New Live DVD (EN VIVO!)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: New Live DVD (EN VIVO!)
2CD + Blu-ray 
Teraz fani z Argentyny maja "pretensje" do IM, iż nie wydali koncertu z 08 kwietnia 2011. To show też było sfilmowane. Może by tak kolejne DVD.... 
I od początku koncertu to chyba Argentyna była brana pod uwagę, a Santiago jako zastępczyRALF pisze:Teraz fani z Argentyny maja "pretensje" do IM, iż nie wydali koncertu z 08 kwietnia 2011. To show też było sfilmowane. Może by tak kolejne DVD....
A co za różnica? Przecież te koncerty wyglądają tak samo
Zakupię pewno DVD, a nad CD się zastanowię.
www.MetalSide.pl
Ja mam jedynie nadzieję, że jakość obrazu będzie lepsza, niż w przypadku Flight 666 na BD. 
Haha, spekulacje się potwierdziły! Super
czekam na to wydanie!
Już mi nogi zmiękły! Szkoda tylko, że limita wydają jedynie na DVD zdaje się. Trzeba będzie zainwestować więcej, bo oprócz BD i limita jeszcze vinylek i cd do słuchania w samochodzie. Się będzie działo!
Muzycznie podobne, w końcu to jeden dzień różnicy, ale zachowanie sceniczne o wiele lepsze w Chile, taki prosty przykład - Bruce podczas solo Adriana w Wicker Man na większości trasy znika ze sceny i pojawia się dopiero na refren, a np. w Chile "wyskakuje" do publiczności, przebiega się z jednej strony sceny na drugą itp. Niby nic ale jakoś dla mnie nadaje to dynamiczności koncertowi na DVD.gumbyy pisze:A co za różnica? Przecież te koncerty wyglądają tak samo
a co BD to niech w końcu to będzie prawdziwe full HD.
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

ta nazwa tylko dziwaczna EN VIVO, nie bardzo mi pasuje...
"Na Żywo" - hiszpańska wersja, w Chile po espaniol mówią...
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

wiem, ale i tak mi to nie pasuje jakoś, myślałem, że nazwa będzie miała jakaś związek z TFF, tak jak w przypadku Death On The Road
No to może zrobią wklejkęremi pisze:taki prosty przykład - Bruce podczas solo Adriana w Wicker Man na większości trasy znika ze sceny i pojawia się dopiero na refren, a np. w Chile "wyskakuje" do publiczności, przebiega się z jednej strony sceny na drugą itp. Niby nic ale jakoś dla mnie nadaje to dynamiczności koncertowi na DVD.
www.MetalSide.pl
- IRONSPARTAN
- -#Ancient mariner

Oczywiście że będą wklejki. Inaczej nie graliby zawsze tak samo ubrani. To tak jak Death On The Road - połowa z Niemiec - połowa z Wrocka. A i podejrzewam może lepszym chłytem matkegingowym byłoby wydawanie każdego koncertu na DVD, jak np. robi to KISS.
Pierwotnie mialo byc tak, ze caly koncert mial byc z Buenos Aires a tylko encore mial byc z Santiago, ale podobno dzwiek nagrany w Argentynie zostal cos spier... (info od ekipy filmujacej) i dlatego wyszlo jak wyszlo i mamy (bedziemy miec) wszystko z ChileRALF pisze:Teraz fani z Argentyny maja "pretensje" do IM, iż nie wydali koncertu z 08 kwietnia 2011. To show też było sfilmowane. Może by tak kolejne DVD....
a szkoda, bo publicznosc w Argentynie jest niesamowita
fakt faktem, ze z okladka na latwizne poszli
Akurat tutaj nie byłbym tak pewnywydra77 pisze:i mamy (bedziemy miec) wszystko z Chile
www.MetalSide.pl
- michalhusta
- -#Invader

- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Intrygują mnie te 22 kamery HD nie powiem... Czyżby Maiden faktycznie wskoczyło w HD erę? W zasadzie to nie powinno to nawet mocno dziwić, bo jak sobie Harris odpalił "Blu-ray" Flight 666 w domu, to minę miał pewnie mocno nietęgą
Oby tylko nie okazało się tak jak w przypadku AC/DC, gdzie głośno krzyczano o 32 kamerach HD, jednak rzeczywistość bardzo szybko zweryfikowała tę tezę...
Oby tylko nie okazało się tak jak w przypadku AC/DC, gdzie głośno krzyczano o 32 kamerach HD, jednak rzeczywistość bardzo szybko zweryfikowała tę tezę...
Co do okładki... A co mieli zrobić rysunkowego "EDKA z Gitarką"??? Ja już taką łatwiznę wolę jak komiks TFF... Na koszulkach ten łeb EDa nad stadionem będzie nieźle wyglądał!
Fakt, na ostatnim AC/DC jakość obrazu nie powala. Flight 666 przynajmniej fajnie brzmi, chociaż obraz mógłby być lepszy. Tak, czy siak, oczekuję niecierpliwie!Mr.Hankey pisze:Intrygują mnie te 22 kamery HD nie powiem... Czyżby Maiden faktycznie wskoczyło w HD erę? W zasadzie to nie powinno to nawet mocno dziwić, bo jak sobie Harris odpalił "Blu-ray" Flight 666 w domu, to minę miał pewnie mocno nietęgą![]()