Nigdy nie rozumiałem fenomenu tego kawałka, niby mniej ograny niz Run to the hills, ale zawsze srednio mi podchodził, dla mnie jeden z gorszych na Somewhere in Time. Nie rozumiem czemu IM nigdy nie gra najlepszych numerów takich jak Sea of madness, caught somewhere in time, samotność długodystansowca... O Aleksandrze nie wspomneRALF pisze:Prawdopodobnie będzie Heaven Can Wait w Rio
The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
prawdopodobnie HCW, bo to okazja do zorganizowania konkursu dla fanów, a takie atrakcje przyciągają przecież dodatkowo ludzi....
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

HCW to jedna z większych porażek tego zespołu. Tyle materiału, a oni ciągle to samo wałkują...
Boję sie, że setlista znów nas niczym nie zaskoczy, ew. 1 kawałek dawno nie grany albo cos takiego. Wg mnie moze to wyglądac mniej wiecej tak:
1.Satelite 15./ The Final Frontier
2.El Dorado
3.Wrathchild
4.Two Minutes to Midnight
5.Dance Of Death
6.Children Of The Damned
7.These Colours Don't Run
8.Coming Home
9.When The Wild Wind Blows
10.Heaven Can Wait
11. Fear Of The Dark
12.Run To the Hills
13. The Evil That Man DO
14.Iron Maiden
15.The Number Of The Beast
16.Hallowed Be Thy Name
1.Satelite 15./ The Final Frontier
2.El Dorado
3.Wrathchild
4.Two Minutes to Midnight
5.Dance Of Death
6.Children Of The Damned
7.These Colours Don't Run
8.Coming Home
9.When The Wild Wind Blows
10.Heaven Can Wait
11. Fear Of The Dark
12.Run To the Hills
13. The Evil That Man DO
14.Iron Maiden
15.The Number Of The Beast
16.Hallowed Be Thy Name
Co do HCW. Dla mnie porażka to może nie, ale moooocno sredni numer, gdyby nie refren i całkiem fajny tekst to byłaby porazka. Kawałek muzycznie przemawia do mnie średnio. Na SIT praktycznie każdy kawałek jest lepszy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Nie no zastanawiałem się nad tym jak setlista mogła by wyglądać i nie wiem jak ją ustawić
Jedenk tego że na #1 będzie Satelite 15... Final Frontier a po nim El Dorado tego jestem pewnien. Tak samo jak tego że TNOTB, Hallowed, Trooper, Iron Maiden pojawią się na 100% no i z tego co wyczytałem to Heaven Can Wait skoro ogłosili konkurs to nie przypadkowo i bez celu. Tak więc mamy 7 utworów tak jakby pewniaków co będzie jeszcze zobaczymy ^^
Co by nie było, będzie bardzo miło. 
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
I tego powinniśmy się trzymaćKai. pisze:Co by nie było, będzie bardzo miło.
To juz by było coś!molojuh pisze: ew. 1 kawałek dawno nie grany albo cos takiego
WiadomoZilian pisze:Co by nie było, będzie bardzo miło.
I tego powinniśmy się trzymać
Dziś mnie wielka chęć na Pilgrima wzięła. Świetnie by się sprawdził live, chyba najlepiej z AMLOAD.
