10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Zilian »

Dajcie sobie siana już z tym ile osób będzie i tak na to wpływu nie mamy :D za 3 dni wyruszam w trasę do swojej mekki xD Nie no będzie co ma być na pewno będzie wspaniale. Oby pogoda nam dopisała bo o show IM raczej martwić się nie trzeba. Mam tylko nadzieję że nie znajdą się jakieś buraki co zaczną pogować rozpychać się i rzucać na wszystkich... Tak więc szlifujmy teksty, podciągnijmy kondycję i szturmujmy Warszawę :D
Alek210
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: Alek210 »

Zilian pisze:Dajcie sobie siana już z tym ile osób będzie i tak na to wpływu nie mamy :D za 3 dni wyruszam w trasę do swojej mekki xD Nie no będzie co ma być na pewno będzie wspaniale. Oby pogoda nam dopisała bo o show IM raczej martwić się nie trzeba. Mam tylko nadzieję że nie znajdą się jakieś buraki co zaczną pogować rozpychać się i rzucać na wszystkich... Tak więc szlifujmy teksty, podciągnijmy kondycję i szturmujmy Warszawę :D
Burakiem Zilian to możesz byc ty nie będąc z Wawy,z Twojego wieku wynika że miałeś 4 latka jak Biohazard zawitał do PL w Colosseum. sorry za offtop i swiezacka nawijke ale na FOTD czekałem aż wyjdzie
metyl
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: metyl »

Alek210 pisze:
Zilian pisze:Dajcie sobie siana już z tym ile osób będzie i tak na to wpływu nie mamy :D za 3 dni wyruszam w trasę do swojej mekki xD Nie no będzie co ma być na pewno będzie wspaniale. Oby pogoda nam dopisała bo o show IM raczej martwić się nie trzeba. Mam tylko nadzieję że nie znajdą się jakieś buraki co zaczną pogować rozpychać się i rzucać na wszystkich... Tak więc szlifujmy teksty, podciągnijmy kondycję i szturmujmy Warszawę :D
Burakiem Zilian to możesz byc ty nie będąc z Wawy,z Twojego wieku wynika że miałeś 4 latka jak Biohazard zawitał do PL w Colosseum. sorry za offtop i swiezacka nawijke ale na FOTD czekałem aż wyjdzie
A o co się rzucasz od razu z twoim wiekiem ? On tylko napisał że ma nadzieje że nie będzie "buraków co zaczną pogować rozpychać się i rzucać na wszystkich". I dobrze. Już wcześniej pisałem - to koncert heavy metalowy i harris nawet na youtubie jest, jak kiedyś takiego kolesia opieprzył że tam odwala jakieś maniany z pogowaniem. I nie wiem co ma do tego twój wiek i to że czekałeś na FOTD aż wyjdzie xDDDDDD
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

Da radę kupić bilet na GC w dzień festivalu ??
IRON MAIDEN
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Widzicie - a ja przed chwilę się dowiedziałem, że będzie sporo ludzi - nie precyzował pan z EMPIKu ile - ale, że "bardzo dużo". poczekamy - zobaczymy (...) :dance:
Awatar użytkownika
Gobos
-#Invader
-#Invader

Post autor: Gobos »

No ja liczę że spokojnie z 50k bedzie:)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie gadajmy, póki co - o frekwencji, pojedziemy - zobaczymy (...)
corpse
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: corpse »

dobrze będzie, na gwardii była cała masa ludzi i tu też będzie. Nie ma co się martwić, szykuje się naprawdę zajebisty koncert. Podobno Maideni będą mieli nowe oświetlenie, z tego co słuchałem w antyradiu same światła ważą 50 ton
"Only the good die young All the evil seem to live forever"
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

corpse pisze:Podobno Maideni będą mieli nowe oświetlenie, z tego co słuchałem w antyradiu same światła ważą 50 ton
Ale to się chyba tyczy ogólnie tej trasy, bo na tej trasie mają nowe oświetlenie w stosunku do starego z poprzednich lat. Ale nie będą mieli nowego np. względem koncertu w Berlinie w O2....
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Światła będą rozbudowane, 50 ton oświetlenia na scenie i na wieżach - wszystko razem 50 ton - widno będzie (...) :mryellow:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Mnie tylko martwi to, że skoro zaczynają o 21 to i tak będzie widno i całe intro straci klimat :/
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Panowie mam prośbe , bo nie chce mi sie wertować tylu stron. Jak dojechać z Centralnego na Bemowo?
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Deep »

Dostał ktos jakies info na maila od organizatora ktora bramka wpuszczani beda GCEE? Rozumiem ze majac taki bilet (GCEE) mozna wejsc spokojnie o pozniejszej godzinie na GC? Moze i bym dal rade stac od 13 pod barierkami, ale nie w ta pogode. Poza tym nawet mając przy sobie kilka piw czy tez wody to po paru godzinach przycisnie toaleta i odchodzac od barierki na moje miejsce czekałoby pewnie stado innych. GCEE rozwiazanie debilne, a ja jak debil kupilem ten bilet kilka mies. temu. Myslalem, że beda osobne stoiska z piwem, z toaleta itd dla GC.
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Deep pisze:Myslalem, że beda osobne stoiska z piwem, z toaleta itd dla GC.
Z piwem nie, ale z toaletą i jedzeniem tak.
Deep pisze:Rozumiem ze majac taki bilet (GCEE) mozna wejsc spokojnie o pozniejszej godzinie na GC?
Oczywiście, że tak.
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Jack »

Ja myślę że dobrze było by jak by frekwencja była bardzo uboga ,,kameralna'' atmosfera.

