Baaba Kulka (Iron Maiden Tribute) w Uchu w Gdyni (09.04.11)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Baaba Kulka (Iron Maiden Tribute) w Uchu w Gdyni (09.04.11)
Szukałem informacji o koncercie na którym wczoraj byłem i trafiłem na zdjęcia i video na stronie trójmiejskiego portalu
http://www.mmtrojmiasto.pl/366971/2011/ ... ry=kultura
Heavy metalowi nie są bo widac ze nie o to chodzi, ale ciekawe mają aranżacje - np wlasnie Wrathchild czy Flight of the Icarus. Mi się podobało ale nie na tyle żeby kupić płyte.
http://www.mmtrojmiasto.pl/366971/2011/ ... ry=kultura
Heavy metalowi nie są bo widac ze nie o to chodzi, ale ciekawe mają aranżacje - np wlasnie Wrathchild czy Flight of the Icarus. Mi się podobało ale nie na tyle żeby kupić płyte.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Re: Baaba Kulka (Iron Maiden Tribute) w Uchu w Gdyni (09.04.11)
to nie jest tribute,nazywanie tego tributem to obraza dla prawdziwych tributów
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

ZłapanyWCzasie pisze:to nie jest tribute,nazywanie tego tributem to obraza dla prawdziwych tributów
- Emilio
- -#Lord of the flies

Dla mnie to jest najlepszy tribute jaki słyszałem od lat, o niebo lepsze niz zagrane z kijem od miotły w dup*e napinkowe covery innych metalowych kapel (szczególnie wszystki growlowatych)Axel pisze:to nie jest tribute,nazywanie tego tributem to obraza dla prawdziwych tributów
Brawo za zrobienie czegos nowego, przerobka na jazzową nute rulez
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

to jest takie troche bawienie sie tym co kocham,ale dobra spoko
Dla mnie te wersje i w ogóle ten projekt to dno i metr mułu... ale każdy ma swoje zdanie i nikomu mojego narzucać nie będę
Fajnie natomiast, że ktoś w ten sposób robi dodatkową promocję dla zespołu, może więcej osób, zainspriowanych obejrzeniem/posłuchaniem takich alternatywnych wersji sięgnie później po oryginalne nagrania.
Fajnie natomiast, że ktoś w ten sposób robi dodatkową promocję dla zespołu, może więcej osób, zainspriowanych obejrzeniem/posłuchaniem takich alternatywnych wersji sięgnie później po oryginalne nagrania.
Night Mistress Fan Club Łódź
Posłuchałem tego. Nie rusza mnie takie granie (nie moja bajka), więc nie będę tego słuchał. A to, że babka zrobiła kawałki IM nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Nie słucham takiej muzyki, bo nie sprawia mi najmniejszej przyjemności.
www.MetalSide.pl
Są to genialne covery. Strasznie mi się podoba jej interpretacja utworów IM.ZłapanyWCzasie pisze:to nie jest tribute,nazywanie tego tributem to obraza dla prawdziwych tributów
Zgadza się. Nie sztuką jest nauczyć na pałę coveru. Sztuką i odwagą jest zrobienie czegoś takiego co zrobiłe Kulka.Emilio pisze: kijem od miotły w dup*e napinkowe covery innych metalowych kapel (szczególnie wszystki growlowatych)
Jakos specjalnie mi sie to nie podoba, podobnie jak u kolegi gumbyy'ego takie granie mnie nie rusza. Najbardziej podobne do orginału Clairvoyant, i to ewentualnie jakos ujdzie. ale nalezy docenic, nie każdy miałby odwage na takie zabawy z legendą, bogami muzyki rozrywkowej
Fajna ta jej plyta z coverami. Z jajem.
+1IronCezarek pisze:ZłapanyWCzasie pisze:to nie jest tribute,nazywanie tego tributem to obraza dla prawdziwych tributów
pani Gaba się swego czasu udzielała na tym forum i troszkę tutaj też promowała swoją początkową twórczość. byłem raz na jej koncercie i kupiłem pierwszą płytę osobiście od artystki i dostałem nawet autograf! ciekawe ile wart jest teraz taki suwenir
co do tego projektu, to nie do końca mi się podobają wszystkie kawałki, ale jest to dosyć ciekawy projekt
Próba Baaby leci właśnie na żywo z Teatru Bajka:
http://www.justin.tv/fromstage#/w/1070616976
O 20:00 właściwy koncert na tej samej stronce.
Muszę przyznać, że jak nie przepadam za muzyką tej pani, tak te Maidenowe aranżacje nawet mi się podobają.
http://www.justin.tv/fromstage#/w/1070616976
O 20:00 właściwy koncert na tej samej stronce.
Muszę przyznać, że jak nie przepadam za muzyką tej pani, tak te Maidenowe aranżacje nawet mi się podobają.
Też nie przepadam za tymi aranżacjami. Najlepsze covery robi Acid Drinkers
polecam "Proud Mary".
A czy wyjaśniła się ta sprawa z tym niby Sonisphere?
A czy wyjaśniła się ta sprawa z tym niby Sonisphere?
Tej sprawy nigdy nie byłoDemon pisze:A czy wyjaśniła się ta sprawa z tym niby Sonisphere?
Czyli tak sobie powiedziała w wywiadzie? ;] w sumie jakby wystąpiła, śmiałbym się 
To co powiedziała mogło być prawdą, ale ani listu do Bruce'a, ani zgłoszenia do livenation nikt nie wziął poważnie 
- Emilio
- -#Lord of the flies

To livenation jakies dziwne jest skoro na powaznie wzieli zgłoszenie Made of Hate a Gaby niettomasz pisze:To co powiedziała mogło być prawdą, ale ani listu do Bruce'a, ani zgłoszenia do livenation nikt nie wziął poważnie
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."