Dla mnie 3 najlepsze kawałki z płyty to The talisman, Starblind oraz When the wild wind blows. Do isle of avalon jakos nie moge sie przekonac, pitolenie o matce ziemi jednak jest nie dla mnie. Coming Home to natomiast imho świetny kawałek i nie wiem co ludzie od niego chcą. CH jest dla mnie znacznie lepszym numerem niż nieco zbyt patetyczny blood brothers. W Coming Home nie ma tego deczko irytujacego nadęcia. Uważam, że jego obecnośc w secie to +. Mother of Mercy to fajny kawałek i tez mogliby go zagrać.erosinho pisze:Zaś z TFF grają np. 2 najsłabsze kawałki z płyty (El Dorado i Coming Home). Nie rozumiem dlaczego nie grają Mother Of Mercy - świetny kawałek na koncert, nie grają też żadnego z najlepszych utworów na płycie (Starblind, Isle Of Avalon).
The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ja na TFF lubię wszystkie i ze wszystkich w secie jestem zadowolony. Tylko ilość wolniejszych kawałków mnie trochę martwi:/ Blood Brothers chyba bym odpuścił, choć jest świetne.
Najbardziej zadowolony jestem z DoD I Talizmana.
Najbardziej zadowolony jestem z DoD I Talizmana.
Słuchając bootlegów z Singapuru, jednak wydaje mi się, że lepiej zostawić taką setlistę jaka jest, bo praktycznie wszystko wypada świetnie live, a gdyby co noc zmieniali jakiś kawałek, to podejrzewam, że ten zmieniamy utwór wypadałby (stosunkowo do innych) trochę słabiej...
To samo po Moskwie pomyślałem... 
Zmiana utworów była by niebezpieczna z tego względu że nie wiem np Talizmana zastępowali by Isle Of Avalon. I gdybym ja trafił na koncert na którym nie było by Talizmana był bym zły i podejrzewam nie tylko ja. Tak więc lepiej zostawić tak jak jest ( a jest dobrze) niż wprowadzać zmiany które mogą podzielić fanów i sprawić że będą niezadowoleni.
Jesli chodzi o zmiany setu to zawsze wrazenie robiły na mnie wystepy np Radiohead, oni potrafili połowe setu wywalić w ciagu paru dni
Podobnie Springsteen i pewnie jeszcze znalazłoby sie paru wykonawców. Na ich koncertach nigdy nie wiesz co ci sie trafi.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
I dla mnie to jest lepsza opcja, niż objazdowe DVD z tymi samymi gadkami pomiędzy utworami...Emilio pisze:Na ich koncertach nigdy nie wiesz co ci sie trafi.
www.MetalSide.pl
- Dick-in-son
- -#Prodigal son

czytam to i czytam i ku
wa oczom nie wierzę. czy to forum fanatyków Maidenów czy Ryśka z Klanu?
"Dzieci, umyłyście już rączki?"
po co tyle gadać, spekulować, zastanawiać się, obstawiać, zagrają, nie zagrają, mogliby zagrać, nie nie, raczej nie...
jak babka z szóstego w mięsnym!
przyjadą, odwalą extra show i pojadą dalej. będziesz zawiedziony jeden z drugim?
to sobie w chacie dosłuchasz na fulla!
albo wcale nie idź!
bo nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mi 10.06 marudził, że słabo było, że czegoś tam nie zagrali
VS 
po co tyle gadać, spekulować, zastanawiać się, obstawiać, zagrają, nie zagrają, mogliby zagrać, nie nie, raczej nie...
przyjadą, odwalą extra show i pojadą dalej. będziesz zawiedziony jeden z drugim?
albo wcale nie idź!
bo nie wyobrażam sobie, żeby ktoś mi 10.06 marudził, że słabo było, że czegoś tam nie zagrali
VS Twoja stara WARN
Nikt nie przeczy, że maideni dadzą porządny show, ale czy przeszkadza w tym odrobina spekulacji, narzekań, przypuszczeń itp? Przecież od tego jest forum, żeby sobie trochę pogadać 
Rysiek z Klanu jest dobry gość! 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Ale bełkot,tzn ktoś kto narzeka na set to nie jest fanem? Wyobraź sobie,że bardzo wiele osób w ogóle setu nie zna,nie dlatego,że chce mieć niespodziankę na koncercie czy nie używa internetu. Poprostu wiele osób o koncercie się dowie na 3-4 tygodnie przed i pójdzie bo coś się dzieje w Warszawie. Mogą nawet nie znać kawałków coponiektórych Iron Maiden,takich osób jest mnóstwo. Wychodzi na to,że najlepsi fani.
Poza tym tak,mam dość Fear of the Dark ,mam powoli dość Number of the Beast(tylko,dlatego,że mogli by zagrać coś innego z tego albumu) a Wicker Man to jeden z najmniej lubianych przeze mnie kawałków Iron Maiden.Do tego Coming Home z nowej płyty w ogóle mi się nie podoba. I co nie jestem fanem?
A klan oglądałem kilkanaście lat temu,jak jeszcze nie było internetu.
Poza tym tak,mam dość Fear of the Dark ,mam powoli dość Number of the Beast(tylko,dlatego,że mogli by zagrać coś innego z tego albumu) a Wicker Man to jeden z najmniej lubianych przeze mnie kawałków Iron Maiden.Do tego Coming Home z nowej płyty w ogóle mi się nie podoba. I co nie jestem fanem?
A klan oglądałem kilkanaście lat temu,jak jeszcze nie było internetu.
