podjazd dla wózków będzie na pewno, ale myślę, że najwygodniej i najlepiej będzie, jak po prostu jutro zadzwonisz do organizatora i się dowiesz co-i-jakCarcass75 pisze:Witam wszystkich
Mam pytanie odnośnie zakupu biletu. Siedzę na wózku i do tej pory byłem na czterech koncertach mojego ukochanego Maiden, ale teraz przed Bemowem czuję respektNie wiem jaki kupic bilet, by wyjść z gigu cały
Czy najbezpieczniej będzie na bocznych sektorach z trybunami? Proszę podpowiedzcie
10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
100% racji przyznaję KukiKuki91 pisze:Zlapany - naprawde nie widzisz roznicy miedzy pojedynczym gigiem Ironow a festiwalem?
nie każdemu się podoba że MAIDEN u na grają na feście (w tym mnie), ale to właśnie powoduje tak dużą cenę w przeciwieństwie do solowego gigu
Jest i Budziol! Na prawdę przydałoby się tu porządek zrobić, bo już nawet o gitarach było chyba 
Stary nie wierze, że to piszesz bez żadnych wspomagaczy. Albo jesteś tak zadufany w swoje zdanie albo nic do Ciebie nie dociera. Pokazano Tobie jak denne masz argumenty to zaraz się zacznie, że ten żyd a tamten komunista. Zobaczymy ile wyniesie Ciebie Iron gdzieś za granicą w takiej Rumunii jak chcesz. Policzysz dojazd i bedziesz wtedy inaczej śpiewał.Tak się tu czuję,jakby tu kilka osób miało jakąś spółkę z organizatorami polskiego Soni
BTW - z tego co wiem to w tym roku grali w Rumunii na parkingu przed jakimś marketem. Ciebie to oczywiście nie oburza, ale Bemowo - przecież to pole gdzie niemalże ziemniaki zbierają.
Ja proponuję na kolejne grupy poczekać a potem krytykanctwo rozwijać!
jestem jestem, zaraz przekopę się przez 10 podstron 
ładnie żeście się postarali

ładnie żeście się postarali
też czekam na razie, cena pomyłka, a tylko GC wchodzi w gręMadril pisze:LOL Przy takich cenach poważnie zastanawiam się nad tym, czy nie zaryzykować kupna biletu w dniu koncertu. Muszę to przemyśleć, ale bez dobrych innych zespołów to jakaś kpina jest, więc liczę, że coś fajnego dorzucą.
Boże, a myślałem, że po ogłoszeniu oficjalnego info ten temat ruszy jakoś normalnie. A tu jeszcze gorzej jest
Ja w sumie też się wypowiem, a co
Otóż, uważam, że ceny, jak na jedyną podaną na razie informację, są za wysokie. Ale takie są! Bo takie, niestety, są realia - zachodnie ceny, polska płaca. Nie skaczę z radości, że wydam te 400 zeta na koncert, ale kurcze - widzę ten zespół raz na 2 lata. A co jeśli np. będzie to ostatni koncert Maiden w naszym kraju ?? (odpukać !!!!) Bo jednak co w Polsce, to w Polsce, wiadomo, to koncert dla nas. Nie dla Niemców, nie dla Czechów, ale ten jeden jest właśnie skierowany głównie do NAS. Cieszę się, że "robię" też halowy Berlin, bo oczywiście zawsze to szansa, że jak w PL będzie słabo, to wcześniej byłem w Berlinie widziałem co i jak. Rozumiem, że kogoś nie stać na dwa koncerty Maiden w jednym roku. Ale czy to tak wiele raz na dwa lata wydać 400 zł na bilet ?? Zaryzykuję stwierdzenie, że nie.... A komu nie zależy żeby być koniecznie pod sceną (bo co, jak ktoś jest powiedzmy trochę dalej to gorszy jest?), to sobie zapłaci 200 i stanie w wygodnym miejscu, posłucha muzyki, popatrzy na telebim i będzie git
Dziwi mnie tylko, że niektórzy wciąż jak mantrę powtarzają o tych cenach, mimo że już było parę razy tu pisane, że w niektórych krajach jest niewiele lepiej w tej materii... Oczywiście, że mogłoby być taniej, byłoby ekstra. Też uważam, że Maiden,Slipknot + Motorhead to jednak ~100 zeta mniej powinno być na GC i ~50 zeta mniej za zwykły bilet. Ale ustalono takie a nie inne ceny i narzekanie nic nie pomoże. Nie mogę jednak zrozumieć głosów, a takie się tu przewijały, życzących Soni w Polsce klapy finansowej. Dlaczego ?! Dlaczego jedyny (moim zdaniem) metalowy festiwal z prawdziwego zdarzenia w tym kraju miałby się skończyć na drugiej edycji ? Ludzie, pomyślcie też przyszłościowo. Jak upadnie Soni, to np. żeby obejrzeć w jednym roku kilka ciekawiących mnie zespołów będę musiał wydać na wyjazdy 5 razy tyle ile bym wydał na jeden wyjazd, na jeden festiwal, gdzie grają razem. Gdzie tu opłacalność dla przeciętnego fana ?? A jeśli Soni będzie się rozwijać, to w końcu ceny mogą spaść, bo np. kiedyś stwierdzą, że robią 2-dniową edycję w Polsce i zaczną sprzedawać jednodniowe bilety.... Ave!
