Saxon

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Re: Saxon

Post autor: Kai. »

ttomasz pisze:Ja swoją przygodę z Saxon dopiero zaczynam, na razie jestem po trzech studyjnych i szukam czegoś live. Dzięki za propozycje, na pewno sprawdzę ;-)
Saxon - Princess Of The Night (live Wacken)

o to lubie! ;-)
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Koncertówki jeszcze nie dorwałem, ale przesłuchałem Into The Labyrinth i...coż gdybym miał rozpatrywać tylko pod względem pierwszego utworu śmiało dałbym 10/10, niestety poza genialnym Batallions Of Steel nic równie ciekawego dla siebie nie znalazłem. Wraz z kolejnym utworem poziom płyty niestety się obniża.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

ttomasz pisze:Koncertówki jeszcze nie dorwałem, ale przesłuchałem Into The Labyrinth i...coż gdybym miał rozpatrywać tylko pod względem pierwszego utworu śmiało dałbym 10/10, niestety poza genialnym Batallions Of Steel nic równie ciekawego dla siebie nie znalazłem. Wraz z kolejnym utworem poziom płyty niestety się obniża.
Bluźnisz :razz:

Owszem, może rzeczywiście pierwsza połowa płyty jest lepsza od drugiej (np. niepotrzebny blues na koniec), ale takie utwory jak Demon Sweeney Todd, Hellcat czy Valley of the Kings to Heavymetalowa Ekstraliga.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Into the Labirynth akurat nie uważam za jakiś super album, ale Sweeney Todd WYMIATA! Jest tam też parę innych niezłych utworów, ale ogółem druga połówka płyty jest bez pomysłu. Z nowszych albumów jednak bardziej cenię "Killing Ground" czy "The Inner Sanctum".
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Zapomniałeś o Live To Rock i The Letter, a niepotrzebnie hellcata wrzuciłeś :razz: Dla mnie są to utwory dobre, ale nie zachwycają. Tylko pierwszy numer jest naprawdę mistrzowskiej klasy :cool: Reszta niestety słaba.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

ttomasz pisze:Koncertówki jeszcze nie dorwałem, ale przesłuchałem Into The Labyrinth i...coż gdybym miał rozpatrywać tylko pod względem pierwszego utworu śmiało dałbym 10/10, niestety poza genialnym Batallions Of Steel nic równie ciekawego dla siebie nie znalazłem. Wraz z kolejnym utworem poziom płyty niestety się obniża.
Ttomaszu, znów wykazujemy się podobnemi gustami ;) Mam identyczne odczucia co do tej płyty: jeden utwór absolutnie genialny a reszta na 3+ do 4+

Bardzo czekam na kolejny LP. Coś mi mówi, że Saxon znów da do pieca :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

ttomasz pisze:Zapomniałeś o Live To Rock i The Letter, a niepotrzebnie hellcata wrzuciłeś :razz: Dla mnie są to utwory dobre, ale nie zachwycają. Tylko pierwszy numer jest naprawdę mistrzowskiej klasy :cool: Reszta niestety słaba.
Nie zapomniałem. Po prostu akurat ten utwory, które wymieniłem najbardziej zostają w pamięci, ale reszta jest niewiele słabsza. Oprócz Coming Home i Voice nie potrafię znaleźć słabych punktów.
Może oświecisz? :razz:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Mr. M pisze:Może oświecisz?
Dla mnie po prostu są słabe, nie wiem jak to wytłumaczyć ;-) Trochę bez pomysłu, słucham i ciągle myślę, że to nie pasuje, to jestnudnawe, to mnie trochę wkurza...W porównaniu do pierwszego kawałka, który ma moc, one wogle mnie nie porywają.
krusejder pisze:Bardzo czekam na kolejny LP. Coś mi mówi, że Saxon znów da do pieca
Mam nadzieję, że im się uda, lubię gdy weterani metalu pokazują na co ich stać :twisted: Podoba mi się ich polityka newsów o płycie, szkoda że Ironi takich podcastów nie robią, choć z drugiej strony mamy IM_TV.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

a dajcie swoje Top 5

Strong Arm of the Law
Dallas 1 pm
And the Band Played On
Crusader
Broken Heroes
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Znam ich na razie tylko z (albumem lubię się delektować dłużej niż tydzień, stąd tempo jest dość wolne) Denim & Leather, Crusader, Lionheart i Into The Labyrinth, ale w TOP 5 na pewno by się znalazł Crusader i Batallions Of Steel.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

ttomasz pisze:albumem lubię się delektować dłużej niż tydzień, stąd tempo jest dość wolne
Delektuj się kilka lat, to dopiero docenisz smak ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

ZłapanyWCzasie pisze:a dajcie swoje Top 5

Strong Arm of the Law
Dallas 1 pm
And the Band Played On
Crusader
Broken Heroes
Princess Of The Night
The Eagle Has Landed
747
And The Band Played On
(może nie top 5 ale trzeba wyróżnić) Street Fighting Gang
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

ZłapanyWCzasie pisze:a dajcie swoje Top 5
Pomysł mniej więcej taki, jak spytać o 5 ulubionych numerów Maiden, Dio czy Arii

no ale trzeba spróbować ...

Broken Heroes
To Live By The Sword
747
And the Band Played On

no i oczywiście ...

Crusader
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Przesłuchałem The Inner Sanctum i cóż...Płyta reprezentuje dość dobry poziom. W przeciwieństwie do labiryntu krążek nie kończy się na pierwszym utworze, choć State of Grace prezentuje najwyższy poziom (choć nie taki jak cudowne bataliony stali...). Reszte oceniam na ok. 6/10, a całą płytę na 6,5/10 ;-)
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

State Of Grace to mój ulubiony numer z całej płyty a zaraz po nim jest Going Nowhere Fast - świetny rocker :dance: Ciekawostka to I've Got To Rock :razz:
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

To śmiesznie, bo akurat wg. mnie State of Grace jest najsłabsze i z reguły pomijam go w ogóle przy sluchaniu. Dla mnie ta płyta się zaczyna od Need for Speed, a potem jest jeszcze lepiej :)
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

Need for Speed i Atila The Hun to moje faworyty z tej płyty, ten pierwszy byłby zajebisty na koncerty!
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Frozen Rainbow - najlepsza piosenka saxona, i najlepsza heavy metalowa piosenka wszechczasów \m/
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

IronCezarek pisze:Frozen Rainbow - najlepsza piosenka saxona, i najlepsza heavy metalowa piosenka wszechczasów \m/
Wake up :jee:
Oczywiście każdy ma swoje zdanie, ale moim zdaniem Crusader nie ma sobie równych ;)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

IronCezarek pisze:Frozen Rainbow - najlepsza piosenka saxona, i najlepsza heavy metalowa piosenka wszechczasów \m/
Zawsze mi bardzo przypomina Strange World, poza tym nic specjalnego
ODPOWIEDZ