Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Re: Metallica

Post autor: yankes »

Kuba pisze:
yankes pisze: Hehe, Kuba wyjąłeś mi to spod palców na klawiaturze ;-) Zapowiada się bardzo ciekawie.
Tzn "niusa" Ci wyjąłem czy fakt ze się sprzedali :lol: ;-)

Chodziło o to :lol: :
Swoją drogą Panowie to śmiało teraz - zapełnijcie z 5 podstron tematu na temat tego że się sprzedali :lol: Możecie też dorzucić że mają lepszą promocję niż wiadomo kto bo stoi za nimi amerykański biznes muzyczny i stacje radiowe :D

Kuba pisze:
ttomasz pisze: Panowie mają za wiele swoich świetnych pomysłów, żeby ktoś im w tworzeniu przeszkadzał :mryellow:
I co oni z tymi pomysłami robią ?
No jak to co? Wydają 56. składankę the best of, 74. dvd z trasy oraz idą w progresywne klimaty, może chcą zrobić feat z Watersem? :lol:
Ostatnio zmieniony czw cze 16, 2011 2:32 pm przez yankes, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Kuba pisze:I co oni z tymi pomysłami robią ?
No mają je :mryellow:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

tomtomala pisze:
Kuba pisze:I co oni z tymi pomysłami robią ?
No mają je :mryellow:
Aha. Rozumiem teraz :mryellow: To niech trzymają, nie wiadomo kiedy się im te gówniane pokończą które na płyty pakują to wtedy sięgną po te zajebiste :razz:
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

Ja czekam na cały album z Ja Rule :B
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kirk_pazdzioch »

ttomasz pisze:Nie lubię, gdy zespół robi takie eksperymenty i zamiast normalnie nagrywać angażuje kogoś z zewnątrz. Ale kto wie...Albo brakowało im pomysłów, albo wpadli na jakiś dobry. Z ciekawości na pewno posłucham.
Strasne! Ktoś spoza zespołu współpracował z Metalliką! Mało tego, ten ktoś skomponował całą muzykę! Teraz, choćby płyta był zajebista, nie można powiedzieć, że to muzyka Metalliki, nie można ich za nią zganić ani pochwalić... ;)
Emilio pisze:Lubie Lou Reeda ale bez jaj. Gdyby Maiden wyjechało kiedys z płyta symfoniczna lub feat z innym artysta to chyba przestałbym ich słuchać.
Ten komentarz to już jest w ogóle jakiś absurd: "Nie będę tego słuchał, bo Maiden/Metallica/Britney nie nagrali tego samodzielnie." :roll:

Ludzie cieszcie się, jak wychodzi dobra muzyka, a nie kręćcie nosem, bo na okładce płyty jest napis "feat.". Nieważne, kto nagrywa, ale co też mu z tego nagrywania wychodzi.

ps.
Oczywiście nie zakładam, że płyta będzie dobra, jakby ktoś mnie o to podejrzewał. Posłuchamy, to się okaże. :)
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

Twórczości Lou Reeda nie znam , dopiero mam zamiar się zapoznać, a co do "Metallicy": Skoro nie potrafią zrobić dobrego własnego albumu, to takie eksperymentowanie może im wyjść na dobre. Chętnie posłucham.
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

kirk_pazdzioch pisze:Ten komentarz to już jest w ogóle jakiś absurd: "Nie będę tego słuchał, bo Maiden/Metallica/Britney nie nagrali tego samodzielnie."

Ludzie cieszcie się, jak wychodzi dobra muzyka, a nie kręćcie nosem, bo na okładce płyty jest napis "feat.". Nieważne, kto nagrywa, ale co też mu z tego nagrywania wychodzi.
tym bardziej ze Lou Reed artystycznie wciaga nosem 99% metalu
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

