10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: qracoss »

10-13 ekip jak w tym roku heheh cos czuje ze znowu polska edycja bedzie najmarniejsza z wszystkich,obym sie mylil
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

A gdzie ja napisałem do cholery,że nie jest.OCzywiście ,że jest.
Tylko,że takie same wielkie wydarzenie jest to w Czechach gdzie by ściągnąć ludzi nie trzeba im mówić jak do bydła" jedyny taki koncert w Czechach itd."
Tam koncertów odbywa się 2-3 razy więcej niż u nas,są festy na które jak zauważyłeś sponsorzy chcą dawać kasę. A dlaczego chcą? bo są profesjonalnie zorganizowane czego o Hunterfest powiedzieć absolutnie nie można.
U nas nawet koncerty wielkich gwiazd nie są w pełni profesjonalne

W pierwszej chwili się oburzyłem,wkurzyłem,ale teraz...mam to gdzieś, kto chce ten zapłaci,ja nie zapłacę z zasady.
Widziałem Iron Maiden 5 razy i nigdy by widzieć ich z bliska nie płaciłem 400 zł,nigdy nawet nie płaciłem połowę z tego.
Jeszcze ten pomysł Live Nation by jeszcze ograbić ludzi z tym Early Ertrance...nie mają nawet resztek przyzwoitości.

Nie obchodzi mnie,że to festival,bo co Oni tam takiego mogą dać...i tak skład będzie najuboższy z wszystkich krajów.
Awatar użytkownika
Wuja
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Wuja »

Zważywszy, że w sondzie na fejsbuku organizatorzy Sonisphere pytali się użytkowników, jakie 5 zespołów chcieliby zobaczyć w przyszłym roku, liczycie na dużo supportów? ;)

To im się zwyczajnie nie opłaca, więcej zespołów = mniej zysków. A już przy samym Iron Maiden i dajmy na to Slipknot i Motorhead jakieś 30-40 tys osób mają gwarantowane.
Awatar użytkownika
matt89bp
-#Invader
-#Invader

Post autor: matt89bp »

bilety mają być dostępne od jutra w sprzedaży :| a kiedy podadzą inne zespoły bo to dosyć dziwny zabieg podać jeden zespół i przywalić 400 zł za bilet a jak widać wsrów Was wielkich fanów Iron Maiden nie wzbudza to zachwytu taka sytuacja a co mam powiedzieć ja bo wielkim fanem Ironow nie jestem ale moglbym pojechac ich zobaczyc.
W tamtym roku bylo inaczej
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

RALF pisze:Liczę na zajebiście dużo supportów, 10 - 13 bandów łącznie!
Tak i festiwal zacznie się o 8 rano. Ralf :facepalm:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

17-18 Motorhead
18.30-20 Slipknot
20.30-22 Iron Maiden

i dowidzenia +może coś Polskiego albo jakiś młody zespół zagraniczny

Jak się chce robić duży fest,to na pewno nie jednodniowo!
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 1:14 pm przez ZłapanyWCzasie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Nic nowego się nie dowiedziałem... Bilety - tak jak było mówione, przed oficjalnym info. Skład się sprawdził. Co jak co ale 400-450zł jak za koncert Iron Maiden to trochę dużo :roll:
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

W przyszlym roku bedzie podobnie jak w tym.3-4 ekipy i nara pa hehehe.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Dlatego to dla mnie szczyt idiotyzmu to całe Sonisphere jest.
Ani to potężny festival,gdzie faktycznie każdy znajdzie coś dla siebie i ceny w stylu 400 zł są do strawienia.
Ani to dobra informacja dla fanów tylko i wyłącznie głównej kapeli,bo muszą płacić dodatkowo 150-200 zł by zobaczyć swój ukochany zespół

Dodam też ,że szansa na to by nie dzielić sceny byłaby większa gdyby festival był kilkudniowy bo by się liczba osób rozbiła na konkretne dni ,a też masa ludzi kupiłaby bilet tylko na jeden dzień. Robienie festivalu ma tylko wtedy sens.
Tylko,że na takim BEMOWIE (hahaha) ciężko byłoby o postawienie pola namiotowego.
Awatar użytkownika
sunnus
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: sunnus »