No, jutro wszystko bedzie jasne. Coś mi sie wydaje, że bedzie jedna niespodzianka, czuje, że bedzie Flight Of Icarus 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jakich czterech? Trasa A Matter of Life And Death obejmowała też koncerty z 2007 roku, jedynie set uległ zmianie. Tegoroczna trasa jest kontynuacją zeszłorocznej - także z nieco zmienioną setlistą. Maiden nie mieli okazji zagrać kawałków z AMOLAD w Ameryce Południowej, Australii i większości Azji więc to logiczne, że będą chcieli zostawić je w secie. IMHO Kolorki i Breeg mają na 99% zagwarantowane miejsce w setliście.ZłapanyWCzasie pisze:A ja nie rozumiem,dlaczego by już na czwartej trasie mieli grać kawałki z A Matter of Life and Death? zagrali ten album w całości w 2006 ,grali z niego 5 kawałków na trasie rok później, w 2010 grali 2 kawałki,więc może by tak już wystarczyło
Źródło?RALF pisze:Prawdopodobnie będzie Heaven Can Wait w Rio de Janeiro ogłosili konkurs dla fanów na "wspólny czas na estradzie"... Jak w 2008
Mogę się założyć, że setlista będzie bardzo niewiele się różniła od tej poniższej:
The Final Frontier
El Dorado
2 Minutes To Midnight
The Trooper
Coming Home
Dance of Death
The Reincarnation of Benjamin Breeg
These Colours Don't Run
When The Wild Wind Blows
Run To The Hills
Brave New World
Fear of The Dark
Iron Maiden
-----------
The Number of The Beast
Hallowed Be Thy Name
Running Free
Zaznaczam, że chciałbym się mylić.
Wiadomo. Ja mam nadzieje, że te wszystkie przepowiednie i ploty się nie spełnią i zostaniemy pozytywnie zaskoczeni...WICKER MAN pisze: Zaznaczam, że chciałbym się mylić.![]()
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Nie zagranie niczego z Killers (nie licząc Wratha) i SiT byłoby dziwne,biorąc pod uwagę,że tak rzadko grają coś z tych płyt i że mamy takie piękne rocznice w tym roku.
Cholernie rozczarują mnie Ironi jeśli set będzie przypominał ten powyżej.
HCW by mnie nawet ucieszył, to dobry kawałek,zwłaszcza koncertowo,oczywiście są lepsze kawałki na SiT ale i ten jest bardzo dobry,poza tym na koncercie w Warszawie musiałem odejść dalej jak go grali by odpocząć trochę i jakoś mi umknął.
Cholernie rozczarują mnie Ironi jeśli set będzie przypominał ten powyżej.
HCW by mnie nawet ucieszył, to dobry kawałek,zwłaszcza koncertowo,oczywiście są lepsze kawałki na SiT ale i ten jest bardzo dobry,poza tym na koncercie w Warszawie musiałem odejść dalej jak go grali by odpocząć trochę i jakoś mi umknął.
Z drugiej strony, to trasa 2011 jest kontynuacja tej z 2010, więc set sie diametralnie nie zmieni. Tak jak mówiłem, jedna niespodzianka w postaci dawno nie granego numeru to bedzie sukces! Poza tym dojda klasyki, których kazdy sie spodziewa, coś z TFF tyle. Nie ma co robic sobie nadziei, że bedzie wiele zmian.
oby tak było, bo bardzo chciałbym usłyszeć obydwaWICKER MAN pisze:IMHO Kolorki i Breeg mają na 99% zagwarantowane miejsce w setliście.
Ja też uważam, że Benek i Kolorki rewelacyjnie "live" wypadają. Dziś wieczorem pewnie coś tam będziemy wiedzieć, a jutro: całkiem sporo 
Jestem ciekaw czy setlista którą dzisiaj poznamy a zapewne tak będzie też będzie ulegała zmianie w trakcie trasy czy po prostu od początku do końca pojadą z tym samym materiałem.
Znając Harrisa i s-kę - będzie taka sama z jedym wyjątkiem. Twój ulubiony utwór i zarazem największa niespodzianka setlisty zostanie po kilku koncertach uznana za niesprawdzającą się, brutalnie wymazana z setlisty i zastąpiona. Czym? WrathchildemZilian pisze:Jestem ciekaw czy setlista którą dzisiaj poznamy a zapewne tak będzie też będzie ulegała zmianie w trakcie trasy czy po prostu od początku do końca pojadą z tym samym materiałem.
M.
P.S. To już zamiast krótkiego Wrathchild mogliby w końcu zagrać niewiele dłuższe Purgatory, ale Nicko pewnie by nie wyrobił
Dobrze ze uwielbiam wrathchilda, tamta zmiana z poprzedniej trasy mnie bardzo ucieszyła
mimo ze uważam Brightera za najlepszy kawałek z amolad to mi jakoś nie pasował do tamtej setlisty