Pojedynki płyt...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pojedynki płyt...
Powerslave 10 - 11 Iron Maiden
Trudny wybór, ale Pover ma 4 giganty, debiut conajmniej 6.
Trudny wybór, ale Pover ma 4 giganty, debiut conajmniej 6.
Powerslave 10 - 12 Iron Maiden
Bardzo lubię okres IM z Paulem. Stąd też nie mogłem zagłosować inaczej.
Bardzo lubię okres IM z Paulem. Stąd też nie mogłem zagłosować inaczej.
A to już były wszystkie 15 płyt w parach i teraz dalsza faza jest ??? 0_o
Powerslave 11 - 12 Iron Maiden
Dla mnie wybór oczywisty - Powerslave to najlepsza płyta Ironów, a wraz z nią odbyła się ich najlepsza trasa koncertowa. Nawet debiut się z tym nie równa....
Powerslave 11 - 12 Iron Maiden
Dla mnie wybór oczywisty - Powerslave to najlepsza płyta Ironów, a wraz z nią odbyła się ich najlepsza trasa koncertowa. Nawet debiut się z tym nie równa....
Powerslave 12 - 12 Iron Maiden
Iron Maiden to świetny debiut, jednak Powerslave to płyta z okresu największych sukcesów Maidenów, posiadająca znakomite utwory
Iron Maiden to świetny debiut, jednak Powerslave to płyta z okresu największych sukcesów Maidenów, posiadająca znakomite utwory
Powerslave 13 - 12 Iron Maiden
Ogromny plus za Rime, zresztą wole dokonania z Brucem niz Paulem.
Ogromny plus za Rime, zresztą wole dokonania z Brucem niz Paulem.
Powerslave 14 - 12 Iron Maiden
Po prostu solówki na Powerslavie kocham całym sercem.
Po prostu solówki na Powerslavie kocham całym sercem.
-
Deleted User 5147
Powerslave 14 - 13 Iron Maiden
Mój głos na debiut, genialny debiut.
Mój głos na debiut, genialny debiut.
Powerslave 15-13 Iron Maiden.
Dwie genialne plyty. Powerslave ma jednak marynarza.
Jutro porobie porzadki, dzisiaj nie dam rady.
Dwie genialne plyty. Powerslave ma jednak marynarza.
Jutro porobie porzadki, dzisiaj nie dam rady.
- Phantom z Opery
- -#Prodigal son

Powerslave 15-14 Iron Maiden
Mój nick mówi wszystko i te genialne riffy połączone z wokalem i grą na perkusji, poezja.
Mój nick mówi wszystko i te genialne riffy połączone z wokalem i grą na perkusji, poezja.
KONIEC!!! Powerslave 15-14 Iron Maiden! Po zacietym pojedynku, dalej przechodzi Powerslave!
A teraz:
Piece of Mind - Somwhere in Time
[\b]
Piece of Mind 1-0 Somwhere in Time.
Piece to najlepsza plyta zespolu (wg. mnie naturalnie). Somwhere in Time brakuje cyegos, co ma wlasne Piece.
EDIT: Czy jakis moderator moglby poprawic HTML w pierwszym poscie? Z jakiegos powodum cos sie rozdupcylo.
A teraz:
Piece of Mind - Somwhere in Time
[\b]
Piece of Mind 1-0 Somwhere in Time.
Piece to najlepsza plyta zespolu (wg. mnie naturalnie). Somwhere in Time brakuje cyegos, co ma wlasne Piece.
EDIT: Czy jakis moderator moglby poprawic HTML w pierwszym poscie? Z jakiegos powodum cos sie rozdupcylo.
Ostatnio zmieniony sob lip 09, 2011 3:38 pm przez erni13, łącznie zmieniany 1 raz.
Piece of Mind 2-0 Somwhere in Time.
POM jak dla mnie jest ciekawszy.
POM jak dla mnie jest ciekawszy.
-
Deleted User 2259
Piece of Mind 3-0 Somwhere in Time
Głos na Pom,zawsze wolałem SIT,ale ostatnio mi się trochę przejadł.
