10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: ttomasz »

molojuh pisze:Jak wam tak nieodpowiadają ceny biletów, to idzcie na płyte za 200 macie Ironów, i kilka innych świetnych kapel. A wielu z was, deklarujacych się jako prawdziwi, tró fani nie potrafi nawet wydac tych nędznych dwóch stówek? Osobny koncert by nie kosztował wcale dużo mniej, a tu macie jeszcze inne kapele (Spliknot, Motorhead, i jeszcze duzo ciekawych rzeczy). No, ale w sumie tak, lepiej ponarzekac, niż cieszyc się, ze mamy w Polsce festiwal metalowy z prawdziwego zdarzenia.
Cztery dni ciężkiej charówy (koncert+dojazd+kebab ;-) ) poświęcić na 7h męczenia się przy nędznych kapelach i oczekiwanie na oglądanie 2h porządnego show z byćmoże nawet 100 metrów, stojąc obok jakiś smętów? :razz:
A nie można tak dać 150 za sam porządny show w hali :?:

Może nie mam racji, ale w tych sprawach jestem niereformowany :twisted:
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

tak jak patrzę po nickach, to spora część krytykantów (włączając moją skromną osobę) nie miałaby problemu z wyjęciem 2000 - 4000 na jakiś cel. I właśnie dlatego, że mamy pojęcie o "value for money", to krytykujemy deal zaproponowany przez EvilNation
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Demon pisze: Gitara, czy Maiden, co polecacie? :neutral:
Ja bym brał gitarrrrę. Porządny sprzęt to w ogóle inny komfort grania. Od razu chce się łoić całymi dniami. Koncert, cóż nie pierwszy nie ostatni, a może uda Ci się zdobyć do tego czasu fundusze. A tak będziesz grać sobie na porządnym sprzęcie przynajmniej o rok wcześniej. W tym roku były trzy koncerty, któe byłem zmuszony ominąć, czyli Dillinger, Nile i Annihilator, bo kupiłem sobie Rocktrona Velocity i nie żałuję. :)
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

ttomasz pisze: poświęcić na 7h męczenia się przy nędznych kapelach i oczekiwanie na oglądanie 2h porządnego show z byćmoże nawet 100 metrów, stojąc obok jakiś smętów? :razz:

Jesli potwierdza sie plotki o Motorhead, to wyplujesz te slowa, IM im nawet do piet nie dorastaja :P
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

ttomasz pisze:poświęcić na 7h męczenia się przy nędznych kapelach i oczekiwanie na oglądanie 2h porządnego show z byćmoże nawet 100 metrów, stojąc obok jakiś smętów? :razz:
Nędznych? No jak dla mnie Motorhead i Slipknot, to nie są nędzne kapele. Pierwszy to legenda cięzkiego grania a Slipknot, to obecnie jeden z lepszych koncertowych bandów. Dlaczego twierdzisz, że ze 100 metrów? Równie dobrze możesz obejrzec koncert z 30 metrów. I skąd wiesz że stał będziesz koło smętów? :lol: Ludzie, nie można zakładac najgorszego scenariusza zawsze najgorszego scenariusza.
A nie można tak dać 150 za sam porządny show w hali :?:
Na tej trasie takowego show, za taką cene nie ma.
Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rafaello »

Kurcze, pewnie pojadę, chyba że pojawi się jakaś data w Czechach na dniach. Osobiście wolałbym Pragę czy Ostravę, bo mam bliżej i liczę jednak na sam Maiden. Nie jestem jakimś mega fanem Motorhead czy Slipknota i nie widzę sensu walczyć o miejscówkę pod sceną od rana, bo do wieczora to już mi się odechce na ten Maiden czekać. Dla mnie to jest duże przedsięwzięcie bo bilecik dla mnie, żony i syna pod scenę, robi koszt. Dodatkowo żarełko i paliwko. Robi się spora wyprawa. No cóż, myśle, że szału nie będzie i dam sobie jeszcze parę dni czasu, bo skoro na zeszły Soni bilety były bez problemu, to na ten pewnie też będą długo. Jak nic lepszego się nie napatoczy w najbliższym czasie, to westchnę ciężko i nabędę. Cóż robić... ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Szkoda nawet czytać te "gorzkie żale" - miejmy nadzieje, że supporty ogłoszą lada dzień i będzie ich sporo! ;-)
Awatar użytkownika
serek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

..

