The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 1499
Re: The Final Frontier World Tour - Setlista [SPOILER]
Fake , secik juz zmieniony na prawidłowy 
Recenzja (po Hiszpańsku) - produkcja i set - lista, taka, jak w Korei. Dziś FORO SOL - powinno być ciekawiej...
http://www.elporvenir.com.mx/notas.asp?nota_id=479563

http://www.elporvenir.com.mx/notas.asp?nota_id=479563
Nie było Dużego Eddie'go
- jeśli dziś na ogromnym stadionie Go nie będzie, to możemy liczyć tylko na Europę. Nie ma pirotechniki, inaczej wyglądają światła (więcej reflektorów na pół - okrągłych rampach !!!) Nie było "nadbudowy" z migającymi stroboskopami na scenografii. Nie było tez telebimów - jednym słowem, taki koncert na rozgrzewkę przed resztą trasy. 8000 widzów 
RALF pisze:Nie było tez telebimów
No to trzeba sie chyba pogodzic z tym, że giant eddiego nie bedzie. Dziwne, biednie ten stage show wyglada w porównaniu do ostatnich tras. Jest taki mało urozmaicony, szkoda, kiedys chłopaki to mieli fantazje...RALF pisze:Nie było Dużego Eddie'go - jeśli dziś na ogromnym stadionie Go nie będzie, to możemy liczyć tylko na Europę.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Jeszcze zobaczymy, może na Europę coś szykują, cóż - może dziś pokażą EDA na FORO SOL...
Widze, że na fejsie zadziałałes
W oficjalnym profilu Maiden:
"IRON MAIDEN - what 'bout THE BIG EDDIE during finale grande "Iron Maiden" !!!?? - this moving puppet is not enought, there is nothin' to compare with, BRING THE BIG EDDIE - BACK - present at the shows since 1983!!!!"
Popieram
W oficjalnym profilu Maiden:
"IRON MAIDEN - what 'bout THE BIG EDDIE during finale grande "Iron Maiden" !!!?? - this moving puppet is not enought, there is nothin' to compare with, BRING THE BIG EDDIE - BACK - present at the shows since 1983!!!!"
Popieram
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jezu, czym Wy się podniecacie?!? Przecież wiadomo, że na setlist.fm często są fake'i, a znacie Maiden na tyle dobrze, żeby wiedzieć, iż nie zmieniają setu podczas trasy - taka sama setlista pozostanie na 99,99% aż do koncertu w Londynie 6 sierpnia. 
Co do scenografii to też nie wiem co mieliby jeszcze dołożyć. Światła nie zmieniły się od czasu zeszłorocznej trasy - w zależności od dostępności na lokalnym rynku (oświetlenie załatwia promotor, nie zmieściłoby się do Ed Force One) jest w mniej lub bardziej pełnej wersji. Dużego Edka nie ma i raczej nie będzie - nikt zresztą nie zapowiadał jego pojawienia. W press releasie trasy mówiono o chodzącym Eddie'm. Widocznie stwierdzili, że skoro powstał tylko jeden Eddie 'albumowy' to nie ma sensu robić dwóch jego wersji - mniejszej i dużej.
Kilka fotek z Monterrey:
T-shirt:

Co do scenografii to też nie wiem co mieliby jeszcze dołożyć. Światła nie zmieniły się od czasu zeszłorocznej trasy - w zależności od dostępności na lokalnym rynku (oświetlenie załatwia promotor, nie zmieściłoby się do Ed Force One) jest w mniej lub bardziej pełnej wersji. Dużego Edka nie ma i raczej nie będzie - nikt zresztą nie zapowiadał jego pojawienia. W press releasie trasy mówiono o chodzącym Eddie'm. Widocznie stwierdzili, że skoro powstał tylko jeden Eddie 'albumowy' to nie ma sensu robić dwóch jego wersji - mniejszej i dużej.
Kilka fotek z Monterrey:
T-shirt:

Bo dla fanów to było oczywiste, skoro zawsze był, to ludzie sie przyzwyczailiWICKER MAN pisze:nikt zresztą nie zapowiadał jego pojawienia.
jak na AMOLAD był czołg, to i pewnie teraz w Europie też coś dołożą. Przecież w 2008 na Ed Force One też nie znalazło się miejsce dla mumii, dołączyła dopiero w Europie 
Dobrze że nie zmienili setlisty
Co do Eda to hmm dziwne ale no to ich wybór. Fakt rozczarowanie jest takie duże bo zawsze się pojawiał no i to co sadzą o nim sami członkowie grupy " Eddi to gwiazda heavy metalu dzięki temu my nimi nie musimy być - z RTTH I" Zobaczymy może jeszcze się pojawi.
i cale szczęście, bo jakby miał być zmieniony na ten z rana to lepiej niech już go wcale nie ruszająsekcjazwlok pisze:Fake , secik juz zmieniony na prawidłowy
Halo... halo... HALO... tu Ziemia... ja rozumiem, że trasa lekko "kosmiczna", no ale to jest Iron Maiden, tutaj seta się nie zmieniaBudziol pisze:jakby miał być zmieniony
www.MetalSide.pl
Dajcie spokój set jest bardzo dobry niech taki zostanie do końca trasy a nawet jeden dzień dłużej
Ale swoją drogą w UK na koniec trasy nie zdziwiłbym sie gdyby znienacka zagrali jakis kawałek extra
.
Who motivates the motivator
-
Deleted User 1499
Czyżbyś miał na myśli . . . Wrathchild?matik pisze:Dajcie spokój set jest bardzo dobry niech taki zostanie do końca trasy a nawet jeden dzień dłużejAle swoją drogą w UK na koniec trasy nie zdziwiłbym sie gdyby znienacka zagrali jakis kawałek extra
.
pewnie zwykła pomyłka
Świetne są te T-Shirty dedykowane dla regionu:
- Eddie samuraj (Japonia)
- Eddie wojownik aztecki (Meksyk)
Po kiepściutkim, niepodobnym do siebie Edku z okładki TFF, grafika na tych koszulkach jest naprawdę bardzo, ale to bardzo sympatyczna.
A jeśli chodzi o brak "dużego Eddiego" - czym tu się podniecać? Dla mnie liczy się tylko muzyka, jej wykonanie i nagłośnienie. Nieporadnie człapiący Eddie czy jakieś tam dmuchane lale z tyłu sceny to atrakcje, powiedzmy, takie sobie. Nawet nie wiem o co Wam chodzi - że nie ma tego czegoś łażącego po scenie i droczącego się z Janickiem, czy o coś z tyłu sceny, powyżej perkusji? Kurna, nawet nie zauważam braku. Eddie to trochę kicha - pokazujesz obcym ludziom koncert, że zajebista muzyka, że zespół w formie mimo wieku, a tu nagle tandetny Eddie się pokazuje i musisz tłumaczyć o co chodzi z tą tradycyjną kukłą, że to nie na serio, że to taki zwyczaj, że wiemy że to tandeta, ale co obyczaj to obyczaj, itd... Dla mnie wystarczy, że jest na koszulkach i niektórych płachtach.
Na koniec polecam głośno odsłuchać sobie całkiem przeciętnego kawałka, ale za to w wykonaniu, które powoduje, że wypada doskonale
Rewelacyjny Bruce i świetna publiczność.
http://www.youtube.com/watch?v=LeHRVUfr_Go (Coming Home, Seoul)
M.
- Eddie samuraj (Japonia)
- Eddie wojownik aztecki (Meksyk)
Po kiepściutkim, niepodobnym do siebie Edku z okładki TFF, grafika na tych koszulkach jest naprawdę bardzo, ale to bardzo sympatyczna.
A jeśli chodzi o brak "dużego Eddiego" - czym tu się podniecać? Dla mnie liczy się tylko muzyka, jej wykonanie i nagłośnienie. Nieporadnie człapiący Eddie czy jakieś tam dmuchane lale z tyłu sceny to atrakcje, powiedzmy, takie sobie. Nawet nie wiem o co Wam chodzi - że nie ma tego czegoś łażącego po scenie i droczącego się z Janickiem, czy o coś z tyłu sceny, powyżej perkusji? Kurna, nawet nie zauważam braku. Eddie to trochę kicha - pokazujesz obcym ludziom koncert, że zajebista muzyka, że zespół w formie mimo wieku, a tu nagle tandetny Eddie się pokazuje i musisz tłumaczyć o co chodzi z tą tradycyjną kukłą, że to nie na serio, że to taki zwyczaj, że wiemy że to tandeta, ale co obyczaj to obyczaj, itd... Dla mnie wystarczy, że jest na koszulkach i niektórych płachtach.
Na koniec polecam głośno odsłuchać sobie całkiem przeciętnego kawałka, ale za to w wykonaniu, które powoduje, że wypada doskonale
http://www.youtube.com/watch?v=LeHRVUfr_Go (Coming Home, Seoul)
M.