Otóż, uważam, że ceny, jak na jedyną podaną na razie informację, są za wysokie. Ale takie są! Bo takie, niestety, są realia - zachodnie ceny, polska płaca. Nie skaczę z radości, że wydam te 400 zeta na koncert, ale kurcze - widzę ten zespół raz na 2 lata. A co jeśli np. będzie to ostatni koncert Maiden w naszym kraju ?? (odpukać !!!!) Bo jednak co w Polsce, to w Polsce, wiadomo, to koncert dla nas. Nie dla Niemców, nie dla Czechów, ale ten jeden jest właśnie skierowany głównie do NAS. Cieszę się, że "robię" też halowy Berlin, bo oczywiście zawsze to szansa, że jak w PL będzie słabo, to wcześniej byłem w Berlinie widziałem co i jak. Rozumiem, że kogoś nie stać na dwa koncerty Maiden w jednym roku. Ale czy to tak wiele raz na dwa lata wydać 400 zł na bilet ?? Zaryzykuję stwierdzenie, że nie.... A komu nie zależy żeby być koniecznie pod sceną (bo co, jak ktoś jest powiedzmy trochę dalej to gorszy jest?), to sobie zapłaci 200 i stanie w wygodnym miejscu, posłucha muzyki, popatrzy na telebim i będzie git
Dziwi mnie tylko, że niektórzy wciąż jak mantrę powtarzają o tych cenach, mimo że już było parę razy tu pisane, że w niektórych krajach jest niewiele lepiej w tej materii... Oczywiście, że mogłoby być taniej, byłoby ekstra. Też uważam, że Maiden,Slipknot + Motorhead to jednak ~100 zeta mniej powinno być na GC i ~50 zeta mniej za zwykły bilet. Ale ustalono takie a nie inne ceny i narzekanie nic nie pomoże. Nie mogę jednak zrozumieć głosów, a takie się tu przewijały, życzących Soni w Polsce klapy finansowej. Dlaczego ?! Dlaczego jedyny (moim zdaniem) metalowy festiwal z prawdziwego zdarzenia w tym kraju miałby się skończyć na drugiej edycji ? Ludzie, pomyślcie też przyszłościowo. Jak upadnie Soni, to np. żeby obejrzeć w jednym roku kilka ciekawiących mnie zespołów będę musiał wydać na wyjazdy 5 razy tyle ile bym wydał na jeden wyjazd, na jeden festiwal, gdzie grają razem. Gdzie tu opłacalność dla przeciętnego fana ?? A jeśli Soni będzie się rozwijać, to w końcu ceny mogą spaść, bo np. kiedyś stwierdzą, że robią 2-dniową edycję w Polsce i zaczną sprzedawać jednodniowe bilety.... Ave!
