utwory które zyskały dla nas na wartości

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

kpt_nemo
-#Invader
-#Invader

Re: utwory które zyskały dla nas na wartości

Post autor: kpt_nemo »

Hallowed pisze:Wogóle The X - Factor jest jednym z tych albumów, które tak na prawdę w pełni docenia się po czasie. Od jakiegoś czasu to dla mnie jeden z najlepszych albumów Maiden.
Porzadny z ciebie gośc :D ten album trzeba poprostu docenic :D
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Szczur22 pisze:Run Silient Run Deep
Mnie kawałek podoba się zwłaszcza za końcókę, kiedy Bruce śpiewa prawie bez akompaniamentu reszty zespołu. Poprostu ciary na plecach.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

The clansman...
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

The Thin Line Between Love And Hate. kiedys nawet konczylem sluchania Brave'a po Out Of The Silent Planet i sie tego bardzo teraz wstydze :oops:
utwor genialny pod kazdym wzgledem zakochalem sie w nim a ostatnio mam nawrot na wielka milosc do niego
w sumie Nomad i Dream Of Mirrors na poczatku tez nie zachwycaly
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Hallowed pisze:Wogóle The X - Factor jest jednym z tych albumów, które tak na prawdę w pełni docenia się po czasie. Od jakiegoś czasu to dla mnie jeden z najlepszych albumów Maiden.
Prawda, prawda. Jeszcze dwa miesiace temu album był dla mnie tylko ok, a teraz dość wysoko. Trzeba siew niego zagłębić. Gdyby nie ten Unbeliever :?
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

A dla mnie na wartości zyskał ostatnio To Tame A Land. Super kawałek, a jeszcze niedawno wydawał się być strasznie nudny.
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Siwy pisze:The Thin Line Between Love And Hate. kiedys nawet konczylem sluchania Brave'a po Out Of The Silent Planet i sie tego bardzo teraz wstydze Embarassed
ja tak zawsze robiłem :D
Siwy pisze:Dream Of Mirrors na poczatku tez nie zachwycaly
wDream Of Mirrors zakochałem sie odrazu .. ten refren :D
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

zapomniał bym o virusie... kiedys to za syf uwazalem a potem..miód ;)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Phantom22
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Phantom22 »

Nie lubiłem kiedyś płyt Killers i TXF i jakiś pojedyńczych utworów ( jakoś terz nie moge sobie przypomnieć :P )
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Szajba pisze:zapomniał bym o virusie... kiedys to za syf uwazalem a potem..miód
A mnie się z koleii mimo powrzechcej krytyki od początku podobał. Jak dla mnie obok Sign Of The Cross i The Clansman najlepszy kawałek z czasów Blazea.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Przyłącze się do tych co nie lubili The Thin Line. Teraz, gdy jej słucham dochodzę do wniosku ,że jest to jeden z najlepszych kawałków na tej płycie (chociaż oczywiście cała płyta jest świetna). Wprawdzie poznałem się na tej piosence już jakieś 3 lata temu to jednak do dzisiaj jest mi głupio ;)
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

ja powiem wiecej: ta piosenka jest jedna z lepszych w dorobku Ironow. a co do Virusa, to kiedys uwazalem go za swietnego, ale teraz uwazam tylko za dobrego. taki typowy kawalek Maidenowski
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

lepiej tego podsumowac nie mozna bylo :beer
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

The Prisoner, ale to bardzo szybko od pierwszego posłuchania,z tym ,że na początku wogóle mi sie nie podobał,teraz jest w Top 10

The Trooper- przez długi czas uważałem ,że jest "tylko" genialny po czym odkryłem ,że jest jeszcze lepszy.

