Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]
Nie będą promować tej składanki, bo to tylko ciekawostka dla najmłodszych fanów. Wiele wskazuje na to, iż w latach 2012/13 będą grać zestaw "Maiden England" - podobnie jak trasa 2008/09 - na całym świecie. Raczej na Polskę w przyszłym roku nie ma co liczyć, dopiero tu byli... Cóż. Poczekamy do 2013.
Dwa lata temu Rod mówił, iż trasa "ME" ma być bardzo spektakularna i obfitować w niesamowite efekty. Jeśli tak - to koncerty raczej skupia się na festiwalach, stadionach, ogromnych arenach i amfiteatrach w USA... Czyli standard.
W przyszłym roku nie dadzą chyba za dużo koncertów - dopiero zagrali ponad 60...
Raczej - trasa po USA/Kanadzie: kwiecień/maj/czerwiec. Potem kilkanaście sztuk w EU - głównie festy: lipiec/sierpień... coś jak w 2010. Jestem ciekaw tego show... No i podobno "DVD ME" ma wyjść podczas tej trasy (forum).
Jestem ciekaw tego show - pamiętacie taki fan - art z 2010 z górami lodowymi i laserami...?? Może coś takiego (...) No, i ciekawe, co zagrają ? Może Alexander??? W Polsce pewnie w 2013 - lato - raczej na halę bym nie liczył(..)
Dwa lata temu Rod mówił, iż trasa "ME" ma być bardzo spektakularna i obfitować w niesamowite efekty. Jeśli tak - to koncerty raczej skupia się na festiwalach, stadionach, ogromnych arenach i amfiteatrach w USA... Czyli standard.
W przyszłym roku nie dadzą chyba za dużo koncertów - dopiero zagrali ponad 60...
Raczej - trasa po USA/Kanadzie: kwiecień/maj/czerwiec. Potem kilkanaście sztuk w EU - głównie festy: lipiec/sierpień... coś jak w 2010. Jestem ciekaw tego show... No i podobno "DVD ME" ma wyjść podczas tej trasy (forum).
Jestem ciekaw tego show - pamiętacie taki fan - art z 2010 z górami lodowymi i laserami...?? Może coś takiego (...) No, i ciekawe, co zagrają ? Może Alexander??? W Polsce pewnie w 2013 - lato - raczej na halę bym nie liczył(..)
obawiam sie ze jesli ME beda grac to bez Alexandra, chyba jesli nie na zakonczenie dzialalnosci to juz nigdy sie go nie doczekamy 
ciekawe czy oni wiedza jakie jest ciśnienie wśród fanów na ten utwór
ciekawe czy oni wiedza jakie jest ciśnienie wśród fanów na ten utwór
Jasne, że wiedzą - przecież ilekroć grają w Grecji - jest o tym mowa. Nawet już refren fani śpiewali...
To bardzo trudny song do zaśpiewania - za 5 - 6 lat - to już Dickinson na bank nie da mu rady. Umieszczenie Alexa w secie "ME" byłoby strzałem w "10". Wiele osób kupi bilety, tylko dlatego ze to grają... Wówczas trasa miałaby realne szanse na powtórzenie sukcesu historycznej trasy 2008/09. "SSOASS" to dla wielu ich fanów "opus magnum" IM. Podobnie, jak Alexander. Z "Somewhere..." mogliby zagrać: Wasted/Heaven i Alexandra, 7 numerów z SSOASS (Only the Good - jako kodę koncertu) i z siedem z lat 1980 - 1984, taki set by był całkiem ciekawy. Sądzę, że dadza spokój z "FOTD". Na VHS "ME" jest "The Prisoner" i "Killers" - dla mnie kwintesencja IM, cóż - mogliby zapodać te numery, w miejsce "Wrathchild" czy 'Running Free" (już był w 2010/11).
To bardzo trudny song do zaśpiewania - za 5 - 6 lat - to już Dickinson na bank nie da mu rady. Umieszczenie Alexa w secie "ME" byłoby strzałem w "10". Wiele osób kupi bilety, tylko dlatego ze to grają... Wówczas trasa miałaby realne szanse na powtórzenie sukcesu historycznej trasy 2008/09. "SSOASS" to dla wielu ich fanów "opus magnum" IM. Podobnie, jak Alexander. Z "Somewhere..." mogliby zagrać: Wasted/Heaven i Alexandra, 7 numerów z SSOASS (Only the Good - jako kodę koncertu) i z siedem z lat 1980 - 1984, taki set by był całkiem ciekawy. Sądzę, że dadza spokój z "FOTD". Na VHS "ME" jest "The Prisoner" i "Killers" - dla mnie kwintesencja IM, cóż - mogliby zapodać te numery, w miejsce "Wrathchild" czy 'Running Free" (już był w 2010/11).
błagam już niech odpuszczą ten kawałekRALF pisze:Wrathchild
Ironi mają masę fantastycznych rzeczy, niestety od lat nie granych "live"... "Still Life" czy "No Prayer For The Dying" - zmarnowany temat, bo to ich przednia ballada... Zamiast "Wrathchild" mogliby grać jako sekstet "Transylvanię" a na telebimach przez 5 minut dawać archiwalne fotki... To dopiero zaskoczenie. Wcale nie jest to takie trudne (...)
