10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: RALF »

Zobaczycie, będzie więcej niż na Gwardii - a SONI - nigdzie dużej sprzedaży nie ma, oprócz Włoch, Indii, Francji i UK - powód, albo zły termin, albo za drogo i inne atrakcyjne festiwale, na których np. Iron Maiden zagra przed rzeszami ludzi: Werchter, Nova Rock i Roskilde... U nas będzie dobrze, zobaczycie (...)

Pamiętam, jak mówili że w Chorzowie 12,000 się sprzedało - w maju 2005, jakieś "random news" ludzie maja i tyle, ja dziś śniłem że koncert odwołano - ponieważ w noce z czwartku na piątek Cyganie i Murzyni rozkradli scenę i aparaturę....

Swoja drogą, ciekawe czy coś się tam (Bemowo) już robi ??? :dance:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

YANKES przykleił z oficjalnej SONI mapki dojazdowe na festiwal - tyle organizacyjnego trudu dla 8 tyś ludzi (???)
kubush
-#Invader
-#Invader

Post autor: kubush »

A orientuje się ktoś jak z parkingiem dla auta? Jak to było w zeszłym roku
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie mam pojęcia - jadę ze STREFĄ - auta nie chcę pokaleczyć !
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

autem najlepiej jest zaparkować na parkingu przy Carrefurze, ja tak zrobiłem w tamtym roku. jednak największą wadą tego jest fakt, że po koncercie zamykają ulicę i trzeba czekać ponad godzinę dopóki reszta ludzi się nie rozejdzie do autobusów, tramwajów itd.

a wracając do frekwencji, to też po cichu liczę, ze będzie więcej niż na Gwardii. Ale dla mnie 10-tego czerwca liczy się przede wszystkim Iron Maiden, a nie procent zaludnienia powierzchni lotniska na Bemowie ;-)
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

kubush pisze:A orientuje się ktoś jak z parkingiem dla auta? Jak to było w zeszłym roku
na skrzyżowaniu Powstańców Śląskich i Wrocławskiej jest McDonalds, obok którego jest bazarek i generalnie osiedla mieszkaniowe. tam jest mnóstwo miejsc parkingowych i podejrzewam, że spokojnie znajdziesz jakieś dla siebie. jest to jakieś 10 - 15 minut piechotą od lotniska więc na tyle blisko, żeby sobie spokojnie dojść i na tyle daleko, żeby po koncercie sobie spokojnie pojechać Wrocławską do Radiowej a stamtąd na S8 wskoczyć i się szybko oddalić na Poznań lub w stronę centrum. Jeszcze na Wrocławskiej róg Rosy Bailly jest siedziba ZUSu i tam też mają miejsca parkingowe, jak byś w okolicach McDonaldsa nie znalazł. na drugą stronę Powstańców nawet się nie pchaj, bo rzeczywiście nie wyjedziesz
kubush
-#Invader
-#Invader

Post autor: kubush »

Siwy pisze:na skrzyżowaniu Powstańców Śląskich i Wrocławskiej jest McDonalds, obok którego jest bazarek i generalnie osiedla mieszkaniowe. tam jest mnóstwo miejsc parkingowych i podejrzewam, że spokojnie znajdziesz jakieś dla siebie. jest to jakieś 10 - 15 minut piechotą od lotniska więc na tyle blisko, żeby sobie spokojnie dojść i na tyle daleko, żeby po koncercie sobie spokojnie pojechać Wrocławską do Radiowej a stamtąd na S8 wskoczyć i się szybko oddalić na Poznań

dzieki wielkie - pewnie gdzies tam bede stawal a i widze szybki odjazd w moim kierunku w komplecie :)
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

RALF pisze: Pamiętam, jak mówili że w Chorzowie 12,000 się sprzedało - w maju 2005, jakieś "random news" ludzie maja i tyle, ja dziś śniłem że koncert odwołano - ponieważ w noce z czwartku na piątek Cyganie i Murzyni rozkradli scenę i aparaturę....
jakies traumatyczne przezycia ?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wszystko możliwe... :mryellow:
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Deep »

Skoro ma być przewidywalnie mało ludzi to może na GC będzie loooz, tylko żeby ochrona dopilnowała aby nie pojawili się tam "bileciarze" za 200zł. Bo ta AC/DC krew mnie zalała jak miałem bilet na GC- stałem w tylnich rzędach i ciężko było się dopchać pod barierki, a po powrocie do domu na forum czytałem ile to ludzi z biletami na płytę chwaląc się przedostała pod barierki. Do jasnej ch....y- nie interesuje mnie że ktos jest cwany i potrafi myknąc poza wzrok ochraniarzy.
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

