nijmegen w ogole nie bylo GC.... Za to Ty postudiuj sobie, ze ceny za Sonisphere sa porownywalne wszedzie.... To, ze zarobki nie sa takie same, to juz nie wina organizatorow....
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 1:00 pm przez Kuki91, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczę na zajebiście dużo supportów, 10 - 13 bandów łącznie!