No nie chce być inaczej! Z wielką przyjemnością też sobie zapodamKronos pisze: No mistrzowska płyta, nic dodać nic ująć. Nie wychodzi z odtwarzacza od premiery
Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Re: Teraz słucham...
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol

Płyta w 70% kawałków perfekcyjna!

U mnie ostatnio Kiss wleciał.
-
lolowiecki
- -#Prisoner

Iced Earth - Something Wicked This Way Comes... SUPER!
Jak juz powiedzial kronos "Something Wicked This Way Comes", dodatkowo wspaniała koncertówka "Alive in Athens". Jak dla mnie wspaniałą płytką jest też "Burnt Offerings". Ma zajebisty nastrój, takie "diary" to jedna z moich ulubionych piosenek .lolowiecki pisze:molojuh zgadzam się właśnie przesłuchałem Horror Show i jest super. Co mi dalej Iced Earth polecasz?
-
lolowiecki
- -#Prisoner

ok dzieki
po tych 3 plytach polece już losowo wszystkie 

Jeden z kandydatów na death metalową płytę roku... kompletnie zniewala, niszczy system i w ogóle cud, miód i orzeszki
-
Deleted User 2868
Kyuss - Blues for the Red Sun
Kyuss - Welcome to Sky Valley
Obie uwielbiam.
Kyuss jest zaje, ale ja wolę Welcome to Sky Valley
Opeth- Blackwater Park i Still Life
piękna muza, jednak uwielbiam nadal. Słucham sobie Opeth od paru dni, zapomniana dosyć kapela przeze mnie, a przecież BWP to dyszka jak nic
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Obie są doskonałe, każda na swój własny, wyjątkowy sposób- Blues jako taka bardziej "nakręcająca" płyta, idealna do spalenia lolka, a Welcome jako trochę taki posępny, "zjazdowy", psychodeliczny bad trip. Trudno wybrać tak naprawdę lepszą, ja sprawę mam o tyle ułatwioną, że sentyment każe mi wskazać na Blues i to zawsze ona będzie dla mnie tą naj, chociaż to tak naprawdę nie ma znaczenia
Jednak godząc obie te wielkie płyty, muszę wspomnieć że mój ulubiony utwór Kyuss znajduje się na tej pomijanej, ostatniej płycie- http://www.youtube.com/watch?v=g2B3PReyOEg . Kiedy tego słucham, mam przed oczami noc na pustyni- chciałbym kiedyś tego doświadczyć z tym utworem na uszach 
Zgadzam się z syzygy, dobrze że mi przypomniałeś a te dwie płyty które wymieniłeś są moimi ulubionymi z ich dyskografii
pora odkurzyć inne płyty Opeth na mej półce. Tak ode mnie My Arms, Your Hearse również świetnie się słucha.

- panzerschreck
- -#Lord of the flies

U mnie z kolei naprawdę niewiele zespołów się tak zdezaktualizowało jak właśnie Opeth. Hype na ten zespół akurat przypadł na sam środek mojego mrocznego okresu w życiu, siłą rzeczy nie mogłem więc nie być pod wrażeniem. Wraz z upływem czasu nie potrafię jednak już doszukać się w tym tego co mnie kiedyś w nich tak jarało, emocje uleciały zupełnie, a muzyka nie robi żadnego wrażenia. Blackwater Park szczególnie, nie potrafię wytłumaczyć skąd ten szał na tę plytę
Jedyne co jakoś się u mnie trzyma to Morningrise- trochę też jednak niesione falą sentymentu 
NP:

Cathedral- Ethereal Mirror
Kocham ten materiał, cekiny, światełka, spodnie dzwony ale ani grama wsi- czysta pierwotna, wiedźmia alchemia
http://www.youtube.com/watch?v=RFya3Z9N8YY
NP:

Cathedral- Ethereal Mirror
Kocham ten materiał, cekiny, światełka, spodnie dzwony ale ani grama wsi- czysta pierwotna, wiedźmia alchemia
http://www.youtube.com/watch?v=RFya3Z9N8YY
Szkoda, że działalność kończą.panzerschreck pisze:Kocham ten materiał, cekiny, światełka, spodnie dzwony ale ani grama wsi- czysta pierwotna, wiedźmia alchemia
-
lolowiecki
- -#Prisoner

Deep Purple - The Battle Rages On... nie do opisania
a mi właśnie na Welcomepanzerschreck pisze:ja sprawę mam o tyle ułatwioną, że sentyment każe mi wskazać na Blues
a co do Opetha, to aż dziw mnie bierze, że nikt z was nie wymienił debiutu
to jest właśnie kapela, której ja zaczynałem słuchać od pierwszej płyty i do tej mam ogromny sentyment

Amesoeurs - Amesoeurs
Projekt członków Les Discrets, widziałem, że ktoś ich tu słuchał ostatnio więc polecam tę płytkę. ;]
stare, trzeszczące, winylowe Hell Bent For Leather 

Night Mistress Fan Club Łódź
Ja z kolei nie czaję kultu Morningrise i Orchid. Jak już to Orchid, bo też od niego zaczynałem, tłukłem go niesamowicie, mimo że nie wchodził za bardzo
Za surowe są tamte plytki dla mnie chyba, brzmienie fatalne, demówki nędzne. My Arms, Your Hearse już spoko.
Tak, po raz kolejny nie jestem true i wolę tą płytkę od tych Morningrisów przez Was wychwalanych pod niebiosa
Pierwsze dwa kawalki urywają dupę. Potem jest bardzo średnio momentami- Grand Conjuration nuda w cholerę, gdyby to był 3 min kawałek, byłby "hitem"
Ale takie Reverie daję radę jeszcze dosyć. Ale i tak najczęściej słucham sobie dwóch pierwszych kawałków i kończę imprezę.
Tak, po raz kolejny nie jestem true i wolę tą płytkę od tych Morningrisów przez Was wychwalanych pod niebiosa
Pierwsze dwa kawalki urywają dupę. Potem jest bardzo średnio momentami- Grand Conjuration nuda w cholerę, gdyby to był 3 min kawałek, byłby "hitem"
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner