bez rewelacji tym razemFinnish „battle metal“ warriors TURISAS, German thrash/death metallers DEW SCENTED and „marijuana-themed“ death metallers CANNABIS CORPSE are newly confirmed for the BA Festival.
Zagraniczne Festiwale 2011
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Zagraniczne Festiwale 2011
- Elevatorman
- -#Clansman

bardzo kiepsko bym powiedział
Jeszcze nie potwierdzone przez Wacken, ale na swojej stronie Gojira ma wpis, że tam zagra 
Niestety, to jest rok 2010
(patrz na daty w Polsce
)
Pisałem po prostu za shoutem na last.fm
Szkoda 

Jakby ktoś miał wątpliwości co do obecności Slipknot w Polsce.
Na ten moment polska edycja zapowiada się tragicznie, te zespoły przy Maiden w Warszawie to underground...
Nie rozumiem, dlaczego nie dodali jak dotąd SLIPKNOT

Nie rozumiem, dlaczego nie dodali jak dotąd SLIPKNOT
Motorhead i Slipknot to underground?RALF pisze:te zespoły przy Maiden w Warszawie to underground...
A wiesz, że ten Slipknot będzie !?? Ja już w to wątpię. Przy takim kolosie, jak Maiden - Motor to raczej klubowy zespół, tego nie da się ukryć.... Może nie jest to underground w sensie stricte, ale samodzielny koncert zagraliby w Stodole i tyle...
Na tak wielki festiwal (obiekt mieści nawet 100,000) potrzeba kilku dużych zespołów a nie tylko Maiden + bandy z łapanki...
Na tak wielki festiwal (obiekt mieści nawet 100,000) potrzeba kilku dużych zespołów a nie tylko Maiden + bandy z łapanki...
To co byś chciał żeby tam zagralo i pasowało lepiej niż Motorhead ? Metallice byś chciał ?
Jak w Sonisphere w Szwajcarii Motorhead grał jkao prawie gwiazda, to było "super, Motorhead", a jak gra u nas to "zespół klubowy" ? W dupach się ludizom poprzewracało. Można mieć wiele zastrzeżeń do Polskiego Sonisphere, ale Motorhead NA PEWNO zastrzeżeniem nie jest ;/
Jak w Sonisphere w Szwajcarii Motorhead grał jkao prawie gwiazda, to było "super, Motorhead", a jak gra u nas to "zespół klubowy" ? W dupach się ludizom poprzewracało. Można mieć wiele zastrzeżeń do Polskiego Sonisphere, ale Motorhead NA PEWNO zastrzeżeniem nie jest ;/
Przecież wiadomo, że będzie. ;]RALF pisze:A wiesz, że ten Slipknot będzie !??
Tak samo jak Alice Cooper. ;]RALF pisze:Przy takim kolosie, jak Maiden - Motor to raczej klubowy zespół, tego nie da się ukryć.... Może nie jest to underground w sensie stricte, ale samodzielny koncert zagraliby w Stodole i tyle...
Ja nie mam ZASTRZEŻEŃ ale za tą cenę, to te zespoły są słabiutkie - wychodzi z tego nie wielki festiwal rocka a koncert Ironów + kilka zaproszonych grup. Motorzy to klasowa kapela, ale nie ma co liczyć, że oni przyciągną za TE PIENIĄDZE RZESZE LUDZI - to absurd....
LN idą po najniższej linii oporu, a co powiesz na fakt, iż wszyscy moi znajomi (nie tylko fani IM) kręcą na ten skład nosem... Bułgaria i Czech nas bija na łeb, pamiętaj ze tam IM są popularniejsi, niż u nas...
Mogli (LN) zrobić po prostu koncert IM na Legii - byłoby ciekawiej i pewnie taniej
LN idą po najniższej linii oporu, a co powiesz na fakt, iż wszyscy moi znajomi (nie tylko fani IM) kręcą na ten skład nosem... Bułgaria i Czech nas bija na łeb, pamiętaj ze tam IM są popularniejsi, niż u nas...
Mogli (LN) zrobić po prostu koncert IM na Legii - byłoby ciekawiej i pewnie taniej
Bzdury piszesz ( to akurat nic nowego ) takie, że aż przykro się robi. Codziennie wypowiedź w inny deseń. Gdyby nie Metallica rok temu, to Sonisphere by się odbył na Torwarze. W tym roku będzie tak samo.
Twoi znajomi to żadna wyrocznia. Moi jadą na Lemmiego, Mastodon i Volbeat mając w płytszym lub głębszym poważaniu największą gwiazdę patrząc na jej ostatnie dzieło i setlistę. I co? Co to znaczy mój drogi Watsonie?
Niby w czym nas Czesi biją na głowę? Kornem który u nas gra na juwenaliach za 30zł
Reszta kapel w Czechach czy Bułgarii to, cytując Ciebie, "bandy z łapanki, które by zagrały samodzielny koncert w Stodole"
Ale najważniejsze to ponarzekać
Twoi znajomi to żadna wyrocznia. Moi jadą na Lemmiego, Mastodon i Volbeat mając w płytszym lub głębszym poważaniu największą gwiazdę patrząc na jej ostatnie dzieło i setlistę. I co? Co to znaczy mój drogi Watsonie?
Niby w czym nas Czesi biją na głowę? Kornem który u nas gra na juwenaliach za 30zł
Reszta kapel w Czechach czy Bułgarii to, cytując Ciebie, "bandy z łapanki, które by zagrały samodzielny koncert w Stodole"
Ale najważniejsze to ponarzekać
Gdyby doszedł w Polsce Slipknot + Misfits to byłby zadowolony... I to bardzo :-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Misfits bez Graves'a... nieee, to nie jest już to samo.
To juz nie to samo, ale fajnie byłoby posłuchac kilku ich hitów.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Miejmy nadzieję, ze coś godnego uwagi jeszcze ogłoszą...
- Elevatorman
- -#Clansman

Na Brutal dochodzą:
Pioneers of the legendary NY HC scene were among the first acts to fuse hardcore punk with thrash metal in the late eighties. Their debut album „The Age of Quarrel“ became a cult. CRO-MAGS! Among newly confirmed bands is also re-united Dutch fusion metal act EXIVIOUS (featuring musicians from Cynic and Textures) and German funeral-doom metallers AHAB.
Na Sonisphere w Anglii dochodzi Opeth, The Mars Volta, Killing Joke, Four Year Strong, The Black Dahlia Murder i Black Tide 

Jakby tak niedziela się u nas powtórzyła
Watain na Sonisphere - szok, nie sądziłem, że death/black to gatunek, który zawita na tym festiwalu.