Prawdopodobnie będzie płyta roku. ;]Pawcio pisze:jestem ciekaw tego albumu, zapowiada się cos całkiem innego niz dotąd robili
Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
-
SebastianArcheo
- -#Ancient mariner

NON IRON powraca w klasycznym składzie! KUPCZYK/HOFFMANN/MUSIELAK i s-ka!
27.09. w Poznaniu zagrają specjalny set na koncercie poświęconym pamięci Andrzeja Sobczaka!
27.09. w Poznaniu zagrają specjalny set na koncercie poświęconym pamięci Andrzeja Sobczaka!
jakis slaby ten kawalek niestety
Brakuje tego ,,brudu´´. Okladka tez skromna jak na Mastodona.
Hmm.... myślisz, że chłopcy w końcu się ostrzygli i umyli?
Ja myślę że to będzie taki ich Black Album.
MEGADETH - okładka albumu "TH1RT3EN", który ma zostać wypuszczony 1 listopada 2011

CD track listing:
01. Sudden Death
02. Public Enemy No. 1
03. Whose Life (Is It Anyways?)
04. We The People
05. Guns, Drugs & Money
06. Never Dead
07. New World Order
08. Fast Lane
09. Black Swan
10. Wrecker
11. Millennium Of The Blind
12. Deadly Nightshade
13. 13
Public Enemy No. 1 do posłuchania tutaj:
http://www.megadeth.com/

CD track listing:
01. Sudden Death
02. Public Enemy No. 1
03. Whose Life (Is It Anyways?)
04. We The People
05. Guns, Drugs & Money
06. Never Dead
07. New World Order
08. Fast Lane
09. Black Swan
10. Wrecker
11. Millennium Of The Blind
12. Deadly Nightshade
13. 13
Public Enemy No. 1 do posłuchania tutaj:
http://www.megadeth.com/
- Elevatorman
- -#Clansman

jeśli chodzi o MAstodon to Black Tongue znacznie lepsze.
Strasznie słaby jak dla mnie..syzygy pisze:nowy kawałek Mansona
Pierwszy raz słuchałem. Dziwny... nie wiem, czy ta inność jest na plus.
Nie mam zdania na razie
Nie mam zdania na razie
MajstersztykBudziol pisze:Jeśli ktoś lubi jego niesamowity wokal nie będzie zawiedziony na pewno!
http://www.youtube.com/watch?v=l4U6Ee8V ... ture=share
Mało znany w mainstreamowych kręgach projekt. Zapowiedź drugiej części Blakroc.
I nowy kawałek Pearl Jam!
http://www.youtube.com/watch?v=HHNFzCsh ... ture=share
nie wiadomo czy z okazji PJ20, czy zapowiedź nowego albumu.
Mało znany w mainstreamowych kręgach projekt. Zapowiedź drugiej części Blakroc.
I nowy kawałek Pearl Jam!
http://www.youtube.com/watch?v=HHNFzCsh ... ture=share
nie wiadomo czy z okazji PJ20, czy zapowiedź nowego albumu.

Nowy projekt leadera Sweet Noise, Glacy i młodego twórcy beatów, zwanego Hackerem, nosi nazwę My Riot. Muzycy właśnie ukończyli produkcję swojego debiutanckiego albumu. Ostatnim szlifem był mastering w słynnym studio Metropolis w Londynie, gdzie mistrzowsko kompozycje wygładził sam John Davis (odpowiedzialny m.in. za mastery The Prodigy, U2, Sade, White Lies i wielu innych topowych wykonawców).
Pierwsze utwory na płytę powstały pomiędzy Los Angeles, gdzie przez ostatnie dwa lata Glaca pracował nad różnymi wyzwaniami muzycznymi, a Sopotem, rodzinnym miastem Hackera. Glaca wspomina: "Musiałem wrócić do kraju chcąc zrobić album dla polskiego słuchacza. Potrzebowałem inspiracji do pisania tekstów, a ta płynie z ulic i serc ludzi właśnie stąd. Tylko tak umiem pisać rzeczy ważne, ponadczasowe, takie, których sam lubię słuchać".
Do Hackera i Glacy dołączyli Diamond Hill/gt/, Zwierzak/gt/ i Szymon/dr/, którzy zasilają zespół, jako skład koncertowy. Nowi muzycy nagrali swoje partie instrumentów w studio Toya w Łodzi, pod okiem Adama Toczki, który później razem z Glacą, zmiksował materiał w Studio Elektra w Warszawie. "Adam T. to polski bad boy, "hooligan" studyjny z własną osobowościa i wizją. Nie widzę dla niego żadnej konkurencji w tym kraju. Całkowicie poświęcony pracy, skupiony. Z nikim innym nie zamknąłbym się na dwa miesiące w studio i nie pracowałbym nad tak ważnym projektem jakim jest dla mnie My Riot."
W czasie masteringu okazało się, że John Davis bardzo zachwycił się miksem My Riot przywiezionym z Polski: "... dynamika na tej płycie to stara dobra szkoła Led Zeppelin...", "... są fragmenty, które mają ostrze produkcji Lady GaGa czy Black Eyes Peas, w innych słychać The Cure, kolejne powalają ciężarem - co za potężny mix..." Album zawiera 16 utworów, w kilku z nich usłyszymy gościnnie znanych polskich muzyków: Zbyszka Krzywańskiego z Republiki, Peję/SLU, Oriona z Behemotha czy Maję Konarską z Moonlight.
1. Sen
2. Ulice Pragną
3. Łzy i Potęga
4. Sam Przeciwko Wszystkim
5. Ile Znaków
6. Ból Przemija
7. Poison And Nektar
8. Botox
9. Biała Flaga 2010
10. Congo Rain
11. Fucked Up East
12. W Tym Mieście
13. Told You
14. Kiedy Płyną
15. My Riot
16. End Harvest

