Dlaczego??..

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: Dlaczego??..

Post autor: tomtomala »

ZłapanyWCzasie pisze:jakies szokowanie,prowokacje,obscena ,taki temat bylby w 100% pozytywny,radosny,szczery i przede wszystkim uniwersalny .
Ciekawe kto Tobie takie cóś wyda. Bo czytając Twoje streszczenie widzę, że ani warsztatu literackiego nie masz, pomysł też masakryczny. Chyba, że będziesz odbijał na ksero i rozdawał.
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

tomtomala pisze: Chyba, że będziesz odbijał na ksero i rozdawał.
Ja proponuję audiobooka na kasetach ;)
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

W książce brakuje mi jeszcze wątku UFO :B
Trochę za dużo takiej taniej fantazji w tym scenariuszu, Huxley to już nie ta epoka ;-) Ja bym się oparł na standardzie lat osiemdziesiątych, komuny i pierwszego koncertu IM...zresztą co tam, ani nikt książki o tym nie napisze, ani film nie powstanie...
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

ZłapanyWCzasie pisze:A dlaczego akurat fan IM, a dlaczego nie? srodowisko spoleczne jak kazde inne.. w ostatecznosci z historii literatury,filmy chlopaki czerpali jak nikt.
jakby ci to powiedziec... srodowisko fanow iron maiden to jest NISZA. przecietnemu odbiorcy fani heavy metalu kojarza sie z wiesniakami w rurkach i bialych bucikach, albo z niczym bo ich to nie interesuje. A dla garstki maniakow nikt nie bedzie uruchamial calej machiny produkcyjnej bo to sie nie oplaca. IM moze byc dla ciebie calym zyciem, ale nie jest to zjawisko ktore oddzialywuje tak mocno na wyobraznie ludzi jak The Beatles, The Rolling Stones, The Doors, czy Kiss.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

voivod pisze:IM moze byc dla ciebie calym zyciem, ale nie jest to zjawisko ktore oddzialywuje tak mocno na wyobraznie ludzi jak The Beatles, The Rolling Stones, The Doors, czy Kiss.
Dokładnie... jeden z wielu zespołów heavy metalowych, fakt ponadprzeciętnie popularny, ale bez przesady, jednak działający w określonej niszy.
www.MetalSide.pl
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

no a poza tym motyw goscia ktory rzuca prace(fizyczna), bluzga szefa i zyje heavy metalem to nie byloby nic nowego ;)

http://www.youtube.com/watch?v=N_UGFLT0VMY
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

ZłapanyWCzasie pisze:tyle ze teraz to sie zaczynam wachac czy ten scenariusz jest dobry.
Ja nie mam żadnych wątpliwości.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

gumbyy pisze:
voivod pisze:IM moze byc dla ciebie calym zyciem, ale nie jest to zjawisko ktore oddzialywuje tak mocno na wyobraznie ludzi jak The Beatles, The Rolling Stones, The Doors, czy Kiss.
Na mnie IM oddziaływuje właśnie tak mocno. Wywołuje ciarki i czasem łzy.

<3
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Jak już to czemu nie zrobić czegoś w stylu, że kosmici porywają zespół z koncertu, a wściekli fani robią z odkurzacza i starego malucha Sokół Milenium, albo jakiś inny kosmiczny krążownik i rozpętują wojnę która obejmuje całą galaktykę :!: To by było dopiero epickie...
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

PanPrezes pisze:Jak już to czemu nie zrobić czegoś w stylu, że kosmici porywają zespół z koncertu, a wściekli fani robią z odkurzacza i starego malucha Sokół Milenium, albo jakiś inny kosmiczny krążownik i rozpętują wojnę która obejmuje całą galaktykę :!: To by było dopiero epickie...
:D Dobre, udało Ci się zgrabnie podsumować ten temat. :D
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

mimski pisze:
PanPrezes pisze:Jak już to czemu nie zrobić czegoś w stylu, że kosmici porywają zespół z koncertu, a wściekli fani robią z odkurzacza i starego malucha Sokół Milenium, albo jakiś inny kosmiczny krążownik i rozpętują wojnę która obejmuje całą galaktykę :!: To by było dopiero epickie...
:D Dobre, udało Ci się zgrabnie podsumować ten temat. :D
mógłby to być najlepszy polski film sci-fi! oskar za efekty murowany!

i jak by jeszcze go w 3d zrobili!
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Efekty specjalne powinny być na poziomie ekranizacji Wiedźmina - wszystkie najważniejsze nagrody filmowe murowane ;-)
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

PanPrezes pisze:Efekty specjalne powinny być na poziomie ekranizacji Wiedźmina - wszystkie najważniejsze nagrody filmowe murowane ;-)
Może w ogóle Wiedźmina tam wpleść? Jako główny bohater, który podąża śladem zespołu, nie wiedząc jak się nazywa i dalej ta cała wspaniała historyja.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Nom przez pomyłkę zabija Edwarda srebrnym mieczem, a potem fani wsadzają go do Wicker Mana i razem z całym zespołem i kosmitami podkładają ogień... SUPER :!:
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Maideni wtedy zaczynają grać swój największy koncert w historii, który zostaje brutalnie przerwany przez przybycie Gwiazdy Śmierci. Imperatora i Vadera zwabiła tutaj obecność niezwykle silnego źródła mocy, które powstało poprzez interakcję zespołu ze swoimi fanami. czując się zagrożeni taką mocą niszczą naszą planetę i sobie spokojnie wracają do swojej galaktyki uganiać się za Lukiem Skywalkerem
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Piękny scenariusz nam wyszedł. Piękny. Czy jest szansa, że Złapany napisze nam tę powieść i wówczas zaczniemy przymiarki do ekranizacji?
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

a może zrobimy sobie zabawę w pisanie takiego scenariusza. każdy napisze parę zdań swojej historii i kolejna osoba będzie ją kontynuować według własnej myśli?

