10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 2868

Re: 10/05/2012 - Metallica - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Deleted User 2868 »

Przede wszystkim w Hiszpanii jest to edycja dwudniowa ;-)
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

matt89bp pisze:Bardziej mi chodziło, o to, że Hiszpania ogłasza SONI - Meta + 10 zespołow, Finlandia - Meta + 6 zespołów a u nas ... Meta i już,.
Rozumiem, tylko, że jeszcze nie ma oficjalnego ogłoszenia przez polskie Live Nation, więc za wcześnie na takie posty. ;-)
Awatar użytkownika
matt89bp
-#Invader
-#Invader

Post autor: matt89bp »

A spodziewasz się rewelacji ? Bo ja raczej nie.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

matt89bp pisze:
yankes pisze:Mam deja vu, bo wydaje mi się, że temat biletów i Bemowa został już do bólu przerobiony przy okazji Sonisphere w 2010 i w 2011...Ale widzę, że będzie powtórka z rozrywki.. :facepalm:
Bardziej mi chodziło, o to, że Hiszpania ogłasza SONI - Meta + 10 zespołow, Finlandia - Meta + 6 zespołów a u nas ... Meta i już, z czasem dojdzie coś tam.
I w mojej opinii nazywanie tego czegoś festiwalem to nadużycie. Podobna sytuacja miała miejsce w 2010 bo jeszcze 2011 wyglądał przyzwoicie.
Polacy mają jeszcze taką mentalnośc by cieszyć się chocby z faktu przyjazdu gwiazdy dużego formatu do nas.Ja tutaj nie jestem wcale złośliwy! Ludzie pamiętają jeszcze czasy gdy taki koncert odbywał się raz na 3-4 lat,tak było w latach 90.
Hiszpanie czy Finowie mają takich koncertów o wiele więcej i poprostu o wiele trudniej ich zadowolić.

Druga strona medalu jest taka,że to dobrze świadczy o fanach,że kupują biletu nie patrząc na supporty,są jeszcze tacy do których ja się zaliczam,którzy woleli by pojedynczy koncert ukochanej kapeli niż jakieś inne zespoły przed nawet przy cenie festivalowej...łatwiej pod scenę się dostać
yankes
-#Clansman
-#Clansman

matt89bp pisze:A spodziewasz się rewelacji ? Bo ja raczej nie.

Przede wszystkim cieszę się, że Metallica jest w Polsce. A czy się spodziewam rewelacji? To nie ma znaczenia, bo po prostu nie komentuje dnia przed zachodem słońca. Będzie cały line up, wtedy się wypowiem.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

A tak swoją drogą to już jest na 100% pewnie,że Sonisphere w Polsce odbywać się będzie na Bemowie,czy to kwestia jakiegoś kontraktu? pytam,tak

Dlatego pytam,że skoro organizatorzy zauważyli,że frekwecyjnie Ironi to zły pomysł na Bemowo to może (co bardzo by mnie ucieszyło) kiedyś zorganizowali ten festival z Ironami na którymś ze stadionów na Euro np.we Wrocławiu właśnie
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Iron Maiden w Polsce to raczej najwyżej Stadion Legii (33,000) lub Atlas Arena w Łodzi (rozsądniej) ... Przy tych cenach biletów nie ma opcji na Bemowo gdzie może wejść kilkaset-tysięcy ludzi.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Live Nation ma ponoć podpisaną umowę z Killimanjaro Live Ltd na 5 edycji w Polsce. Prawdopodobnie na tyle też podpisali z Bemowem. Dzielnica daje teren i kilkaset tysięcy złotych ( 200tys bodajże ) na organizacje w ramach promocji dzielnicy. dostaje też kilkadziesiąt/set biletów do rozlosowania wśród mieszkanców. Jak za rok będą Ironi w ramach Sonisphere, to raczej też na Bemowie.
Ostatnio zmieniony pt sty 27, 2012 12:18 pm przez yankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Ja nie wiem, ale ludzie zareagowali błyskawicznie, Meta dodana do wydarzenia na Lansie, ktoś zrobił polski plakat Soni z nią, Ironspartan i Skaw-Tour oferują już przejazdy na to wydarzenie, widzę że wszyscy poza mną są już na 100% pewni że będzie Meta, na Bemowie, 10 maja :razz:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