Po to jest forum żeby na takie tematy porozmawiać wyrazić siebie powiedzieć co nas interesuje czego się spodziewamy i co byśmy chcieli zobaczyć a jeśli nam się coś podoba to to skrytykować. Bo jak nie to bez sensem jest prowadzenie forum skoro wszystko bo się przyjmowało do wiadomości bez słowa (krytyki czy pochwały)Dick-in-son pisze:czytam to i czytam i kuwa oczom nie wierzę. czy to forum fanatyków Maidenów czy Ryśka z Klanu?
albo wcale nie idź!
Obrazek VS Obrazek
jak dla mnie wacek w synie ma rację. Pierdykanie od 62 stron o tym samym he he he.
przyjadą - odbębnią - pojadą
mam tylko nadzieję że nikt nie zrobi wsi i nie zacznie śpiewać Nicko, hepi berzdej to ju !
przyjadą - odbębnią - pojadą
mam tylko nadzieję że nikt nie zrobi wsi i nie zacznie śpiewać Nicko, hepi berzdej to ju !
The Talisman - Bali, Indonesia (HQ video)
http://www.youtube.com/watch?v=scrRVhW3ax8
Tamtejsze powietrze sprzyjało Becurowi
Po raz pierwszy tej trasy wyciągnął wszystko w Talismanie należycie i pierwszy refren zaśpiewał bez obniżania, całkiem jak na płycie
Rzekłbym, że śpiewa perfekcyjnie jak na swoje ostatnie dokonania.
M.
http://www.youtube.com/watch?v=scrRVhW3ax8
Tamtejsze powietrze sprzyjało Becurowi
M.
Ostatnio zmieniony śr lut 23, 2011 6:54 pm przez beaviso, łącznie zmieniany 1 raz.
Set z Melbourne:
http://www.setlist.fm/setlist/iron-maid ... 21f45.html
Wydaje się, że chyba jednak lepiej, że grają The Talisman po 23:58, a nie po WtWWB. Trzeba to na bootlegu sprawdzić.
http://www.setlist.fm/setlist/iron-maid ... 21f45.html
Wydaje się, że chyba jednak lepiej, że grają The Talisman po 23:58, a nie po WtWWB. Trzeba to na bootlegu sprawdzić.
Zgadza sie . Widać ze chociaż jest to piekielnie trudny refren do zaśpiewania ze względu na te wysokie rejestry to Bruce bardzo sie stara by wyszedł on tak jak należy czyli jak napisałeś perfekcyjniebeaviso pisze:Tamtejsze powietrze sprzyjało Becurowi Po raz pierwszy tej trasy wyciągnął wszystko w Talismanie należycie i pierwszy refren zaśpiewał bez obniżania, całkiem jak na płycie Rzekłbym, że śpiewa perfekcyjnie jak na swoje ostatnie dokonania
Who motivates the motivator
Wykonanie fajne, ale scena biednie wyglada, troche wieksze urozmaicenie by sie przydało na kolejnych częsciach trasy, więcej płacht, duży Eddie etcbeaviso pisze:The Talisman - Bali, Indonesia (HQ video)
- dostoevsky
- -#Assassin

I nabić postattomasz pisze:Nikt nie przeczy, że maideni dadzą porządny show, ale czy przeszkadza w tym odrobina spekulacji, narzekań, przypuszczeń itp? Przecież od tego jest forum, żeby sobie trochę pogadać
To byłby bardzo kiepski zespół, gdyby musiał grać codziennie jakiś numer, by wypadał on świetnieMr. M pisze:Słuchając bootlegów z Singapuru, jednak wydaje mi się, że lepiej zostawić taką setlistę jaka jest, bo praktycznie wszystko wypada świetnie live, a gdyby co noc zmieniali jakiś kawałek, to podejrzewam, że ten zmieniamy utwór wypadałby (stosunkowo do innych) trochę słabiej...
Chyba zależy, co dostałbyś w zamian. To raz, a dwa - przecież można by żonglować "nieśmiertelnymi klasykami", które cieszą tylko nowych fanów. Ale czy każdy musi usłyszeć 23:58, Wrathchild, FOTD, TNOTB etc etc ?Zilian pisze:Zmiana utworów była by niebezpieczna z tego względu że nie wiem np Talizmana zastępowali by Isle Of Avalon. I gdybym ja trafił na koncert na którym nie było by Talizmana był bym zły i podejrzewam nie tylko ja. Tak więc lepiej zostawić tak jak jest ( a jest dobrze) niż wprowadzać zmiany które mogą podzielić fanów i sprawić że będą niezadowoleni.
właśnie, ODWALĄ SHOW. Ostatni koncert IM, który wspominam jako niezapomniany, był początek trasy Early Years w Pradze. Od tego czasu widziałem ich jeszcze kilka razy i może nie było to odwalanie sensu stricto, ale i nie za wiele sztuki muzycznej.Dick-in-son pisze: przyjadą, odwalą extra show i pojadą dalej. będziesz zawiedziony jeden z drugim?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Chyba zależy, co dostałbyś w zamian. To raz, a dwa - przecież można by żonglować "nieśmiertelnymi klasykami", które cieszą tylko nowych fanów. Ale czy każdy musi usłyszeć 23:58, Wrathchild, FOTD, TNOTB etc etc ?[/quote]Zilian pisze:Zmiana utworów była by niebezpieczna z tego względu że nie wiem np Talizmana zastępowali by Isle Of Avalon. I gdybym ja trafił na koncert na którym nie było by Talizmana był bym zły i podejrzewam nie tylko ja. Tak więc lepiej zostawić tak jak jest ( a jest dobrze) niż wprowadzać zmiany które mogą podzielić fanów i sprawić że będą niezadowoleni.
Nie no oczywiście można by zmieniać nieśmiertelne kawałki a nowy materiał zostawić bez zmian opcji jest wiele, wszystko zależy od intencji zespołu