Głos na Pom,zawsze wolałem SIT,ale ostatnio mi się trochę przejadł.
-
Robercikk
Piece of Mind 3-1 Somewhere in Time
Choć chyba SiT jest skazane na pożarcie, będę zaciekle bronił tej płyty. Wspaniałe dzieło Maidenów. PoM też oczywiście jest super, ale jest niżej w mojej hierarchii niż "Gdzieś w Czasie".
Choć chyba SiT jest skazane na pożarcie, będę zaciekle bronił tej płyty. Wspaniałe dzieło Maidenów. PoM też oczywiście jest super, ale jest niżej w mojej hierarchii niż "Gdzieś w Czasie".
Piece of Mind 3-2 Somwhere in Time
SiT ostatnio mi podpadło, ale w gruncie rzeczyt to jedna z ich najlepszych płyt. PoM ma swoje momenty, ale całościowo SiT nie doścignie.
SiT ostatnio mi podpadło, ale w gruncie rzeczyt to jedna z ich najlepszych płyt. PoM ma swoje momenty, ale całościowo SiT nie doścignie.
Piece of Mind 4-2 Somwhere in Time
Kolejny bardzo trudny pojedynek między dwoma klasykami, który powinien jednak wygrać PoM, bo to płyta którą można potraktować jako punkt odniesienia dla całego ciężkiego rocka i wzorzec doskonałości, ale szkoda będzie SiT bo on z kolei jest niedościgniony pod względem gitar.
Kolejny bardzo trudny pojedynek między dwoma klasykami, który powinien jednak wygrać PoM, bo to płyta którą można potraktować jako punkt odniesienia dla całego ciężkiego rocka i wzorzec doskonałości, ale szkoda będzie SiT bo on z kolei jest niedościgniony pod względem gitar.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Piece of Mind 5-2 Somwhere in Time
Jak dla mnie Somewhere in Time to bardzo przereklamowana płyta. Są tam dobre utwory + 2 genialne. Natomiast Piece of Mind to płyta rewelacyjna, na której Bruce jest w szczytowej formie z ery przed reunion
Jak dla mnie Somewhere in Time to bardzo przereklamowana płyta. Są tam dobre utwory + 2 genialne. Natomiast Piece of Mind to płyta rewelacyjna, na której Bruce jest w szczytowej formie z ery przed reunion
- Rithelight
- -#Charlotte

Piece of Mind 5 - 3 Somewhere in Time
PoM jest świetne, ale mało oryginalne. SiT to w pewnym sensie odskocznia od klasycznego IM. Ma "to coś", czego Kawałkowi Umysłu brakuje.
PoM jest świetne, ale mało oryginalne. SiT to w pewnym sensie odskocznia od klasycznego IM. Ma "to coś", czego Kawałkowi Umysłu brakuje.
Piece of Mind 6 - 3 Somewhere in Time
Piece of Mind, to dla mnie najlepsza płyta, już wcześniej przy głosowaniu to pisałem.
Głos na PoM
Piece of Mind, to dla mnie najlepsza płyta, już wcześniej przy głosowaniu to pisałem.
Głos na PoM
Piece of Mind 6 - 4 Somewhere in Time
Skoro przeszło Powerslave, to dość podobne do niego PoM nie musi. Ale czego brakuje mi w tej płytce ? Niby jest mnóstwo znakomitej muzyki i relatywnie mało zapychaczy, ale jakoś w nic mi się ta historja nie układa.
Bardzo lubię albumy koncepcyjne lub choćby jednolite. I takim w sferze brzmieniowej jest SIT.
Skoro przeszło Powerslave, to dość podobne do niego PoM nie musi. Ale czego brakuje mi w tej płytce ? Niby jest mnóstwo znakomitej muzyki i relatywnie mało zapychaczy, ale jakoś w nic mi się ta historja nie układa.
Bardzo lubię albumy koncepcyjne lub choćby jednolite. I takim w sferze brzmieniowej jest SIT.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Piece of Mind 6 - 5 Somewhere in Time
Któryś już raz głosuję po Tobie i w końcu mam podobne zdanie
Któryś już raz głosuję po Tobie i w końcu mam podobne zdanie