Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Re: Metallica
Oczywiście IM nigdy na to by się nie zdobyło, żeby na starość wyjść z bezpiecznego grajdołka i udowodnić że jest się artystami z otwartym umysłem i spróbować wyjść poza wyeksploatowaną do bólu stylistykę w jakiej się obracają. Całe szczęście Harrisowi pomysły na basowe intra nigdy się nie skończą!
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Anthrax, megadeth i Meta zagrali wspólnie helpless w genselkirchen.
Just off stage in Gelsenkirchen, Germany. Tonight's setlist: Hit the Lights, Master of Puppets, The Shortest Straw, Seek & Destroy, Welcome Home (Sanitarium), The Memory Remains, All Nightmare Long, Sad But True, Wherever I May Roam, The Call of Ktulu, One, For Whom the Bell Tolls, Blackened, Fade to Black, Enter Sandman, Helpless (w/ Megadeth & Anthrax), Battery, Creeping Death
Gelsenkirchen
1. Hit the Lights
2. Master of Puppets
3. The Shortest Straw
4. Seek & Destroy
5. Welcome Home (Sanitarium)
6. The Memory Remains
7. All Nightmare Long
8. Sad But True
9. Wherever I May Roam
10. The Call of Ktulu
11. One
12. For Whom the Bell Tolls
13. Blackened
14. Fade to Black
15. Enter Sandman
Encore
16. Helpless (w/ Megadeth & Anthrax)
17. Battery
18. Creeping Death
Dziękuje, Dobranoc...
1. Hit the Lights
2. Master of Puppets
3. The Shortest Straw
4. Seek & Destroy
5. Welcome Home (Sanitarium)
6. The Memory Remains
7. All Nightmare Long
8. Sad But True
9. Wherever I May Roam
10. The Call of Ktulu
11. One
12. For Whom the Bell Tolls
13. Blackened
14. Fade to Black
15. Enter Sandman
Encore
16. Helpless (w/ Megadeth & Anthrax)
17. Battery
18. Creeping Death
Dziękuje, Dobranoc...
-
Deleted User 2868
Nie mam pytań, cholernie żałuję, że ich nie zobaczę na tegorocznej trasie 
HELL YEAH, Francjo - wyczekuj mnie za parę dni 
http://muzyka.onet.pl/publikacje/niesmi ... omosc.html
O Cliffie. O dziwo główny artykuł dnia na razie!
Włączamy RtL albo Master of Puppets, zapinamy pasy i czytamy.
O Cliffie. O dziwo główny artykuł dnia na razie!
Włączamy RtL albo Master of Puppets, zapinamy pasy i czytamy.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Czemu o dziwo? Onet rózne muzyczne pierdoły pokazuje na głównejerni13 pisze:O Cliffie. O dziwo główny artykuł dnia na razie!
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Jeśli artykuł o Metallice, spodziewałbym się raczej artykułu typu:" kochamy Polskę, jesteście najlepszymi fanami na świecie!". A co do artykułów dnia, to spodziewałbym się kolejnego tekstu na temat cnotliwości polek na zachodzie... A muzyczne artykuły na głównej dotyczą przede wszystkim popu i klasycznego rocka. Choć Metallika też jest bardzo znanym zespołem...
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Fajnie było na Kill'em All, reszta to komercha, od Fade To Black się zaczęło. Mogli im ukraść nie tylko wzmacniacze, ale i gitary, może by już nie nagrali tego gównianego Ride The Lighting.
No. Ale wejście perkusji w (Anesthesia) Pulling Teeth było już pierwszym objawem pójścia w komercję.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Aż muszę przerwać Klausowi krzyki "Big city Night", żeby sprawdzić. A tak na serio, ten utwór jest tak bardzo ubóstwiany, a dla mnie ciekawy jest tam tylko riff na 0:35 (wspaniały, trzeba było go pociągnąć dalej i moment gdy wchodzi perkusja (wtedy Cliff nieźle na***)
Jak dla mnie, to mamy tam mnóstwo smaczków. Chociażby 0:46, gdy pojawia się taki motyw... Jak w pegazusie! Chwycił moje serce...
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Jeśli chodzi Ci o konsolę Pegasus, to prędzej pierwszy riff jest podobny do dźwięków ośmiobitowców.
Też. Ale jednak ten moment od 0:46 wywołał u mnie wspomnienia. Zapewne w jakiejś grze na to cudo musiała być podobna muzyka...
-
Deleted User 622
Ale sie zreflektowali po latach i na St. Anger było prawie tak fajnie jak na Kill 'Em AllPrzemo142 pisze:Fajnie było na Kill'em All, reszta to komercha, od Fade To Black się zaczęło. Mogli im ukraść nie tylko wzmacniacze, ale i gitary, może by już nie nagrali tego gównianego Ride The Lighting.
Ale przecież, żeby zarobić więcej kasy, to na koncertach dalej grali tylko "komerchę"metal pisze:Ale sie zreflektowali po latach i na St. Anger było prawie tak fajnie jak na Kill 'Em All
-
Deleted User 622
A to z racji tego, że ten materiał nadawał się jedynie do grania w klubach, a tam niestety mieli bana, więc zmuszeni byli trzaskać komerchę na stadionach.Mr. M pisze:Ale przecież, żeby zarobić więcej kasy, to na koncertach dalej grali tylko "komerchę"metal pisze:Ale sie zreflektowali po latach i na St. Anger było prawie tak fajnie jak na Kill 'Em All
www.MetalSide.pl
Wyciekło całe Lulu, po samplach jestem umiarkowanie na tak