17.10.2011 to data premiery najnowszego krążka chłopaków z łódzkiego podwórka działających pod nazwą COMA. Płyta trwająca 55 minut zawiera dwanaście utworów. Oszczędnie jak na możliwości Comy, ale za to konkretnie, nie ma tu przypadkowych dźwięków, wypełniaczy, każda kompozycja to skończona forma. Płyta będzie zróżnicowana dynamicznie - od ballad przez utwory, które prawdopodobnie świetnie sprawdzą się jako kawałki koncertowe, aż do potężnego uderzenia agresywnej, rockowej mocy. Sami muzycy mówią o najnowszym krążku: (…) stojący w opozycji do poprzednich dokonań, neokonceptualny, niesymetryczny i ryzykowny, ale jednocześnie mocno powiązany ze wszystkim co robiliśmy do tej pory(…).
Nowy album nie posiada tytułu. W zamian za to został opatrzony kolorem czerwonym. Dlaczego? „Główną koncepcją i zasadniczym założeniem tego krążka jest konsekwentnie realizowana zasada braku koncepcji, nic nie sugerujemy, chcieliśmy stworzyć kompozycję otwartą, która ostateczny wyraz przyjmie dopiero w konfrontacji ze słuchaczami” – mówi Piotr Rogucki, wokalista i frontman zespołu
Mam tę płytę. Kupiłem w dniu premiery. Na razie jestem mocno zawiedziony poziomem i kompozycjami na tym albumie. Jest bardzo słabo.yankes pisze:Nowy projekt leadera Sweet Noise, Glacy
przypadkiem znalazłem coś (być może) ciekawego:
Arch/Matheos - Sympathetic Resonance (2011)
1. Neurotically Wired 11:12
2. Midnight Serenade 5:27
3. Stained Glass Sky 13:56
4. On The Fence 8:11
5. Any Given Day (Strangers Like Me) 10:27
6. Incense And Myrrh 5:22
http://www.youtube.com/watch?v=3dilFoEP-mw
Gitarzysta z Fates Warning nagrał płytkę z jakimś piejkiem. Za gitarą Matheosa tęsknię niezmiernie, więc posłucham, ale po próbce z yt do wokalu przekonany nie jestem.
Gitarzysta z Fates Warning nagrał płytkę z jakimś piejkiem. Za gitarą Matheosa tęsknię niezmiernie, więc posłucham, ale po próbce z yt do wokalu przekonany nie jestem.
Nowy Mastodon już jest w sieci.
-
Deleted User 622
Z wokalistą Fates Warningsyzygy pisze:przypadkiem znalazłem coś (być może) ciekawego:
Obrazek
nie przesadzaj. też kupiłem w dniu premiery i za każdym razem jest lepiej. dużo lepsza niż ostatnie dokonania sweet noise.tomtomala pisze:Mam tę płytę. Kupiłem w dniu premiery. Na razie jestem mocno zawiedziony poziomem i kompozycjami na tym albumie. Jest bardzo słabo.yankes pisze:Nowy projekt leadera Sweet Noise, Glacy