Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

vaktor
-#Invader
-#Invader

Re: Metallica

Post autor: vaktor »

http://muzyka.onet.pl/newsy/metal/metal ... omosc.html

Czytaliście? Nie wiem jak was ale mnie to uspokaja, mam nadzieje że zrekompensują Lulu, świetnym albumem :)
Czekamy
Awatar użytkownika
benedykt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: benedykt »

rozwaliło mnie to trochę, że zajmie im to cały nachodzący rok :neutral:
vaktor
-#Invader
-#Invader

Post autor: vaktor »

Dajmy im troche czasu, może zaskoczą na prawde dobrym materiałem ;)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

benedykt pisze:rozwaliło mnie to trochę, że zajmie im to cały nachodzący rok :neutral:
Oni tak pracują... latem będzie pewno mini trasa "Escape from Studio", a komponowanie i nagrywanie widocznie pomalutku im idzie ;) Oby utrzymali poziom "DM" i będzie dobrze.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Recenzja na Blabbermouth - http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... iewID=2345

No tutaj nie idzie się doczepić, że medium stronnicze itd.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

tomtomala pisze:No tutaj nie idzie się doczepić, że medium stronnicze itd.
Kuki91 pisze:prawda jest taka, że recenzjami można sobie dupe podetrzeć :)
;) ;) ;)

Nie da się ukryć, że jest jak jest ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
panzerschreck
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: panzerschreck »

Informacja o tym, że taki projekt powstanie, naprawdę mnie zainteresowała. Choć Metallica nie nagrała nic wartego uwagi od lat 15, a Lou Reed gdzieś od lat 40, to jednak nie zrażałem się tym. Spodobała mi się idea, spodobało mi się przekraczanie granic z takich czysto "artystycznych" pobudek, bo przecież nie finansowych ani innych. Ale przez to naprawdę nie można przebrnąć, nie pamiętam ile w życiu zaliczyłem płyt o których mógłbym powiedzieć- tego nie da się słuchać, ale to na pewno jedna znich! :lol: Miałem kilka podejść, i żałuję tego straconego czasu. MASAKRA :lol:
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Chłopaki z mety są zadowoleni z pracy z Reedem, płyta bardzo im sie podoba a sam Lou Reed juz coś mówi o Lulu 2 :cool: Chciałbym żeby Reed nagral jeszcze kiedyś taka płyte jak "transformer" :!:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Podobno Reed nagra teraz eksperymentalny album z Morbid Angel.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Nie znacie się Panie i Panowie - to przecież: ... rewelacyjny album stworzony przez geniusza i geniuszy, muskający nasze zmysły nutka dekadencji, przekraczający bariery stylistyczne i poszerzający horyzonty. Jest to wynik naturalnego rozwoju muzyków i świadczy o ich ponad-przeciętnym wyrobieniu i smaku stylistycznym.

Natomiast krytycy i fani nie są nawet w stanie zrozumieć tegoż dzieła!

Pięknie brzmi, prawda :lol:
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Natomiast czytajac twoje posty mozna odniesc wrazenie ze zamiast 36 powinno byc 16.
Awatar użytkownika
vanyorick
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: vanyorick »

tylko mi tu nie wjeżdżać na temat wieku.... :mryellow:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

RALF pisze:Pięknie brzmi, prawda :lol:
Takie "podniecanie się" jest niezbyt zdrowe ;)
www.MetalSide.pl
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

gumbyy pisze:
RALF pisze:Pięknie brzmi, prawda :lol:
Takie "podniecanie się" jest niezbyt zdrowe ;)
Przesłuchałem trzy razy "Lulu" i mam być zdrowy!?? :facepalm: Co do "16" a "36" - widzisz, MetallicA odmładza... ;-)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

On Friday, November 11, METALLICA and former THE VELVET UNDERGROUND frontman Lou Reed will perform live for a special radio broadcast in Germany on 1LIVE that will also be webcast on www.einslive.de and www.metallica.de. Four hundred lucky fans will be in the audience, some even getting a chance to ask the guys about their collaborative project, "Lulu". The broadcast will also air on a number of Germany’s public broadcast network stations either live or at a later point, and all participating stations will also host the live stream on their websites.

For more info on the 1LIVE radio live broadcast/online-webcast, or to enter to win tickets to the event held in Cologne, please visit www.einslive.de or www.metallica.de. Met Club (METALLICA fan club) members should log in to www.metallica.com for a chance to win tickets through the Club.

This event will only be webcast in Germany. However, within hours of completion, it will be available on www.loureedmetallica.com in its entirety.
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

Krótko mówiąc Lulu to słaba płyta, nie spisał się ani Lou, ani Metallica...
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

RALF pisze:Przesłuchałem trzy razy "Lulu" i mam być zdrowy!?? :facepalm:
Sam widzisz jakie chorowanie jest niefajne. Zatem prośba, żebyś nie pieprzył, to może przestane rzygać. Pomożesz ?
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

O której godzinie będziemy świadkami takiego wydarzenia w tym gównianym 1Live? Na ich stronie też nie mogę się doszukać tej informacji... Ale mam 11/11 w quizie, i mam jakieśtam teoretycznie szanse na pooglądanie Metalliki w studiu 1Live. byłoby fajnie...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Uff... posłuchałem tego "cuda"... szczerze mówiąc to wymiękłem przy numerze nr 5. Po prostu nie jestem w stanie słuchać takiej muzyki bez zgrzytania zębami. Wychowałem się na heavy metalu, słucham takiego grania od końca lat 80-tych i tylko taka muza mnie rusza. Mam szacunek do Metallicy za płyty do "czarnej", "Reload" mogę posłuchać, "DM" jest całkiem przyzwoity... ale tego gniota nie jestem w stanie przepchnąć dalej. Po prostu wysiadam i już.

Brzmi to okropnie, Metallica nie ma nic ciekawego do zaproponowania, a Reed marudzi na przodzie. Nawet jak coś tam instrumentalnie udało się pociągnąć ("Mistress Dread"), to "jęki" na wokalu skutecznie odpychają. Ogólne wrażenie mam takie, że zespół sobie, a wokalista sobie. Zupełnie jakby ktoś połączył 2 osobne światy.

Gdyby w nazwie nie było napisane Metallica, to nie posłuchałbym dalej niż do numeru nr 2.

Nie będę na siłę szukał pozytywów - bo i po co?
Nie będę się zmuszał do słuchania tego materiału - bo wolę robić przyjemniejsze rzeczy
Nie będę do tego dorabiał jakiejkolwiek ideologi - bo dobra muza zawsze obroni się sama

Nie moja muzyka, nie moje dźwięki i nie widzę sensu zawracania sobie głowy "Lulu".

Mam setki ciekawszych płyt do słuchania w domu, więc temu projektowi podziękuję i więcej nie zamierzam do tego wracać.
www.MetalSide.pl
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Lou Reed & Metallica - Iced Honey (Later with Jools Holland)

http://www.youtube.com/watch?v=8pXFRgxT ... e=youtu.be

Do Iced Honey powstanie także teledysk, który zrobi ...Darren Aronofsky ( Requiem dla snu, Zapaśnik, Czarny Łąbędź )
ODPOWIEDZ