Dało by to wreszcie w naszym kraju do zrozumienia co nico : / Jak to możliwe że w kraju w którym sprzedaż płyt jest na tak ubogim poziomie że praktycznie powszechnym jest ściąganie z neta muzy - to smutne ale to nie nasza wina :/ bilety na koncerty są droższe niż w bogatszych krajach z bardziej powszechną kulturą sztuką itd.. a nie tylko dla ,,elit'' jak u nas.

Chodź jest w tym oczywiście logika bo na czymś trzeba sobie odrobić.

W każdym razie im mniej ludzi tym lepiej ! większe szanse na koncerty halowe i tańsze bilety.
Koncerty które skupiają 70% ludzi z przypadku krzywdzą fanów którzy zmuszeni są kupować drogie bilety !
Awatar użytkownika
Gobos
-#Invader
-#Invader

Post autor: Gobos »

Tylko że jak bedzie mega niska frekwencja to Ironi sie mogą zniechecic i juz do nas nie przyjechac :cry:
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Jack pisze:Ja myślę że dobrze było by jak by frekwencja była bardzo uboga ,,kameralna'' atmosfera.
Ja właśnie się cieszę, że w Czechach ma być bida pod względem frekwencji, zawsze to mniej ludzi i jest się bliżej sceny :B
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Jack »

Gobos pisze:Tylko że jak bedzie mega niska frekwencja to Ironi sie mogą zniechecic i juz do nas nie przyjechac :cry:
Wiesz to zabrzmi głupio - ale jeśli w Polsce mają być wielkie festivale jak by sprzedaż płyt była nie wiadomo jaka a ceny jak by do był Donnington to ja dziękuję za takei imprezy w tym kraju. Naprawdę chętnie pojadę sobie do Niemiec, Czech, Słowacji czy do innego kraju do którego za wyjazd(zwiedzanko) + bilet na koncert zapłacę tyle samo co za bilet na koncert w Polsce także tego no... :roll:

Aczkolwiek jak za rok usłyszymy o Iron Maiden w np Poznańskiej Arenie i drugi koncert w Ero Arenie to klasnę uszami :) i oby mała frekwencja doprowadziła do czegoś takiego i nie ma co się śmiać :razz: w Niemczech tak się stało - czemu u nas by nie miało ;)
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

ttomasz pisze:Mnie tylko martwi to, że skoro zaczynają o 21 to i tak będzie widno i całe intro straci klimat :/
Nic nie traci klimatu, o 21 nie jest juz tak calkiem jasno przeciez. W zasadzie rok temu na Mecie nawet nie zauwazylem kiedy sie sciemnilo, nie bylo praktycznie zadnej roznicy w odbiorze, ciemna scena i odpowiednie oswietlenie robia swoje.

Odnosnie frekwencji - niska frekwencja nie jest dla nikogo korzystna. Jezeli festiwal okazalby sie klapa finansowa, mozna zapomniec o tego typu imprezach w Polsce na najblizsze lata. Nie beda sciagac wielkich gwiazd, bo uznaja ze rynek sie przesycil licznymi koncertami w ostatnich latach, zapotrzebowanie spadlo i nie beda ich sciagac. Liczenie na halowe koncerty pokazuje ze niestety nie za bardzo sie orientujecie w temacie ;) Wynajecie hali i organizacja tam koncertu dla organizatorow jest mniej korzystna finansowo, niz na stadionie, czy na takim Bemowie. Przede wszystkim hale sa drogie do wynajecia, a przez ograniczona pojemnosc zwrot kosztow bedzie nizszy. I zamiast corocznych koncertow zespolow z najwyzszej polki, jak Metallica, Maiden itd wrocimy do stanu sprzed kilku lat, kiedy taki koncert trafial sie raz na kilka lat. Cen tez wam nikt nie bedzie obnizal. Po prostu przestana organizowac koncerty.
Tylko że jak bedzie mega niska frekwencja to Ironi sie mogą zniechecic i juz do nas nie przyjechac :cry:
To nie Maiden sobie organizuje koncert, tylko organizatorzy wysylaja oferte do Maiden, jezeli warunki finansowe i organizacyjne sa spelnione, to zespol ma gdzies czy gra dla 5tys czy 100tys ludzi, przyjada i tak. Kwestia jest tylko taka, ze jezeli organizator straci, to przez najblizsze lata dany zespol sobie odpusci, czekajac az wzrosnie zapotrzebowanie na koncert.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W Czechach jakieś 15,000 będzie - u nas pewnie dwa/trzy razy więcej. Mogliby za niższe ceny IM na Legii zrobić i tyle - komplet pewny. Sadzę, ze te 40 k się odliczy - co i tak jest słabym wynikiem, jak na Bemowo. Ceny w tym roku to jest jakiś skandal (...)Gdyby zrobić takie:

PŁYTA: 130
Sektory Siedzące: 180
GC: 230
VIP's: 400

Byłbym spokojny o frekwencję - nawet bez innych grup (...)

Ja nie życzę SONI w Polsce klapy, bo będzie się potem gadać, że to "przez Maiden" a nie LN - zawsze tak mówią !!! Będzie OK - zobaczycie - będzie najwięcej ludzi na koncercie IM w Polsce, oczywiście pojedynczym (!!!!) To ich chyba 20-ty koncert w Polsce !!!

Na inne koncerty (Santana, Scorpions, Adams) tez się bilety średnio sprzedają - może to i jakiś przesyt ???
ODPOWIEDZ