FROM FEAR TO ETERNITY: THE BEST OF 1990-2010'
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: FROM FEAR TO ETERNITY: THE BEST OF 1990-2010'
Już ciekawszy byłby jakiś singiel albo ich kilka, na pewno mają materiał na single a gwno wydają 
że się tak wyrażę:
ŻE CO, QRVA?!?!?
Ej no bez jaj, co to w ogóle ma być? bardziej z dupy składanki się zrobić nie dało? I jeszcze to el dorado tam... Ja rozumiem, że im się już nie chce, na prawdę, no ale bez jaj... Powiem to po raz pierwszy w życiu: Niech wreszcie IRON MAIDEN zakończy karierę. Uwielbiam ten zespół, ale to co oni* teraz odstawiają woła o pomstę do nieba -,-. Niech się rozpadną albo chociaż nic nie wydają tylko grają koncerty
*tak debilu, ja wiem, że to wytwórnia wymyśliła, niemniej jednak w porozumieniu z zespołem, więc daruj sobie wbity "a co ma zespół do wydawnictw kompilacyjnych?
" -.-
ŻE CO, QRVA?!?!?
Ej no bez jaj, co to w ogóle ma być? bardziej z dupy składanki się zrobić nie dało? I jeszcze to el dorado tam... Ja rozumiem, że im się już nie chce, na prawdę, no ale bez jaj... Powiem to po raz pierwszy w życiu: Niech wreszcie IRON MAIDEN zakończy karierę. Uwielbiam ten zespół, ale to co oni* teraz odstawiają woła o pomstę do nieba -,-. Niech się rozpadną albo chociaż nic nie wydają tylko grają koncerty
*tak debilu, ja wiem, że to wytwórnia wymyśliła, niemniej jednak w porozumieniu z zespołem, więc daruj sobie wbity "a co ma zespół do wydawnictw kompilacyjnych?
już nie mam tu najwięcej postów

Pamiętajcie że jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Mi też ta składanka raczej się nie podoba i raczej jej nie kupię, ale być może są tacy, którzy po nią pobiegną do sklepu w podskokach.
Mnie osobiście razi obecność takich "kiszek" jak np. No More Lies, Coming Home czy El Dorado. Zamiast When the wild...mogliby dać np. Starblinda, zamiast These colours.. wolałbym Brighter than a thousand suns. Brakuje mi np. Ghost of the navigator, The Legacy, itp. itd.
Mnie osobiście razi obecność takich "kiszek" jak np. No More Lies, Coming Home czy El Dorado. Zamiast When the wild...mogliby dać np. Starblinda, zamiast These colours.. wolałbym Brighter than a thousand suns. Brakuje mi np. Ghost of the navigator, The Legacy, itp. itd.
No ale co te kawałki by zmieniły? Ja je znam na pamięć, mam je na CD... po co mi te same kawałki?erosinho pisze:mogliby dać np. Starblinda, zamiast These colours.. wolałbym Brighter than a thousand suns. Brakuje mi np. Ghost of the navigator, The Legacy, itp. itd.
www.MetalSide.pl
Kiedy to "cudo" ma wyjść bo chyba nie doczytałem?
-
Deleted User 804
kolejna składanka w tak krótkim czasie trochę kiepsko wygląda, ale zawsze mogło być gorzej
Mogli rozdzielić na best of 1990-2000 i 2000-2010
Na szczęście chociaż potrójny winyl może urozmaicić wydawnictwo tylko oby dotrzymali obietnicy o cenie albumu
jak koniecznie chcesz mieć na półce możesz wydrukować sobie okładki i sam nagrać płyty. Wydawnictwo raczej skierowane do młodych fanów i kolekcjonerów. Jako reprezentant tej drugiej grupy wolałbym chyba parę singli z ff, ale jeśli vinyl będzie wydany podobnie do best of the beast zapewne zmienię zdanie. 
nie musisz kupowaćgumbyy pisze: No ale co te kawałki by zmieniły? Ja je znam na pamięć, mam je na CD... po co mi te same kawałki?
Coś Wam powiem: Iron Maiden istnieją 36 lat i wydali 5 takich składanek - to jest spora liczba - no cóż - Deep Purple czy Black Sabbath maja z 15/20 takich składaków - KTO WAM KAŻE TO KUPOWAĆ, NIKT...
RALF - zapomniałeś jeszcze napisać, że Maideni nie są wspomagani przez mainstreamowe media,tak jak Metallica więc muszą wypuszczać co pół roku nowe wydawnictwo na rynek, żeby jakoś powiązać koniec z końcem.... 
Szkoda zachodu na takie duperele. Wiadomo, kupi się żeby kolejna okładka cieszyła oko (być może cieszyła, bo ostatnio to nie jest takie pewne
) i tyle. Będzie stało i się kurzyło spokojnie...
