Logo
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- michalhusta
- -#Invader

Logo
Witam od jakiegoś czasu nurtuje mnie pewna (głupia) rzecz "dlaczego Iron Maiden zmieniło logo?". Od czasu Virtual XI Ironi pozbyli się dolnych kolców, tylko po co? Może wy to wiecie? Szukałem po całym necie i nic o tym nie znalazłem.
Maiden England!
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Re: Logo
a jakie to w sumie ma znaczenie, skoro nadal przyzwoitą muzykę tworzą ?
to tak jakby rozkminiać czemu na okładkach Megadeth od kilku lat Vica nie ma. Albo dlaczego Halford ma wąsy i brodę, skoro przez tyle lat radził sobie bez niej
a swoją drogą to dobre oko masz, chyba muszę się dokładniej przypatrywać późniejszym okładkom, bo na SIT bez żadnej ściągawki znalazłem wszystkie miejsca związane z zespołem, a to mi jakoś w oko nie wpadło
to tak jakby rozkminiać czemu na okładkach Megadeth od kilku lat Vica nie ma. Albo dlaczego Halford ma wąsy i brodę, skoro przez tyle lat radził sobie bez niej
a swoją drogą to dobre oko masz, chyba muszę się dokładniej przypatrywać późniejszym okładkom, bo na SIT bez żadnej ściągawki znalazłem wszystkie miejsca związane z zespołem, a to mi jakoś w oko nie wpadło
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

może dlatego, że wkroczyli wtedy w wiek średni, w którym musieli brzmienie nieco zlagodzić, stąd brak kolców 
- soulburner
- -#Invader

Skoro to tak mało widoczna zmiana, może jest to jakiś spisek i nawet zespół nie zdaje sobie z tego sprawy? 
You must gather your party before venturing forth.
A ja tam zmianę zauważyłem i też się zastanawiałem z czego wynika. Co ciekawe na trasach Give Me Ed... 'Til I'm Dead, Eddie Rips Up the World i Somewhere Back in Time używali starej, "ostrej" czcionki.
Co do umieszczania czcionki na okładkach albumów podejrzewam że skończyła się jakaś dekada a rozpoczęła się nowa, zmieniły się jakieś wytyczne co do zespołu albo po prostu stwierdzili że tak będzie lepiej. Gdybyśmy mieli się tego dowiedzieć już byśmy to wiedzieli a skoro nie wiemy to znaczy że tylko muzykom wiadomo dlaczego tak się stało a nas nie powinno to obchodzić (co ciekawe zazwyczaj jest na odwrót, im mniej o czymś wiadomo tym ciekawiej xD) Co do tras koncertowych i czcionki zahaczały o tamte "stare" lata gdzie to logo dominowało więc podejrzewam że dlatego też postanowili wrócić do starego wzornictwa na te trasy koncertowe 
DeJMIeN Wielki pisze:emu na okładkach Megadeth od kilku lat Vica nie ma. Albo dlaczego Halford ma wąsy i brodę, skoro przez tyle lat radził sobie bez niej
wg mnie cięzko tego "nowego" logo nie zauważyć
- michalhusta
- -#Invader

Osobiście dla mnie lepsze było ich wcześniejsze logo, choć... te też jest Bardzo dobre 
Maiden England!
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

No coś tam zmienili racja, ale jakoś charakteru to specjalnie przez to nie zatracili
To ejst dopiero drastyczna zmiana loga!

Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

To ejst dopiero drastyczna zmiana loga!
dokładnie. i to na gorsze moim zdaniem