10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

ankan
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: ankan »

Kronos pisze:Nie są przedzielone, tworzą całość. Early Entrance upoważnia tylko do wcześniejszego wejścia na teren danego sektora (płyta lub GC) ;-)
Rozumiem, czyli bez sensu jest ten bilet EE w takim razie. No chyba, że ma się ze sobą łańcuchy żeby się przykuć i przenośną toaletę ;) W takim razie biorę zwykłego goldena i cieszę się, że jest taka opcja w ogóle. Zapłacę dwa razy drożej, ale przynajmniej nie będę się zastanawiała co za gówniarz z tyłu próbuje korzystać z sytuacji żeby sobie chamsko jakąś laskę pomacać. Wrrr... raz jedyny mnie to spotkało i mam nadzieję, że ten zbok trafił na następnym koncercie w ręce jakiegoś napalonego niepochamowanego geja. No nic, takie babskie problemy koncertowe... dzięki za odpowiedź.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

Wiadomo ze bedzie Maiden,najprawdopodobniej Motorhead i Slipknot...ale wiem z pewnej reki ze to nie wszystkie ekipy.Wiem tez od kompetemtnej osoby ze w przyszlym roku w PL zagra Ozzy i Slash ze swoim bendem- i nie wiem czy nie bedzie to przypadkiem wlasnie na Sonisphere ;)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

IRONSPARTAN pisze:Przepraszam że się wtrącę. Ale skąd ta pewność że Slipknot i Motorhead w ogóle zagrają w Warszawie? Bo jeśli np. z last.fm lub innych tego rodzaju szmatławców, to gratuluję poczucia dobrego humoru. Na dzień dzisiejszy nic nie jest wiadome, a tydzień temu Motorhead nie miał podpisanego żadnego kontraktu na Soni, a do PL nie zamierzali się nawet wybierać, chyba żeby się coś zmieni w kwestii kasy. To że Slipknot jest jednym z headlinerów w UK także nie oznacza że zagrają u nas. Tak więc jeśli się coś zmieni na pewno Live Nation to ogłosi, chociażby po to by jak najszybciej sprzedać jak najwięcej biletów i móc tymi pieniędzmi obrócić. Póki co, czekajmy, nie podniecajmy się, i nie rozpuszczajmy fałszywych, nie mających niczego wspólnego z rzeczywistością informacji.
Nie last.fm, tylko Antyradio na antenie podało tą informację i to nie raz, więc coś jest na rzeczy. Oczywiście Antyradio nie jest wyrocznią, i póki nie będzie na stronie sonisphere potwierdzenia, nie należy traktować tego, jako pewniaka. Pytanie tylko, czy taka rozgłośnia puściłaby w eter wyssaną z palca plotkę? Mam nadzieję, że nie. Na razie swój cel osiągnęli - wszyscy mówią o Antyradiu. Pytanie czy będą tak samo zadowoleni z rozgłosu, jak się Slipknot i Motorhead nie potwierdzi i wszyscy zaczną po nich jechać..

Rozgłośnia radiowa to nie gwiazdeczka z tabloidów, która wyznaje zasadę "nie ważne jak, byle by mówili". Tu chodzi też o renomę.
Awatar użytkownika
TrOop3r
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: TrOop3r »

Jak myślicie bilety na ten gig zejda tak szybko jak w przypadku niemiec czy bedzie mozna poczekac z zamowieniem ?
"Bycie magistrem , a bycie mądrym to dwie różne rzeczy" - Ferdynard Kiepski
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Bilety beda dostepne nawet w dniu koncertu, tak jak rok temu na mete oraz AC/DC. Bemowo to tak ogromna przestrzeń, że tego nie da sie tak łatwo zapełnic ;-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
TrOop3r
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Wiesz, mi zalezy na GC, a teraz chce sie wstrzymac ze wzgledow finansowych ,ale znowu obawiam sie, ze moga byc wyprzedane GC
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

