Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Newsy muzyczne
Rozumiem, że odbiór tego i owego jest czysto subiektywny, ale chciałbym się dowiedzieć, co wam nie pasuje w tym kawałku? Ktoś podyskutuje? ;0 Byle konkrety, a nie "syf, bo nudne" albo "nudne, bo syf".
Nie wiem, o co WAM kochanieńcy chodzi... tak to jest jak się "talent" rozmija z "kalibrem zespołu" . Moi znajomi są zdruzgotani, ja DOKŁADNIE TEGO SIĘ SPODZIEWAŁEM. Oczywiście wydawnictwo będzie podwójne, sprzedaż wówczas liczona jest jako "razy 2". DNO!!!
Czas dzwonić po psychologa,
Czas dzwonić po psychologa,
Szkoda, że nikt nie wspomniał, że ten kawałek to pierwszy numer na płycie, intro wprowadzające w warstwę fabularną albumu. Nie musi to być przecież miarodajny wyznacznik tego, co będzie działo się na reszcie płyty. 
Rozumiem, że lepsza była tutaj kolejna patatajka w stylu IM ?
Daleki jestem od bałwochwalczej postawy wobec Metalliki no ale sorry, co to za komentarz?RALF pisze:ie wiem, o co WAM kochanieńcy chodzi... tak to jest jak się "talent" rozmija z "kalibrem zespołu" . Moi znajomi są zdruzgotani, ja DOKŁADNIE TEGO SIĘ SPODZIEWAŁEM. Oczywiście wydawnictwo będzie podwójne, sprzedaż wówczas liczona jest jako "razy 2". DNO!!!
Po pierwsze: to nie jest nowa płyta Metalliki.
Po drugie: jestem przekonany, że większość z tych, co już jadą po tym projekcie w życiu nie słyszeli twórczości Reeda...
Po trzecie: RALF
Ja się wypowiem, jak przesłucham, a płytę oczywiście kupię, żeby "podbić" sprzedaż wspieranego przez mainstream zespołu
Ciekawi mnie co będzie w wersji deluxe, bo empik wycenił ją na 340zł 
Po drugie: jestem przekonany, że większość z tych, co już jadą po tym projekcie w życiu nie słyszeli twórczości Reeda...
Ja się wypowiem, jak przesłucham, a płytę oczywiście kupię, żeby "podbić" sprzedaż wspieranego przez mainstream zespołu
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

kolejna ? ,a kiedy była poprzednia ?Wuja pisze: Daleki jestem od bałwochwalczej postawy wobec Metalliki no ale sorry, co to za komentarz?
a która z poprzednich nie była patatajką?ZłapanyWCzasie pisze:kolejna ? ,a kiedy była poprzednia ?Wuja pisze: Daleki jestem od bałwochwalczej postawy wobec Metalliki no ale sorry, co to za komentarz?
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

aha zapomniałem, Iron Maiden grał od początku kariery jeden i ten sam riff
Nie, nie gra jednego riffu. Ale tworzy patatajki :]ZłapanyWCzasie pisze:aha zapomniałem, Iron Maiden grał od początku kariery jeden i ten sam riff
Dzisiaj został wypuszczony singiel z płyty Loutalliki o tytule "The View"
. Jak dla mnie bardzo godne
http://www.youtube.com/watch?v=8LWtb621DRg
http://www.youtube.com/watch?v=8LWtb621DRg
Wiemy, o tym toczy się spór.
Dla mnie Lou pasuje do Metalliki jak świnia do siodła. Jego mówienie, i muzyka Kalifornijczyków wygląda dosyć... Dziwnie. Sytuacja poprawia się po wejściu Hetfielda. Jeśli tak ma wyglądać ta płyta, to trochę lipa.
Dla mnie Lou pasuje do Metalliki jak świnia do siodła. Jego mówienie, i muzyka Kalifornijczyków wygląda dosyć... Dziwnie. Sytuacja poprawia się po wejściu Hetfielda. Jeśli tak ma wyglądać ta płyta, to trochę lipa.
Zaczęło się to cholerne porównywanie: Iron Maiden vs Metallica. Już osobny temat był założony, a co do patatajów.... to właśnie ich brak jest kością niezgody dla fanów, którzy są rozczarowani kilkoma ostatnimi albumami.
Jak można porównywać tak różne stylistyki ??????? Metallica kontynuuje w ogromnej mierze spadek riffowy po Black Sabbath i ... Led Zeppelin. Nawet ten riff w "the View", nieco przypomina "Iron Man'a" w jakiejś tam odmianie...
Cóż, jedni wolą "patataje" (tą szkołę IM zaczerpnęli z tradycji szybkich wałków Purpli) a drudzy walcowate riffy Black Sabbath, w nowej odsłonie (czytaj "lepiej brzmiące"). Co łączy dziś stylistykę Mety i IM... Właściwie NIC. Nazwa "metal" - tyle, że dla wielu taki NIN czy Ministry to również "metal", tyle że industrialny... A mają coś wspólnego z IM (???), raczej NIE. "Metal" od lat to raczej słowo - klucz, nazwa specyficzna dla pewnej estetyki (dla niektórych: anty - estetyki).
Na tym forum relacje porównawcze IM/Meta są... dziwaczne i bez sensu. A co do "LuLu", jasne że nie jest to typowa płyta Metallicy, niemniej, moim zdaniem pokraczny mariaż Reed'a i Mety od początku wydawał się czymś na miarę słonia w porcelany składzie.
Znam twórczość Lou, cenię pierwsze, przełomowe płyty Mety, niemniej taka kolaboracja w ramach niemal 90 minut, to trochę ryzykowna sprawa.
