10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Dick-in-son
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Dick-in-son »

Emilio pisze:Może by ktoś poradził dojezdnym jakimi tramwajami dojechać z dworca kolejowego na Bemowo w razie co? Jak wrócic w nocy, skoro jakies tramwaje beda wyłaczone z ruchu etc... Jeszcze nie wiem czym pojade na soni (nie wiem czy w ogóle pojade ;-)) ale może komuś sie to przyda :cool:
Pewnie jak w zeszłym roku będą kursować SonisphereAutobusy (ze specjalnym logo - patrz niżej) z okolic Centralnego
(więcej info pewnie wkrótce na www.bemowo.waw.pl)

a z PKP Warszawa Zachodnia to w Al.Jerozolimskich z przystanku Dw.Zachodni 523 (do przystanku Radiowa)
i potem każdym tramwajem (5, 23, 24, 28) na północ, tj. pętla Nowe Bemowo,
albo 184 z tego samego przystanku z Zachodniego do samego lotniska

z PKP Warszawa Centralna tramwaj 24 z Al.Jerozolimskich (kierunek zachód), do pętli Nowe Bemowo
tramwaj 33 z Al.Jana Pawła II (przystanek Dw.Centralny 10 - kierunek północ) do przystanku Al.Reymonta i piechotką kilkanaście minut na południe na lotnisko
i autobus 507 z ul.Emilii Plater do samego lotniska (lub pętli Nowe Bemowo)

kolejna przydatna strona to www.ztm.waw.pl
w zeszłym roku (AC/DC & Big4) podawali info na temat połączeń.
Obrazek
CZUWAJ ! :cool:
Twoja stara WARN
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

panzerschreck pisze:Rewelacyjne jest to, że chociaż będzie to inna scena, to jednak Hunter będzie grał PO Motorhead! Z tej okazji pozwolę sobie wkleić tę rewelacyjną balladę- http://www.youtube.com/watch?v=4vJCb3jfR4U .Ciary...
w sumie mógłby grac po maiden żeby było trochę ciekawiej przy wychodzeniu :) Hunter chętnie bym zobaczył ale nie będę ryzykował spóźnienia się choć 10 sekund na maiden :sad:
etoo
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: etoo »

nie ma chyba opcji aby zespoły sie wzajemnie zagłuszały czy mąciły dzwieki ze soba?? nie byłem nigdy na festiwalu z dwiemy scenami, chyba ze rok temu ale tam był autobus-scena
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

etoo pisze:nie ma chyba opcji aby zespoły sie wzajemnie zagłuszały czy mąciły dzwieki ze soba??
Raczej nie, na przystanku woodstock sa dwie sceny, które grają jednocześnie i nic sie nie miesza ;-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Deep »

Wiadomo o ktorej otwieraja brame dla GCEE? a kiedy dla pozostalych? Ponawiam pytanie: Czy ktos chce sie zamienic bilet GCEE na GC?
Awatar użytkownika
piter
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: piter »

właśnie że nie wiadomo !!!! k...wa
quardio
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: quardio »

Mercenary155 pisze:może na pierwszych zespołach tak, lecz później ludzie będą się bali o miejsce i będą stać pod główną ^^
Jak tylko otworzą bramki zapier**lam pod scenę, łapie się barierki, przypinam kłódką i nikt mnie nie ruszy, żeby mieć jak najlepszy widok. A tak serio mówiąc to uważam, że mało kto będzie ryzykował dobrego miejsca na IM żeby zobaczyć np. Huntera który gra praktycznie co tydzień w Polsce i można bez problemu wybrać się na ich koncert kiedy indziej.
Emilio pisze:Może by ktoś poradził dojezdnym jakimi tramwajami dojechać z dworca kolejowego na Bemowo w razie co? Jak wrócic w nocy, skoro jakies tramwaje beda wyłaczone z ruchu etc... Jeszcze nie wiem czym pojade na soni (nie wiem czy w ogóle pojade ;-)) ale może komuś sie to przyda :cool:
http://pl.sonispherefestivals.com/info- ... n-english/. Tutaj jest wszystko rozpisane. Tylko nasuwa się pytanie: Dlaczego na oficjalnej stronie POLSKIEGO Sonisphere nie ma takich informacji po Polsku...dyskryminacja.
etoo pisze:nie ma chyba opcji aby zespoły sie wzajemnie zagłuszały czy mąciły dzwieki ze soba?? nie byłem nigdy na festiwalu z dwiemy scenami, chyba ze rok temu ale tam był autobus-scena
Przecież każdy zespół gra w innych godzinach. Nie ma takiej opcji :).