TrOop3r pisze: ,ale znowu obawiam sie, ze moga byc wyprzedane GC
Raczej mało prawdopodobne, rok temu non stop dokładali bilety na GC.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

nie bój nic.. w maju będa GC na pewno dostępne
Awatar użytkownika
TrOop3r
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Jeszcze jestem ciekaw kiedy bedzie potwierzenie kapel chodzi mi o Motorheada i Slipknota o ktorych jest dosyc duzo spekulacji co do Sonisphere u Nas.
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

z Motorhead i Slopknot prowadzone sa rozmowy,dowiedzialem sie tez ze Ozzy i Slash zagraja w Polsce od Tomasza Kasprzyka z Antyradia.Dzisiaj na antenie wspomnial wlasnie o prowadzonych rozmowach z Motorami i Slipknot i jeszcze kims....tutaj nie chcial powiedziec co i jak.Wiec moze to wlasnie o Ozzego i Slasha sie rozbiega?????Byloby calkiem niezle.Nie sa tez to potwierdzone w 100% informacje,ale mysle ze dyrektor muzyczny Antyradia wie co jest grane.... ;)
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

molojuh pisze:
ttomasz pisze:poświęcić na 7h męczenia się przy nędznych kapelach i oczekiwanie na oglądanie 2h porządnego show z byćmoże nawet 100 metrów, stojąc obok jakiś smętów? :razz:
Nędznych? No jak dla mnie Motorhead i Slipknot, to nie są nędzne kapele. Pierwszy to legenda cięzkiego grania a Slipknot, to obecnie jeden z lepszych koncertowych bandów. Dlaczego twierdzisz, że ze 100 metrów? Równie dobrze możesz obejrzec koncert z 30 metrów. I skąd wiesz że stał będziesz koło smętów? :lol: Ludzie, nie można zakładac najgorszego scenariusza zawsze najgorszego scenariusza.
Motora szanuję, choć nie przepadam. Slipknot - show może ok, ale muzyka już nie. Co do samego miejsca kto wie, prawdopodobieństwo stania blisko jest równe staniu daleko.
Pozatym po prostu narzekam, że aby zobaczyć ukochany band muszę trochę kasy wyłożyć i trochę, pilnując miejsca, poczekać :mad:
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

qracoss pisze:Wiem tez od kompetemtnej osoby ze w przyszlym roku w PL zagra Ozzy i Slash ze swoim bendem-
z Ozzyego bym się całkiem ucieszył, a Slash ze swoim bandem? może lepiej nie będę pisać, co o tym myślę ;)

ale generalnie wydaje mi się, że te dwie postacie są mało prawdopodobne...
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

qracoss pisze:Wiec moze to wlasnie o Ozzego i Slasha sie rozbiega
Ozzy wystąpi w Gdańsku. W Slasha na Soni jakos nie wierze.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

ttomasz pisze:Pozatym po prostu narzekam, że aby zobaczyć ukochany band muszę trochę kasy wyłożyć i trochę, pilnując miejsca, poczekać :mad:
A może dla tego "ukochanego" bandu warto się trochę poświęcić? ;-)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

ankan pisze:Zapłacę dwa razy drożej, ale przynajmniej nie będę się zastanawiała co za gówniarz z tyłu próbuje korzystać z sytuacji żeby sobie chamsko jakąś laskę pomacać. Wrrr... raz jedyny mnie to spotkało i mam nadzieję, że ten zbok trafił na następnym koncercie w ręce jakiegoś napalonego niepochamowanego geja. No nic, takie babskie problemy koncertowe... dzięki za odpowiedź.
Czyli weźmiesz bilet na Golden Circle i będziesz stać na samym końcu sektora, żeby nikt nie stał za Tobą i nie mógł Cię pomacać? :lol: :lol: Czasem trzeba wycierpieć macanie, żeby być blisko sceny... Kobiety mają w tym wypadku lepiej, bo przynajmniej są macane przez facetów, a więc wszystko działa zgodnie z prawami natury, natomiast przebywanie w ściśniętym w tłumie spoconych, rozebranych do pasa facetów jest np. dla mnie wątpliwą przyjemnością. :roll: :razz:
qracoss pisze:z Motorhead i Slopknot prowadzone sa rozmowy,dowiedzialem sie tez ze Ozzy i Slash zagraja w Polsce od Tomasza Kasprzyka z Antyradia.Dzisiaj na antenie wspomnial wlasnie o prowadzonych rozmowach z Motorami i Slipknot i jeszcze kims....tutaj nie chcial powiedziec co i jak.Wiec moze to wlasnie o Ozzego i Slasha sie rozbiega?????Byloby calkiem niezle.Nie sa tez to potwierdzone w 100% informacje,ale mysle ze dyrektor muzyczny Antyradia wie co jest grane.... ;)
Ozzy zagra prawdopodobnie w trójmiejskiej Ergo Arenie, a Slash mógłby być jego supportem (gra z nim trasę po Stanach). Na pewno odpadają na Sonisphere.