yankes pisze:Live Nation ma ponoć podpisaną umowę z Killimanjaro Live Ltd na 5 edycji w Polsce. Prawdopodobnie na tyle też podpisali z Bemowem. Dzielnica daje teren i kilkaset tysięcy złotych ( 200tys bodajże ) na organizacje w ramach promocji dzielnicy. dostaje też kilkadziesiąt/set biletów do rozlosowania wśród mieszkanców. Jak za rok będą Ironi w ramach Sonisphere, to raczej też na Bemowie.
Kończąc już ten wątek,bo nie chcę robić offttopu to mam jednak nadzieję,że organizatorzy pójdą po rozum do głowy i koncert Ironów zorganizują jako osobny stadionowy koncert,bo na halowy szanse są niestety już minimalne.
Heh chyba ,że popularność Iron Maiden troszeczkę spadnie za 5 lat z okazji niżu demograficznego i Ironi w jakiejś większej hali wystąpią,haha
Shedao Shai pisze:Meta dodana do wydarzenia na Lansie
to znaczy,że tego koncertu nie będzie ;)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

yankes pisze:Live Nation ma ponoć podpisaną umowę z Killimanjaro Live Ltd na 5 edycji w Polsce. Prawdopodobnie na tyle też podpisali z Bemowem. Dzielnica daje teren i kilkaset tysięcy złotych ( 200tys bodajże ) na organizacje w ramach promocji dzielnicy. dostaje też kilkadziesiąt/set biletów do rozlosowania wśród mieszkanców. Jak za rok będą Ironi w ramach Sonisphere, to raczej też na Bemowie.
Ponoć tysiąc biletów dostaje Bemowo - przyznają je potem tylko mieszkańcom dzielnicy na zasadzie "kto pierwszy, ten lepszy", oczywiście nie wszystkie. ;-)

Łudzę się, że może ktoś w lajwnejszyn pomyślał, żeby w tym roku w skład polskiej edycji Soni wstawić GREEN DAY... :neutral:
Ostatnio zmieniony pt sty 27, 2012 12:26 pm przez Zakkahletz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Shedao Shai pisze:Ja nie wiem, ale ludzie zareagowali błyskawicznie, Meta dodana do wydarzenia na Lansie, ktoś zrobił polski plakat Soni z nią, Ironspartan i Skaw-Tour oferują już przejazdy na to wydarzenie, widzę że wszyscy poza mną są już na 100% pewni że będzie Meta, na Bemowie, 10 maja :razz:
http://pl.sonisphere.eu/wp-content/uplo ... 12-310.jpg Podpucha?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Iron Maiden w 2013/14 będą promować Historyczne DVD 3. Jest szansa, że przyjdzie na taki koncert trochę ludzi (30 - 40 k) - dużo (jak zwykle) zależy od cen biletów. No chyba, że ogłoszą farewell tour - i wcale mnie to nie zadziwi, bo Dickinson mówił o podobnej ewentualności w 2010-tym na łamach Rock Hard. W końcu, czym jeszcze mogą nas zaskoczyć??! Nie wiele już zostało wariantów, no i - mogą już nie mieć ochoty!
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

yankes pisze:Ceny wszystkiego rosną
szkoda że pensje nie rosną :( dobra nie ważne bo politycznie się zacznie robić. Tak tylko mówię że raczej sobie finansowo nie będę mógł na to pozwolić gdyby była Meta we Wrocławiu to pewnie bym poszedł a tak to raczej trzeba będzie olać.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Taaa politycy... WSTYD!!!
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Nie ma jeszcze oficjalnego potwierdzenia więc wstrzymałbym się z rewelacjami.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Elevatorman pisze:
yankes pisze:Ceny wszystkiego rosną
szkoda że pensje nie rosną :( dobra nie ważne bo politycznie się zacznie robić. Tak tylko mówię że raczej sobie finansowo nie będę mógł na to pozwolić gdyby była Meta we Wrocławiu to pewnie bym poszedł a tak to raczej trzeba będzie olać.
zawsze mnie to zastanawiało,że jak ktoś (szłusznie) narzeka na złą sytuację w kraju,to już jest politykowanie,to poprostu zwykłe mówienie jak jest,politykowanie to jak dla mnie mówienie o konkretnych politykach z różnych partii,co ten powiedział temu,a co tamten mu odpowiedział(pewnie by było słynne" ja panu nie przerywałem")
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Tak jasne ale nie w tym temacie poza tym to takie gadanie dla gadania, więc bez sensu ;)
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

wiesz,do tematu polityka to ja nawet wolę nie zaglądać ;)

EOT
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

To, że na ma plakacie jest tylko Metallica wynika z tego, że to plakat z 19 stycznia, wstępny, jeszcze nieprzygotowany do oficjalnego zaprezentowania. Wyciekł przypadkiem, bo admin strony sonisphere wrzucił go zamiast plakatu edycji hiszpańskiej ;) Przy oficjalnym ogłoszeniu (dzisiaj wieczorem, albo w poniedziałek) zapewne zespołów będzie więcej. A że to wersja robocza plakatu to wiadomo po nazwie pliku -190112 ;)
ODPOWIEDZ