17 i 18/12/2010 - Helloween & Stratovarius - Wawa/Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: 17 i 18/12/2010 - Helloween & Stratovarius - Wawa/Kraków
Ale jeszcze będzie support
słyszałeś o jakichś innych supportach poza Stratem ?????Żelazny pisze:Ale jeszcze będzie support
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 357
Tak, przed Strato ma zagrać jeszcze Avatar - szwedzki melodeath
dzięki za info - faktycznie coś sobie przypominam. A dzięki temu mogę być o 30 min później w Stodole
p.s. jakby to był inny Avatar, oczywiście bez śp. Crissa, to od rana sikalibyśmy obaj po nogach z emocji
p.s. jakby to był inny Avatar, oczywiście bez śp. Crissa, to od rana sikalibyśmy obaj po nogach z emocji
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 357
No na szczęście ten inny Avatar zobaczy się już w marcukrusejder pisze: p.s. jakby to był inny Avatar, oczywiście bez śp. Crissa, to od rana sikalibyśmy obaj po nogach z emocji
Wiem i widzę co pisze na bileciekrusejder pisze:na bilecie pisza ze Strat o 20. Graja godzinke, zatem zakladam, ze Helloween gra ok 21:30 do ok 23:15
właśnie wróciłem z koncertu !! Bylo znakomicie - zarowno Stratovarius jak i Helloween zagrały na 100-120 % mozliwosci. Jesli sie zastanawiacie, czy warto isc, odpowiadam ze TAK
Are You Metal ??
p.s. sklepik tez gruby a ceny do przyjecia - 60 zl za t-shirt
Are You Metal ??
p.s. sklepik tez gruby a ceny do przyjecia - 60 zl za t-shirt
-
Deleted User 357
Super 
Zagrali Ride The Sky?
Zagrali Ride The Sky?
niet
-
Deleted User 357
No cóż, trudno
Na szczęście słyszałem w tym roku ten kawałek grany przez Gammę więc aż tak nie żałuję.
To jak z tym czasem setu helloween i o której kto zaczął ?
Również dołączam się do pytania wyżej. O której zaczął Hello i kiedy się skończył?
Why so serious?
Strat zaczął ok. 20:20 - godzinka; Hello - ok. 22:00 i godzina 45.
ACHTUNG: wuje na bramach czesały bardzo dokładnie aparaty fotograficzne, dyktafony, kamery. Że ja nie wniosłem sprzętu to może i zrozumiem, ale dziewczynę obok mnie zabanowano za lichą małpkę
na sali było niewiele apratatów, głównie z telefonów ludzie robiliz djęcia i filmy - więc wyszło to skutecznie
ACHTUNG: wuje na bramach czesały bardzo dokładnie aparaty fotograficzne, dyktafony, kamery. Że ja nie wniosłem sprzętu to może i zrozumiem, ale dziewczynę obok mnie zabanowano za lichą małpkę
na sali było niewiele apratatów, głównie z telefonów ludzie robiliz djęcia i filmy - więc wyszło to skutecznie
Od kilku dni wisiało na stronie organizatora ogłoszenie, że wedle prośby zespołu nie wolno do klubu wnosić żadnych aparatów (nawet małpek). Mnie się koncert Helloween podobał dużo bardziej niż ten 5 lat temu.
Widziałem Helloween przynajmniej 2 razy wcześniej: w 1998 i w chyba 2003 na wspolnym koncercie z Rage w Krakowie i przyznam, że wypadli bez porównania najlepiej. Potwierdziły się pogłoski, że wreszcie mają dobrych nagłośnieniowców a i Deris był słyszalny. A że do tego jest znakomitym frontmanem, zabawa była przednia.
Nb. ktoś chyba nauczył Saszę, co oznacza w polskim języku migowym machanie dłonią trzymaną u podbródka, bo jak miał wolną chwilę to wykonywał ten gest gdy Deris śpiewał o kłamstwach itp
Nb. ktoś chyba nauczył Saszę, co oznacza w polskim języku migowym machanie dłonią trzymaną u podbródka, bo jak miał wolną chwilę to wykonywał ten gest gdy Deris śpiewał o kłamstwach itp
Trochę więc żałuję, że zrezygnowałem z dzisiejszego koncertu w Krakowie, choć wygrałem bilet.
Podziękował za szczegółowe informacjekrusejder pisze:Strat zaczął ok. 20:20 - godzinka; Hello - ok. 22:00 i godzina 45.
IgorW pisze:Trochę więc żałuję, że zrezygnowałem z dzisiejszego koncertu w Krakowie, choć wygrałem bilet.
Powiem Wam jako ciekawostkę (nie śledzę tematu, bilet który oferował mi kolega na sprzedaż trafił do kogoś innego), że Dziennik Zachodni w dodatkach powiatowych (chodzi o konkretnie zawierciański) z reguły oferował ciekawostki metalowe: występ Deep Purple na Śląsku, Metalmania i mniejsze występy. Niestety od dwóch tygodni na temat Helloween nic nie znalazłem. Czyli komercyjnie klapa. 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Koncert absolutnie fantastyczny! Zdecydowanie jeden z najlepszych na jakich byłem. Stratovarius zagrał tak fantastycznie, że obawiałem się czy przypadkiem nie przyćmią Helloween ale jednak dyniowaci to prawdziwa legenda. Mimo, że set do końca mi nie podpasował, to panowie totalnie pozamiatali. Do tego tak reagującej publiczności nie widziałem chyba na żadnym innym koncercie, widać było, że nawet muzycy byli zdziwieni aż takim przyjęciem, Złapany byłby dumny. Kawałki z ostatniego albumu wypadły rewelacyjnie, to bez wątpienia będą koncertowe klasyki. Najlepszy Helloween jaki widziałem zdecydowanie.