Black Sabbath
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Re: Black Sabbath
Jakoś braku KK w sierpniu w Spodku wcale nie odczuwałem
mogliby tutaj też dać w zastępstwie kogoś młodego, wciąż z ambicjami, który by uszanował swoją rolę i odegrał ją dobrze. Jak się Wardowi nie chce, to nikt go nie zmusi.
A gdzie tam jest napisane, że mu się nie chce? Bo czytam i czytam i nie widzę.Shedao Shai pisze:Jak się Wardowi nie chce, to nikt go nie zmusi.
Jest napisane, że chcą go wysiudać na kasę a on się na to nie zgadza. Oczywiście oświadczenie przekazuje nam tę informację w zgrabny sposób.
tomtomala pisze: A gdzie tam jest napisane, że mu się nie chce? Bo czytam i czytam i nie widzę.
Jest napisane, że chcą go wysiudać na kasę a on się na to nie zgadza. Oczywiście oświadczenie przekazuje nam tę informację w zgrabny sposób.
Dokładnie. Nie ma równego podziału $ po 25% i z tego, co pisze, trochę to wszystko dzieje się obok niego, to stwierdził, że jedyny krok w negocjacjach, jaki będzie skuteczny, to list otwarty do fanów. Jak już widać, wywoła to ich oburzenie i sprzeciw i pewnie w konsekwencji pojawi się nacisk na resztę ekipy, żeby się dogadać. Zresztą podobno identyczna sytuacja miała miejsce w 2004, a trasę zagrali.
Jak z Tonym będzie ok, to zagrają te kilka koncertów i dadzą sobie spokój. Ale nie powiem, trochę ta informacja mi podniosła ciśnienie, bo godzinę przed jej ukazaniem, zrobiłem przelew na Prage...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ciekawe jaki podział zysków ustaliła Sharon? Ozzy zgarnia 50%, Tony ze 30%, a reszta po 10%? Czy też Ozzy i Tony, po procesie sądowym o prawa do nazwy Black Sabbath, dzielą się 50:50, np. po 40%, a reszta ma te "nędzne ochłapy" (i tak idące w miliony)? 
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

a przed chwilą się zastanawiałem co mi jeszcze popsuje humor dziś.
Mi od początku coś w głębi duszy szeptało że nic z tego nie będzie
Mogę spokojnie się uczyć do matury bez trzęsienia portkami czy Tony pociągnie do czerwca 
Mi od początku coś w głębi duszy szeptało że nic z tego nie będzie
No i zapewne będą nici z Reunionu. Bo jak dokoptują za Warda kogoś innego to marketingowo tego nie ograją. Nadal będzie Ozzy ale jednak.
Gdy Kol. IronSpartan ogłaszał, że są 3 wolne miejscówki na Prahę parę tygodni temu, chciałem dać koment:
"Rozumiem, że pierwszy zrezygnował Iommi, drugi zapewne Ward, ale kto jest tym trzecim ?!"
"Rozumiem, że pierwszy zrezygnował Iommi, drugi zapewne Ward, ale kto jest tym trzecim ?!"
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Własnie - Bill Ward właśnie ogłosił, że kontrakt, który dostał jest "niepodpisywalny"...kam pisze:http://www.billward.com/
http://www.rollingstone.com/music/news/ ... z1lGQXIqOq
Coś mi się wydaje, że jak po informacji o chorobie Tony'ego nad reaktywacją BS zebrały się chmury, tak teraz właśnie zaczyna kropić...
I'M WRECK, I'M SLEAZE, I'M ROCK N'ROLL DISEASE!
Cienko to widzę a płytę, jeszcze cieniej... Już lepiej Iommy by się za leczenie zabrał albo nagral solowy album. Goście po > 60 lat i takie cyrki 
Za pięknie było, oj za pięknie i teraz mamy chmurki
Niech nagrają chociaż album póki można...
Niech nagrają chociaż album póki można...
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

Pewnie Sharon juz cos podzialala:/ Moze jednak wyjdzie slonce, Mefisto;)
Wiesz, nie szykuję się na ten album - prędzej Judas Priest czy nawet KISS. Ameryki i tak nie odkryją 
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

A mnie wystarczy, gdy dograja ze 4 podobnej marki kawalki do juz skomponowanych i ktore wszyscy zapewne slyszelismy (mam na mysli 2 z albumu "Reunion"), "Scary Dreams", "Who's Fooling Who" i wyjdzie po prostu kiler - bez odkrywania Ameryki.RALF pisze:Wiesz, nie szykuję się na ten album - prędzej Judas Priest czy nawet KISS. Ameryki i tak nie odkryją
Wiem, że to offtopic i bez urazy Steve, ale chyba nie wiesz na jakim świecie żyjesz :0Steve pisze:Fundusze w tym wypadku nie wiele zmieniają, można się co prawda leczyć w prywatnej klinice, w lepszych warunkach, ale samo leczenie nieznacznie się zmienia.
A żeby było już w temacie, to rozumiem krok Warda, choć trochę desperacki. Nie chce się dać wyr.....ć, brzydko mówiąc, bardzo dobrze. Cóż, na pierwszych płytach wszystkie utwory podpisywali Iommi/Osbourne/Butler/Ward i kasa dzielona była równo. Dziś, jak widać, niektórzy (zapewne Sharon i Iommi) są w takim miejscu kariery, że nie czują potrzeby wykazywania się klasą.
zaraz się pewnie okaże, że Geezer Butler też coś wymyśli. I wtedy z oryginalnego składu zostanie tylko Ozzy... wtedy to trasa nie będzie mieć w ogóle sensu.
https://www.last.fm/user/kamooo
To już nie ma za bardzo sensu... 
No dokładnie. Najpierw cały świat stawiają na nogi a teraz fochy strzelają. Nie rozumiem, miliony na kontach każdy z nich ma, a i tak się kłócą o kasę chociaż i przy sprawiedliwym (25%) podziale starczyła by ona każdemu na pławienie się w luksusach do końca życia. Po tylu latach spędzonych razem próbują orżnąć Billa!? Coś mi się czarno widzi ten ich "reunion". Ciekawe czy chociaż płyta dojdzie do skutku. A tak ogólnie wszyscy o tym że Ozzy leci na forsę, a może to Rick Rubin się wycwanił i chce większy % za produkcję nowego albumu.
w zasadzie fakt.RALF pisze:To już nie ma za bardzo sensu...
Lepiej jakby ją odwołali. Tony się wyleczy, Ward przestanie pajacować i niech za rok zaczną od nowa coś planować.