Najlepsza Płyta Black Sabbath

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiona płyta Black Sabbath

Black Sabbath
14
10%
Paranoid
25
18%
Master of Reality
14
10%
Vol.4
1
1%
Sabbath,bloody Sabbath
22
16%
Heaven and Hell
44
31%
Mob Rules
3
2%
Born Again
2
1%
Headless Cross
5
4%
Dehumanizer
9
6%
Inna płyta
2
1%

Liczba głosów: 141

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Najlepsza Płyta Black Sabbath

Post autor: PanPrezes »

Dehumanizer to też bardzo dobra płytka, ale już nie tak genialna, ja poprzednie... No ale I to bezapelacyjnie jeden z ich najlepszych kawałków EVER.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Moje 5 ulubionych od dawna juz to Black Sabbath, Paranoid, Master Of Reality, Heaven And Hell i Mob Rules :) Do 10 dorzuciłbym jeszcze Sabbath Bloody Sabbath, Sabotage, Headless Cross, Tyr i Dehumanizer.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

PanPrezes pisze:Dehumanizer to też bardzo dobra płytka, ale już nie tak genialna, ja poprzednie... No ale I to bezapelacyjnie jeden z ich najlepszych kawałków EVER.
Jak dla mnie równie genialna jak Paranoid czy Black Sabbath.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Nie chciało mi się szukać innego tematu o Black Sabbath, więc tego wspaniałego newsa przedstawiam tutaj ;-) 30 maja swoją premierę będzie miała zremasterowana wersja Born Again! Doskonała i wyczekiwana od dawna wiadomość, no i znalazło się miejsce na wcześniej niepublikowany utwór The Fallen. Na amazonie można już zamawiać.

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASI ... abbatho-21

Teraz czas zabrać się za albumy z Martinem :dance:
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

ZłapanyWCzasie pisze:a Dehumanizer to wszystko niszczy
o to to to
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Nie odmawiam klasy albumom z Ozzym, sam uwielbiam bardzo wiele rzeczy,które zrobili,ale mam wrazenie ze gdy ludzie je chwalá to argumenty które sie pojawiajá to "klasyka, kamienie milowe dla rocka itd."a gdy ludzie zachwycajá sie albumami z Dio czy Martinem jest tu mowa o autentycznych emocjach sluchania. Takie argumenty dla mnie bardziej trafiajá.

W sumie Eternal Idol to poziom ten sam co HC czy Tyr, mamy tu wieleee dobrego :Shining, Glory Ride, Ancient Warrior ,Nightmare....

Natomiast co dyskusji z 2006 r. gdzie skadinad zasluzony dla forum Obserwator napisal o tym ze Martin to kopista Coverdala...zupelny brak zgody,teraz to dopiero widze.
Zupelnie inny typ artysty, Martin duzo dalej od pop-rocka, zupelnie inna tematyka tekstów, wiekszy dramatyzm w glosie. Mowa o Coverdalu z czasów komercyjnego Whitesnake,bo jego wokale w Mark III to inna bajka.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Eternal Idol akurat jest cieniutki, nie ma nawet startu do Headless Cross czy Cross Purposes. Swoją drogą bardzo lubię Martina, świetny wokalista.
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

PanPrezes pisze:Eternal Idol akurat jest cieniutki, nie ma nawet startu do Headless Cross czy Cross Purposes.
Jestem innego zdania. Niewiele ustępuje Headless Cross i jest lepszy od Cross Puroses.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Ja ostatnio słucham nawet Forbidden i o ile kiedyś nie przepadałem za tym albumem, tak teraz naprawdę mi się podoba. Ale ja jestem nieobiektywny i łykam praktycznie wszystko z Martinem ;-)
Martin i Owens, to głosy dla których jestem w zasadzie bezkrytyczny.
Blase
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Blase »

Wieczny Idol zjada Cross Purposes samymi "born to lose" (solówka!!!) i "lost forever". Martin to zmarnowany potencjał, powinien osiągnąć ogromny sukces i zrobić ogólnoświatową hard-rockowo/metalową karierę z takim wokalem, no ale cóż, bywa.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

mnie najbardziej podoba sie Ancient Warrior ,Nightmare i Shining z tego albumu, bardzo fajnego albumu

Martin to dla mnie ciekawy wokal, ogien i woda, melodyjny z jednej strony, z drugiej niesamowicie mocny, przypomina Dio bardzo
Starblind
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Starblind »

Głos poszedł na Sabbath Bloody Sabbath :razz:
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MrCrowley »

ZłapanyWCzasie pisze: Martin to dla mnie ciekawy wokal, ogien i woda, melodyjny z jednej strony, z drugiej niesamowicie mocny, przypomina Dio bardzo
Tu się zgodzę. Nagrania w sieci jak Tony Martin na żywo śpiewa Iron Man są wręcz bliźniacze do tych z Live in Hammersmith Odeon, gdzie śpiewa Ronnie James Dio.
http://www.youtube.com/watch?v=peH4P08aeoU <--- Tony Martin
http://www.youtube.com/watch?v=VFEopGFJB3g <--- Ronnie James Dio
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Moimi ulubionymi płytami są Heaven and Hell i Dehumanizer, ale dlatego, że jestem fanem Dio. Jeśli chodzi o typowe Black Sabbath, pierwsze dwie i Sabbath Bloody Sabbath.

Demon, ja wiem? Ja tam widzę dużą różnice w tych nagraniach.
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MrCrowley »

Nie zgłębiałem twórczości Tony'ego Martina, więc osąd jest dość niepewny, ale moim zdaniem głos ma podobny do Dio, którego troszkę się w życiu nasłuchałem ;)
A jeśli chodzi o typowe Black Sabbath, jak to ująłeś (pozwól, że delikatnie skomentuję) to moim zdaniem prócz wymienionych przez Ciebie płyt jest to jeszcze Master of Reality. Heaven and Hell jest może nagrany według tego samego schematu, ale ze względu na wokalistę i jakby dziwny tytułowy kawałek nie stawiam tej płyty w szeregu z poprzednimi ;)
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Po prostu Dio i Ozzy, to przeciwieństwa. Coś jak Bruce i Blaze. Chociaż i Bruce i Dio, dobrze wykonują mroczne utwory, a Blaze z Ozzym raczej słabo pociągali wyżej...
Running Free 84
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Running Free 84 »

Zdecydowanie Tyr, każdy utwór na niesamowitym poziomie, wspaniałe riffy i solówki Tonego i świetne wokale drugiego Tonego ;)

Z Dio każdy album na bardzo wysokim poziomie, więc tutaj brak faworyta.

A z Ozzym? powiedzmy, że Sabotage na przekór wszystkim, album ciekawy, mało tam psychodelii rodem z wczesnych albumów i przesadnego łagodzenia typu Changes czy Fluff, jest stary Black Sabbath z heavy wykopem (Symptom of the Universe, Megalomania), poza tym uwielbiam Supertzar, może dlatego, że tam Ozzego nie ma ;)
Awatar użytkownika
Rycerz.0
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rycerz.0 »

Ja najbardziej lubie Sabbath Bloody Sabbath po prostu mi sie tak spodobał
jest taki różnorodny.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Wybrać najlepszą płytę Black Sabbath to jakby wybrać które dziecko się najbardziej kocha :razz:
Jak dla mnie naj naj jest Paranoid, Vol.4, SBS, Mob Rules, Headless Cross i Dehumanizer
Awatar użytkownika
Rycerz.0
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rycerz.0 »

Z tych co wybrałeś na najlepsze najbardziej lubie Paranoid i SBS oczywiście ;-)
ODPOWIEDZ