Saxon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Re: Saxon
przecież Lionheart to znakomity albumIgorW pisze:Według mnie ostatnie 3 albumy Saxon są najwyżej przeciętne, ot do posłuchania kilka razy, ale bez ekscytacji. Niestety, coś im nie wychodzi ostatnio.
Lionheart jest czwarty od końca. Kolega pisał o trzech ostatnichDeJMIeN Wielki pisze:przecież Lionheart to znakomity albumIgorW pisze:Według mnie ostatnie 3 albumy Saxon są najwyżej przeciętne, ot do posłuchania kilka razy, ale bez ekscytacji. Niestety, coś im nie wychodzi ostatnio.
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

Narzekacie :-))) CALL TO ARMS - daje radę! Chyba najlepszy album od czasów - "Unleash the Beast" (moim prywatnym zdaniem)...
Juz w przyszłą sobotę SAXON w Borku koło Bochni! a w sierpniu z UFO i TSA w Dolinie Charlotty! Nie mogę się doczekać!
Juz w przyszłą sobotę SAXON w Borku koło Bochni! a w sierpniu z UFO i TSA w Dolinie Charlotty! Nie mogę się doczekać!
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

I to mi się podoba! Po dwóch, trzech osłuchaniach wchodzi jak chłodne piwko :-)metal pisze:Posłuchałem tego nowego Saxona i na szczęście jest lepszy od poprzedniczki. Muszę się z nim jeszcze osłuchać.
hehe Kumpel z Wysp pisał mi że najnowsza płyta znika z pólek sklepowych tak szybko jak ostatni Iron... Chciał kupić i mu powiedzieli że magazyny wyczerpane, czekaja na nowy nakład :-)))
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

http://www.radio.rzeszow.pl/index.php?o ... Itemid=128
NAJNOWSZY SAXON płytą wieczoru audycji Rock Radia - w Radiu Rzeszów! :-)
Polecam słuchanie przez neta :-) Prowadzący jest wielki fanem IRON MAIDEN!!!!
NAJNOWSZY SAXON płytą wieczoru audycji Rock Radia - w Radiu Rzeszów! :-)
Polecam słuchanie przez neta :-) Prowadzący jest wielki fanem IRON MAIDEN!!!!
erni13, może nie raz, mnie z lekka rozczarował przy pierwszym podejściu, ale tak na spokojnie drugi i trzeci raz posłuchałem i uważam że jest na poziomie poprzednika : Into the Labirynth. Są 2 na prawdę dobre utwory: Mists of Avalon, Afterburner + 2 niezłe: When doomsday comes, Call to arms. Reszta to Saxonowe średniaki. Więc płytkę oceniłbym tak 7/10. Boli mnie to, że Saxon zdaje się mieć na ostatnich dwóch płytach (ItL i CtA) patent na zapełniacz: niemal ta sama melodia, zmieniamy tylko tekst, zmiksujemy wokal i będzie. Tak są zrobione pierwsze trzy utwory na nowej płytce, które no.... nie powalają. Boli mnie zbyt duże przetwarzanie wokalu Biffa, który nadal jak chce to potrafi zaśpiewać, ale w niektórych piosenkach niepotrzebnie dokładają jakiś przester, szum czy inne bzdety. Pod względem dźwięku ogółem płyta mocno średnia jest. Ludzie narzekają na Shirleya, a w porównaniu do takiego TFF, nowy Saxon brzmieniowo to kupa jest 
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Ja się zakochałem w orkiestrowej wersji Call to Arms z tego abumu.
Ogólnie album oceniam na 8/10.
Ciut lepszy niż TFF
Ogólnie album oceniam na 8/10.
Ciut lepszy niż TFF
A można wiedzieć jakie utwory z Into the Labyrinth były lepsze?wojteq pisze: może nie raz, mnie z lekka rozczarował przy pierwszym podejściu, ale tak na spokojnie drugi i trzeci raz posłuchałem i uważam że jest na poziomie poprzednika : Into the Labirynth. Są 2 na prawdę dobre utwory: Mists of Avalon, Afterburner + 2 niezłe: When doomsday comes, Call to arms. Reszta to Saxonowe średniaki.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

Chociażby Need for speedMr. M pisze:A można wiedzieć jakie utwory z Into the Labyrinth były lepsze?wojteq pisze: może nie raz, mnie z lekka rozczarował przy pierwszym podejściu, ale tak na spokojnie drugi i trzeci raz posłuchałem i uważam że jest na poziomie poprzednika : Into the Labirynth. Są 2 na prawdę dobre utwory: Mists of Avalon, Afterburner + 2 niezłe: When doomsday comes, Call to arms. Reszta to Saxonowe średniaki.
- Iron Soldier
- -#Invader

"Into the Labirynth" ta płyta cholernie mi nie podchodzi, stwierdziłem nawet że jest słaba, bardzo słaba, nie ma jak klasyki w postaci "Denim and Leather", "Wheels of Steel" czy "Strong Arm of the Law" aczkolwiek "The Inner Sanctum" i "Call to Arms" to bardzo dobre płytki i z pewnością poświęcę im jeszcze większą uwagę.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

cały czas zapominam o Call to arms..Kuba pisze:Lionheart jest czwarty od końca. Kolega pisał o trzech ostatnichDeJMIeN Wielki pisze:przecież Lionheart to znakomity albumIgorW pisze:Według mnie ostatnie 3 albumy Saxon są najwyżej przeciętne, ot do posłuchania kilka razy, ale bez ekscytacji. Niestety, coś im nie wychodzi ostatnio.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

mi się od tego spodobał SamOwaRvoivod pisze:Manowar ma lepsze kawalkiDeJMIeN Wielki pisze:cały czas zapominam o Call to arms..
-
Deleted User 622
Ten numer jest z Inner SanctumIronCezarek pisze:Chociażby Need for speedMr. M pisze:A można wiedzieć jakie utwory z Into the Labyrinth były lepsze?wojteq pisze: może nie raz, mnie z lekka rozczarował przy pierwszym podejściu, ale tak na spokojnie drugi i trzeci raz posłuchałem i uważam że jest na poziomie poprzednika : Into the Labirynth. Są 2 na prawdę dobre utwory: Mists of Avalon, Afterburner + 2 niezłe: When doomsday comes, Call to arms. Reszta to Saxonowe średniaki.
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

metal pisze:Ten numer jest z Inner SanctumIronCezarek pisze:Chociażby Need for speedMr. M pisze: A można wiedzieć jakie utwory z Into the Labyrinth były lepsze?
Mój błąd :/