Behemoth - Polska 2012

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kimal_
-#Invader
-#Invader

Re: Behemoth - Polska 2012

Post autor: Kimal_ »

yankes pisze: Dobrze, że koncert się odbędzie, jestem tyko cholernie ciekaw gdzie, bo jakoś nie przychodzi mi do głowy inna miejscówka pojemności Astorii.
Pewnie się okaże, ze jednak to bedzie estrada. I dupa blada. Bo nie widze jakos innego miejsca w bydzi. Chyba ze savoy.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Nowa miejscówka to Broadway Club ;)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Yyyy ogarnia ktoś co to jest/
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Abstract pisze:Yyyy ogarnia ktoś co to jest/
Tak. Wprawdzie od kilku dobrych lat w Bydgoszczy jestem od święta i nie byłem w tym klubie, ale wiem, że będzie dobrze. Rozmawiałem ze znajomymi, którzy trochę lepiej ode mnie znają Witka ( organizator ) i przekazali mi, że dokładnie tyle samo biletów będzie w sprzedaży, co w Astori, a zaplecze jest o wiele lepsze. Akustyka też powinna być lepsza, bo gorszą od tej w Astori ciężko znaleźć ;-) Jedyny minus to lokalizacja, bo o ile Astoria jest 5minut z buta od dworca PKP, tak Broadway jest nawet nie w centrum miasta. Ale z dojazdem z dworca PKP nie ma problemu, bo jest bezpośredni autobus nr 94. ( http://bydgoszcz.jakdojade.pl/ )
No i jeszcze jedno. Broadway to prywatna buda, więc żaden pajac nie powinien już przeszkadzać :)
Awatar użytkownika
Addie
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Addie »

i będzie można w kręgle pograć
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Był ktoś może wczoraj na koncercie w Szczecinie? A może ogarnia ktoś jaka była setlista?
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

rewelacja, masz wiecej nagran ?
Awatar użytkownika
Kenobi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Kenobi »

Byłem przy samej scenie, było ZAJEBIŚCIE, szkoda tylko że supporty były do dupy ;/
Ale behemoth wymiatał.
Awatar użytkownika
Mefisto76
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mefisto76 »

Kenobi pisze:Byłem przy samej scenie, było ZAJEBIŚCIE, szkoda tylko że supporty były do dupy ;/
Ale behemoth wymiatał.
Byłem dwa metry od sceny i było do dupy.
Jeden z najgorszych koncertów na jakich byłem.
O samej muzyce za chwilę, najpierw o samym miejscu:

- ochroniarze przetrzepali mnie tak, ze przejście przez kontrolę na lotnisku to jest przy tym pikuś. Jak już wszystko powyciagałem z kieszeni, to mi jeszcze coś wymacał. Musiałem pokazac, ze to MARKER. Dobra - powiedzmy, że taką mają pracę. Moim zdaniem - przesada.

- JAK MOŻNA było zabronić wynoszenia jakichkolwiek napojów z klubowej kawiarni? Efekt był taki, ze po każdym supporcie następował gremialny atak na bar, z którego po zakupie (co graniczyło z cudem)nie mozna było wyjść, co w szczytownym okresie spowodowało przebywanie 1000 osób na kilkudziesięciu metrach kwadratowych. Pomijam już fakt, że trzeba było pić "na wyścigi", bo nie wiadomo było, czy przypadkiem kolejny zespół już nie gra.

- ZAKAZ PALENIA - osobiście nie palę, ale CAŁKOWITY ZAKAZ palenia w budynku spowodował u palaczy konieczność podpalania w toaletach, za co ochroniarze grozili wyrzuceniem z klubu. Ci sami panowie wchodzili bez pukania (!) do damskich toalet, zeby sprawdzić, czy tam też ktoś nie pali. "Brawo".

- zakaz wchodzenia na trybuny - jak ktoś miał ochotę sobie posiedzieć, to takiej możliwości nie miał - wejścia na halę pilnowali ochroniarze, więc jak kjtoś chciał, to wyboru nie miał - musiał stać, choć pojęcia nie mam dlaczego.

teraz może o samych występach:

- supporty mnie uśpiły, zwłaszcza ostatni z nich - kawałki które trwały po kilkanaście minut, głównie "zagrane" na komputerze sprawiły, ze ze względu na późną porę ziewałem cały występ Behemotha. A i ten w sumie nie za wiele zrobił, żeby publike rozruszać - owszem, zagrane wszystko profesjonalnie, fajne efekty pirotechniczne, ale teksty Nergala o "staniu z podniesioną głową" dobre może dla nastoletnich dziewczynek (których w tłumie nie brakowało), ale mi to brzmiało żenująco. Poza tym jak już wzyscy się "zapalali", to był koniec kawałka i wszyscy schodzili ze sceny, co spowodowało, ze napięcie znowu siadało, a sala milkła... Gdzies w połowie już nikomu nie chciało się krzyczeć, smutne to było, jak w tej ciszy rozległ się tylko jeden (słownie: "jeden") okrzyk "be-he-moth...". Być może było to związane jeszcze z nienajlepszą dyspozycją zdrowotną lidera, nie wiem. Być może też z tego powodu zespół nie wyszedł po koncercie do fanów (jeżeli się mylę to prosze mnie poprawić) Ale fakt, że tak było. Na chwilę można było chyba jednak wyjść. Największe wrażenie zrobił na mnie Orion, Nergal nie ma jak dla mnie krzty charyzmy. Niestety, ale najbardziej podobał mi się kawałek ... Nephilim. Ogólnie - rozczarowujący wieczór...
I'M WRECK, I'M SLEAZE, I'M ROCK N'ROLL DISEASE!
Awatar użytkownika
Kenobi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Kenobi »

Mi chodzi o koncert, nie o inne sprawy xd
No ale z tą kontrolą, trybunami było naprawdę żenująco...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Chcą odwołać koncert Beha w Lublinie!!!
Awatar użytkownika
Mefisto76
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mefisto76 »

Kenobi pisze:Mi chodzi o koncert, nie o inne sprawy xd
No ale z tą kontrolą, trybunami było naprawdę żenująco...
Gro zarzutów dotyczy organizacji, ale to rzutuje na całość,
nie miałbym pretensji, jakby zespół potem zmazał to wszystko, ale moim zdaniem nie zrobil tego.

Najlepiej ocenę koncertu oddają słowa gości, wychodzących za mną z hali:"Byłem na kilku koncertach behemotha, ale ten był JAKIŚ TAKI ŚMAKI!".
I'M WRECK, I'M SLEAZE, I'M ROCK N'ROLL DISEASE!
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Witajcie!
Z racji, że kilkuset z Was jest częścią tego wydarzenia najwyższy czas poinformować was o problemach, które niestety wracają. Od kilku dni zderzamy się ze ścianą i to betonową!
Przygotowujemy KONCERT z zachowaniem największych środków bezpieczeństwa dla oglądających wydarzenie. Specjalnie na czas koncertu zatrudniliśmy doświadczoną ochronę w przeprowadzaniu imprez masowych, przygotowujemy dodatkowe wyjścia ewakuacyjne z klubu, awaryjnie będzie karetka. Niestety mimo całej przygotowanej dokumentacji stara się nam uświadomić, że w Bydgoszczy nie ma obiektów NIENALEŻĄCYCH do miasta, na których może się odbyć ta impreza. Podsumuje krótko bo wiem, że zrozumiecie w czym jest prawdziwy problem. JEŻELI do piątku nie zmieni się do tego KONCERTU podejście pewnych instytucji to niestety będziemy musieli odwołać wydarzenie.
W każdym bądź razie cały czas Walczymy i do końca nie odpuścimy. Mam głęboką nadzieje, że mimo wszystko zwycięży rozsądek i poszanowanie dla 900 fanów muzyki i wolności przekazu artystycznego. Jeśli tak się nie stanie to Bydgoszcz 10 marca stanie się na jeden dzień stolicą polskiego metalu, w przeciwnym wypadku na wiele lat synonimem "najbardziej nieżyczliwego metalowi miasta w Polsce". Udostępnijcie tą informacje dalej i trzymajcie kciuki. \m/

Wit

NIENAWIDZĘ KATOLI
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

j......e sk........y z pisu.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Jak za 2 lata bochenek chleba będzie kosztował 8 zł , bezrobocie będzie wynosić 30 % a ludzie będą grzebać w śmietnikach za jedzieniem to ciekawe czy też to będzie wina PIS-u

W Bydgoszczy rządzi Platforma, jak i w 80% polskich miast.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Myślę, ze Yankes coś wiecej o tym wie, skoro jest z Bydgoszczy....

Jakos nie widze, zeby Platforma robiła problemy na tle religijnym

A ZRESZTA K#%Q% TO JEST POLITYKA, to jest temat o koncercie. Fakt koncertowy jest taki, że się Bydgoszcz tylko skompromituje jesli nie da pozwolen do takiego wydarzenia....
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Pisiory i cała ta banda katolo-patriotów. Nie rozumieją, że można olewać religię i mieć ją jak i cały kościół w głębokiej d.... Musi wymrzeć ze 2 pokolenia fanatyków religijnych by się w tym kraju uspokoiło.

Mam jednak szczerą nadzieję, że się napijemy Panowie podczas 666 rocznicy :D
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

tomtomala pisze:Mam jednak szczerą nadzieję, że się napijemy Panowie podczas 666 rocznicy :D
Gdyby było bliżej, to nawet przy odwołaniu bym na piwo i palenie krzyzy w 666 rocznice przyjechał ;)
Ostatnio zmieniony czw lut 23, 2012 5:21 pm przez Kuki91, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