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Bez żadnego niepotrzebnego marudzenia. Tylko fakty. Po pierwsze musimy poczekać na ogłoszenie pozostałych grajków i wtedy komentować stosunek ceny do wartości oferowanego produktu. Mnie, i większości (jak mi się wydaje) fanów IM bardziej odpowiadałby solowy koncert niż Sonispęd. Głównie chodzi mi tu o zajęcie miejsca pod sceną i nieczekanie pod nią kilku(nastu) godzin skazując się na wątpliwą dla mnie przyjemność oglądania np. Slipknot (z góry przepraszam ich fanów). Jeśli chodzi o finanse, to także za te same pieniądze można obejrzeć dwie sztuki Dziewicy u naszych zachodnich sąsiadów i mieć gdzieś Bemowo. Po za tym nie mówiąc już o kosztach i cenach biletów, to każdy znaczący europejski festiwal (do jakiego aspiruje Soni), podkreślam KAŻDY (!) bije na głowę Bemowo infrastrukturą. Czyli knajpki, jedzenie, alkohol itd. Kto jeździ i bywa ten wie. I nie chodzi tu o tylko o różnorodność i jakość, które zawsze wypadają na niekorzyść polskich openerów, ale także o ceny tegoż jadła i napitku. Nagłośnienie, jak wyżej. Czyli żenada. Nigdzie w Europie nie słyszałem tak źle nagłośnionych koncertów jak w Polsce. Pozostaje mieć nadzieję że tym razem organizatorzy, zamówią wreszcie całkowite nagłośnienie z zagranicy (stage.co na przykład), a nie będą się posiłkować w ramach oszczędności kilkunastoletnimi "przodami" Fotisa, lub innych krajowych lub greckich magików.
Reasumując. Płacimy na drogi i ich nie mamy, bulimy poprzez ZUS na nieistniejącą służbę zdrowia i wirtualne emerytury. Jesteśmy okradani i dymani przez KAŻDĄ ekipę rządzącą tym krajem, tak więc przy tym, Sonisphere może być ledwie małym pieczeniem w rowie.
Ja oczywiście będę należał do grupy jeleni którzy bilet nabędą, ale jeśli reszta narodu się opamięta i puści organizatorów z torbami, a impreza się nie odbędzie to wcale mi nie będzie żal.
PS. Szkoda mi tylko prawdziwych fanów, którzy być może nie będą mieli innej możliwości obejrzenia swojej ukochanej kapeli.
Reasumując. Płacimy na drogi i ich nie mamy, bulimy poprzez ZUS na nieistniejącą służbę zdrowia i wirtualne emerytury. Jesteśmy okradani i dymani przez KAŻDĄ ekipę rządzącą tym krajem, tak więc przy tym, Sonisphere może być ledwie małym pieczeniem w rowie.
Ja oczywiście będę należał do grupy jeleni którzy bilet nabędą, ale jeśli reszta narodu się opamięta i puści organizatorów z torbami, a impreza się nie odbędzie to wcale mi nie będzie żal.
PS. Szkoda mi tylko prawdziwych fanów, którzy być może nie będą mieli innej możliwości obejrzenia swojej ukochanej kapeli.
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 7:59 pm przez IRONSPARTAN, łącznie zmieniany 1 raz.
O tym pisał też ZłapanyWCzasie, ale przecież na niego można naskakiwać, że nie zna sie i nie ma racjiIRONSPARTAN pisze:PS. Szkoda mi tylko prawdziwych fanów, którzy być może nie będą mieli możliwości obejrzenia swojej ukochanej kapeli.
Poza tym Ironspartan
To też dobrze zauważyłeś, też mnie męczy ten fakt... Ale dlaczego akurat na Soniwojteq pisze:Bo jednak co w Polsce, to w Polsce, wiadomo, to koncert dla nas. Nie dla Niemców, nie dla Czechów, ale ten jeden jest właśnie skierowany głównie do NAS.
Jak ktoś jest prawdziwym fanem, zrobi wszystko żeby tylko tą ukochaną kapele zobaczyc. Tym bardziej, że 200 zł to nie majątek.IRONSPARTAN pisze:Szkoda mi tylko prawdziwych fanów, którzy być może nie będą mieli innej możliwości obejrzenia swojej ukochanej kapeli
-
MurderousTrooper
- -#Wrathchild

Nie podoba mi się to, że będzie to koncert na Sonisphere. Zdecydowanie wolałabym chociażby tę Gwardię sprzed dwóch lat... Nie był to oszałamiający koncert pod względem organizacyjnym, ale ludzie przyjechali tam ze względu na IM i podejrzewam, że tylko dla nich (ew. supporty były ciekawym dodatkiem). Natomiast to, co oprócz wygórowanych cen nie podoba mi się w festiwalach, na których grają moje kochane kapele to to, że jest to spęd pospólstwa - ten przyjedzie na Maiden, ten na coś innego, a tamten jeszcze na coś... I tak wszyscy sobie przeszkadzają i na siebie psioczą, bo jednemu nie podoba się ten zespół, drugi musi przeboleć tamten... Zasmuciłam się, gdy występ Maiden na Sonisphere się potwierdził, ale jest druga strona medalu - w końcu ponownie zobaczę ich koncert (co wcale w Polsce nie zdarza się tak często...). Pieniędzy nie będę żałowała, bo to dla mnie spełnienie marzeń. A jeśli ktoś mówi o koncercie za granicą... No cóż, wyjazd na taki koncert jest utrudniony, kiedy cała rodzinka słucha Maiden, jednego szczęśliwca nie wytypujemy, a kilkuosobowy wyjazd za granicę na taki koncert jednak kosztuje swoje. No cóż, "lepszy rydz, niż nic". 