Szkoda że jednak Ironi nie zagrają osobnego koncertu w Polsce no ale dobrze że w ogóle zawędrują do naszego pięknego kraju. :D można powiedzieć że na ten festiwal chcę się wybrać tylko na Iron Maiden więc patrząc przez ten pryzmat ceny biletów są trochę wysokie - szczególnie że chciałbym kupić ten za 400zł. To byłby mój pierwszy koncert Ironów. Zapowiada się smakowicie. :D
Gdyby zawitał jeszcze SOAD.. Ale tak jak ktoś już wcześniej wspomniał, grają koło tego dnia koncerty i to raczej niemożliwe. Ale cóż. Up the Irons! :D
Motorhead'ów to znam tylko Bastards, a Slipknot więcej niż jeden album ale jakoś mnie nie podnieca że mieliby grać..
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 1:22 pm przez sunnus, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Fakt troche duzo ale po pierwsze dla maiden wszystko a po drugie juz za maiden+slipknot 400 mozna dac, oby nie bylo tak ze drugiej sceny np ze slipknotem nie bedzie sie slyszec w ogole stojac na golden, w szwecji np tak bylo
Awatar użytkownika
matt89bp
-#Invader
-#Invader

Post autor: matt89bp »

Ironi + Slipknot + Motorhead + Avenged Sevenfold + Vader i ok bedzie
bo o Trivium czy Disturbed, SOAD nie ma co marzyć
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Gdy to Motorhead będzie grał 1,5/2 godziny i będzie zaraz przed Iron Maiden to się jeszcze będzie można zastanowić, ale naprawdę te ceny są bandyckie.

Tymbardziej,że Bemowo dla swoich mieszkańców zapewni pewnie z 2-3 tys. darmowych wejść.
Wszystko dla wybrańców.
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

remi pisze:Fakt troche duzo ale po pierwsze dla maiden wszystko a po drugie juz za maiden+slipknot 400 mozna dac, oby nie bylo tak ze drugiej sceny np ze slipknotem nie bedzie sie slyszec w ogole stojac na golden, w szwecji np tak bylo
Masa ludzi przechodziła z jednej sceny do drugiej. Przez wielkie błoto. :D
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 1:26 pm przez Madril, łącznie zmieniany 1 raz.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

też mi się nie podoba cena 400 zł za GC, ale wydawać 200 na zwykłą płytę mija się z celem. W takim wypadku już wolę nic nie wydawać i iść pod płot ;)
także będę musiał wyściubić te 4 stówki... mam nadzieję, że na GC nie wykupią biletów w ekspresowym tempie i tak po świętach/na początku roku da radę...
ja mam przynajmniej ten komfort, że na bemowo mam blisko ;)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Jak cholernie sie ciesze,że jechałem na Sziget Festival za nieco ponad 300 zł z dojazdem i widziałem Iron Maiden w tym roku,gdybym czekał na koncert w Polsce teraz byłoby mi cholernie smutno.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

A mnie się podoba. Cena mnie nie zabiła (takiej dokładnie się spodziewałem). Ale zaczęło się typowe polskie narzekanie.

ZłapanyWCzasie nie chcesz nie jedź. Ale proszę nie truj tutaj już. Każdy przyjął do wiadomości, że jesteś niezadowolony.

Do zobaczenia na GC! :dance:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jutro kupuję bilet - GC (450) :pijak:
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Jakie są pojemności poszczególnych stref - zwłaszcza GC? Jakie są wymiary, odległości? Np. na ile od sceny sięga w głąb płyty Golden Circle? Jak daleko jest trybuna?

M.
Awatar użytkownika
sunnus
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: sunnus »

beaviso pisze:Jakie są pojemności poszczególnych stref - zwłaszcza GC? Jakie są wymiary, odległości? Np. na ile od sceny sięga w głąb płyty Golden Circle? Jak daleko jest trybuna?

M.
z tego co się orientowałem to golden circle to tak naprawę jest bardziej prostokąt niż okrąg :P tyle że większość stoi w takim półokręgu. A i pisał ktoś wcześniej że na GC weszło tyle ile chciało ludzi, to znaczy bilety nie były limitowane.. :lol:
ODPOWIEDZ