Wszystkie najlepsze plyty juz odpadly wiec nie ma po co wracacZilian pisze:Proponuję wrócić do tego o czym mówi ten watek
Pojedynki płyt...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pojedynki płyt...
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Właśnie, już od paru godzin powinna lecieć nowa para 
KONIEC!
(Widać, że nikomu się nie chce zacząć, to ja sobie pozwolę.)
The Number of the Beast 12 - 16 Powerslave
Do finału przechodzi Powerslave!
A teraz starcie gigantów:
Somewhere in Time - Seventh Son of Seventh Son
Somewhere in Time 1 - 0 Seventh Son of Seventh Son
SiT ma 3 arcydzieła (Stranger, Deja Vu i Alexander) i reszta też trzyma b. wysoki poziom. Siódmy Syn, mimo również geniuszu, minimalnie przegrywa.
No i futurystyczny klimat zawsze mi bardziej leżał niż folkowe zabarwienie.
(Widać, że nikomu się nie chce zacząć, to ja sobie pozwolę.)
The Number of the Beast 12 - 16 Powerslave
Do finału przechodzi Powerslave!
A teraz starcie gigantów:
Somewhere in Time - Seventh Son of Seventh Son
Somewhere in Time 1 - 0 Seventh Son of Seventh Son
SiT ma 3 arcydzieła (Stranger, Deja Vu i Alexander) i reszta też trzyma b. wysoki poziom. Siódmy Syn, mimo również geniuszu, minimalnie przegrywa.
No i futurystyczny klimat zawsze mi bardziej leżał niż folkowe zabarwienie.
-
Deleted User 2259
Somewhere in Time 1 - 1 Seventh Son of Seventh Son
Głos na Syna,najlepszy klimat i w ogóle moja płyta wszech czasów na równi z Images DT.
Głos na Syna,najlepszy klimat i w ogóle moja płyta wszech czasów na równi z Images DT.
Somewhere in Time 2 - 1 Seventh Son of Seventh Son
Druga po Piece of Mind najlepsza płyta.
Druga po Piece of Mind najlepsza płyta.
Somewhere in Time 2 - 2 Seventh Son of Seventh Son
SiT to druga najlepsza płyta lat 80dziesiątych, pierwszą jest siódmy syn. Po prostu lepszy poziom.
SiT to druga najlepsza płyta lat 80dziesiątych, pierwszą jest siódmy syn. Po prostu lepszy poziom.
Somewhere in Time 2 - 3 Seventh Son of Seventh Son
Głos na zwycięzce całej zabawy. Tu już nei ma co komentować, 8/8 ulubionych kawałków jak dla mnie.
Głos na zwycięzce całej zabawy. Tu już nei ma co komentować, 8/8 ulubionych kawałków jak dla mnie.
Somewhere in Time 2 - 4 Seventh Son of Seventh Son
Mam nadzieję, że zwycięski 7
Mam nadzieję, że zwycięski 7
Somewhere in Time 2 - 5 Seventh Son of Seventh Son nie mam słów!!!
Somewhere in Time 3 - 5 Seventh Son of Seventh Son
aj, kolejne ciężkie starcie, głos na SiT, bo mam trochę większy sentyment do tej płyty, genialny wokal Bruce'a
aj, kolejne ciężkie starcie, głos na SiT, bo mam trochę większy sentyment do tej płyty, genialny wokal Bruce'a
Somewhere in Time 4 - 5 Seventh Son of Seventh Son
Tym płytom najbliżej do siebie w dyskografii IM. Głos na SIT, bo to ona jest pierwsza i bardziej innowacyjna. 7 syn mógłby być genialna płytą konceptualną, ale czegoś mu brakuje. Choćby Aleksandra Macedońskiego
Tym płytom najbliżej do siebie w dyskografii IM. Głos na SIT, bo to ona jest pierwsza i bardziej innowacyjna. 7 syn mógłby być genialna płytą konceptualną, ale czegoś mu brakuje. Choćby Aleksandra Macedońskiego
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Robercikk
Somewhere in Time 5 - 5 Seventh Son of Seventh Son
Obie płyty wspaniałe, ale Somewhere troszeczkę lepsza. Tak jak napisał krusejder, czegoś teł płycie brakuje. Na SiT nie dostrzegam słabego kawałka.
Obie płyty wspaniałe, ale Somewhere troszeczkę lepsza. Tak jak napisał krusejder, czegoś teł płycie brakuje. Na SiT nie dostrzegam słabego kawałka.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Somewhere in Time 5 - 6 Seventh Son of Seventh Son
Dlatego,że poprostu chciałbym by ten album wygrał ten konkurs,jest to album jednocześnie mocarnie heavy-metalowy jak i klimatyczny ,mistyczny. Ma genialne brzmienie,klimat,utwory z niego świetnie wypadają na żywo,zresztą napisałem tu o tej płycie już dużo.