Mam nadzieję, że tym kolejnym zespołem jest Avenged Sevenfold. :cool:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

ZłapanyWCzasie pisze:Powtarzam,gdyby chciano naprawdę zrobić porządny festival,na kilkanaście zespołów(a w zasadzie,tylko wtedy jest sens robienia festivalu) podzielono by to na conajmiej dwa dni i nie trzeba by było dzielić scenę, opcja biletów jednodniowych i każdy wtedy wybiera
No po prostu weź i zrób taki festiwal... go go go...
Szajba pisze:
krusejder pisze:Ej, Szajba, czemu się dziwisz ? Chcą sprzedać towar za 3x wartość ceny, to nie dziwne, że ludzie wkurzeni
ej stary no bez jaj :lol: Jeśli ktoś myślał, że ceny Soni2011 będą niższe niż 2010 to jest albo głupi albo żyje w świecie iluzji. Ewentualnie został złapany w czasie, kiedy to na Iron Maiden do Spodka się szło za bodaj 85zł.
A ja dodałbym jeszcze, że pewno Maiden od tego Spodka kilka razy podniosło swoją stawkę za koncert :)
krusejder pisze:Podkreslam, że towar jest niewspółmiernie gorszy z punktu widzenia KOMERCYJNEGO niż rok temu i zasadniczo żadnych gustów nie zaspokaja. A cena jak rok temu. Więc z czego się cieszyć ?
Gorszy towar - to nie kupuję, proste :) Przecież nie ma najmniejszego obowiązku kupowania biletu na przyszłoroczne Sonisphere. Komu pasuje cena, skład i ma chęcie to sobie kupi i pojedzie. A komu nie pasuje to powie pas...
IRONSPARTAN pisze:zkoda mi tylko prawdziwych fanów, którzy być może nie będą mieli innej możliwości obejrzenia swojej ukochanej kapeli.
A dlaczego nie będą mieli okazji zobaczyć ukochanej kapeli? Przecież jest koncert i to w Polsce...
Puszek123 pisze:i za to ma ktoś płacić 880zł ?? dobra ok brak słów nie komentuje
Mało wiesz, to i nie komentuj. Na Gwardii miałem w prezencie taki bilet i powiem, że powodów do narzekania to nie było (jedzenie, piwo, drinki, after party i co tylko dusza pragnęła :D)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

yankes pisze:IRONSPARTAN napisał/a:
Przepraszam że się wtrącę. Ale skąd ta pewność że Slipknot i Motorhead w ogóle zagrają w Warszawie? Bo jeśli np. z last.fm lub innych tego rodzaju szmatławców, to gratuluję poczucia dobrego humoru. Na dzień dzisiejszy nic nie jest wiadome, a tydzień temu Motorhead nie miał podpisanego żadnego kontraktu na Soni, a do PL nie zamierzali się nawet wybierać, chyba żeby się coś zmieni w kwestii kasy. To że Slipknot jest jednym z headlinerów w UK także nie oznacza że zagrają u nas. Tak więc jeśli się coś zmieni na pewno Live Nation to ogłosi, chociażby po to by jak najszybciej sprzedać jak najwięcej biletów i móc tymi pieniędzmi obrócić. Póki co, czekajmy, nie podniecajmy się, i nie rozpuszczajmy fałszywych, nie mających niczego wspólnego z rzeczywistością informacji.

