Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Gobos
-#Invader
-#Invader

Re: Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]

Post autor: Gobos »

A jak myślicie czy Ironi na trasie SSOASS/Maiden England odwiedzą nasz kraj? Ja po cichu na to licze ...
you are number ... 89 Gobos on tour 2016:Wrocław...
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Jeśli trasa obejmie tylko następny rok to raczej nie.
W Niemczech pewnie Wacken zrobią, na Węgrzech może Szgiet? W to trzeba celować, ewentualnie pewnie Skandynawia.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Wydaje mi sie ze w kwestii koncertów raczej pójdą w strone ograniczania ich liczby w nadchodzącym czasie nie rezygnując z ich jakości . Takie np. 5-6 koncertów w Brazylii może być zastąpione 2 dużymi gigami o ile miejsce pozwoli objąć tak dużą liczbe fanów . Wtedy koncert IM to byłoby wydarzenie , byłaby jeszcze większa chęć zobaczenia ich bo tych koncertów byłoby po prostu mniej .

No zobaczymy ale dopóki każdy z członków zespołu jest w formie nie ma powodu aby rezygnować z grania dużej liczby koncertów jak na obecnej trasie .
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

jeśli nawet mieliby być, to u nas koniecznie gig halowy, tylko wtedy byłby sens robienia koncertu za rok
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Myśle że Wacken to pewniak. Ostatnimi czasy Maideni i wspomniany festiwal bardzo się polubili. Ten zespół zresztą daje gwarancję absolutnego Sold-Out'u więc tutaj raczej nie ma co mówić. Daje się słyszeć głosy że już teraz mówi się o tym że Scorpions i Maideni to murowani faworyci na headlinerów przyszłej edycji. Myślę że prawdopodobny jest też Graspop.

A na koncert halowy w Polsce się nie nastawiam. Myślę że za dwa-trzy lata spokojnie zapełnią stadion na 30 tysięcy ludzi.
www.last.fm/user/darkfuneral18
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Trasa ME potrwa 2012/13 - większe prawdopodobieństwo jest, że odwiedzą nas za dwa lata. Sądzę że przy takiej trasie i ogromnej oprawie koncertów, w grę wchodzą tylko koncerty stadionowo - festiwalowe. Iron Maiden na Stadionie Narodowym w Warszawie, to byłoby "coś".
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Kevin18 pisze:Myśle że Wacken to pewniak. Ostatnimi czasy Maideni i wspomniany festiwal bardzo się polubili. Ten zespół zresztą daje gwarancję absolutnego Sold-Out'u
Wacken wysprzedaje się od kilku lat i bez znaczenia jakie tam zespoły grają. Często jeszcze nie ma ogłoszonych wszystkich gwiazd, a jest już Sold Out.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

gumbyy pisze:
Kevin18 pisze:Myśle że Wacken to pewniak. Ostatnimi czasy Maideni i wspomniany festiwal bardzo się polubili. Ten zespół zresztą daje gwarancję absolutnego Sold-Out'u
Wacken wysprzedaje się od kilku lat i bez znaczenia jakie tam zespoły grają. Często jeszcze nie ma ogłoszonych wszystkich gwiazd, a jest już Sold Out.
Wiem , mam okazję jezdzić tam co roku. Ale chodzi mi o sam fakt , wydaje mi się że Iron Maiden jest takim zespołem który budzi największe emocje jako headliner. Zobacz że występują na Wacken co dwa lata a prawie nigdzie nie słyszałem słowa narzekania.

A czy Iron Maiden wystąpi na Stadionie Narodowym ? Nie ma szans. Prędzej Metallica.Maideni to jeszcze nie ten kaliber. Ale myślę że stadion Legii jest jak najbardziej do zrobienia :)
metyl
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: metyl »

WICKER MAN pisze:Wg. mnie te 5 lat to jest już absolutne maksimum i to i tak przy "dobrych wiatrach".

