Nareszcie ktoś zrozumiałKozas pisze:Przecież to nie błąd, tylko jaja sobie robił
Iron Maiden co po Final Frontier?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Re: Iron Maiden co po Final Frontier?
temat staje się aktualny 
chyba czas na DVD
jako pierwsze podobno MAIDEN ENGLAND jeszcze w tym roku
chyba czas na DVD
jako pierwsze podobno MAIDEN ENGLAND jeszcze w tym roku
Razem z Argentyną?
Kto wie...
Kto wie...
właśnie mówili ludziska że nie
żę DVD z FF w późniejszym terminie, ale skąd to wiedzą nie wiem
żę DVD z FF w późniejszym terminie, ale skąd to wiedzą nie wiem
Swoją drogą ciekawe jak z entuzjazmem u samych Ironów co do następnego albumu. Początkowo mieli zrobić tylko 15, potem wszystko zależało od sił, a teraz wszyscy (poza Adrianem, którego wypowiedzi nie znalazłem) skłaniają się do tego, że będzie. Ciekawe co on o tym sądzi, szczególnie, że w artykule z RALFowego newsa na głównej wyczytałem, że to Adrian ogłosił limit 15 albumów (a myślałem, że tylko Steve).
raczej będzie 16 album, myślę ze juz naprawdę ostatni, ale będzie
- michalhusta
- -#Invader

Ciekawe w jakim stylu będzie nowy album? Ciężkim jak ostatnie czy takim lekkim jak ze złotego wieku?
Maiden England!
zapewne przekrojowy przez całą twórczość
Przypuszczam, że będzie w takim samym bezpiecznym i nieoryginalnym stylu jak ostatnie. Chyba, że Steve Harris odważy na oddanie pola kreatywności reszty kolegów z zespołu.
Mógłby większy wkład w nowe utwory miec Bruce, wtedy bylaby to świetna płyta
+1IgorW pisze:Przypuszczam, że będzie w takim samym (...) stylu jak ostatnie.
Biorąc pod uwagę, że każdy z 15 ostatnich albumów jest inny, to masz racjęIgorW pisze:Przypuszczam, że będzie w takim samym bezpiecznym i nieoryginalnym stylu jak ostatnie. Chyba, że Steve Harris odważy na oddanie pola kreatywności reszty kolegów z zespołu.
Ale nie ukrywam, że usłyszałbym więcej kompozycji Dave'a, Bruce'a i Janicka, a niekoniecznie tyle Steve'a i Adriana...
tylko że tasiemiec Steva to prawie zawsze najmocniejszy punkt albumu 
przydałby się za to jakiś dobry opener
No, do mnie np. ostatnie epiki Steve'a w ogóle nie trafiają , bo i WtWWB i FtGGoG to strasznie nudnie kawałki... Nie pamiętam kiedy ostatni raz ich słuchałem, bo przy słuchaniu AMoLaD, jak i TFF zawsze je omijam.Budziol pisze:tylko że tasiemiec Steva to prawie zawsze najmocniejszy punkt albumu
Dlatego do następnego epika Steve'a podchodzę bardzo ostrożnie i niezbyt pozytywnie nastawiony
Co do openerów: Oprócz zagranego na oklepanych do bólu schematów Wildest Dreams, Iron Maiden nie mają słabych openerów.
No może FF jest fajny, ale jeśli wziąć już singlowego El Dorado to masakra 
chodzi mi o takie porządnego, kopiącego dupska pierwszego singla na miarę choćby Be Quick
chodzi mi o takie porządnego, kopiącego dupska pierwszego singla na miarę choćby Be Quick
Ja do narzekań się nie przyłączę, bo poza średnim WD, Tailgunner i Futereal (nie przepadam) IM nie ma słabych openerów. Jedyne co w tej materii mogliby teraz zmienić to zastosować ten sam chwyt, co w The X Factor.
A Steve wyprzedza sam siebie. O ile przy FTGGOG trochę racji przyznam, to WTWWB jest najlepszym utworem Steva EVER
Pod względem twórczości rewolucji raczej na pewno nie będzie. Janick z dwa, max. trzy utwory, Dave - jeden/dwa, Adrian - pięć/siedem, Bruce z cztery i dyszka od Steva.
