10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Budziol »

200zł za IRON MAIDEN to cena z którą już należy się liczyć.

też myślę, że bardziej to 400zł jest przeginką, zwłaszcza jeśli skład (dumnie zwanego) festu nie ulegnie zmianie (czyt. poprawie :) )
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

200 - dla ludzi , 400 - dla fanów i już ;-)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

RALF pisze:200 - dla ludzi , 400 - dla fanów i już ;-)
Proste ;-)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

"Pytanie: czy bedziesz na Bemowie?

Gaba Kulka: Oczywiście, tylko nie wiem jeszcze z której strony sceny stanę. Mamy ambitny plan, żeby zagrać przed Ironami, drążymy tę możliwość, szansa jest jedna na pięć milionów, ale uznaliśmy, że byłoby nieprzyzwoitością nie próbować. Wysłaliśmy też list do Dickinsona, w którym poinformowaliśmy go o swoim istnieniu. Odpowiedzi jeszcze nie dostaliśmy, ale również grzechem byłoby przepuścić okazję."

Ja bardzo lubie Gabe, wiec byłbym bardzo zadowolony. Tylko martwi mnie odbiór nowatorskich coverów przez kinderów i innych ortodoksów.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

przynajmniej pasowaliby na support ;)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Gaba pomyślała o tym co ja :twisted:

Newsweek: Nie baliście się negatywnych reakcji na takie potraktowanie klasyki?

Gaba Kulka: Gdy ruszyliśmy z projektem, nawet o tym nie myśleliśmy. Dopiero, kiedy wrzuciliśmy klipy z pierwszego koncertu na YouTube, dowiedzieliśmy się, co sądzą o nas internetowi fani w typie Eddie_96 (śmiech :lol: ). Teraz, gdy rozmawiamy o zagraniu przed Ironami, wciąż jest mała możliwość, że krwiożerczy fani przeżyją absolutną grozę na nasz widok. Na szczęście menedżer uspokoił mnie, że scena jest wysoka i niczym nie dorzucą (śmiech).

Chciałbym żeby zagrali.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Byłem na jednym z pierwszych koncertów (tak mi się wydaje) tego projektu - Baaba i Kulka, we Wrocławiu, w Capitolu. Bawiłem się rewelacyjnie, też chciałbym, żeby wystąpili przed IM ;).

A, że starzy rycerze, prawdziwki i cezarki będą psioczyły i wygrażały, to jest pewne. I dobrze, będzie tym bardziej zabawnie :d
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

A jak dla mnie to jest totalnie nieszczere i brakuje w tym pasji

Co nie oznacza ,że miałbym jakiś problem z wysłuchaniem tego na spokojnie,bo obce jest mi gwizdanie na jakiegokolwiek artystę. Choć akurat uważam,że taki support to byłoby jakieś nieporozumienie. Preferuję wiernie wykonywane covery jak np. zespół Run to the Hills ze Stanów Zjednoczonych.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

ZłapanyWCzasie pisze:Choć akurat uważam,że taki support to byłoby jakieś nieporozumienie. Preferuję wiernie wykonywane covery jak np. zespół Run to the Hills ze Stanów Zjednoczonych.
A ja własnie wiernych nie lubie, po co poprawiac cos co jest doskonałe. Imho, juz lepiej zrobic z tego zupelnie inny kawałek za pomoca innys środków muzycznych.. ale o tym pisałem juz w temacie o coverach.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Nie mam nic do Gaby Kulki, nawet "2 minutes to midnight" mi się podoba w jej wykonaniu, no ale szczerze to nie widzę czegoś takiego na Soni.... chyba, że po to aby uśpić publiczność
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Ale byłoby to cos niezwykłego w jeden dzien na jednym fescie tribute dla iron maiden a nastepnie Iron Maiden \m/ :mryellow:
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

Kurcze co z tym slipknotem ;/
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Kurcze co z tym slipknotem ;/
Tutaj sie nie pytaj, nikt z nas Ci nie odpowie ;-)
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Mi by się to podobało, szkoda, że na pewno nie wyjdzie, a ja i tak będę w Czechach :cool:
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Wierne "tribute bandy" Maiden mają to do siebie, że - o ile są dobre - z przyjemnością można posłuchać w ich wykonaniu niejednego kawałka, który samo Maiden pomija na koncertach, np. Alexandra... Kiedyś słyszałem jego wykonanie, słabym punktem był wokalista (częste fałsze), ale para gitarzystów poradziła sobie z Alexandrem wybornie.