Bodajże Bruce czy Steve mówili kiedyś, że Maiden na pewno nie ruszy w "Farewell tour" tak jak KISS, Scorpions, Judas Priest czy wiele innych zespołów. Raczej ostatnią wielką trasą w stylu "best of" będzie kolejne tournee czyli nawiązujące do SSOASS i Maiden England. Potrwa ono minimum do drugiej połowy 2013 roku. Bruce jeszcze w programie z trasy SBIT zapowiada, że będzie to największy show jaki do tej pory przygotowali i sugeruje, że nie wiadomo co nastąpi po niej.
"mówili kiedyś" ??
z chęcią bym zobaczył gdzie i kiedy xD

a do pana wyżej co mówi że to nie ten kaliber co metallica żeby grać na stadionie narodowym to bym już podziękował
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

to jest takie dajcie mi bana ale powiem chujowe, ludzie! nie ma nic piekniejszego niz niespodzianka,wy wszystko chcecie juz wiedziec, wszystko musi byc jasne,potwierdzone przez net, cholera jasna jak sie dowiedzialem o trasie Early Days to plakalem bo nic o tym nie wiedzialem, o SBIT juz wiedzialem i emocje byly mniejsze, teraz wogóle ich nie bedzie,przez ten internetowy chaos, najlepiej jakby Dickinson do was do domu przyszedl i wam powiedzial setliste i jaka bedzie scenografia

cieszmy sie ze Ironi jeszcze graja,a nie jakies o bedzie Wasted Years,bedzie Seventh Son nie bedzie czegos tam i takie pieprzenie, cholera i tak przy kazdym kawalku bedziecie drzec jape tak czy tak ,nie wazne jaki bedzie set,nie wazne czy beda promowac Seventh Son czy Virtual XI,wazne jest Iron Maiden i tyle

rrrozumiemy sie?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Na Narodowym dadzą radę, pod warunkiem cen dla ludzi - weź pod uwagę, że to może być ich last kiss tour...
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

7 lat lekko pograją i piszcie o trasie 2012 a nie o 2014
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Metyl - Nie spinaj się bo fakt faktem że Metallica to o wiele większy kaliber komercyjny niż Iron Maiden. Na Maidenów przyjdzie ci 30-45 tysięcy luda a na Metallice 80 tyś. Co nie zmienia faktu że Żelazna Dziewica jest dla mnie oczywiście najlepszym zespołem.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Tak tylko na darmowy koncert IM by przyszlo ze 100 tys. a na bardzo drogi z 30 a jesli chodzi o Metallice na darmowy koncert by nie przyszlo 3 razy wiecej osób niz normalnie tylko z 10 razy wiecej.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

DeJMIeN Wielki pisze:
Iron Soldier pisze:
Byleby to nie było tak jak z Judasami teraz jest. :)

haha, pożegnalna trasa bez Steve'a :D
tudzież bez Eddie'ego
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
frostn
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: frostn »

Patrząc na to w jakiej są formie, na pożegnalną trasę pewnie jeszcze trochę poczekamy. :)
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

Tym bardziej że właśnie teraz są swego rodzaju legendą (jak o nich pisze prasa), o ile lata 80te były Golden a tyle współczesne są bynajmniej Platinum :), wtedy była masa podobnych zespołów, teraz się powoli wykruszają te wielkie legendy
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:Na Narodowym dadzą radę, pod warunkiem cen dla ludzi - weź pod uwagę, że to może być ich last kiss tour...
Nie ma szans. Skoro Maiden zgromadzili u nas w tym roku ok. 20.000 osób to marzenia o 50-60.000 na kosztownym Narodowym można włożyć między bajki. Stadion Legii także byłby wątpliwy, gdyż obiekt ten będzie pewnie dosyć drogi do wynajęcia, a i jego zarządcy jakoś nie palą się z organizowaniem tam imprez masowych poza swoimi przedsięwzięciami (Warsaw Orange Festival). Prędzej obstawiałbym jakieś klepisko w stylu Gwardii tudzież koncert w zupełnie innej części kraju - może powrót na Śląsk gdzie Maiden zawsze miało sporo fanów.
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

[quote="WICKER MAN" może powrót na Śląsk gdzie Maiden zawsze miało sporo fanów.[/quote]
Wiadome
IRON MAIDEN
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

remi pisze: o ile lata 80te były Golden a tyle współczesne są bynajmniej Platinum
bynajmniej nie są "platinum"
WICKER MAN pisze:Prędzej obstawiałbym jakieś klepisko w stylu Gwardii tudzież koncert w zupełnie innej części kraju - może powrót na Śląsk gdzie Maiden zawsze miało sporo fanów.
Stadion Śląski chyba dalej jest tani w wynajęciu i ma ew. potencjał na te 50 tys.
ODPOWIEDZ