The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Wszystko na temat nowego tournee

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]

Post autor: ttomasz »

Talsiman na początek raczej na pewno lepiej by sobie poradził od TFF, ale intrem mi wogle do początku nie pasuje. Intra oczekuję z rozmachem, ze światłami i efektowną muzyką, tego talizman nie ma.
RALF pisze:Bruce obiecał kilka starszych rzeczy i to co najlepsze z nowych. 4 kawałki z ostatniego albumu stykną, jestem niemal pewien iż usłyszymy Talismana. Coś z DOD (tytułowy/Paschendale), Kolorki, Benek, Wicker i 9 klasycznych rzeczy - wiadomo jakich.
A jak Wicker to już wiemy co będzie na dzień dobry :) Nie byłby taki set zły, choć marzeniem jest usłyszenie ROTAM, lub Hallowed w klasykach :neutral:
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Hmm... Szkoda ze tylko 4 :( Albo może i dobrze (zalezy jakie 4 zagrają)
Jakby zagrali Star, Coming, Tali i Wiatr byłbym bardzo zadowolony :cool:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

beaviso pisze:Już prędzej widzę rozpoczęcie koncertu Talismanem - akustycznie intro puszczone z playbacku, a zespół wchodzi z kopem w wiadomym momencie. No to byłoby mocne rozpoczęcie, rozruszaliby ludzi od razu!
Nie wierze w takie rozwiązanie, ale byłoby ciekawie :twisted: Raczej otwieraczem bedzie własnie Final Frontier a intro poleci z taśmy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Co do materiału z TFF to na 100% będzie tytułowy utwór rozpoczynający koncert tym bardziej że hmm no może nie jest jakiś nie wiadomo jaki wyskokowy ale moim zdaniem się do tego nadaje idealnie (poniekąd dzięki temu wstępowi), El Dorado - wiadomo. No i dalej pojawia się niewiadoma. Wydaje mi się że Wiatru nie odpuszczą fajnie ale mam nadzieje że nie zrezygnują z Talizmana bo jeśli miałbym wybierać pomiędzy tymi dwoma to tylko i wyłącznie Talizman. Bardzo chciałbym ten utwór usłyszeć. Co do 4 utworu obstawiał bym Starblind lub Coming Home. Nie są to może jakieś nie wiadomo jakie skoczne utwory ale wpisują się w ten kosmiczny, zagubiony, gwieździsty klimat. A taka jest płyta i taka obstawiam że będzie trasa więc sądzę że któryś z nich się pojawi. Jednak to tylko domysły :D
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Starblind zdecydowanie nie. Abstrahując od tego, że od początku nie był wymieniany w stawce kandydatów do zagrania live, to wg mnie bardzo łatwo w nim o pomyłkę, zwłaszcza sekcji rytmicznej. To trudny kawałek.
WICKER MAN pisze:W takim razie możemy raczej zapomnieć o The Talisman w secie...
Chciałbym, aby Robert się mylił. I myli się, bo podświadomie wszystko postrzega przez pryzmat lotnictwa, a Coming Home to przecież balladka o lataniu :)

Za tydzień wszystko będzie wiadome - czy ostanie się Coming Home czy The Talisman... Serca większości są za tym drugim, w to nie wątpię, jest bardziej przebojowy i porywający od El Dorado, wręcz idealny na koncert. Jest w nim miejsce i na "Oooo oooo" i na "Scream for me, xxxx!" Będę bardzo rozczarowany, zapłacić 400 zł i nie usłyszeć ulubionego (przeze mnie i większość) kawałka z nowej płyty, to byłoby :facepalm: Ale nie tracę otuchy i wiary w jaja panów z IM.

A w ogóle Bruce to nie Steve i nie zawsze jego słowa są w 100% dokładne i zgodne z planami. Czasami szybciej mówi niż myśli, zwłaszcza gdy musi udzielić setnego wywiadu na ten sam temat. Cztery czy pięć, w tej kwestii to dla niego żadna różnica, a my się emocjonujemy.

M.
Ostatnio zmieniony ndz lut 06, 2011 10:51 pm przez beaviso, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Co do Starblind to u mnie ten kawałek wychodzi na drugie miejsce na tej płycie. Ostatno strasznie mi sie spodobał, ale tez raczej nie robie sobie nadziei, że zagraja go na żywo.

Ja stawiam mimo wszystko na Satellite 15... The Final Frontier", "El Dorado", "Coming Home", "The Talisman" i "When the Wild Wind Blows" Choć zamiast CH wolałbym MoM...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Jakoś nikt nie wspomina o The Man Who Would Be King. Wg mnie ten kawałek na 99,9% zabrzmiałby lepiej na żywo niż na płycie, więc też mógłby się znaleźć w secie...