Rok temu na Soni w GC byl luz, spokojnie mogloby tam wejsc jeszcze wiecej osob, po bokach sektora bylo pusto. Osoby z biletami na plyte raczej nei dostawaly sie do gc, chociaz pojedynczym osobom podobno udalo sie przeskoczyc barierki omijajac ochrone. Ale generalnie ochrona pilnowala mocno. No i przez to, ze na AC/DC byl podest wystajacy ze sceny, GC byl duzo dluzszy niz na Sonisphere, wiec na Soni nawet z tylu sektora scene widac idealnie, bo stoi sie naprawde blisko. A zeby dostac sie blizej nawet nie trzeba sie przepychac. Na pierwszym kawalku Mety kiedy ludzie zaczeli szalec spokojnie przesunalem sie miedzy nimi na sam przod ;)
Awatar użytkownika
Veyron
-#Invader
-#Invader

Post autor: Veyron »

lead pisze:, chociaz pojedynczym osobom podobno udalo sie przeskoczyc barierki omijajac ochrone.
Znajomy przeszedł przez ochronę jakby miał GC, miał bilet na płytę :lol:
Awatar użytkownika
Zilian
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Zilian »

Kurde z tymi biletami to mnie nastraszyliście trochę bo na takim obiekcie 8 tys ludzi to parocha na całej linii. Co pomyśleli by sobie chłopaki z zespołu... Wychodzą na scenę a tu jak na westernach trawa w snopkach wala się po placu. Nie no ale na serio gdyby tak było przenieśli by miejsce na mniejsze bardziej opłacalne. A tego nie zrobili więc jestem dobrej myśli. Co do "plotek" w 2008 czytałem na przemian "frekwencja tragiczna - bilety nie zachodzą" , "frekwencja kosmiczna popyt na bilety ogromny, organizatorzy do drukowy wujom bilety" Tak więc teraz jestem trochę zdystansowany co do tych pogłosek. Na GC na 100% nie będzie frekwencji kosmicznej nie ma się co oszukiwać, ale na płytę bilet za 200 zł wydaje sie dość atrakcyjny :) Tylko znowu fani chcieli by iść na GC ale jest drogo ale na płytę nie chcą iść bo no to nie jest to samo... i koło się zamyka. Co do pogody mam nadzieje że będzie lekkie zachmurzenie :D Fakt i tak o tym że jest jasno się zapomina w amoku no ale jednak wole jak jest ciemno :D dzisiaj o 21 włączę sobie materiał koncertowy i będę obserwował warunki pogodowe xD
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

Dajcie juz spokoj z ta frekwencja... Bedzie ile bedzie, gdybanie nic tutaj nie zmieni, a przytaczanie ciagle kretynskich plotek, pozbawionych jakichkolwiek oznak wiarygodnosci jest pozbawione sensu.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

dla osób zmotoryzowanych w tym temacie: viewtopic.php?p=600074#600074 umieściłem mapkę, na której postarałem się w miarę jasno i rzeczowo zaznaczyć najlepsze moim zdaniem miejsca do zostawienia samochodu
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

:!: UWAGA :!:

http://ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=1309&l=1

ZTM obwieścił oficjalnie jak ma wyglądać komunikacja.
quardio
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: quardio »

RALF, scena już prawie gotowa. Polecam posłuchać reportażu. ;)

LINK: http://www.antyradio.pl/Prawda/Warszawa ... ere-rosnie
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

no jak sie to posłucha to się można z lekka podjarać ;-)
Awatar użytkownika
motaro5656
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: motaro5656 »

Dzisiaj w Teleexpresie napomknęli, że w piątek będzie Sonisphere festival, a prowadząca przeczytała jeszcze "AJRON MAJDEN", żal normalnie
motaro5656
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

motaro5656 pisze:Dzisiaj w Teleexpresie napomknęli, że w piątek będzie Sonisphere festival, a prowadząca przeczytała jeszcze "AJRON MAJDEN", żal normalnie
też to widziałem :mryellow: te MAJDEN mnie mnie rozwaliło. już myslałem, że może Marek Sierocki coś powie więcej na ten temat, ale niestety skupił się na rozmowie z Edytą Górniak :razz:
ODPOWIEDZ