Koniec z końcem to oni już od 25 lat nie muszą wiązać, a o tych mediach to najzwyklejszy fakt i tyle. Milion razy o tym pisano w kontekście zespołu IM, już od 1982 roku!!! Co do składanek - nic nie "muszą" to inicjatywa EMI a nie muzyków Iron Maiden. Z resztą - to i tak nie będzie "hitem sezonu", w końcu to kompilacja Maidenów a nie Feel'a, Bon Jovi czy Dody. Bardziej dla tych co wolą mieć jeden album zespołu, zamiast całego katalogu. W ilości kompilacji Scorpionsów i The Rolling Stones i tak nie pobiją.
Mam ochotę na ten "potrójny winyl" - jeżeli będzie za 100 PLN - kupię, dla wydania samego. 2 CD - chyba odkupię od kogoś albo rodzina mi na prezent da, na urodziny w czerwcu 2011.
Mam ochotę na ten "potrójny winyl" - jeżeli będzie za 100 PLN - kupię, dla wydania samego. 2 CD - chyba odkupię od kogoś albo rodzina mi na prezent da, na urodziny w czerwcu 2011.
Widzisz Yankes, a ty faktów nie znaszRALF pisze:K, a o tych mediach to najzwyklejszy fakt i tyle.
no właśnie. Kto ma kupic ten kupi, na tym sie sprawa kończy, a teksty w styluRALF pisze:KTO WAM KAŻE TO KUPOWAĆ, NIKT...
bardzo mnie rozczulająSzajba pisze:Uwielbiam ten zespół, ale to co oni* teraz odstawiają woła o pomstę do nieba
Dobrze, że nie jestem kolekcjonerem. Ale nie mam ani jednego besta ajronów, więc tego pewnie kupie. Tym bardziej, że ta okładka mi sie podoba. Bardzo przyjemny kiczRafaello pisze:Szkoda zachodu na takie duperele. Wiadomo, kupi się żeby kolejna okładka cieszyła oko (być może cieszyła, bo ostatnio to nie jest takie pewne ) i tyle. Będzie stało i się kurzyło spokojnie...
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
jestem wielkim fanem tego okresu + kawałki idealnie, które lubię............ nie ma co narzekać
kupię to a co mi tam
A kiedy przyjdzie także po mnie...
Emilio stosujesz niestety filozofię Kalego. Jak Live Nation chce zarobić to źle, spalić. Ale jak IM nabija ludzi w butelkę wydając ochnaste the best of w przeciągu 3 lat to już są poważnymi biznesmenami.
Proponuję więcej konsekwencji.
Proponuję więcej konsekwencji.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Narzekanie dla narzekania,co mnie obchodzi coś czego i tak nie chcę kupić,best off jak best off,za to okładka cieszy
A gdzie pisałem, że live nation robi źle, że chce zarobić? Jak niemal wszyscy narzekali na ceny sonisphere, to byłem jednym z niewielu, którzy pisali "Za drogo dla ciebie, to nie idz na koncert"tomtomala pisze:Jak Live Nation chce zarobić to źle, spalić.
A gdzie tu nabijanie ludzi w butelke?tomtomala pisze: IM nabija ludzi w butelkę wydając ochnaste the best of
Ostatnio zmieniony śr mar 16, 2011 3:03 pm przez Emilio, łącznie zmieniany 2 razy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Ja tam nie uważam,by pieniądze to był jedyny motyw działania muzyków Iron Maiden jak i większości dobrych muzyków ,mamona nie jest aż taka ważna,do grobu się jej nie zabierze ,nie wszystko można tak poprostu kupić. Heavy-Metal to jakaś określona postawa,zasady,nie chodzi tylko o zielone papierki.Muzycy Iron Maiden mają już dużo pieniędzy,zarobionych uczciwie,nie dzięki układom,co zdarza się rzadko.Nie będe im zaglądał w portfel.
Wiadomo, że dużo, ale zawsze fajnie miec wiecej. Apetyt rosnie w miare jedzenia. Oni po wynikach sprzedazy, tez widzą, że popularnosc im wzrasta, wiec ida za ciosem i wypuszczaja kolejne produkty... "Ruszyła maszyna, już nikt nie zatrzyma..."ZłapanyWCzasie pisze:Muzycy Iron Maiden mają już dużo pieniędzy,
Moim zdaniem mogą to robić dla kasy. Chcą zapewnić dobrze i lepsze życie swoim dzieciom. Jednak dla fana (mnie) liczy się, żeby kolejna płytka budowała twierdzę muzyczną w moim domu. I to jest kolejna cegła.
A kiedy przyjdzie także po mnie...
I nie zamierzam, tak jak do tej pory nie kupiłem wcześniejszych składanek. A na półce nie muszę mieć, wystarczą mi CD i singleDeleted User 804 pisze:nie musisz kupowaćjak koniecznie chcesz mieć na półce możesz wydrukować sobie okładki i sam nagrać płyty.
www.MetalSide.pl