Nie last.fm, tylko Antyradio na antenie podało tą informację i to nie raz, więc coś jest na rzeczy. Oczywiście Antyradio nie jest wyrocznią, i póki nie będzie na stronie sonisphere potwierdzenia, nie należy traktować tego, jako pewniaka. Pytanie tylko, czy taka rozgłośnia puściłaby w eter wyssaną z palca plotkę? Mam nadzieję, że nie. Na razie swój cel osiągnęli - wszyscy mówią o Antyradiu. Pytanie czy będą tak samo zadowoleni z rozgłosu, jak się Slipknot i Motorhead nie potwierdzi i wszyscy zaczną po nich jechać..
W Antyradio był news o Maiden i o tym że są prowadzone rozmowy z wieloma innymi wykonawcami m.in. Motorhead i Slipknot. Czyli tak jak pisałem, nic pewnego. Chyba że gdzieś indziej i kiedy indziej już to potwierdzili. Ja tego nie słyszałem. Oczywiście że jeśli są prowadzone rozmowy, to jest coś na rzeczy, ale że takowe się odbywają, wiemy już od dawna i należy je traktować w sferze domniemań. Od prowadzenia rozmów do podpisania kontraktów droga daleeeeka. ;-)
ankan
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: ankan »

ankan pisze:Zapłacę dwa razy drożej, ale przynajmniej nie będę się zastanawiała co za gówniarz z tyłu próbuje korzystać z sytuacji żeby sobie chamsko jakąś laskę pomacać. Wrrr... raz jedyny mnie to spotkało i mam nadzieję, że ten zbok trafił na następnym koncercie w ręce jakiegoś napalonego niepochamowanego geja. No nic, takie babskie problemy koncertowe... dzięki za odpowiedź.
WICKER MAN pisze:Czyli weźmiesz bilet na Golden Circle i będziesz stać na samym końcu sektora, żeby nikt nie stał za Tobą i nie mógł Cię pomacać? :lol: :lol: Czasem trzeba wycierpieć macanie, żeby być blisko sceny... Kobiety mają w tym wypadku lepiej, bo przynajmniej są macane przez facetów, a więc wszystko działa zgodnie z prawami natury, natomiast przebywanie w ściśniętym w tłumie spoconych, rozebranych do pasa facetów jest np. dla mnie wątpliwą przyjemnością. :roll: :razz:
Nie bój się - poradzę sobie. Przynajmniej będę miała chociaż trochę miejsca żeby ruszyć ręka i takiemu kolesiowi wypłacić zasłużonego liścia. Ostatnio niestety nawet nie mogłam się obrócić. Poza tym wiesz, rozumiem że jesteś mężczyzną i masz inne podejście do tematu, ale z tego co wiem to większość kobiet lubi być dotykana raczej przez facetów którym na to pozwala. A poza tym macać to trza umieć ;)
Awatar użytkownika
IRONSPARTAN
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: IRONSPARTAN »

gumbyy pisze:IRONSPARTAN napisał/a:
zkoda mi tylko prawdziwych fanów, którzy być może nie będą mieli innej możliwości obejrzenia swojej ukochanej kapeli.

A dlaczego nie będą mieli okazji zobaczyć ukochanej kapeli? Przecież jest koncert i to w Polsce...
Chodziło mi tu o alternatywę obejrzenia solowego koncertu gdzie indziej, i pod sceną, za mniejsze pieniążki. Niestety już w większości "płyty" są SOLD OUT.
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MrCrowley »

ankan pisze: Nie bój się - poradzę sobie. Przynajmniej będę miała chociaż trochę miejsca żeby ruszyć ręka i takiemu kolesiowi wypłacić zasłużonego liścia. Ostatnio niestety nawet nie mogłam się obrócić. Poza tym wiesz, rozumiem że jesteś mężczyzną i masz inne podejście do tematu, ale z tego co wiem to większość kobiet lubi być dotykana raczej przez facetów którym na to pozwala. A poza tym macać to trza umieć ;)
Fest dziołcha jesteś!
Wczoraj byłem zszokowany cenami biletów. Dziś mi przeszło, skuszę się chyba na GC. Będę musiał znaleźć przewodnika na pierwszy koncert w życiu :P na tak dużą skalę znaczy się.
Gitara o której pisałem wcześniej: do września 2011 i tak kupię. A koncert? Mam nadzieję, że bilety na GC nie będą wyprzedane w ciągu tygodnia. Jak tak widzę że każdy się deklaruje na Golden Circle, to wątpię że zdążę je kupić!
ODPOWIEDZ