The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Post autor: PanPrezes »

i jeszcze Akexander :lol:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

PanPrezes pisze:i jeszcze Akexander :lol:
Oooo ten utwór to już NIE-koncertowa legenda sama w sobie :D Gdybym należał do tego nielicznego grona która słyszała by ten utwór na żywo sam bym był sławny xD Nie no a na serio Aleksandra hmm na 99,9% nie będzie. Gdyby go zagrali to jakby wygrana w totka 3 razy pod rząd :mryellow:
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Myślę że go kiedyś zagrają, może na ostatniej trasie, bo z pewnością sobie zdają sprawę z legendy jaką ten utwór jest otoczony, coś na kształt "kiedy wyjdzie Duke Nukem Forever" :mryellow:
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

są napewno duże szanse na evila to było by coś pięknego usłyszeć go na żywo
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

PanPrezes pisze:Myślę że go kiedyś zagrają, może na ostatniej trasie, bo z pewnością sobie zdają sprawę z legendy jaką ten utwór jest otoczony, coś na kształt "kiedy wyjdzie Duke Nukem Forever" :mryellow:
Duke Nukem Forever - czytałem że już jest przygotowany do wypuszczenia i w 2011 niby ma być ale co będzie nie wiadomo :mryellow: Co do Aleksandra. Strasznie liczyłem an niego na SBIT ale skoro się tam nie pojawił to chyba już go nie usłyszymy. Podejrzewam że nie tylko ja z ta trasą właśnie takie nadzieje usłyszenia tego utworu wiązałem.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

The Final Frontier
El Dorado
Mother of Mercy
Wrathchild
The Trooper
Stranger in the Strange Land
The Talisman
The Clairvoyant
When the Wild Wind Blows
Run to the Hills
Hallowed Be thy Name
Iron Maiden

Two Minutes to Midnight
The Number of the Beast
Phantom of the Opera

by stykło
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Z klasyki marzy mi sie np Flight of Icarus :twisted:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
alistair
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: alistair »

A ja zamiast 'Wrathchild'a' wolałbym 'Futureal' - czasowo niemal identycznie, więc nie zburzyło by to założeń zespołu co do czasu trwania gigu, a byłaby to miła odmiana. 'Futureal' niegrany od 11 lat, a 'Wrathchild' jest na każdej trasie.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

alistair pisze:A ja zamiast 'Wrathchild'a' wolałbym 'Futureal' - czasowo niemal identycznie, więc nie zburzyło by to założeń zespołu co do czasu trwania gigu, a byłaby to miła odmiana. 'Futureal' niegrany od 11 lat, a 'Wrathchild' jest na każdej trasie.
Zdecydowanie!
Kozas
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Kozas »

Tym bardziej, ze tak szczerze to Wrathchild nie porywa. Fajnie Bruce krzyczy, ale to jedyny plus, imo w miejsce tego mogli by wstawic inne lepsze... A przynajmniej od dawna nie grane
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Ja tam Wrathchild lubie, ale z ery Di Anno wolałbym np Prowler :cool:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

Wrathchild jest spoko tylko ileż można to grać ?
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Puszek123 pisze:Wrathchild jest spoko tylko ileż można to grać ?
To samo mogę powiedzieć o FOTD, TNOTB, Trooperze, RTTH.
ryju
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: ryju »

No przecież Troopera i RTTH nie zagrali ostatnio ;)
Niestety tym samym oznacza to, że będą grali je na wszystkich koncertach w ciągu najbliższych 150 lat.
Westwards, the tide!
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

ryju pisze:No przecież Troopera i RTTH nie zagrali ostatnio ;)
Niestety tym samym oznacza to, że będą grali je na wszystkich koncertach w ciągu najbliższych 150 lat.
Nie chodzi mi o to czy grali go ostatnio czy nie ale o ogólne zestawienie granych i nie granych otworów. Te w/w prze zemnie występują podejrzewam że w 85% tras zespołu. Są ta fajne utwory no ale rany Boskie ile można...
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

