The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Maltez Was pozdrawia i podsyła fotkę - w tle nowa płachta, chyba do When The Wild Wind Blows:

- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Ostatnio gadałem z dwoma znajomymi, niegdyś fanami IM, teraz trochę jak ja niesionymi już tylko falą sentymentu, czy może jednak nie odpalić się do Warszawy na koncert IM - będzie śmiesznie, popijemy, poskaczemy, pośpiewamy hity. Byłem za, myślę sobie, a co tam- długo pewnie nie pograją, ostatnio byłem 6 lat temu na ich koncercie, do tego Motorhead- niech będzie. Ale patrzę na ten set i już wiem, że za cholerę na Sonisphere się nie wybiorę

Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
A na tej plachcie to nie statek i fale z talismana? Chciaz cieżko powiedzieć. Czekamy na YouTube 
-
Deleted User 2259
chyba płakać...remi pisze:nic tylko czekać!!!
Kicha i tyle
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bruce w ruskiej czapce: 
http://img145.imageshack.us/g/img00150201102112218.jpg/
Bez przesady, jak na zapowiedzi to nawet nie jest źle, bo zagrali 2 epickie numery z nowej płyty. Obecność Blood Brothers, Wickera i Dance of Death w secie też oceniam na plus. Chociaż całe szczęście, że nie zagrali Run To The Hills.
http://img145.imageshack.us/g/img00150201102112218.jpg/
Bez przesady, jak na zapowiedzi to nawet nie jest źle, bo zagrali 2 epickie numery z nowej płyty. Obecność Blood Brothers, Wickera i Dance of Death w secie też oceniam na plus. Chociaż całe szczęście, że nie zagrali Run To The Hills.
- dostoevsky
- -#Assassin

panzerschreck pisze:Ostatnio gadałem z dwoma znajomymi, niegdyś fanami IM, teraz trochę jak ja niesionymi już tylko falą sentymentu, czy może jednak nie odpalić się do Warszawy na koncert IM - będzie śmiesznie, popijemy, poskaczemy, pośpiewamy hity. Byłem za, myślę sobie, a co tam- długo pewnie nie pograją, ostatnio byłem 6 lat temu na ich koncercie, do tego Motorhead- niech będzie. Ale patrzę na ten set i już wiem, że za cholerę na Sonisphere się nie wybiorę![]()
![]()

Straszny ten set. Masakra. Blood Brothers to chyba najbardziej kiczowaty kawałek IM.
Może jutro spojrzę inaczej na ten set. Ale dziś - porażka
Może jutro spojrzę inaczej na ten set. Ale dziś - porażka
Wg. Blabbermouth w secie jest jeszcze Prowler
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Chyba ktoś ich wkręcił.Dziku pisze:Wg. Blabbermouth w secie jest jeszcze Prowler
Jak kicha to nie słuchaj i idz wypłacz się komuś w ramie.Invader pisze:chyba płakać...remi pisze:nic tylko czekać!!!
Kicha i tyle
Jeśli Ci się nie podoba set to może w tym roku będzie Lady Gaga, Justin Bieber albo Jonas Brothers.
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Setlista świetna. Mam nadzieję że jej nie zmienią bo jest naprawdę mocna. Połowa nowego albumu na koncercie praktycznie najmocniejsze kawałki. Klasyka ta którą przewidywaliśmy ale w mniejszym wydaniu. Dance Of Death i Blood Brothers coś nieprawdopodobnego. Świetnie że je usłyszymy
Końcówka standardowa ale to co się wydarzy przed nią rekompensuje to że grają to co zwykle. 2 Minutes i TEDMT można by było zamienić i wstawić coś z AMOLAD ale i tak jest super 
Set jest na prawdę fajny. Mogli by zagrać coś z NPFTD wkońcu..
Super, że jest The Talisman
Super, że jest The Talisman
Dyskusja widzę na poziomie. Już czuję te ćwieki wbijane za to, że śmiałem skrytykować IM. Napiszesz jeszcze coś wspaniałego?Kai. pisze:Jak kicha to nie słuchaj i idz wypłacz się komuś w ramie.
Jeśli Ci się nie podoba set to może w tym roku będzie Lady Gaga, Justin Bieber albo Jonas Brothers.
Jedynie co mnie cieszy to Dance Of Death. Uwielbiam ten kawałek.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Od Ciebie, mój ulubiony użytkowniku Grzędi, dostać taki obrazek to wręcz pochwaładostoevsky pisze:
Obrazek

Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Ja nie wiem co tu było można oczekiwać, wiadomo ze trasa się nazywa the Final frontier world tour leg 2, wiec siła rzeczy coś musiało zostać z leg 1, i zostało to co moim zdaniem było warte zostawienia, doszły 4 kawałków nowe o których od dawna wiedzieliśmy no i pewniaki dla tzw nowych twarzy w Singapurze itp
zostaje miejsce na jeden kawałek i staje się nim 2 minutes to midnight, nie wiem jak Wy ale teraz się go odpalilem z Rock in Rio i znowu mam na to ochotę, można mieć oczekiwania typu Alexander ale trzeba tez patrzeć realistycznie co jest nie wykluczam często smutne.
- dostoevsky
- -#Assassin

?????panzerschreck pisze:Od Ciebie, mój ulubiony użytkowniku Grzędi
Że niby to jakiś pojedynek na obrazki? Nie zamierzam odpowiadać obrazkiem, po prostu tak jak Karol i Ela uważam że jesteś biedny że chcesz przegapić Sonisphere.panzerschreck pisze:dostać taki obrazek to wręcz pochwałaNo ale masz, ciesz się
Luzik kolego! Ja już dawno zapomniałem o Twoich zalotach.
ależ to niesamowita niespodzianka!WICKER MAN pisze:Jak na razie kolejnym kawałkiem w secie jest The Trooper.
a Ty nie na koncercie jednak?
WICKER MAN pisze:Bez przesady, jak na zapowiedzi to nawet nie jest źle, bo zagrali 2 epickie numery z nowej płyty. Obecność Blood Brothers, Wickera i Dance of Death w secie też oceniam na plus. Chociaż całe szczęście, że nie zagrali Run To The Hills.
powiem tak na pewno szkoda, że powielili tyle kawałków z trasy w 2010, ale jak ktoś słusznie to zauważył to to jakby 2ga odsłona FF TOUR.
fajnie ze jest Talisman, TETMD(uwielbiam ten kawałek) i brak RTTH <brawo>
żałuję że setlista jest przewidywalna do bólu i brak choćby jednej niespodzianki jak na przykład Prowlera czy cokolwiek z ery Blazea, lub kawałka niegranego wieki jak Be Quick, Bring, itd
No fajnie fajnie Talisman jest Evil też wypas ogólnie oprócz blood brothers a tak masakra pewnie zwariuje na koncercie
ale mam nadzieje że będzie RTTH
IRON MAIDEN
-
Deleted User 1499
Ogólnie secik fajny , zamieniłbym tylko Blood Brothers na Kolorki bo 2 ballady(Coming Home) dośc blisko siebie troche męczące
.Liczyłem troche na Starblind ale niestety chyba za trudny kawałek do zagrania :/.
Ostatnio zmieniony pt lut 11, 2011 10:10 pm przez Deleted User 1499, łącznie zmieniany 1 raz.
Od Blood Brothers, Run to the Hills bym wolał, lub kolorki..
Ostatnio zmieniony pt lut 11, 2011 10:14 pm przez MaidenFan, łącznie zmieniany 1 raz.