M.
icar
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: icar »

A ja przed chwilą usłyszałem rekame SONI w radiu ZET(dodam ,że przypadkowo :cool: ). W tle refren Final Frontier ;-) Wymienili też pare zespołów(oczywiście Maiden :) ) patronów medialnych itp. Aż mnie to zaskoczyło :shock: ...heh Coś ruszyło.Oby tak dalej :)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Emilio pisze:
ZłapanyWCzasie pisze:Choć akurat uważam,że taki support to byłoby jakieś nieporozumienie. Preferuję wiernie wykonywane covery jak np. zespół Run to the Hills ze Stanów Zjednoczonych.
A ja własnie wiernych nie lubie, po co poprawiac cos co jest doskonałe. Imho, juz lepiej zrobic z tego zupelnie inny kawałek za pomoca innys środków muzycznych.. ale o tym pisałem juz w temacie o coverach.
Wybacz stary,ale jeśli perkman kapeli w wywiadze,mówi,że wyszedł z koncertu Iron Maiden w połowie gdyż się zanudził na śmierć,zaraz po oglądnieciu Bid Eddiego,to jest to dla mnie żal
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

ZłapanyWCzasie pisze:Wybacz stary,ale jeśli perkman kapeli w wywiadze,mówi,że wyszedł z koncertu Iron Maiden w połowie gdyż się zanudził na śmierć,zaraz po oglądnieciu Bid Eddiego,to jest to dla mnie żal
A co Ci do tego? Jego sprawa, gdy mnie cos nudzi to tez wychodze...

"Konwencję Iron Maiden reinterpretuje też skupiająca śmietankę warszawskiego undergroundu grupa Baaba Kulka, która utwory brytyjskich metalowców potrafiła przerobić na pop, minimalistyczną elektronikę, jazz, trip hop, reggae i sam diabeł wie, co jeszcze. - Zacząłem ich słuchać w czwartej klasie podstawówki - przyznaje perkusista Macio Moretti, ceniony na rockowej i jazzowej scenie awangardowej. - Byłem małym metalowcem. Ale gdy parę lat temu poszedłem na koncert Iron Maiden na Torwarze, wyszedłem po paru utworach. Nie mogłem patrzeć na ludzi od lat walących wszystko na jedno kopyto. Potrafię zrozumieć dorosłych fanów Iron Maiden, nie rozumiem jedynie fanów bezkrytycznych. Gości, którzy na You Tube pod naszymi coverami wpisują, że trzeba nas odstrzelić za świętokradztwo. Z drugiej strony to właśnie w Ironach jest najlepsze: mają już trzecie pokolenie fanów, którzy są gotowi za nich umrzeć."

Z tej grupy Ironów najbardziej lubi wokalistka.A pałker wszystko wyjaśnił, ja tez nie lubie fanów bezkrytycznych. Nie uważam żeby akurat Maiden robiło wszystko na jedno kopyto, bo taka łatke można predzej AC/DC czy Motorhead przykleic, ale fanów, którzy nie maja za grosz dystansu nie rozumiem kompletnie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Czy to możliwe - !!?? - http://www.strefabiletow.pl/?p=&sWord=s ... =0&search=

Cieszy mnie Devin, przynajmniej klasa, Acidów powinni dać!
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

DTP jeszcze nie widziałem na żywo, więc chętnie obejrzę. Wolę ten zespół niż Baba Kulka, czy jak to się nazywa ;)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