Post autor: serek »

Rafaello głowa w góre.Ja też jadę z żonką i mam do kupienia dwa bileciki po pewnie 450zł(a trzeci fan będzie jeszcze w brzuszku :twisted: ),ale nie ma takiej opcji bym tam nie był O NIE. Nie powiem że tanio ,ale cóż jak dla mnie to obecność obowiązkowa być na IRON MAIDEN. Jestem na każdym ich koncercie w polsce więc i na trym będe.
Kuki91"IM im nawet do piet nie dorastaja " maiden nie dorasta do pięt motorhead??? co Ty za porównania robisz ha ha
Cieszmy się z tego co mamy i że są kapele takiego formatu,ale jak to polak ponarzekać musi :lol:
Ja się Zajebiście ciesze i mam nadzieje się wybrać z żonką na motorkach.
Więc browce na bok :facepalm: i zbierać kase puki jest czas .
pozdrowionka dla nażekających i nie
:pijak:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Jakby nie patrzeć to trasa Final Frontier Tour zaczęła się już w tym roku,więc tak czy siak jeden koncert z tej trasy obejrzany ,mała rzecz a cieszy

a co będzie z 2011 r. to się zobaczy,totalnie się do tego zdystansowałem, jak ich nie zobaczę w następnym roku,świat się nie zawali, jakiś tam dorobek koncertowy z Iron Maiden mam,fanem jest się nie tylko na koncertach,może zamiast tego sobie kilka ich płyt kupię i zacznę zbierać na 2013 r. by zrobić 2-3 koncerty
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

ZłapanyWCzasie pisze:Jakby nie patrzeć to trasa Final Frontier Tour zaczęła się już w tym roku,więc tak czy siak jeden koncert z tej trasy obejrzany ,mała rzecz a cieszy

a co będzie z 2011 r. to się zobaczy,totalnie się do tego zdystansowałem, jak ich nie zobaczę w następnym roku,świat się nie zawali, jakiś tam dorobek koncertowy z Iron Maiden mam,fanem jest się nie tylko na koncertach,może zamiast tego sobie kilka ich płyt kupię i zacznę zbierać na 2013 r. by zrobić 2-3 koncerty
I tak pojedziesz. "Chrzanić wszystko! Majden Majden!" ;)
Awatar użytkownika
serek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

..

Post autor: serek »

Dokładnie Metal pieprzyć to ..........................
To na czym byłeś ,widziałeś i słyszałeś tego Ci nikt nie odbierze,nawet jak by nie wiem jak bardzo się starał i to jest ta różnica .........................
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

metal pisze:
ZłapanyWCzasie pisze:Jakby nie patrzeć to trasa Final Frontier Tour zaczęła się już w tym roku,więc tak czy siak jeden koncert z tej trasy obejrzany ,mała rzecz a cieszy

I tak pojedziesz. "Chrzanić wszystko! Majden Majden!" ;)
Dokładnie tak. Przecież na to, co on wypisuje, to ja już nawet określenia nie potrafię znaleźć. Kwestą czasu jest jedynie, kiedy zacznie pieprzyć w każdym temacie jaki to będzie fantastyczny koncert i każdy prawdziwy fan musi się tam pojawić...
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: ..

Post autor: Madril »

serek pisze:Rafaello głowa w góre.Ja też jadę z żonką i mam do kupienia dwa bileciki po pewnie 450zł(a trzeci fan będzie jeszcze w brzuszku :twisted: )
Chcesz żonę w ciąży na barierce? Czy po prostu wydać 50zł, żeby wejść sobie wcześniej?
I jedno, i drugie bez sensu.
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

Przepraszam że się wtrącę. Ale skąd ta pewność że Slipknot i Motorhead w ogóle zagrają w Warszawie? Bo jeśli np. z last.fm lub innych tego rodzaju szmatławców, to gratuluję poczucia dobrego humoru. Na dzień dzisiejszy nic nie jest wiadome, a tydzień temu Motorhead nie miał podpisanego żadnego kontraktu na Soni, a do PL nie zamierzali się nawet wybierać, chyba żeby się coś zmieni w kwestii kasy. To że Slipknot jest jednym z headlinerów w UK także nie oznacza że zagrają u nas. Tak więc jeśli się coś zmieni na pewno Live Nation to ogłosi, chociażby po to by jak najszybciej sprzedać jak najwięcej biletów i móc tymi pieniędzmi obrócić. Póki co, czekajmy, nie podniecajmy się, i nie rozpuszczajmy fałszywych, nie mających niczego wspólnego z rzeczywistością informacji.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

molojuh pisze: A wielu z was, deklarujacych się jako prawdziwi, tró fani nie potrafi nawet wydac tych nędznych dwóch stówek? Osobny koncert by nie kosztował wcale dużo mniej, a tu macie jeszcze inne kapele (Spliknot, Motorhead, i jeszcze duzo ciekawych rzeczy).
Czyli co jeśli ktoś nie chce dać tyle kasy na koncert to już nie jest fanem ? Ja tam wolał bym osobny koncert bo kapele przed Maidenami mi zwisają, czy bym na nich był czy nie nie interesuje mnie to liczy się w tym momencie tylko IM i dlatego wolał bym ich samodzielny koncert.
Carcass75
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Carcass75 »

krusejder pisze:
Carcass75 pisze:Witam wszystkich

Mam pytanie odnośnie zakupu biletu. Siedzę na wózku i do tej pory byłem na czterech koncertach mojego ukochanego Maiden, ale teraz przed Bemowem czuję respekt :) Nie wiem jaki kupic bilet, by wyjść z gigu cały :) Czy najbezpieczniej będzie na bocznych sektorach z trybunami? Proszę podpowiedzcie
witaj Carcass !!