:B
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Lepiej nie, bo potem się jeszcze pobijemy o Oskara...
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

wg mnie to w całej historii brakuje jeszcze wątku romansowego :razz: można np. wpleść postać kobiecą o imieniu Charlotte, w której główny bohater zakochałby się, ale okazuje się, że słucha ona popu w stylu Justin Biber, Rihanna, Britney etc. dlatego też bohater starałby się ją nawrócić na metal, śpiewając co wieczór ,,Charlotte the Harlot show me your legs" :mryellow:
Kozas
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Kozas »

Rok 2015. Iron Maiden nie gra od 3 lat, kiedy to Nicko posłał piłeczkę golfową prosto w szyję Bruce'a Dickinsona. Dzięki lekarzom Bruce przeżył, lecz całkowicie stracił swój głos.
To był dopiero początek.

Nienazwane państwo w Azji. Po kilku latach bez metalu ludzie zaczeli całkiem głupieć, co spowodowane było dodatkowe brakiem żelaza w ich organiźmie. Lady Gaga zostaje panią dyktator, zaś jej prawą ręką jest DJ Ostra Jazda. Aby kontrolować społeczeństwo każdy człowiek jest zobowiązany połykać codzień pigułkę, w której jest zawarta esencja TECHNO. W dyktatorskim państwie, gdzie twardą ręką rządzi pani dyktator i kapłani nowej religii( Techno oczywiście) nie ma miejsca na inwidualizm. Codzień odbywają się tak zwane wyjebane msze, gdzie 90% to słuchanie techno, a reszta to słuchanie utworów pani dyktator, co w sumie na jedno w 2015 roku wychodzi.

Jest jednak nadzieja.

Młody, 26-letni człowiek, który nie wie jak życie kiedyś wyglądało( bo mieszkał w Azji na stepie a potem przyszło Techno, tak więc...) może odmienić losy ludzkości. Otóż wszystko zaczyna się tak jak zawsze w epickich historiach- od sraczki. Od epickiej sraczki głównego bohatera, dzięki czemu tabletka z esencją TECHNO nie wchłania się w jego ciało.
Idąć po mieście zauważa pierwszy raz w życiu metal, każdy obraz i dźwięk są dla niego inne... Postanawia pokazać to co widzi wszystkim pozostałym. Zaczyna się niewinnie, od wrzuceniu do zupy mamy tabletek na rozwolnienie, lecz wkrótce główny bohater postanawia, że to za mało, i pragnie żeby każdy człowiek wypróżnił się z esencji TECHNO.
Po jakimś czasie dowiaduje się przypadkiem, że władza już o nim wie i z przeszłości( znaczy w poprzednim tygodniu) wysłany został by go zabić technoczny morderca( cała nazwa to Do Odpadków Duszenia Android). Główny bohater wie, że nie jest w stanie sam sobie poradzić z zagrożeniem dlatego wraz ze swoimi ludźmi atakuje więzienie i uwalnia prawdziwego muzyka metalowego... Technoczny morderca ich dopada, wycina w pień ludzi głównego bohatera i ten jedynie wraz z muzykiem uciekają. Uciekają na plażę, gdzie muzyk odnajduje starą tabliczkę

"RADOM"

- NIEEEEEEEE ! COŚCIE ZROBILI SZALEŃCY ! Krzyczy metalowy muzyk

Wtem za ich pleców pojawia się Do Odpadków Duszenia Android( w skrócie DODA), wypowiada swych technocznym głosem " Witaj Nerguś, szkoda, że tak to się skończyło" i wypala ze swojej broni, Nergal pada, nie wiadomo, czy żyje, czy nie. Jeszcze tylko przebitka na głównego bohatera i mamy wyciemnienie

I już mamy miliony na biletach( jeżeli byłby to film), a publika czeka na drugą część

------------------------------------------------

Sorry, ale przeczytałem temat i nie mogłem podarować ;p ZłapanyWCzasie widzę jest niezłym fanatykiem, ale no sorry z tego co napisałeś... Ja teraz tak z dupy sobie napisałem to co mi ślina przyniosła na język( znaczy co akurat w palcach poczułem byłoby bliżej prawdy) i wcale nie jest mniej logiczne niż to co napisałeś ;) No ale życzę powodzenia, pamiętaj, że to krytyka wzmacnia, a nie pochwały.

BTW Czemu człowiek podczas sesji zajmuje się takimi pierdołami ? Mówię tu o sobie ^^
ODPOWIEDZ