kirk_pazdzioch pisze:
ttomasz pisze:Nie lubię, gdy zespół robi takie eksperymenty i zamiast normalnie nagrywać angażuje kogoś z zewnątrz. Ale kto wie...Albo brakowało im pomysłów, albo wpadli na jakiś dobry. Z ciekawości na pewno posłucham.
Strasne! Ktoś spoza zespołu współpracował z Metalliką! Mało tego, ten ktoś skomponował całą muzykę! Teraz, choćby płyta był zajebista, nie można powiedzieć, że to muzyka Metalliki, nie można ich za nią zganić ani pochwalić... ;)
Co takiego strasznego napisałem? Jak płyta będzie dobra to pierwszy będę ją chwalić, wcale tego nie wykluczam. Wolę po prostu, jak zespół sam tworzy własną muzykę.
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Może wyolbrzymiłem to twoje "nie lubię, gdy..." aż zanadto. Niemniej nie rozumiem dlaczego wolisz, aby "zespół sam tworzył swoją muzykę". Możesz mi wyjaśnić powody tej niechęci wobec współpracy z kimś spoza stałego składu grupy?
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Cenię zespół za jego własną twórczść, za to nabieram szacunku do poszczególnych muzykow, za ich własne kompozycje. Gdy przychodzi ktoś z zewnątrza cały klimat zespołu trochę się psuje. Wolę gdy zespół, szczególnie takiego formatu, sam tworzy swoją muzykę, z którą będzie kojarzony.
Po prostu tak mam ;-)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

kirk_pazdzioch pisze:Możesz mi wyjaśnić powody tej niechęci wobec współpracy z kimś spoza stałego składu grupy?
Ja moge tylko powiedzieć, że dla mnie symfoniczna płyta mety to była porażka na całej linii i jestem nastawiony sceptycznie do ich pomysłów, wykraczajacych poza jakis standard. Choć faktycznie, niepotrzebnie narzekam bo nic gorszego od St Angera juz sie zrobić nie da, a jakby nie patrzeć, nieco eksperymentalny album Load mi sie akurat bardzo podobał. Lubie mete i Reeda, ale wydaje mi sie, że mieszanka jednego i drugiego bedzie niestrawna. Ale wiadomo, pożyjemy, zobaczymy.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Ja tam wolę, jak ludziska nagrywają dobrą muzykę- po prostu. Nie ważne: jak, gdzie, z kim, po co... Nie po to słucham muzyki, żeby się zachwycać, bądź nie, zespołem X czy Y (w miejsce X i Y wstaw sobie jakiś szyld), chociaż oczywiście mogę ocenić talent muzyków- znów: nie ważne kim oni są.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Jak nagraja coś w countrowym stylu to kupie płyte na bank. Ja akurat bardzo pozytywnie oceniam interpretacje, Tuesday's Gone, piosenke Mama Said czy Low Man's Lyric. Ale jestem fanem muzyki country wiec wiadomo, że mi się podoba :twisted:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

Zobaczymy co chłopaki wymyslili.. i ciekawe kiedy planują nagrac własną płytkę, megadeth na jesieni juz wydaje, anthrax we wrzesniu zobaczymy kiedy meta.

Mi także Mama Said sie podoba, tylko zeby ta płyta to nie było 10 balladek. Cos jakby country metal by pasiło ;)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Mogli nagrać płyte z Williem Nelsonem albo Georgem Straitem :mrgreen:
Awatar użytkownika
DaveM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DaveM »

I zagraliby w mrągowie ;)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

W Mrągowie jest spoko, ale kiedyś lepsza impreza tam była ;-) Teraz niby festiwal country a śpiewa Ania Wyszkoni i Stachursky :lol: Coraz mniej tam country niestety. Rok temu byłem, w tym poszukam innego pikniku country,jest tego troche :D

A swoja droga ciekawe jak bedzie wygladała trasa promocyjna tego nowego wydawnictwa Metallica/Reed :P
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

pewnie razem pojadą w świat robiąc przy tym dużo huku i wrzawy koło całego wydarzenia
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

PanPrezes pisze:pewnie razem pojadą w świat robiąc przy tym dużo huku i wrzawy koło całego wydarzenia
To wiadome, ciekawe tylko jak set będzie wyglądał...
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Wątpię, żeby była trasa. Z S&M też nie jeździli po świecie, ale to nieco inna bajka, koszmar logistyczny, ogromne koszty itd. Na razie nawet nie wiedzą jak i kiedy to wydać, ponieważ ani Reed, ani Metallica nie mają kontraktu z żadną wytwórnią.
ODPOWIEDZ