FROM FEAR TO ETERNITY: THE BEST OF 1990-2010'

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Rainmaker.
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: FROM FEAR TO ETERNITY: THE BEST OF 1990-2010'

Post autor: Rainmaker. »

IronCezarek pisze:
gumbyy pisze:
Rainmaker. pisze:...eee nie powinni wydać The Best of Live czyli zbiór najlepszych kawałków ze wszystkich oficjalnych koncertówek :lol: :lol:
hehe.. to całkiem fajny pomysł...

:lol:
Taa, the trooper live Blaze :lol:

Nie da rady, bo Blaze musiałby dostać jakąś prowizje, a to nie wchodzi w grę :lol:
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

DaveM pisze:Mogli by nagrac IM i Killers z Brucem, jestem ciekaw jak by to brzmiało. Chyba gorzej

dzieł skończonych się nie poprawia
icar
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: icar »

PanPrezes pisze:
DaveM pisze:Mogli by nagrac IM i Killers z Brucem, jestem ciekaw jak by to brzmiało. Chyba gorzej

lub wydac DVD z Ullevi gdzie zagrali utwory z czterech pierwszych płyt.Moim zdaniem Bruce stanął na wysokości zadania i spisał się rewelacyjnie jeśli chodzi o wykonanie kawałków Paula. Prowler,Remember tommorow czy Murders... MIAŻDŻĄ !!!
Starblind
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Starblind »

Szczerze mówiąc, nie jestem fanem wydawania takich Best Of-ów.. Po co wydawać to samo jeszcze raz :razz:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Starblind pisze:Po co wydawać to samo jeszcze raz
Wy tak poważnie pytacie? Nie wiecie, że dla pieniędzy :?:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Starblind
-#Wrathchild
-#Wrathchild

To było pytanie retoryczne xd
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MrCrowley »

Fajnie by było jakby ktoś mądry wpadł na to, żeby utwory na best ofach nagrywać od nowa. Wolałbym usłyszeć po prostu oryginalną wersję. Pamiętam że jak znalazłem w sieci Iron Maiden z Soundhouse Tapes to jak go słuchałem to miałem na twarzy uśmiech ;] ale ponowne nagranie to pewnie większe koszty. A byłyby wtedy głosy "po co poprawiać doskonałość".
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Demon pisze:Fajnie by było jakby ktoś mądry wpadł na to, żeby utwory na best ofach nagrywać od nowa. Wolałbym usłyszeć po prostu oryginalną wersję.
Oryginalna wersja to jest na CD. Ja nie widzę sensu w ponownym nagrywaniu materiału, który już został nagrany i wydany. Po co zespól ma "poprawiać" to co nagrał na przykład na 2 pierwszych płytach? Tak kiedyś było i zostawmy to w spokoju :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

gumbyy pisze: Ja nie widzę sensu w ponownym nagrywaniu materiału, który już został nagrany i wydany. Po co zespól ma "poprawiać" to co nagrał na przykład na 2 pierwszych płytach? Tak kiedyś było i zostawmy to w spokoju :)
Demon pisze:A byłyby wtedy głosy "po co poprawiać doskonałość".
Nie chodzi o to. Znałeś Iron Maiden w takiej postaci? Rozumiesz o co mi się rozchodzi: usłyszeć te kawałki, które na the best of i tak się znajdą, ale wykonane w pewien inny sposób. Tylko że to jest po prostu nie opłacalne. A ja tak sobie marzę, że kiedyś takie coś powstanie ;]
gumbyy pisze:Oryginalna wersja to jest na CD.
No tu sam się pogubiłem w tym co mówię, ale chyba wszyscy wiedzą o co chodzi.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Demon pisze:Nie chodzi o to. Znałeś Iron Maiden w takiej postaci? Rozumiesz o co mi się rozchodzi: usłyszeć te kawałki, które na the best of i tak się znajdą, ale wykonane w pewien inny sposób. Tylko że to jest po prostu nie opłacalne. A ja tak sobie marzę, że kiedyś takie coś powstanie ;]
Ale w jakiej wersji? Z Paulem Di'Anno na wokalu, czy co? Wykonane w jaki "inny" sposób?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

Ja tam nie wiem, ale Demonowi chyba chodzilo o cos takiego jak np. wydane w 99' Wrathchild z Brucem na wokalu. Ale ja myśle ze od takiego innego wykonania to są koncerty. Inna sprawa, że mogliby troche zamieszac w setliscie. Fajnie byłoby usłyszec cos dawno niegranego. Ale to Ironi, nie licze na to ;)
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

No o takie mi chodziło. Iron Maiden to był tylko przykład, ale dajmy na to z listy z tej składanki Be Quick or Be Dead. Nagrany z Brucem na wokalu takim dojrzalszym... Może nie brzmiał by lepiej, nie wie nikt, ale może inne kawałki brzmiałyby lepiej.
Albo zrobić na odwrót niż będzie: zagrać trasę z oryginalnym setem a potem zrobić składankę kawałków live + tych niegranych z tego okresu. Wtedy usłyszelibyśmy nowe ciekawe wersje, a nie że już przepowiedzieliście z jakiego koncertu jaki utwór live będzie ;)

@Gumbyy
To są tylko moje "fantazje", choć może lepszym słowem będzie "gdybanie". Nie zwracaj nawet na to uwagi :razz:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Demon pisze:No o takie mi chodziło. Iron Maiden to był tylko przykład, ale dajmy na to z listy z tej składanki Be Quick or Be Dead. Nagrany z Brucem na wokalu takim dojrzalszym...
Ale po co takie coś? Nagrali ten kawałek 1992 roku i już . Jest jaki jest i tego się trzymajmy. Nowe wersje tylko z koncertu.
Demon pisze:a nie że już przepowiedzieliście z jakiego koncertu jaki utwór live będzie
No cóż... ten zespół tak ma, że idzie na łatwiznę ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

gumbyy pisze:
Demon pisze:No o takie mi chodziło. Iron Maiden to był tylko przykład, ale dajmy na to z listy z tej składanki Be Quick or Be Dead. Nagrany z Brucem na wokalu takim dojrzalszym...
Ale po co takie coś? Nagrali ten kawałek 1992 roku i już . Jest jaki jest i tego się trzymajmy. Nowe wersje tylko z koncertu.
No a po co takie coś co będziemy mieć: zbiór nagrań z CD. Wolałbym już to co mówię. Wtedy byłaby większa atrakcyjność takiej składanki.
Starblind
-#Wrathchild
-#Wrathchild

No fajnie by było czegoś takiego posłuchać, np. takiego Troopera nagranego od nowa, w nowym składzie, z nowoczesnym brzmieniem. Ale z drugiej strony to nadaje klimatu tym kawałkom - to, że zostały nagrane w konkretnym składzie, mają charakterystyczne brzmienie i taka nowa wersja to nie byłoby już to samo. Ja bym to potraktował bardziej jako ciekawostkę.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Starblind pisze:No fajnie by było czegoś takiego posłuchać, np. takiego Troopera nagranego od nowa, w nowym składzie, z nowoczesnym brzmieniem.
Są przecież wersje koncertowe i to aż na trzech albumach po reunionie.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

A ciekawe czemu na okładce zmienili czołg :P Na AMOLAD mamy ruskiego T-72 (chyba) a na FROM FEAR TO ETERNITY Eddie jedzie Abramsem :twisted: :razz:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

czołg jest czołg ;)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Budziol pisze:czołg jest czołg
Nie dla kogos kto sie interesuje militariami ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

fakt, Peter z VADERa do tego by nie dopuścił ;)
ODPOWIEDZ