Believe, znakomita art/prog rockowa formacja pod przywództwem Mirka Gila, byłego gitarzysty legendarnej grupy Collage, wyruszy w marcu na trasę koncertową w ramach promocji ostatniego wydawnictwa „World Is Round”. Płyta wydana nakładem Metal Mind Productions ukazała się na rynku 25 października ubiegłego roku. O tym jak nowe nagrania brzmią na żywo będzie można przekonać się już w marcu podczas następujących koncertów:
BELIEVE / MR GIL / LOOM:
03.03 - Zielona Góra - Kawon
04.03 - Ostrów Wielkopolski - Afera
05.03 - Łódź - Klub Luka
06.03 - Toruń - Lizard King
BELIEVE / MR GIL / ACUTE MIND:
10.03 - Piekary Ślaskie - Andaluzja
11.03 - Bielsko Biała - Rude Boy
12.03 - Wrocław - Od Zmierzchu do Świtu
13.03 - Kraków - Kwadrat
BELIEVE / MR GIL / ACUTE MIND / LOOM:
20.03 - Warszawa - Proxima
21.03 - Lublin - Graffiti
Wszystkie koncerty rozpoczną się o godz. 19. Bilety kosztują 25 zł.
„World Is Round” jest czwartym studyjnym albumem zespołu Believe. Nad produkcją muzyczną płyty czuwał gitarzysta niegdysiejszego giganta polskiej sceny blues-rockowej Breakout - Winicjusz Chróst, a całość zarejestrowano latem br . w składzie: Mirek Gil – gitary, Karol Wróblewski – wokal, Satomi – skrzypce, Vlodi – perkusja, Przemas – gitara basowa oraz Konrad Wantrych – instrumenty klawiszowe. „World Is Round” zawiera doskonałe kompozycje będące metafizyczną zadumą nad ludzkim życiem, jego cyklicznością i ostatecznym sensem. To doskonała pozycja dla wymagających i wrażliwych słuchaczy! Płyta dostępna jest w dwóch wersjach: CD oraz limitowanej edycji CD digipak wzbogaconej o bonusowy utwór!
http://www.metalmind.com.pl/index.php?d ... &more=3065
http://www.myspace.com/believeartrock/shows
Believe - Polska 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Believe - Polska 2011
Bardzo bym z tym polemizował. Ani znakomita ani prog rockowa. Słuchałem i bardzo słabo to brzmi...yankes pisze:znakomita art/prog rockowa formacja pod przywództwem Mirka Gila
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

To skoro nie oni, to kto dzisiaj jest na krajowej scenie znakomitym zespołem?
Kilka osób mi ich polecało. Więc sprawdziłem. Nie przesłuchałem kilku klipów na youtube jak co poniektórzy na tym forum i nie generalizuje na tej podstawie. Przesłuchałem całą dyskografię po kilka razy. Dla mnie jest to bardzo miałkie, nijakie, bez kopa. Dlatego nazywanie ich znakomitą grupą jest dla mnie zdecydowanie przesadzone.Tomek(JMM) pisze:To skoro nie oni, to kto dzisiaj jest na krajowej scenie znakomitym zespołem?
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

No dobrze, więc kto w takim razie na polskiej scenie jest znakomitym zespołem rockowo-progresywnym.
Riverside? Blindead? Proghma-c?
U mnie na 100% nie Believe
U mnie na 100% nie Believe