RALF pisze:To dopiero zaskoczenie
Iron Maiden i zaskoczenie
Pewno będzie z 7 syna:
The Evil That Men Do
Can I Play with Madness
The Clairvoyant
Moonchild
żelazne klasyki:
Trooper
2 Minutes
The Number Of The Beast
Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden
Run to the Hills
Hallowed
Fear of the Dark
i pewno coś z tego:
Running Free
Heaven Can Wait
Wrathchild
Wasted Years
Sanctuary
ostatnio grali sporo nowych, to teraz pograją oklepane starocie
www.MetalSide.pl
To by była prosta powtórka z trasy "SBIT" - jeśli "ME" ma mieć sens - muszą pojechać po "SSOASS"..
Muszą?RALF pisze:To by była prosta powtórka z trasy "SBIT" - jeśli "ME" ma mieć sens - muszą pojechać po "SSOASS"..
Zagrają "aż 4" utwory z 7 syna i tyle. "Trasa wspominkowa, która ma oddać klimat tamtych koncertów", a nie celebracja tej płyty.
www.MetalSide.pl
gumbyy, obawiam sie ze mozesz miec racje, ale jesli to trasa ME, to musza upchnac tytulowy i INFINITE i wtedy juz jest po co za nimi jezdzic 
Też tego się obawiam... w sumie może i "ID" poleci. W tytułowy to jakoś nie wierzę...Budziol pisze:gumbyy, obawiam sie ze mozesz miec racje, ale jesli to trasa ME, to musza upchnac tytulowy i INFINITE i wtedy juz jest po co za nimi jezdzic
www.MetalSide.pl
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

W takim razie będę się modlił żeby jednak dali tytułowy zamiast ID 
ja jednak mysle ze akurat obydwa zagraja 
na ewentualnej trasie "ME", to sądzę, że jednak zagraliby tę czwórkę kawałków z ww. płyty co na SBiT + ID i tytułowy. myślę, że opierając się na secie z SBiT można z dużym prawdopodobieństwem podać set z 2012/13:
Moonchild
2 Minutes to Midnight
Infinite Dreams
The Trooper
Wasted Years
The Number of the Beast
Can I Play With Madness
Seventh Son of a Seventh Son
Heaven Can Wait
Run to the Hills
Fear of the Dark
Iron Maiden
Encore:
The Clairvoyant
Sanctuary
Hallowed Be Thy Name
Set na bazie tego z europejskiej części trasy SBiT, przy czym o 1 utwór mniej, biorąc pod uwagę wiek i siły panów z Maiden
Moonchild
2 Minutes to Midnight
Infinite Dreams
The Trooper
Wasted Years
The Number of the Beast
Can I Play With Madness
Heaven Can Wait
Run to the Hills
Fear of the Dark
Iron Maiden
Encore:
The Clairvoyant
Sanctuary
Hallowed Be Thy Name
Set na bazie tego z europejskiej części trasy SBiT, przy czym o 1 utwór mniej, biorąc pod uwagę wiek i siły panów z Maiden
tylko jak piszesz to powtorzenie SBiT wiec po co ? 
majac tyle albumow, tyle utworow to bzdura
SBiT była chyba "naj" trasą IM od World Slavery, na którą ludzie przychodzili po to, aby usłyszeć stare dobre klasyki. Podejrzewam, że jeżeli zmienią w secie więcej niż 4 utwory w porównaniu do tamtego setu, to będzie sukces.Budziol pisze:tylko jak piszesz to powtorzenie SBiT wiec po co ?
jasne, że chciałbym aby ten set był bardziej zróżnicowany i ciekawszy, ale musimy być realistamiBudziol pisze:tylko jak piszesz to powtorzenie SBiT wiec po co ?
Obawiam się ze z okazji wydania ME będą musieli wybrać pomiędzy dwoma kapitalnymi mega-opusami
tzn. SSOASS i ATG ... nie wydaje mi się prawdopodobne umieszczenie ich obu w secie chociaż byłoby to coś pięknego ...
No coż , oba sa kapitalne i dla usłyszenia chociażby 1 z nich warto kupić bilet . A do tego jak jeszcze dojdzie ID ... miodzio
No coż , oba sa kapitalne i dla usłyszenia chociażby 1 z nich warto kupić bilet . A do tego jak jeszcze dojdzie ID ... miodzio
Who motivates the motivator
a ja liczę, ze bedzie duza zmiana. Historyczne trasy zawsze mają dużo "perełek". Spójrzcie na trase Early Days, albo SBIT. Licze na świetna setliste
Na pewno wrzucą coś z gigantów typu siódmy syn, czy Aleksander (raczej ten pierwszy). Przecież na SBIT właśnie Rime, czy Poverslave były głównymi hiciorami. Set wojtqa wydaje mi się bardzo prawdopodobny i odpowiednio zachęcający.
I jeszcze mój "wymarzony set ME":
Moonchild
2 Minutes to Midnight
Infinite Dreams
The Trooper
Wasted Years
Stranger in a Strange Land
The prophecy
Alexander The Great
The Evil That Man Do
Iron Maiden
Encore:
The Clairvoyant
Hallowed Be Thy Name
Running Free
I jeszcze mój "wymarzony set ME":
Moonchild
2 Minutes to Midnight
Infinite Dreams
The Trooper
Wasted Years
Stranger in a Strange Land
The prophecy
Alexander The Great
The Evil That Man Do
Iron Maiden
Encore:
The Clairvoyant
Hallowed Be Thy Name
Running Free
Pewnie zagrają jeszcze The Evil that Man Do.wojteq pisze: Set na bazie tego z europejskiej części trasy SBiT, przy czym o 1 utwór mniej, biorąc pod uwagę wiek i siły panów z Maiden
Ale i tak, to jest chyba najbardziej prawdopodobny set ME Tour, jaki może być.