10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Chyba dopiero po Nowym Roku coś podadzą 
Liczę po cichu na In Flames i Slipknota, są w zestawie Soni w Szwajcarii to i może do nas przyjadą. Taki zestaw kapel mniej "klasycznych" na pewno ściągnąłby więcej osób, chociaż i tak tłumów jak rok temu nie ma co się spodziewać.
Nie no jasne, w tym roku to było bezprecedensowe wydarzenie i te 85,000 widzów. Sądzę, że można liczyć na 40 - 45,000 - oczywiście, dużo zależy od tego, co nam "podadzą". Ja chętnie zobaczę Slipknot i In Flames - bo obie grupy dają zabójczy spektakl, choć muzycznie mi to nie podchodzi. Może jeszcze Alice Cooper, SAXON no i coś polskiego. Acidzi są prawdopodobni. Na jakieś 7 zespołów przed Iron Maiden chyba można liczyć. 
7 zespołów prócz Dziewicy.. huhuu.. byłoby superowo ale czy można liczyć hm? ;]
/piter, z tym przejazdem to jedynie propozycja, taka opcja pojawiłaby się, gdyby znalazło się 8 chętnych osób i by każdemu to pasowało :]
/piter, z tym przejazdem to jedynie propozycja, taka opcja pojawiłaby się, gdyby znalazło się 8 chętnych osób i by każdemu to pasowało :]
...just a little prowler, wandering on this dirty world...
Skoro w tym roku była jedna scena i 5 zespołów ogólnie to co za problem na dwóch scenach zrobić 8?Akisu pisze:7 zespołów prócz Dziewicy.. huhuu.. byłoby superowo ale czy można liczyć hm? ;]
Na Soni w Szwajcarii jest łącznie z Maiden 6 kapel. Tak sobie myślę: Ironi, Slipknot, Motorhead, In Flames + jeszcze dwie kapelki (mogą być Acidzi, nie każdy ich lubi, ale każdy ich koncert to przygoda
, to byłby świetny zestaw i myślę że tak nawet z 50 tys.ludzi mogłoby przyjść.
Piter po prostu organizuje przejazd, tylko z niego skorzystaćAkisu pisze:piter, z tym przejazdem to jedynie propozycja, taka opcja pojawiłaby się, gdyby znalazło się 8 chętnych osób i by każdemu to pasowało :]
Na SONI wybralbym sie gdyby doszedl SOAD a tak wole przeznaczyc te pieniadze a Slayer, Megadeth i na Ozziego. Ewentualnie przejade sie do berlina jak za 2 tygodnie shortcut bedzie jeszcze mial miejsca. A jak nie trudno. Bylem juz kilka razy i jakos przeboleje.
W tym roku też była druga scena, na której ponoć był Frontside.. ale przecież nie będą podczas całego festiwalu grali w dwóch różnych miejscach.. że niby ludzie mieliby latać ciągle z miejsca na miejsce? Trochę idiotyczne.. jest scena główna, druga to poboczna i ja wiem, że mogły inne kraje mieć oprócz Maidenów z 5 innych zespołów, nie mniej jednak żyjemy w Polsce i zwykle nie mamy aż takiego prestiżu :lVeyron pisze:Skoro w tym roku była jedna scena i 5 zespołów ogólnie to co za problem na dwóch scenach zrobić 8? ;-)
Mimo to, bardzo by mnie to cieszyło zdecydowanie :]
Żeby nie było, sam chce więcej, więcej, jak najwięcej zespołów usłyszeć ;]P
Szperanie po internecie nie boli...................
Wiekszosc Sonis w zeszlym roku mialo 2 duze sceny
My nie mielismy (Frontside zagral na dachu autobusu).
Prestiz rosnie z zyskami. Troszke wiecej zarobili na ~100tys w Polsce niz max 50tys w Czechach
Wiekszosc Sonis w zeszlym roku mialo 2 duze sceny
My nie mielismy (Frontside zagral na dachu autobusu).
Prestiz rosnie z zyskami. Troszke wiecej zarobili na ~100tys w Polsce niz max 50tys w Czechach
Ja bym nie chciał, żeby na feście grały 2 zespoły w jednym czasie, bo może chciałbym akurat być na oby dwóch :l
Tak wlasnie wyglada festiwal, jak nie chcesz aby sie cos pokrywalo, to jedziesz na pojedynczy gig 
Ja w Czechach wybieralem miedzy Alice In Chains a Stone Sour
Ja w Czechach wybieralem miedzy Alice In Chains a Stone Sour
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Ale w sumie na niektórych prestiżowych festivalach gdzie są dwie sceny, organizatorzy starają się tak robić by dwa zespoły nie pokrywały się jakoś znacząco..
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Znaczące zespoły na jednej scenie raczej grają.Mike Stanley pisze:Ale w sumie na niektórych prestiżowych festivalach gdzie są dwie sceny, organizatorzy starają się tak robić by dwa zespoły nie pokrywały się jakoś znacząco..
Tak przyajmniej w Czechach było...
Znaczacy zespol to pojecie wzgledne
na slabszej czeskiej scenie graly m.in. VOLBEAT (czyli Ci, ktorzy powinni byc headlinerami
), Stone Sour czy Fear Factory
na slabszej czeskiej scenie graly m.in. VOLBEAT (czyli Ci, ktorzy powinni byc headlinerami
Masz rację. I sam widzisz, że względem wielkiej czwórki, która była oczywistym headlinem festiwalu, są to maluszki.
O IM i Motora martwić się nie musisz, na pewno razem z następnym supportem będą grań na jednej scenie
O IM i Motora martwić się nie musisz, na pewno razem z następnym supportem będą grań na jednej scenie
Kuki91 pisze:na slabszej czeskiej scenie graly m.in. VOLBEAT (czyli Ci, ktorzy powinni byc headlinerami), Stone Sour czy Fear Factory
poproszę o taki "słabszy" FF na SONI
Ponoć ma wystąpić jakiś polski zespół, czyżby Sabaton? 
Tylko nie Sabaton, ciekawe jak mam jajka przemycić na teren festiwalu 
dodatkowo dochodzi inna kwestia.. nawet jeśli program będzie ułożony tak, by dało się zobaczyć z jednej i drugiej sceny wszystko co nas interesuje, to znowuż przemieszczanie się może spowodować, że straci się dobre miejsca, nie? ;x
jako polski akcent chciałbym usłyszeć i zobaczyć Acid Drinkers, bo przegapiłem ich koncert w mieście [brak szmalcu], a grają oni jak zagraniczny zespół :]
jak najbardziej zadowolony również byłym np. z Turbo ~ tyle, że niedawno na nich byłem :p ale są zajebiści ;]
a dlaczego niby zaliczacie ich do polskich zespołów :?Steve pisze:Ponoć ma wystąpić jakiś polski zespół, czyżby Sabaton? :lol:
jako polski akcent chciałbym usłyszeć i zobaczyć Acid Drinkers, bo przegapiłem ich koncert w mieście [brak szmalcu], a grają oni jak zagraniczny zespół :]
jak najbardziej zadowolony również byłym np. z Turbo ~ tyle, że niedawno na nich byłem :p ale są zajebiści ;]