Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Metallica

Post autor: RALF »

Coś w tym jest... Ja już od lat zdecydowanie bardziej preferuję prog rock niż hard 'n heavy, który szybko mnie nudzi.... Może dlatego przychylniej spoglądam na eksperymenty quazi - progresywne na ostatnich produkcjach IM?

W metalu generalnie chodzi przecież o tą "energię", czad - nie zaś o niuanse estetyczno - sofistyczne... Jak widać, "czad" zadawala masy - taka jego rola ;-)
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

akurat z tą głebią w prog rocku to można dyskutować. zwłaszcza tego współczesnego, bo lata 70-te to inna bajka. no ale to juz tak na marginesie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dla mnie stary Genesis, PF, ELP, KING CRIMSON, VGG, Yes - TO JEST TO!
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

voivod pisze:Statystycznie muzyki hard'n'heavy słuchają głównie niezbyt głębocy intelektualnie ludzie, wiec wszystko się zgadza.
Być może w Twoim środowisku tak jest.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

Mean IQs--whites

Opera 108.2
Classical 108.2
New Age 107.5
Jazz 107.2
Showtunes 107.0
Blues 106.3
Big Band 105.2
Folk 104.6
Latin 103.3
Oldies 102.3
Contemporary Rock 101.1
Easy Listening 100.2
Reggae 99.7
Heavy Metal 98.5
Bluegrass 98.1
Country 97.1
Gospel 96.0
Rap 93.5

Mean IQs--blacks

New Age 113.9
Opera 107.0
Folk 103.5
Latin 97.8
Classical 96.3
Showtunes 96.1
Easy Listening 95.8
Oldies 95.5
Jazz 94.5
Blues 94.2
Bluegrass 94.2
Contemporary Rock 93.2
Gospel 91.9
Big Band 91.4
Reggae 89.7
Country 89.7
Rap 88.2
Heavy Metal 87.6
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Chyba wicie rozumicie, że takie dane pochodzące z pseudo badań to można sobie o kant dupy rozbić i traktować co najwyżej jako wesołą zajawkę do rozmów Polaków przy piwie lub wódce heh.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

masarenka pisze:Dopiero teraz, tak na chłodno, pomyślałem o pewnym absurdzie. 3 dni temu media podały słowa wiceprezesa SMG Europa, że prowadzi zaawansowane negocjacje z Metallicą odnośnie koncertu we Wrocławiu. 3 dni temu czyli wtedy, kiedy mnóstwo ludzi (od sponsorów poprzez niektórych wtajemniczonych fanów po wysokie szczeble managersko-agencyjno koncertowe ;-) ) wiedziało, że Metallica owszem będzie ale w Warszawie i to nie w wyniku działań SMG. Po co więc ktoś o takiej pozycji firmuje swoim nazwiskiem takie newsy mimo, że wie, że to bullshit?
Tutaj, nieświadomie lub świadomie, dotknąłeś 'wrocławskiego problemu' dotyczącego rządzenia miastem, choć to offtopic. Właściwie większość tego co pochodzi z ust prezydenta, rzecznika, magistratu, spółek miejskich i innych podmiotów ściśle współdziałających to zwykły bullshit, propaganda niby-sukcesu, krótkotrwale miła uszom (vide zamieszanie przy stadionie, tramwaju plus itd.itp.). A mieszkańcy nadal kochają swojego wodza, cieszy fakt, że z roku na rok coraz mniej.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Ja nie kocham,nie jestem mieszkańcem,ale z Wrocławiem jestem związany mniej lub bardziej od 7 lat,bite 4 lata tam wynajmowałem stancjelub akademik,nie ma miesiąca by mnie tam nie było.
Wg.mnie Wrocław nie ma szans by ścigać się z Warszawą i Krakowem a przez tą natretną promocję traci tylko taką świeżość,którą mógłby przyciągać ludzi.
Poza tym powstające jak grzyby po deszczu galerie handlowe utrudniają życie drobnym przedsiębiorcom,którzy są solą kapitalizmu. Rozumiem,jedna,dwie takie galerie,ale 7-8? przesada
No i fatalny stan dzielnicy śródmieście,która powinna (jako granicząca ze starym miastem) być najładniejsza a jest najbrzydsza ,zaniedbana,mówię np.o okolicach Dworca Nadodrze .

Co do tych IQ to mam nadzieję,że to żart,heh,jeśli tak to nawet śmieszny. Nie chodzi o to,że nisko jest tam heavy-metal,tylko o ogólny absurd takich badań.

