Ceny biletów:
187 PLN – płyta, trybuny, niepełnosprawni
209 PLN – trybuny
220 PLN – Golden Circle
242 PLN – trybuny
320 PLN – Golden Circle Early Entrance
Wydawać by się mogło, że po entuzjastycznie przyjętych i niezwykle udanych występach w Australii i Afryce Południowej oraz po długiej trasie koncertowej po Ameryce Północnej i Meksyku, za którą zespól otrzymał nagrodę Best Live Band na REVOLVER GOLDEN GODS AWARDS - grupa wreszcie zasłużyła na odpoczynek.
RAMMSTEIN nie wypoczywa a gromadzi swoje największe sukcesy: “Made In Germany 1995 - 2011”! Maszyneria RAMMSTEIN na żywo zawita do całej Europy, przenosząc esencję swoich 16 lat na scenę. Kompletnie nowe widowisko, największe hity zespołu RAMMSTEIN!
Obserwatorzy jednego są pewni: Nowe show RAMMSTEIN to piorunujące odrodzenie!
Równolegle do trasy koncertowej zespół wyda album z najlepszymi utworami, stanowiący ich osobiste spojrzenie wstecz i zawierający niewydane dotychczas utowry i pełen katalog video.
Roboczy tytuł “Made In Germany 1995 – 2011” potwierdza także, że spora liczba dotychczasowych osiągnięć może być równocześnie tymi najlepszymi.
Haha, znowu narzekanie "szkoda, że tak daleko". Przez ostatnie 6 lat zasuwałem przez całą Polskę z Gdańska do Katowic, Wrocławiów i innych Chorzowów na każdy ważniejszy koncert i jakoś nie jęczałem, a teraz w końcu coś się dzieje u nas i jest płacz
ironlemon pisze:Haha, znowu narzekanie "szkoda, że tak daleko". Przez ostatnie 6 lat zasuwałem przez całą Polskę z Gdańska do Katowic, Wrocławiów i innych Chorzowów na każdy ważniejszy koncert i jakoś nie jęczałem,
Hehe... no i to jest słuszna postawa, a nie marudzenie mięczaków Ileż to nocy spędziłem w pociągach PKP wracając z kolejnego koncertu? Nie ma co płakać...
Mnie tułaczka nie przeszkadza Mówiąc daleko mam na myśli cene podróży + bilet na koncert ;p Finansowo nie wyrobie, bo mam jeszcze kilka planów koncertowych ale pasowałoby Rammstein zobaczyć! Nastepnym razem
Ja już zakupiłem bilety na R+ na Sopot. Nie ma już miejsc siedzących (tych najlepszych), znikają w trybie ekspresowym bilety siedzące te gorsze. Jak tak dalej pójdzie to do poniedziałku będzie pozamiatane.
Ma ktoś rozeznanie co znowu za jaja się dzieją ze sprzedażą biletów? Od poniedziałku latam po empikach i nie mogę kupić, bo im podobno eventim, czy ktoś tam (chyba sami nie wiedzą) zablokował sprzedaż. Teraz chciałem kupić przez internet prosto od livenation, a tu ni ma GC. Jakoś dziwnie to wygląda, bo wszędzie (patrz trybuny) wyprzedanie jest oznaczone zerową ilością wolnych miejsc, a GC jest po prostu niedostępne. Lepiej czekać, czy od razu kupować zwykłe bilety na płytę zanim też wyjdą? Jak sądzicie?
kulalukas pisze:Ma ktoś rozeznanie co znowu za jaja się dzieją ze sprzedażą biletów? Od poniedziałku latam po empikach i nie mogę kupić, bo im podobno eventim, czy ktoś tam (chyba sami nie wiedzą) zablokował sprzedaż. Teraz chciałem kupić przez internet prosto od livenation, a tu ni ma GC. Jakoś dziwnie to wygląda, bo wszędzie (patrz trybuny) wyprzedanie jest oznaczone zerową ilością wolnych miejsc, a GC jest po prostu niedostępne. Lepiej czekać, czy od razu kupować zwykłe bilety na płytę zanim też wyjdą? Jak sądzicie?
W punktach sprzedaży takich jak salony Empiku bilety będą w sprzedaży od najbliższej soboty. Co do GC, to po prostu została wyprzedana pierwsza tura i prędzej czy później bilety w tej kategorii znów trafią do sprzedaży.
LiveNation niby ogłosiło, że GC jest już wyprzedany, ale też sądzę że jaszcze nagle trochę sie tych biletów pojawi. Inna sprawa, dodano kolejne daty koncertów w Europie. I wcale bym się nie zdziwił gdyby była powtórka z ostatniej trasy tzn. koncert w Łodzi, a po trzech miesiącach w Katowicach. Gdyby się okazało, że zorganizują właśnie taki koncert w Łodzi, albo nawet w Katowicach no to bym się wkurzył. Bo co jak co, ale termin i dojazd do samego Gdańska mnie nieco uwierają.