Najbardziej niedoceniane kawałki Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najbardziej niedoceniane kawałki Iron Maiden
Po mojemu:
The Thin Line Between Love and Hate
To Tame a land - ten kawałek bardzo bym chciał na żywo usłyszeć
Montsegur
Killers
Alexander the great
only the good die young
no prayer for the dying - w ogóle, cała płyta jakoś pomijana jest na koncertach, a zła nie jest
w tym przypadku niedoceniane znaczy - chciałbym żeby zagrali, a nie grają
The Thin Line Between Love and Hate
To Tame a land - ten kawałek bardzo bym chciał na żywo usłyszeć
Montsegur
Killers
Alexander the great
only the good die young
no prayer for the dying - w ogóle, cała płyta jakoś pomijana jest na koncertach, a zła nie jest
w tym przypadku niedoceniane znaczy - chciałbym żeby zagrali, a nie grają
-
szatanista
- -#Long distance runner

+1El Dorado pisze:The angel and the gambler
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Wszystkie które nie są grane na koncertach 
To chyba mało znasz 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Nikt chyba jeszcze nie wspomniał o The Prophecy 
Dobrze, że o tym wspomniałeś, bo to tej pory uważałem się za obrońcę tego utworu no. 1.Cezarek1998 pisze:Nikt chyba jeszcze nie wspomniał o The Prophecy
Ale na 100% już o niej ktoś wspomniał. Brakuje mi jej teraz na koncertach, zważywszy że gitarzystów jest trzech... Zresztą, w studiu na Infinite Dreams też grano na 3 gitarach (w sensie nagrano 3 gitary), a na żywo na dwóch dali rady...
Cholernie nie docenia się też NPFTD z kilkoma kawałkami z tej płyty i dużą część FOTD, ale jestem pewien, że ktoś o tym wspomniał ;]
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Prophecy ale też i Only the Good Die Young ,który bardzo chciałbym usłyszeć z wersji live,ale to już nie będzie raczej możliwości.
Poza tym na pewno też Total Eclipse, fajnie,że można go też usłyszeć z wersji live,obie wersje bardzo dobre, kawałek mógł stać się klasykiem,ale na Numberze jakby nie starczyło miejsca.
Poza tym na pewno też Total Eclipse, fajnie,że można go też usłyszeć z wersji live,obie wersje bardzo dobre, kawałek mógł stać się klasykiem,ale na Numberze jakby nie starczyło miejsca.
Total Eclipse i Gangland są całkiem fajne, ale bardzo odstają od pozostałych kawałków z TNOTB.
Wszystkie utwory z SSOASS są bezapelacyjnymi arcydziełami, do tego niedocenione płyty Blaze'a i trochę zaniedbany przez zespół SiT.
Z pierwszych płyt to na pewno Still Live, To Tame A Land i Quest for Fire (wielu go nie lubi, ja cenię za lekkość).
Wszystkie utwory z SSOASS są bezapelacyjnymi arcydziełami, do tego niedocenione płyty Blaze'a i trochę zaniedbany przez zespół SiT.
Z pierwszych płyt to na pewno Still Live, To Tame A Land i Quest for Fire (wielu go nie lubi, ja cenię za lekkość).
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Nie wiem czy Total Eclipse stylistycznie pasuje czy nie, jest dla mnie poprostu świetny, zresztą Gangland też oceniam wysoko.
Seventh Son to wiadomo,płyta kompletna, zresztą nie tylko ona w dyskografii IM, wiele słyszę,że zaczyna ona poważniejsze podejście IM do muzyki, dla mnie właśnie bardziej kończy, takie jednoznaczne radosne,szybkie IM, a jednocześnie dopracowane(dwóm następnym tego brakuje)
Seventh Son to wiadomo,płyta kompletna, zresztą nie tylko ona w dyskografii IM, wiele słyszę,że zaczyna ona poważniejsze podejście IM do muzyki, dla mnie właśnie bardziej kończy, takie jednoznaczne radosne,szybkie IM, a jednocześnie dopracowane(dwóm następnym tego brakuje)
Total Eclipse oczywiście rozkurw mistrzowski 
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Gdyby Total Eclipse ukazał się na TNOTB, byłby najsłabszym utworem, ale i tak wiele lepszym od Gangland.
Tego nie wieszPrzemo142 pisze:byłby najsłabszym utworem
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Ja jeszcze lubię The Loneliness Of The Long Distanca Runner i Stranger in a Strange land 
Też niedoceniane
Też niedoceniane
Wyjąłeś mi to z ust Tomciuu.ttomasz pisze:Total Eclipse i Gangland są całkiem fajne, ale bardzo odstają od pozostałych kawałków z TNOTB.
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Co Wy z tym niedocenianiem? Kto nie docenia? Fani? Czy jak?
www.MetalSide.pl
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Na to ,który utwór zostanie należycie doceniony wpływ na zespół,dobierając utwory na sety koncertowe. Łatwiej utwori zostać lepiej zapamiętany gdy można go posłuchać na płytach studyjnych czy samemu na koncercie.
Oczywiście wpływ ma też wybór utworu na singiel,najlepiej pierwszy.
Oczywiście wpływ ma też wybór utworu na singiel,najlepiej pierwszy.
A nie fani którzy słuchają tych utworów?ZłapanyWCzasie pisze:Na to ,który utwór zostanie należycie doceniony wpływ na zespół,dobierając utwory na sety koncertowe.
www.MetalSide.pl
A najpopularniejsze są właśnie TNOTB, RTTH, Trooper itd 
Można by było wypisywać godzinami, a ja powiem że wszystkie które nie są grane na koncertach, które nie są promowane przez zespół i przez to też właśnie zawęża się krąg tych hmm "wielbionych masowo" utworów. Run Silent Run Deep, Purgatory (wywalał by z kapci
), czy nawet taki nie za bardzo lubiany prze ze mnie przynajmniej Gangland. Na pewno jakąś frajdą było by go usłyszeć na żywo. O tyle IM jest takim zespołem że praktycznie każdy ich utwór jest dobry, nie ma jakiegoś takiego fest dupnego są tylko właśnie takie niedoceniane. Moim zdaniem pytanie powinno brzmieć jakie utwory są doceniane bo na nie było by można odpowiedzieć szybciej