The Clansman- uważałem go na początku za kalkę wcześniejszych epików ,po czym odkryłem jego moc

Paschendale- przekonałem sie do niego po koncercie we Wrocławiu

Another Life,Drifter-to samo ,ale po koncercie w Chorzowie

Stranger in the Stranger Land-uważałem za dobry,teraz za świetny

Prowler-j.w

No Prayer for the Dying- j.w

Powerslave- j.w tyle że uwazałem za bardzo dobry, teraz za wspaniały

Szczerze to mógłbym wymienić jeszcze z 20 utworów ....
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

When the Wild Wind Blows! -z początku średnio mi się go słuchało,męczył nadmierną delikatnością wokalu Bruce'a i długością,a dziś głównie po usłyszaniu wykonań koncertowych uwielbiam ten kawałek,w każdej konfiguracji ,czekam na koncertówke

These Colours Don't Run-coś mi przeszkadzało w tym utworze zawsze,zbyt wolna częśc instrumentalna,zbyt mało agresji w głosie Bruce'a, na koncercie w Ostravie mi uknął,ale w Budapeszcie pokochałem i stwierdziłem,że utwór ma klimat,już wcześniej zresztą się do niego przekonałem ,ma trochę z klimatu Seventh Sona muzycznie a tekstowo z Piece of Mind/Powerslave

Aftermath-jestem ogromnym fanem tego utworu,zawsze uważałem,za czołówke na X Factor,a teraz jak zacznę słuchać to potrafię 4-5 razy pod rząd,był dla mnie dobry,jest wybitny,wokalizy Blaze'a,akcentowanie,świetne harmonie gitarowe,moc poprostu

The Fugitive-zawsze coś mi w nim brakowało,ot średniak z Fear of the Dark,teraz to dla mnie podium płyty,o wiele lepiej mi się go słucha teraz niż takiego Be Quick or Be Dead, kąśliwy,melodyjny,szybki,rewelacyjne sola ,zwłaszcza te Dave'a ,mocarz

The Mercenary-w zasadzie to samo co w przypadku Fugitive,może z tą uwagą ,że nie jest to podium płyty ale na pewno bardzo mocny utwór

Gangland-zawsze lubiłem! ,zawsze uważałem,za b.dobry kawałek,tyle,że ostatnio odkryłem w nim wiele ciekawych motywów,harmonii

Back in the Village-częśto spotkałem się z krytyką tego utworu,że refren nie taki i utwór wypełniacz,ale jest w nim tyle Ironowskiej ostrości,tyle heavy-metalowego jadu,znakomite wokale Bruce'a w zwrotkach i świetne sola,z tych mniej znanych kawałków na Powerslave cenię go chyba najbardziej

Loneliness of Long Distance Runner-w skrócie zawsze bardzo lubilem,teraz uwielbiam, intro to rzecz niesamowita,gdy pierwsze raz je usłyszałem miałem poczucie,że to nie dzieję się naprawdę,człowiek doszedł do wniosku,że to intro to jedna z piękniejszych rzeczy na świecie,jeśli nie najpiękniejsza

Quest for Fire/Sun and Steel-zawsze traktowałem jako jedynie dodatek do płyty,dziś oba to pełnowartościowa częśc albumu,w Quest rewelacyjne solo Adriana i taki stoicki spokój,Sun and Steel to z kolei zupełna zmiana klimatu i szaleństwo,te wokale Bruce'a

Only the Good Die Young-jakoś tak umykał na mocarnym Seventh Sonie,a teraz? uwielbiam bardziej niż Evila czy Can I Play studyjnie, masakryczne wokale Bruce'a,te akcentowanie "Have a Good Sin" ,basowe solo

Prodigal Son-za solo Adriana,za klimat,za to,że byłem chyba zbyt głupi kiedyś by to zrozumieć

i wszystkie z poprzedniego postu,bo Nomad to moje stare konto
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

ZłapanyWCzasie pisze: Nomad to moje stare konto
No nie żartuj :shock:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

to ironia z Twojej strony? ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Cały TXF - jedna z najlepszych muzycznie płyt IM!
Awatar użytkownika
Pablo69
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pablo69 »

"Blood Brothers" i "The Talisman" - przekonałem się do nich dopiero na Sonisphere

"Brighter Than a Thousand Suns", "For the Greater Good of God" - po prostu potrzebowałem czasu, żeby je odkryć

"The Trooper" (!) - tutaj dopiero moja dziewczyna mnie przekonała (z "Can I Play with Madness" już jej nie wyszło)
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

ZłapanyWCzasie pisze:to ironia z Twojej strony? ;)
;)
ODPOWIEDZ