Szkoda, że pomysłu z graniem całej płyty live nie użyli na tę trasę, a 5 lat temu, bo podejrzewam, że Final Frontier o wiele lepiej zabrzmiałby w całości live niż AMoLaD...
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Mr. M pisze:Jakoś nikt nie wspomina o The Man Who Would Be King. Wg mnie ten kawałek na 99,9% zabrzmiałby lepiej na żywo niż na płycie, więc też mógłby się znaleźć w secie...
Świetny kawałek, ale zamiast niego na pewno będzie Wind, a on już starczy.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Mr. M pisze:Szkoda, że pomysłu z graniem całej płyty live nie użyli na tę trasę, a 5 lat temu
Szkoda, że nie zrobili tego 10 lat temu Brave new world w całości zabrzmiałby jeszcze lepiej ;-) W piatek dowiemy sie wszystkiego :)
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Emilio pisze:Co do Starblind to u mnie ten kawałek wychodzi na drugie miejsce na tej płycie. Ostatno strasznie mi sie spodobał, ale tez raczej nie robie sobie nadziei, że zagraja go na żywo.

Ja stawiam mimo wszystko na Satellite 15... The Final Frontier", "El Dorado", "Coming Home", "The Talisman" i "When the Wild Wind Blows" Choć zamiast CH wolałbym MoM...
Wywalić El Dorado zamiast tego Starblind'a wywalić TFF zamiast tego Alchemik i set zarąbisty :twisted:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

ElDorado bedzie i dobrze bo swietnie wychodzi na żywo,
http://www.youtube.com/watch?v=ZLaAO2zCPq0

TFF z racji nazwy trasy też sie chyba pojawi jako otwieracz. Choc w 2008 roku myslałem że na "Somewhere back in time" bedzie zagrany kawałek "Caught Somewhere in Time" i sie przeliczyłem.
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Emilio pisze:ElDorado bedzie i dobrze bo swietnie wychodzi na żywo,
http://www.youtube.com/watch?v=ZLaAO2zCPq0
Hmm... Chyba niestety masz rację.

Ale zostało jeszcze TFF, pożyjemy, zobaczymy.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

te 4 dni to poczekajmy i bedzie koniec spekulacji

niestety obawiam się strasznie przewidywalnego setu, szkoda jak nawet o jedną niespodziankę się nie pokuszą
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Budziol pisze:szkoda jak nawet o jedną niespodziankę się nie pokuszą
Ja myśle, że bedzie choć jedna niespodzianka. Skoro trasa jest w klimatach SF i kosmosu to mogliby zagrać "To tame a land", świetnie by pasowało a i od wieków nie grane.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Emilio pisze:. Skoro trasa jest w klimatach SF i kosmosu to mogliby zagrać "To tame a land", świetnie by pasowało a i od wieków nie grane.
Najbardziej by pasowało coś z "Somewhere in Time" (nie licząc Wasted Years i Heaven Can Wait), też od wieków nie grane.

Chociaż jeżeli setlista ma obejmować płyty po Reunion, to może coś nigdy niegranego z BNW czy DoD?
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

A skąd pewność,że set ma opierać się na płytach po reunion.

Kawałki z SiT bardzo by pasowały,przecież w tym roku mamy 25 lat od wydania. To Tame a Land też bardzo chętnie bym usłyszał,a mała liczba kawałków z TFF mnie bardzo...cieszy!
Mam nadzieję,że zrezygnują zgrania klocka Coming Home na rzecz Talismana.
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

No, To tame a land przydałoby się ;)
Choć nie wierzę żeby to zagrali :|
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Budziol pisze:niestety obawiam się strasznie przewidywalnego setu,
Ja tez niestety uważam ze tak bedzie . Moim zdaniem skoro juz nie chcą nas czyms zaskoczyc wyjątkowym to powinni zagrać TFF całą na żywca tak jak AMOLAD uniknelibyśmy przewidywanych i ogranych do bolu juz kawałkow jak Wrathchild albo RTTH :mryellow:
Who motivates the motivator
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

http://img525.imageshack.us/img525/1508/set2011.jpg
to jest cala prawda o budowaniu setlisty przez zespol :)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Szymon pisze:to jest cala prawda o budowaniu setlisty przez zespol
Hahaha, dobre, mam nadzieje, że bedzie Talizman i, że Steve nie zastąpi go za pomocą Wrathchild :lol:
ODPOWIEDZ