Interesuje mnie tylko opinia Adrana na temat kolejnego krążka, jedyna jakiej nie czytałem.
A Steve wyprzedza sam siebie. O ile przy FTGGOG trochę racji przyznam, to WTWWB jest najlepszym utworem Steva EVER
Pod względem twórczości rewolucji raczej na pewno nie będzie. Janick z dwa, max. trzy utwory, Dave - jeden/dwa, Adrian - pięć/siedem, Bruce z cztery i dyszka od Steva.
Interesuje mnie tylko opinia Adrana na temat kolejnego krążka, jedyna jakiej nie czytałem.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Życzyłbym sobie by jak najwięcej pomysłów miał Adrian Smith to daję pewność ciekawego utworu a i dużą szansę na coś naprawdę wielkiego.
Steve mógłby w utworach w których jest samodzielnym twórcą zastosować troszkę więcej ognia,agresji jak w jego długich utworach z czasów Blaze'a -Sign of the Cross i The Clansman .
Janicka w krótkich utworach w ogóle nie widzę -są to jak na Iron Maiden zapychacze ,które chyba mają urozmaicić album ,tutaj widziałbym miejsca na Dave'a-choćby za jego rewelacyjne w tego typu utworach sola.
Co do Bruce'a to niestety wiele tu zależy od ilości podejść ,już się raczej przezwyczaiłem, że na żywo brzmi znacznie ,znacznie lepiej i ciekawiej niż studyjnie ,najlepsze przykłady to No More Lies czy The Talisman -oni chyba to czują bo w secie znajdują się ewidentnie te utwory w których chcą coś poprawić a nie perfekcyjne i dopracowane np. The Nomad czy Isle of Avalon- takie mam wrażenie.
Niemniej minęło 1,5 roku a już jestem cholernie ciekawy
Steve mógłby w utworach w których jest samodzielnym twórcą zastosować troszkę więcej ognia,agresji jak w jego długich utworach z czasów Blaze'a -Sign of the Cross i The Clansman .
Janicka w krótkich utworach w ogóle nie widzę -są to jak na Iron Maiden zapychacze ,które chyba mają urozmaicić album ,tutaj widziałbym miejsca na Dave'a-choćby za jego rewelacyjne w tego typu utworach sola.
Co do Bruce'a to niestety wiele tu zależy od ilości podejść ,już się raczej przezwyczaiłem, że na żywo brzmi znacznie ,znacznie lepiej i ciekawiej niż studyjnie ,najlepsze przykłady to No More Lies czy The Talisman -oni chyba to czują bo w secie znajdują się ewidentnie te utwory w których chcą coś poprawić a nie perfekcyjne i dopracowane np. The Nomad czy Isle of Avalon- takie mam wrażenie.
Niemniej minęło 1,5 roku a już jestem cholernie ciekawy
Może tym razem Steve odwiedzi Jana i razem stworzą kilka kapitalnych tasiemców, a Adrian z Bronkiem zajmą się porządnymi rockerami, tak jak było na BNW?
Do tego troszkę eksperymentów Adriana, standardowe 3 grosze Murraya i mamy przepis na kolejną gitową płytkę
Znając życie już pewnie tworzą jakieś zarysy utworów po kątach, w tym roku mają na to kupę czasu.
Do tego troszkę eksperymentów Adriana, standardowe 3 grosze Murraya i mamy przepis na kolejną gitową płytkę
Znając życie już pewnie tworzą jakieś zarysy utworów po kątach, w tym roku mają na to kupę czasu.
Wcale się nie zdziwię, gdyby w tym roku zaczęli mówić o nowym albumie. W zajawce EN VIVO! pojawiła się informacja o "wielu nieoczekiwanych wieściach na rok 2012". Po sukcesie "TFF" mogliby co dwa lata album dawać... Marzenia 
to skoro tak to moze taki scenariusz:
na jesien premiera nowego albumu, promocja w halach w koncowce 2012 i poczatku 2013, a latem juz na stadionach trasa ME?
na jesien premiera nowego albumu, promocja w halach w koncowce 2012 i poczatku 2013, a latem juz na stadionach trasa ME?