Dla mnie Seventh Son to poprostu nr.1 ,potem są w zasadzie na równo te wszystkie inne klasyki
Dlatego,że poprostu chciałbym by ten album wygrał ten konkurs,jest to album jednocześnie mocarnie heavy-metalowy jak i klimatyczny ,mistyczny. Ma genialne brzmienie,klimat,utwory z niego świetnie wypadają na żywo,zresztą napisałem tu o tej płycie już dużo.
Dla mnie Seventh Son to poprostu nr.1 ,potem są w zasadzie na równo te wszystkie inne klasyki
Somewhere in Time 5 - 7 Seventh Son of Seventh Son
Seventh Son to jedna z najlepszych płyt w historii i nie chce mi się opisywać po raz kolejny czemu jest lepsza od konkurencji. Tylko Piece Of Mind i A Matter mogą się z nim równać poziomem.
Seventh Son to jedna z najlepszych płyt w historii i nie chce mi się opisywać po raz kolejny czemu jest lepsza od konkurencji. Tylko Piece Of Mind i A Matter mogą się z nim równać poziomem.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

W sumie najsprawiedliwszy wg.mnie byłby finał Number of the Beast-Seventh Son of a Seventh wg.mnie, nie zrozumcie mnie źle uwielbiam Powerslave,,tyle,że jak wygra ten album to będzie to trochę na fali popularności FLight 666 i klasyków z Powerslave.
Wg.mnie albumy powinno się oceniać całościowo a tu poprostu Seventh Son jest wg.mnie zdecydowanie górą,tymbardziej,że Powerslave było rozwinięciem stylu dwóch ostatnich płyt
Dla mnie Seventh Son to zupełnie nowa jakość,album osobny w dyskografii.
Paradoksalnie jeszcze bardziej by mi sie podobał,gdyby nie koncept tekstowy,nie rozumiem z abardzo tej historii,jest dla mnie wydumana. Teksty z Somewhere in Time np.są fantastyczne,zwłaszcza te Adriana.
Wg.mnie albumy powinno się oceniać całościowo a tu poprostu Seventh Son jest wg.mnie zdecydowanie górą,tymbardziej,że Powerslave było rozwinięciem stylu dwóch ostatnich płyt
Dla mnie Seventh Son to zupełnie nowa jakość,album osobny w dyskografii.
Paradoksalnie jeszcze bardziej by mi sie podobał,gdyby nie koncept tekstowy,nie rozumiem z abardzo tej historii,jest dla mnie wydumana. Teksty z Somewhere in Time np.są fantastyczne,zwłaszcza te Adriana.
To już subiektywna ocena, bo np. wg mnie są 4 lepsze albumy od Numbera, więc powinien on odpaść w ćwierćfinale, a nie BNW czy PoM. Można naprawdę długo nad tym dyskutować, dlatego ktoś kiedyś wymyślił głosowanieZłapanyWCzasie pisze:W sumie najsprawiedliwszy wg.mnie byłby finał Number of the Beast-Seventh Son of a Seventh wg.mnie, nie zrozumcie mnie źle uwielbiam Powerslave,,tyle,że jak wygra ten album to będzie to trochę na fali popularności FLight 666 i klasyków z Powerslave.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Ja myślę,że Powerslave wygra,bo jak mówię,jest teraz ciągle duża popularność Flight 666,tak samo jak była ogromna swego czasu popularność RiR wygrywał w tego typu konkursach Brave New World ,a w latach 90 dużą estymą wśród fanów cieszył się Fear of the Dark,bo pierwsza która pojawiła się w szerokiej sprzedaży i ostatnia z Brucem, wiem stąd,że czytałem sporo recenzji płyt IM napisanych w latach 90,na początku wieku,na róznych stronach
Chociaż mam nadzieję,że jednak wygra Seventh Son
Chociaż mam nadzieję,że jednak wygra Seventh Son
Somewhere in Time 6 - 7 Seventh Son of Seventh Son
bo częściej słucham
bo częściej słucham
Somewhere in Time 7 - 7 Seventh Son of Seventh Son
Bo to moja druga ulubiona płyta, z całym szacunkiem dla 7 syna, jest wg mnie lepsza
Bo to moja druga ulubiona płyta, z całym szacunkiem dla 7 syna, jest wg mnie lepsza
To tak trudny wybór, że muszę się zastanowić, zagłosuję chyba wieczorem albo jutro jak się prześpię z tym problemem, już miałem głosować na 7 ale coś mnie wstrzymało przed przyciskiem wyślij i po głowie przeleciał refren Caught Somewhere in Time. Na razie sytuacja wymaga wstrzymania się.