zacytuję Ci wypowiedź naszego kolegi z forum na ten temat:

viewtopic.php?p=575728&highlight=#575728

Bemowo i tak przeraza, bo tam jest po prostu beznadziejnie ! Obejrze Maiden jako "punkciki" - zero prawdziwej atmosfery:/ Ok., to jest moja perspektywa - faceta, ktory siedzi na wozku, ale to jednak kur***** daleko od sceny. To akurat jedna sprawa. Druga: na platforme dla wozkow mogli wejsc tylko uzytkownicy takowych, wyobrazacie sobie cos takiego ? Przy bramie moj opiekun musial isc na plyte i nie obchodzilo nikogo to, ze moze zechce mi sie pic/zapalic itp., ludzie chcieli zalozyc cos cieplego, a po trzech kawalkach nikogo z tzw. opiekunow/ochroniarzy nie bylo. Jesli sie pojawili, to kazali dzwonic po opiekuna:) W takim tumulcie widzielibyscie szanse na jakiekolwiek porozumienie sie ? Koncert AC/DC to przyklad najgorszej organizacji pod tym wzgledem - moim wzgledem i nie chcialbym, aby to kiedykolwiek powtorzylo sie ! Gdzie nam do Czech, gdzie moge kupic bilet dla opiekuna za symboliczna korone i gdzie sama ochrona podaje mu stolek, aby mogl usiasc... Sorki, ze odbieglem od tematu troche, ale Bemowo z tym mi sie wlasnie kojarzy:/ Nie tyle Bemowo, co Live Nation, bo to oni wszystko spieprzyli:(

napisz do Maidenholika po dalsze szczegóły
Dzięki za pomoc, zaraz się z Nim skontaktuję :)
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: ..

Post autor: Kuki91 »

serek pisze:Kuki91"IM im nawet do piet nie dorastaja " maiden nie dorasta do pięt motorhead??? co Ty za porównania robisz ha ha

:pijak:
Wiesz, jak dla mnie i Ci i Ci graja to samo od zawsze, ale Motorhead robi to lepiej ;)
ankan
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: ankan »

Witajcie!

To mój pierwszy post na tym forum. Chciałam Was zapytać o następującą rzecz. Byłam w smoim zyciu na kilku koncertach i festiwalach. Nigdy nie spotkałam się z takim podziałem płyty stojącej. Mówię o Golden Circle. Pamiętam jedynie coś podobnego na festiwalu bodajże w Chorzowie, gdzie udało mi się zdobyć opaskę z Sanktuarium i było coś tam takiego w rodzaju właśnie czegoś takiego, chociaż nie przypominam sobie żeby był tam luz, wręcz przeciwnie ;)

Zastanawia mnie jednak jedna rzecz. Zerknęłam dzisiaj na ten rysunek:

http://www.eventim.pl/livenation/pl/pla ... _gzhandler

No i tak się zastanawiam, czy ten Golden jest podzielony na część główną i EE, czy to jest jedna całość? Podobnie jest ze zwykłą płytą. Bo do tej pory rozumiałam to tak, że ten bilet EE upoważnia do wcześniej - to jest logiczne, ale czy te dwie strefy są jakoś przedzielone czy tworzą całość[
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Nie są przedzielone, tworzą całość. Early Entrance upoważnia tylko do wcześniejszego wejścia na teren danego sektora (płyta lub GC) ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

molojuh pisze:dpowiadają ceny biletów, to idzcie na płyte za 200 macie Ironów, i kilka innych świetnych kapel. A wielu z was, deklarujacych się jako prawdziwi, tró fani nie potrafi nawet wydac tych nędznych dwóch stówek? Osobny koncert by nie kosztował wcale dużo mniej, a tu macie jeszcze inne kapele (Spliknot, Motorhead, i jeszcze duzo ciekawych rzeczy). No, ale w sumie tak, lepiej ponarzekac, niż cieszyc się, ze mamy w Polsce festiwal metalowy z prawdziwego zdarzen
temat gitary uważam za zamknięty :!:
zwłaszcza gdzie dyskusja dotyczy SONI

serek, ponieważ jesteś nowym użytkownikiem naszego forum tylko ustna reprymenda, nie bluźnimy tu, bo polecą warny
ODPOWIEDZ