Naprawdę nie rozumiem tego kraju...
Pojedynki płyt...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pojedynki płyt...
Pfff...
jak widzę niektóre posty, to aż żal niektórych mi się robi, bo zamiast fajnie brać udział, to albo są komentarze, że wszystko jest z góry ustawione, albo narzekają, że nikt tego nie kontroluje, a nikt by się nie obraził, a nawet ucieszył jakby chociaż raz wzięli sprawę we własne ręce, albo u niektórych jest problem z liczeniem do 10...
-
Deleted User 2259
Powerslave 7 - 9 Seventh Son of Seventh Son
2 najlepsze albumu IM,ale głos na SSOASS.
2 najlepsze albumu IM,ale głos na SSOASS.
Bo tak trochę jest. Mam wrażenie, że tylko czekano, aż ktoś odda głos na SSOSS i minimalnie ta płyta wyprzedzi SIT by zamknąć głosowanie. Na początku były sztywne ramy do kiedy głosujemy. Teraz głosujemy do skutku, aż wygra SSOSS.Mr. M pisze:brać udział, to albo są komentarze, że wszystko jest z góry ustawione, albo narzekają, że nikt tego nie kontroluje,
Powerslave 8 - 9 Seventh Son of Seventh Son
Konsekwentnie stawiam na Powerslave za utwór tytułowy. Napisany przez Bruce jest najlepszym kawałkiem na płycie. Na SSOSS mamy badziewiaste Can I Play i The Evil.
Tylko po co głosuję jak i tak ma wygrać SSOSS...
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

No właśnie, tym bardziej, że jak je sie dopiero zastanowiłem, to już koniec głosowania, bo SSOSS wygrywa...
tomala, dlaczego twierdzisz, że the Evil jest badziewiasty ? Bruce za słabo śpiewa? czy chłopaki kaleczą na gitarach? a może za mało szatana jest w tym utworze ?
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
Powerslave 9 - 9 Seventh Son of Seventh Son
Za klimat, który uwielbiam.
Za klimat, który uwielbiam.
Nie, muzycznie jest wszystko w porządku. I gitary i wokal. Natomiast mnie strasznie irytuje konwencja tego utworu. Nie wiem - działa na mnie jak płachta na byka. Chociaż na obecnej trasie ten kawałek jest super zagrany i dobrze się przy nim bawiłemKai. pisze:tomala, dlaczego twierdzisz, że the Evil jest badziewiasty ? Bruce za słabo śpiewa? czy chłopaki kaleczą na gitarach? a może za mało szatana jest w tym utworze
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

tekst jest strasznie infantylny,jeden z gorszych w karierze Iron Maiden ale sam utwór jest genialny,a solo Adriana arcygenialne ,ale zgadzam się,że np.The Clairvoyant to lepszy utwór ,jeszcze...
Powerslave 10 - 9 Seventh Son of Seventh Son
Po dłuższym zastanowieniu się Powerslave jest min. lepsza. Są 4 arcydzieła i w ogólnym rozrachunku przewyższają SSoSS.
Z tego co pamiętam, to nikomu się nie chciało zamknąć konkursu o ustalonej godzinie i ja to zrobiłem 2 razy, a tak nie wiem czy do teraz zacząłby się finał.
Zresztą, nawet jeśli ktoś by zamknął głosowanie o ustalonej godzinie to i tak był remis, więc musiał paść "Złoty Głos" i wyszłoby na to samo.
Czy to ja jestem taki tępy i nie ogarniam tego wszystkiego? Bo zaczynam mieć takie wrażenie, że nie dorastam do pięt niektórym "wszechwiedzącym"...
Po dłuższym zastanowieniu się Powerslave jest min. lepsza. Są 4 arcydzieła i w ogólnym rozrachunku przewyższają SSoSS.
Wczoraj czytałem, że wszystko jest z góry ustalone, aby wygrało Powerslave, dzisiaj czytam, że wszystko jest z góry ustalone, aby wygrał Siódmy Syn...tomtomala pisze: Bo tak trochę jest. Mam wrażenie, że tylko czekano, aż ktoś odda głos na SSOSS i minimalnie ta płyta wyprzedzi SIT by zamknąć głosowanie. Na początku były sztywne ramy do kiedy głosujemy. Teraz głosujemy do skutku, aż wygra SSOSS.
Z tego co pamiętam, to nikomu się nie chciało zamknąć konkursu o ustalonej godzinie i ja to zrobiłem 2 razy, a tak nie wiem czy do teraz zacząłby się finał.
Zresztą, nawet jeśli ktoś by zamknął głosowanie o ustalonej godzinie to i tak był remis, więc musiał paść "Złoty Głos" i wyszłoby na to samo.
Czy to ja jestem taki tępy i nie ogarniam tego wszystkiego? Bo zaczynam mieć takie wrażenie, że nie dorastam do pięt niektórym "wszechwiedzącym"...
Ostatnio zmieniony pt lip 22, 2011 10:52 am przez Mr. M, łącznie zmieniany 2 razy.
Powerslave 11 - 9 Seventh Son of Seventh Son
Długo sie zastanawiałem, ale zagłosują na powerslave. Mimo ze to bardzo nierówna płyta, mam do niej jakis sentyment i po prostu bardziej ją lubię
Długo sie zastanawiałem, ale zagłosują na powerslave. Mimo ze to bardzo nierówna płyta, mam do niej jakis sentyment i po prostu bardziej ją lubię
Powerslave 11 - 10 Seventh Son of Seventh Son
Seventh Son bo jest równiejszy.
Seventh Son bo jest równiejszy.
Ten kawałek to jest mistrzostwo świata.ZłapanyWCzasie pisze:The Clairvoyan
Czy pijesz akurat do mnie? Pierwszy raz cokolwiek burknąłem na temat organizacji. I po raz ostatni bo jak widzę odbierasz to strasznie personalnie.Mr. M pisze:Bo zaczynam mieć takie wrażenie, że nie dorastam do pięt niektórym "wszechwiedzącym"...
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

KONIEC!
Wynikiem 11 - 10 wygrywa Powerslave! Gratulujemy
Wynikiem 11 - 10 wygrywa Powerslave! Gratulujemy
Nie będziemy aż tak święcić święta dawnego E. Wedla. Uczciwie będzie dać deadline, np. do północy z soboty na niedzielę czasu warszawskiego - do tego czasu możemy głosować sami, korespondencyjnie albo przez przedstawicieli.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Oczywiscie, ze konkurs byl ustawiony! Ja jestem tajnym agentem CIA, ktory na rozkaz wladz USA stworzyl temat, w ktorym wygrac mialo Powerslave!
Mam klopoty z internetem. Jestem od rowno 20 dni mieszkancem Niemiec, nie mam jeszcze internetu, dlatego zasady sie lekko zagiely.
A moja ulubiona plyta jest Piece of Mind...
Mam klopoty z internetem. Jestem od rowno 20 dni mieszkancem Niemiec, nie mam jeszcze internetu, dlatego zasady sie lekko zagiely.
A moja ulubiona plyta jest Piece of Mind...