"The View" jest w tym kontekście, dokładnie TYM, czego po takim układzie artystycznym się spodziewałem. Ja kupię tą płytę z ludzkiej ciekawości. Jak mi nic się tam nie spodoba, to ją odsprzedam...
Przypominam, ze każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii.... Poczytajcie sobie komentarze na forach i pod klipami z tym kawałkiem, są ... dużo bardziej dosadne. Ludzie maja prawo je wypowiadać ...
Jak można porównywać tak różne stylistyki ??????? Metallica kontynuuje w ogromnej mierze spadek riffowy po Black Sabbath i ... Led Zeppelin. Nawet ten riff w "the View", nieco przypomina "Iron Man'a" w jakiejś tam odmianie...
Cóż, jedni wolą "patataje" (tą szkołę IM zaczerpnęli z tradycji szybkich wałków Purpli) a drudzy walcowate riffy Black Sabbath, w nowej odsłonie (czytaj "lepiej brzmiące"). Co łączy dziś stylistykę Mety i IM... Właściwie NIC. Nazwa "metal" - tyle, że dla wielu taki NIN czy Ministry to również "metal", tyle że industrialny... A mają coś wspólnego z IM (???), raczej NIE. "Metal" od lat to raczej słowo - klucz, nazwa specyficzna dla pewnej estetyki (dla niektórych: anty - estetyki).
Na tym forum relacje porównawcze IM/Meta są... dziwaczne i bez sensu. A co do "LuLu", jasne że nie jest to typowa płyta Metallicy, niemniej, moim zdaniem pokraczny mariaż Reed'a i Mety od początku wydawał się czymś na miarę słonia w porcelany składzie.
Znam twórczość Lou, cenię pierwsze, przełomowe płyty Mety, niemniej taka kolaboracja w ramach niemal 90 minut, to trochę ryzykowna sprawa.
"The View" jest w tym kontekście, dokładnie TYM, czego po takim układzie artystycznym się spodziewałem. Ja kupię tą płytę z ludzkiej ciekawości. Jak mi nic się tam nie spodoba, to ją odsprzedam...
Przypominam, ze każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii.... Poczytajcie sobie komentarze na forach i pod klipami z tym kawałkiem, są ... dużo bardziej dosadne. Ludzie maja prawo je wypowiadać ...
Przepraszam, w tym temacie napisałeś te słowa więc w tym temacie pozwolę sobie zapytać:yankes pisze: Po drugie: jestem przekonany, że większość z tych, co już jadą po tym projekcie w życiu nie słyszeli twórczości Reeda...
Co warto poznać Reeda aby się "Lulu" nie zdziwić?
Po pierwsze : i tak i nie. Wiadomo że autorem pomysłu i kompozycji jest Lou. Ale ukazuje się to pod szyldem Lou Reed & Metallica. Czyli w jakimś tam stopniu jest to płyta zespołu Metallica.yankes pisze:Po pierwsze: to nie jest nowa płyta Metalliki.
Ja się wypowiem, jak przesłucham, a płytę oczywiście kupię, żeby "podbić" sprzedaż wspieranego przez mainstream zespołuCiekawi mnie co będzie w wersji deluxe, bo empik wycenił ją na 340zł
Po drugie : się nie wypowiadam bo jeszcze po tym nie jechałem.
Po trzecie : możemy sobie ręce podać
Również kupię. Jestem niesamowicie podatny na silną promocję zespołu Metallica przez mainstremowe media oraz Amerykańskie korporację dlatego nie wyobrażam sobie nie kupić krążka.
Odnośnie wersji deluxe : właśnie nie mogę nic znaleźć. Jedynie co mi w oczy wpadło że ma byc trzecia płyta (CD czy DVD to nie wiem) oraz wydane to ma być w formie książki. Ale czy to się prawdą okażę .... to się okażę.
A odnośnie samej płyty. Kupię, posłucham, wtedy ocenię. Aczkolwiek pierwsza zajawka mnie nie porwała.
Ja na tyle jeszcze nie zwariowałem by kupić tą płytę. Zastanawiałem się zanim usłyszałem "The View". Nie dam złamanego grosza by słyszeć Lou i Jamesa śpiewającego "jestem stołem jestem stołem..". Ściągnę, przesłucham (przynajmniej postaram się), usunę
na YT większość na - co tylko dowodzi o tym że ten projekt jest porażką.
Ostatnio zmieniony pn wrz 26, 2011 2:32 pm przez Pablo1919, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Deleted User 622
Haha, pewnie lepiej posłuchać Halforda, który śpiewa "jestem Nostradamus"Pablo1919 pisze:Nie dam złamanego grosza by słyszeć Lou i Jamesa śpiewającego "jestem stołem jestem stołem..."
Zaraz, on nie jest stołem tylko tabletką. Znów James ma problemy z wymową i zamiast "Tablet" mówi "Table" 
Nie?! Kurna, zlewałem się z tego piętnaście minut, a Ty mi takie coś... 
Teraz to już na pewno nie kupię tej płyty.
Teraz to już na pewno nie kupię tej płyty.
a czy wy przypadkiem nie podchodzicie zbyt poważnie do tego tworu, czy ja mam problemy z wyczuciem waszego sarkazmu?
+1metal pisze:Haha, pewnie lepiej posłuchać Halforda, który śpiewa "jestem Nostradamus"Pablo1919 pisze:Nie dam złamanego grosza by słyszeć Lou i Jamesa śpiewającego "jestem stołem jestem stołem..."