Co do samego zespołu,ja tam się nie wypowiadam,nie moja bajka,nie moja sprawa.
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

A teraz coś z zupełnie innej beczki-
Ile, tak mniej więcej, trzeba liczyć kosztów zakupu biletu na ticketpro.cz (opłata za zakup kartą/przewalutowanie itp.)? Pytam tych, co już zakup zrobili.
Przy okazji- stani u podia jest sold out a jeszcze z 2 godziny temu bilety były.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

The Next Level Chapter of Touring Begins In Mexico!

After years in the making, we are beyond excited to finally unveil the all new, out of control, massive stage and Metalli-show to some of our most rabid fans in the world with two shows in Mexico City at Sports Palace on August 1 and 2, 2012.

When we last visited Mexico City in June of 2009, those three sold out nights with over 150,000 of our craziest friends at Foro Sol Stadium were some of the most memorable, over the top, insane shows we have ever played. Now we'll be back with a brand new show that features your favorite iconic elements spanning our entire 30 year touring career all on a massive stage that is twice the size of the World Magnetic set up... we think it's something that needs to be seen to believed!!!

Tickets go on sale on Saturday, March 24 at 11:00 AM at Ticketmaster.mx. There will be a Banamex pre-sale starting Thursday, March 22 at 11:00 AM, ending Friday March 23 at 8:00 PM.

Finally, Met Club members should log in for details about their special pre-sale that begins on March 20 at 11:00 AM and will end on March 21 at 8:00 PM.

Mexico will be the first to see what will be the cornerstone of our touring escapades for years to come. Don't be scared boys and girls, this is going next level and we are just getting started!

Czyli wreszcie potwierdzają się plotki o nowym koncertowym wcieleniu, tym "The Wall" Mety, jak to było kiedyś określane. Scena 2 razy większa niż ostatnio, do tego elementy z poprzednich tras. Jestem mocno ciekaw co wykoncypowali sobie Panowie. Niestety koncerty w Meksyku są w sierpniu, więc na Bemowie zobaczymy jeszcze stare wydanie.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Na antyradiu leci wywiad z Hetfiledem prowadzony przez "Makaka". Do tej pory James powiedział, że teksty do nowego albumu się piszą, na próbach grają jakieś riffy, ale konkretnej daty nagrań w studio nie ma.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

http://overkill.pl/Monopoly-Metallica-w ... ,2922.html

Poczułem się jak dzieciak i chce to już mieć ;)
Awatar użytkownika
Kenobi
-#Invader
-#Invader

Post autor: Kenobi »

Jeszcze są Monopoly AC/DC, Rolling Stonesów, Beatlesów... Grałbym. :D
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

A dla panów z Metallicy zmienianie setu, to widocznie żaden problem. Po graniu całego Black Albumu teraz zagrali sobie całe Ride the Lightning ;-)

http://www.setlist.fm/setlist/metallica ... f11e1.html
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Jak widać można być elastycznym. Metallica im starsza tym lepsza i coraz fajniej bawi się tym co robi. Godne podziwu.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Jak nie potrafią nagrać albumu na poziomie , to chociaż niech utrzymują tez poziom na koncertach.
Deleted User 5490

Nie jest tak źle z tymi albumami. Przynajmniej nie są takie same, na jedno kopyto od lat.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Powiem tak , na jedno kopyto może i nie są ale dla mnie są tragiczne i nie umiem ich słuchać.
Jakby z tych 4 albumów po kilka utworów pozbierał to może by 1 ciekawy wyszedł.

I chyba chłopaki zdają sobie z tego sprawę, dlatego ciągle koncertują i zauważ że w secie z tych nowych płyt zazwyczaj nie ma więcej niż po 1 numerze.
Deleted User 5490

Myślę, że oni doszli do tego etapu, że płyty mogą sobie nagrywać jakie chcą i nie liczyć się z tym ile osób je kupi, natomiast żyją głównie z koncertów, wiedzą za co najbardziej cenią ich fani i to grają najczęściej. Raczej dlatego grają po jednym kawałku z nowych płyt. Nie dlatego, że nie są z nowych płyt dumni a dlatego, że fani jednak wolą się wyszaleć przy pierwszych 5 albumach. Ale zawsze tak jest, że te wielkie zespoły kocha się najbardziej za stare dokonania. Tak samo jest z Maiden, Dream Theater, Slayer, Megadeth itd.
ODPOWIEDZ