W moim przypadku na Blood & Belief jest dowodem wyczerpania się formuły, ktora na 2 poprzednich sprawdzała się doskonalettomasz pisze:Co innego Blood & Belief, bardzo wysoki poziom, przy którym kawałki z SM wydają się jakby niewykończone.
Blaze Bayley
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 622
Re: Blaze Bayley
B&B - inna troszkę niż 2 poprzednie, ale nagrywana w trudniejszych warunkach jeśli chodzi o skład personalny. Lubię ją, bo taka bardziej "mroczna" jest. Zupełnie nie zgadzam się, że jakieś wyczerpanie formuły tutaj nastąpiło 
www.MetalSide.pl
Tenth Dimension jest świetna, conamniej na poziomie B&B i P&T.
Szczególnie do gustu przypadł mi tytułowy kawałek i Meant to Be, reszta również bardzo dobra.
Szczególnie do gustu przypadł mi tytułowy kawałek i Meant to Be, reszta również bardzo dobra.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Na ostatnim koncercie panowie grali Como Estais Amigos. Chyba mało kto spodziewał się, że Blaze kiedykolwiek odświeży akurat ten kawałek 
-
Deleted User 804
im więcej takich perełek w secie tym lepiej. Mnie bardziej zaskoczyło toMr.Hankey pisze:Na ostatnim koncercie panowie grali Como Estais Amigos. Chyba mało kto spodziewał się, że Blaze kiedykolwiek odświeży akurat ten kawałek![]()
Blaze engaged
Blaze Bayley got engaged on Xmasday to his girlfriend Eline (Lena on the forum). No date is set yet. We wish them all the happiness they deserve!
Ładnie
Ja mam nadzieję, że Blaze zawsze wynajdzie jakieś dwie perełki IM i dorzuci je do setu. Kiedyś czytałem wywiad w którym obwieszczał ograniczenie kawałków IM do jednego, lub całkowitej rezygnacji - mam nadzieję, że do tego nigdy nie dojdzie (nie umniejszając Jego kawałkom).
Ja mam nadzieję, że Blaze zawsze wynajdzie jakieś dwie perełki IM i dorzuci je do setu. Kiedyś czytałem wywiad w którym obwieszczał ograniczenie kawałków IM do jednego, lub całkowitej rezygnacji - mam nadzieję, że do tego nigdy nie dojdzie (nie umniejszając Jego kawałkom).
No, znakomicie !! Brawo Blaze !!
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Wow! Zarąbiście, muszę się kiedyś na Blaza wybrać ;P
Regret - zdecydowanie najlepszy kawałek! Doskonały w każdym calu!
Tenth Dimension niestety za drugim razem dużego wrażenia nie zrobiła, ale i tak nie jest zła.
Tenth Dimension niestety za drugim razem dużego wrażenia nie zrobiła, ale i tak nie jest zła.
-
Deleted User 622
Jest doskonała i nie zmieniłbym na niej ani jednej nuty. Podobnie jak na krzemowym mesjaszu.ttomasz pisze:Tenth Dimension niestety za drugim razem dużego wrażenia nie zrobiła, ale i tak nie jest zła.
wie ktoś może co się dzieje z Blazem? ponoć jest poważnie chory , daty koncertów są przesunięte , mam nadzieję że wszystko dobrze się potoczy
"Shows postponedmaiden pisze:wie ktoś może co się dzieje z Blazem? ponoć jest poważnie chory , daty koncertów są przesunięte , mam nadzieję że wszystko dobrze się potoczy
the scheduled gigs for next weekend will not go through because of blaze's medical problems. We are still trying to get them rescheduled as soon as possible
UPDATE : The gig at "Chez Paulette" is moved to saturday 17th of september.
UPDATE 2 : The gig at Arras is moved to Friday 16th of september"
tyle z oficjalnej...
www.MetalSide.pl
Jak wszyscy mam nadzieję, że to nic poważnego...
Za to dziś przekonałem się do The Man Who Would Not Die (zbyt surowo ją pół roku temu potraktowałem, sam nie wiem czemu się czepiałem
), świetna płyta, choć P&T lepsze.
Mój aktualny ranking płyt wygląda tak:
Promisse and Terror 8,5/10
The Man Who Would Not Die 8/10
Blood & Belief 7,5/10
Tenth Dimension 6/10
Silicon Mesiach 5/10
Ogólnie Blaze się coraz bardziej rozkręca, niecierpliwie czekam na kolejną płytę i jakiś koncert!
Za to dziś przekonałem się do The Man Who Would Not Die (zbyt surowo ją pół roku temu potraktowałem, sam nie wiem czemu się czepiałem
Mój aktualny ranking płyt wygląda tak:
Promisse and Terror 8,5/10
The Man Who Would Not Die 8/10
Blood & Belief 7,5/10
Tenth Dimension 6/10
Silicon Mesiach 5/10
Ogólnie Blaze się coraz bardziej rozkręca, niecierpliwie czekam na kolejną płytę i jakiś koncert!
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

dwie najlepsze płyty...choć nie oceniam ich aż tak wysoko jak z 2 lata temu,ale to bardzo dobre granie,niektóre sola gitarowe przyćmiewają dokonania Iron Maiden z ostatnich dwóch krążkówttomasz pisze: Tenth Dimension 6/10
Silicon Mesiach 5/10
Dla mnie to trochę niedoszlifowane diamenty, czego efekt widzimy na B&B. Ale tylko ja chyba tak myśle, bo wcześniej Metal pisał tak samo jak Ty 
Dla mnie każda kolejna płyta Blaze to coś świetnego. Podoba mi się to jak z każdą kolejną płytę ewoluuje jego muzyka i jak Blaze rozwija się. Kolejne krążki broniły się w dniu premiery i do dzisiaj mają mocną pozycję. Niekwestionowany numer 1 to "The Man Who Would Not Die".
www.MetalSide.pl
http://cgi.benl.ebay.be/ws/eBayISAPI.dl ... 0654422065
Zaczyna Bayleyowi kapuchy brakować że się pamiątek pozbywa ?!
Zaczyna Bayleyowi kapuchy brakować że się pamiątek pozbywa ?!
Jak kogoś interesuje, to można kupić cyfrową wersję Blood And Belief
http://blazefans.pl/art/problemy-i-bloo ... -w-sklepie
http://blazefans.pl/art/problemy-i-bloo ... -w-sklepie
słyszał już ktoś nowy singiel WOLFSBANE?
Nie. A Ty ?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...