Wicker też pisał, że liczy na 10 zagranicznych bandów, jego się nie czepiłeścellman pisze:RALF napisał/a:
Liczę na zajebiście dużo supportów, 10 - 13 bandów łącznie!
Tak i festiwal zacznie się o 8 rano. Ralf
Dokładnie. Ja już wolę dać te 400 stówki na koncert w Polsce bo wyjazd za granicę w moim przypadku byłby trudny do zrealizowania. To że zagrają na festiwalu też dobrze bo przy okazji zaliczę innych swoich ulubieńców czyli Motorhead choć jeszcze na 100% nie wiadomo czy zagrają. Na przyszłorocznym Soni raczej nie będzie takiego podziału wśród fanów jak w tym roku. Jedni tylko na Slayera, inni na Metallikę czy jeszcze inni na Megadeath tylko przyszli popatrzeć i po ich gigu zmywali się do domu.
Jezzzu na Last FM jest istna rzeź - to wy już WIECIE, kto zagra przed IM ?!!! Ja czekam spokojnie a sądzę też, że będzie sporo innych, ciekawych bandów. Do czerwca jest jeszcze daleko, w tym tygodniu powinni jeszcze inne koncerty ogłosić. 
umknęło mi to, w takim razie Wicker ->Budziol pisze:Wicker też pisał, że liczy na 10 zagranicznych bandów, jego się nie czepiłeścellman pisze:RALF napisał/a:
Liczę na zajebiście dużo supportów, 10 - 13 bandów łącznie!
Tak i festiwal zacznie się o 8 rano. Ralf
Nie piszmy już bzdur, ceny są jakie są. Ważne, że nie wyższe niż w tym roku.
Mam nadzieję, że jeszcze będą fajne zespoły i cena okaże się bardziej adekawtna, jeśli uważacie, że tak nie jest.
To teraz tak:
Maiden - pojedynczy bilet na zachód 60 euro, liczmy, że to 240 zł
hipotetycznie:
Motorhead - pojedynczy bilet na zachód 40 euro - 160 zł
Slipknot - tu akurat nie wiem jak się cenią, no ale liczmy, że kolejne 100 zł
+ kolejne 2 bandy
zwraca się?
po tych waszych tu rozmowach to już nie wiem co robić czy zbierać na ten Soni i GC czy wybrać sobie jakiś jeszcze jeden za granicą
w końcu to Polska
bydło
bydło
Ostatnio zmieniony wt gru 14, 2010 8:33 pm przez Puszek123, łącznie zmieniany 1 raz.
IRON MAIDEN
zgadza się to takie polskieyankes pisze: zwykłe, żałosne, bezpodstawne, oderwane od rzeczywistości, naiwne i absurdalne polskie narzekanie.
usiłuję przebrnąć przez to 10 podstron komentów i głównie narzekanie Złapanego
ludzie
SCREAM FOR ME BEMOWO
już chyba to pisałem, ale jeszcze raz powtórzę, ja w sumie nie wiem kto miałby zagrać oprócz Maidenów, żebym się ucieszył jakoś strasznie z tego. Slipknot mnie w ogóle nie obchodzi. Motorheada z ciekawości obejrzę, ale nie wiem czy się będę na nim jakoś szczególnie bawił. nawet sam nie wiem kto by mi oprócz IM pasował. Dlatego też nie jestem do końca zadowolony z tego, że grają u nas na takim festiwalu i że bilet pod samą scenę jest taki drogi, no ale co poradzić?
dalej nie jestem na 100% pewien czy kupię na GC, ale powiem, że jest to opcja dla mnie najlepsza w tym momencie. no chyba, że do strefy vip
dalej nie jestem na 100% pewien czy kupię na GC, ale powiem, że jest to opcja dla mnie najlepsza w tym momencie. no chyba, że do strefy vip
a właśnie co to takiego ten vip za 880zł??
IRON MAIDEN
Ku**y, koks i flaszka Chivas Regal jest w cenie biletu.Puszek123 pisze:a właśnie co to takiego ten vip za 880zł??
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."