A mnie to już zaczyna wkurzać coraz bardziej.
Trzeba dosadnie powiedzieć.Nie chodzi mi o to czy nudzi mnie Fear of the Dark czy Run to the Hills,mnie Ironi nie nudzą.
Chodzi mi o to,że zastanawia mnie jedno,czy Ironi zdają sobie sprawę jaką radość by zrobili fanom gdyby w secie umieścili jedną,dwie niespodzianki ? dla nich to godzina nauki,przypomnienie sobie dawno nie granego kawałka,a dla fanów? olbrzymia radość, może nie dla wszystkich,ale dla tych którzy jeżdżą za nimi od lat na pewno.
Argument ,że Ci co idą pierwszy raz chcą klasyków, jest śmieszy bo

a) ja idąc pierwszy raz miałem set głęboko gdzieś,liczyło się ,że ich zobaczę,poza tym już wtedy Fear of the Dark czy Run to the Hills były u mnie bardzo daleko od czołówki
b) chyba najważniejsi dla zespołu są Ci którzy słuchają Iron Maiden przez lata,a nie tylko przez lata szkolne
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Argument ,że Ci co idą pierwszy raz chcą klasyków, jest śmieszy bo

a) ja idąc pierwszy raz miałem set głęboko gdzieś,liczyło się ,że ich zobaczę,poza tym już wtedy Fear of the Dark czy Run to the Hills były u mnie bardzo daleko od czołówki
b) chyba najważniejsi dla zespołu są Ci którzy słuchają Iron Maiden przez lata,a nie tylko przez lata szkolne
No widzisz, ty miałeś głęboko gdzieś, ale ja np. chciałem choć raz usłyszeć wszystkie klasyki. I usłyszałem, nawet 2 razy. Ale zdaję sobie sprawę, że zawsze część fanów jest pierwszy raz i chcą usłyszeć te kilka największych klasyków, więc IMO niech je grają....
Co do podpunktu b) to nie rozumiem. To fani wieloletni są w czymś lepsi od fanów z krótkim stażem?? :shock: Każdy kiedyś zaczynał.....

Ale ogółem co do utworów-niespodzianek masz rację, mogliby powiedzmy na każdej trasie dawać po jednym, dwóch utworach - niespodziankach, taki stały element setu. Z góry założenie że grają coś dawno nie granego, mogliby tam ładować różne utwory pokroju Phantom, Children, czy Running Free które też za często nie grają. Wydaje mi się jednak, że wolą sprawdzone utwory, a innych nie grają nie z lenistwa, tylko raczej zdają sobie sprawę, że nie wyszłyby im tak jak tego sobie życzą.... No i repertuar klasyków mają dość spory i pewnie nie mogą się zdecydować co z niego usunąć, aby wstawić coś świeższego.
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

wojteq pisze: No widzisz, ty miałeś głęboko gdzieś, ale ja np. chciałem choć raz usłyszeć wszystkie klasyki. I usłyszałem, nawet 2 razy. Ale zdaję sobie sprawę, że zawsze część fanów jest pierwszy raz i chcą usłyszeć te kilka największych klasyków, więc IMO niech je grają....
No ty w takim razie... pojadę na ten koncert w Warszawie bo cholernie zależy mi usłyszeniu materiału z TFF ale jeśli nic się nie zmieni w setach(a raczej na pewno nie) to następne koncerty sobie daruje to będzie mój 2 raz na koncercie IM i raz wysłuchanie FOTD, RTTH, czy nawet ten osławiony Hallowed mi wystarczy. A szczerze to trochę współczuję ludziom i trochę podziwiam jeżdżą na koncerty IM byli nie wiem np na 10 i w kółko prawie to samo słuchali...
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Te maidenowe klasyki nigdy się nie nudzą ;-) Jak się siedzi w domu i rozmyśla to faktycznie może się zdawać, że ciągle to samo grają, ale jak się jest tam - na koncercie - to zupełnie inaczej przecież się reaguje, choćby grali cały czas to samo, więc nie dziwię się tym co i po 20 razy byli na koncertach ;-)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Tak, tylko,że każdy ma inne klasyki. Dla mnie np.Fear of the Dark w żadnym wypadku nim nie jest, a są nimi Phantom, Rime czy Wasted Years a te kawałki w secie pojawiają sie rzadko. Równie dobrze klasykiem mogą być Children of the Damned czy 22 Acacia Avenue jak Run to the Hills,a porównaj ile razy były grane...Poza tym nawet jeśli te 6/7 kawałków musi być,to jest jeszcze 10 wolnych miejsc,więc naprawdę można zagrać coś ciekawego.
Przykładowo w 2011 r. mogło by pojawić się coś nie granego od conajmiej 5 lat np. Die With Your Boots On,The Clansman,Killers,Still Life,Stranger in the Strange Land czy Dream of Mirrors
ODPOWIEDZ