Pewnie powtórzę pytanie, ale: Czy jest jakiekolwiek info na temat godziny w których otwierają jakiekolwiek bramki?
Awatar użytkownika
Dick-in-son
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Dick-in-son »

quardio pisze: http://pl.sonispherefestivals.com/info- ... n-english/. Tutaj jest wszystko rozpisane. Tylko nasuwa się pytanie: Dlaczego na oficjalnej stronie POLSKIEGO Sonisphere nie ma takich informacji po Polsku...dyskryminacja.
Przecież awruk to samo napisałem wcześniej :evil:
Twoja stara WARN
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Najlepiej metrem pojechać na Młociny i tam łapać tramwaj/okazjonalny autobus o ile podstawią. Powrót tak samo.
archaon
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: archaon »

http://pl.sonispherefestivals.com/info- ... n-english/. Tutaj jest wszystko rozpisane. Tylko nasuwa się pytanie: Dlaczego na oficjalnej stronie POLSKIEGO Sonisphere nie ma takich informacji po Polsku...dyskryminacja.
popieram. dyskryminacja debili
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Live Nation przygotowało specjalną ofertę dedykowaną sympatykom mocnych uderzeń!

Oferta dotyczy dwóch oczekiwanych i najgłośniejszych imprez metalowych, które już w czerwcu odbędą się w Warszawie.

Chcesz uczestniczyć w Sonisphere Festival 2011 i kilka dni później zobaczyć koncert Cavalera Conspiracy, oszczędzając gotówkę?

Nic prostszego! Mamy dla Ciebie 2 propozycje:

OFERTA 1

W najbliższą środę (już jutro!!) i czwartek (25 i 26 maja) kup w kasie Klubu Stodoła w Warszawie (ul. Batorego 10) bilet na płytę na Sonisphere Festival 2011 a od razu bilet na Cavalera Conspiracy dostaniesz gratis!

OFERTA 2

Nie jesteś z Warszawy? Nie masz czasu, by wpaść do Stodoły? Zapraszamy na www.livenation.pl – tam już w piątek (27 maja) również do zgarnięcia gratisowe zaproszenia na Cavalera Conspiracy! Zasada jest taka sama jak w przypadku Stodoły – kupujesz bilet na płytę na Sonisphere Festival i dodatkowo otrzymujesz darmową wejściówkę na Cavalera Conspiracy, która przyjdzie do Ciebie pocztą razem z zakupionym biletem na Sonisphere!

Szczegóły promocji:

Promocja w Klubie Stodoła obowiązywać będzie w środę i czwartek (25 i 26 maja) w godzinach 9.00 – 21.00.
Promocja na stronie www.livenation.pl trwać będzie w piątek (27 maja) w godzinach 06.00 – 18.00.

Obie oferty ważne do wyczerpania zapasów.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Nie interesuje mnie już raczej koncert Cavalera Conspiracy... Mogli ich dać na Soni ;-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Jeszcze z tydzień i bilety na Soni będą dodawać do zakupów w Biedronce ;-)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

A może Cavalera Conspiracy nie idzie? :cool:
Awatar użytkownika
piter
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

jak jest 2 x droższa niż w Brnie - a z takiego Krakowa czy Katowic to do Brna bliżej niz do Wawy
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Soni jest od długich tygodni w czołówce Eventim.pl - w tej chwili No 1. Raczej o CC tu chodzi - podobno 300 biletów na CC sprzedali (...)
Awatar użytkownika
piter
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

To że jest w czołówce to nie dziwi - w końcu chyba poza Openerem to wszystkie imprezy w porównaniu z Soni to karzełki - ale że spzredali tylko 300 biletów na GC to mi sie nie chce wierzyć - na pewno jest tego więcej...

a co do frekwencji to sądzę że może być podobna jak na AC/DC - przynajmniej tak mi wychodzi po zainteresowaniu przejazdem - ale też struktura słuchaczy inna - tzn chyba niższa średnia wieku na Iron Maiden niż na AC/DC n- więc jeżeli zainteresowanie przejazdem jest na podobnym poziomie to pewnie chętnych na sam koncert jest zdecydowanie mniej - szczególnie że nasza firma trochę robiła reklamy wokół tego przejazdu więc też nie można się sugerować...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na Cavalera Consp. te 300 biletów - jakieś 50000 powinno się na IM odliczyć!!!
Awatar użytkownika
piter
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

a rozumiem

a tak swoją drogą dziwne że zniknęła możliwośc zakupu biletów na trybuny - przy czym nie ma całej kategorii - a nie że wyprzedane

wcześniej na podglądzie planu trybun były pustki - ciekawy jestem czy trybuny w ogóle będa - pewnie tak mało im się tych biletów sprzedało że zrezygnowali z ich stawiania....(?)

lub ewentualnie zrobią tylko trybunę A - ale też to nie takie pewne - bo to że trybuna A była "niedostępna" to wcale nie znaczy że "wyprzedana"
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Być - to chyba będą - bo przecież jednak ludzie kupili i te bilety - wiesz, na tych A i B w lutym i marcu było całkiem sporo sprzedanych, potem zniknęła Aa i pojawiła się Bb - jednak trochę tego upłynnili - będą trybuny.
ODPOWIEDZ