Maiden England World Tour 2012

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Re: Maiden England World Tour 2012

Post autor: Jack »

Pinio z całym szacunkiem ale na Twoim miejscu od tej deklaracji nie kładł bym byle gdzie dłoni w miejscu publicznym :lol: chodź z dłońmi pod pachami bo że tak powiem :roll: ,,małe'' na to szansa niestety...

a ja też bym poleciał do Canady ale nie ma co sie spinać bo lepiej tą kase wydać na kilka koncertów w Europie które będą tylko trzeba być cierpliwym..
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Będą, będą i to prawdopodobnie będzie trasa nieco większa niż w 2008 (ponad 30 koncertów). Czerwiec - sierpień. Na jesieni zaczną ogłaszać daty... moim marzeniem jest zobaczyć IM RAZ W SZWECJI! Na ULLEVI - oczywiście! To byłby prawdziwy raj, ok. 60,000 ludzi i ja na tym stadionie. Wczoraj dowiedziałem się od "wtajemniczonej persony z FC", iż Maiden podpisali kontrakt z SONI tylko na te 11 koncertów w 2010/11 i wszystko. Jest wiec prawdopodobne, ze do Polski przyjadą na indywidualny koncert, poza SONI, chyba że renegocjują warunki i znów podpiszą umowę na rok lub dwa. :mryellow:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

Ja myślę , że poszli po rozum do głowy i pojadą osobnymi koncertami , ja nawet liczę ,na kilka koncertów halowych w lutym/marcu jako przedsmak trasy

Ullevi fajna sprawa ja jednak bardziej bym chciał Bercy w Paryżu , tam ponoć są niesamowite koncerty
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na początku roku 2013 - oblot globu EF1 (tradycja) - ponoć ma to być "najambitniejsza wyprawa" - może w końcu Chiny??? Tylu artystów rockowych i metalowych tam zagrało, nie powinni mieć oporów... Oczywiście Oceania, Azja i Ameryka Łacińska oraz - jak zawsze Floryda (nie ma na obecnej rozpisce!). Potem kilku-tygodniowa pauza i EU, ok 30 sztuk - wielkie festiwale, stadiony i parę aren.

Znajomy wspominał, iż mają na uwadze ok. 100 koncertów "ME Tour 2012/13". Ja jestem ciekawy set - listy ale i oprawy... Może być nawet potężniejsza niż na ostatniej trasie koncertowej. Ostatnio Bercy bardzo szybko się sprzedały a koncerty "historyczne" w kontekście IM są zwykle bardziej popularne niż "albumowe", sądzę że tym razem jakiś stadionik będzie... Choć, ja bym wolał Bercy (może w końcu DVD???).

Ponoć w UK na bank Donington - 25 lat od "MOR 1988" zobowiązuje...

Trwaja też pertraktacje z IM w sprawie koncertów w roli headlinera "BIG DAY OUT" w Australii. Jednak ja bym liczył bardziej na "Soundwave 2013". W 2011 byli tam rewelacyjnie przyjęci - i target tez bardziej "metalowy" niż rockowo - alternatywny, że tak się wyrażę.

Przed paroma laty ktoś tu powiedział, że albumowe trasy IM powinni grać w zasadzie w arenach, natomiast stadiony i festy zostawić na trasy historyczne.... Zgoda!!! :mryellow:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Właśnie ta tradycja sprawia , że fani w Europie mają związane ręce , w ciągu wakacji mieć przyszykowaną forsę na więcej niż 1 koncert nie jest prosto (z dojazdami minimum 700-800 zł-2 koncerty)
Natomiast jakby bardziej pokombinowali z trasą byłoby to łatwiejsze, starczyłoby by to były 3-4 koncerty w przerwie między Ameryką Południową a Azją .

Paradoksalnie najfajniej mają fani w Ameryce Północnej , gdzie spokojnie można obskoczyć 2-3 koncerty halowe na przestrzeni dwóch miesięcy

Ja sobie powiedziałem , że muszę na tej trasie zobaczyć 2 koncerty-na trasie SBIT zrobiłem ten błąd i teraz nie odpuszczę.
W zasadzie to ostatnia okazja by zobaczyć naprawdę ciekawe utwory.
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

ZłapanyWCzasie pisze:Paradoksalnie najfajniej mają fani w Ameryce Północnej , gdzie spokojnie można obskoczyć 2-3 koncerty halowe na przestrzeni dwóch miesięcy
Albo 5 w ciągu 1 tygodnia. :D

Moja koncepcja została zmieniona, jeśli dostanę wizę do USA to robię Toronto, Sarnię, Buffalo, Detroit i Indianapolis. W przeciwnym przypadku pewnie tak, jak napisałem wcześniej. :P
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Jeżeli będą na Wacken 2013 - to jadę, standardowo Polska i może w końcu Ullevi! :mryellow:
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

jeśli będą hale to Polska i najbliższa hala

jeśli nie to Polska i Sziget Festival

ech gdyby cofnąć się w czasie do trasy Brave New World -2 koncerty w Polsce dzień po dniu

Stadion Miejski we Wrocławiu czeka na pierwszy rockowy koncert tak jakby co ;)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

ZłapanyWCzasie pisze:Stadion Miejski we Wrocławiu czeka na pierwszy rockowy koncert tak jakby co ;)
A Atlas Arena w Łodzi również zaprasza... ;)
Night Mistress Fan Club Łódź
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Na Sziget są ogromne szanse. Iron Maiden cholernie lubią ten festiwal i byli tam znakomicie przyjmowani. Zrobiłem sobie "na brudno" taka rozpiskę trasy i bez napinki by te 30 koncertów w EU zrobili, licząc takie miejsca jak Szwajcaria, Serbia czy Irlandia w halach. W "naszej części EU" bardzo prawdopodobne: Polska, Czechy, Rosja, Rumunia, Węgry, Serbia/Chorwacja, może w końcu Bułgaria - tamtejszy FC już nad tym pracuje. Mogliby też zagrać w arenach na Litwie i Łotwie ... Czemu nie?

To może być świetna trasa europejska :idea:
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Dobra wtajemniczeni koledzy a kto ma cynk o ewentualnych szansach na Bruce Air ?
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

RALF pisze:To może być świetna trasa europejska :idea:
Błąd! To będzie świetna trasa, nie tylko europejska!

Infinite Dreams live :roll:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

RALF pisze:może w końcu Bułgaria - tamtejszy FC już nad tym pracuje.
a jak to robia jesli mozna wiedziec? :)
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

Jaaa wiem Jaaa wiem - wybierz mnie ! Jaaa wiem :razz:

50,000 fanów składa się każdy po 1200 lew :lol: :cool:

Jakoś tyle wychodzi za występ ironów :D Przynajmniej u nas hihihihi

składamy się po 2000 tyś ? tylko trzeba namówić około 50,000 ludzi - Budziol rób cegiełkę na Allegro :pijak:
Ostatnio zmieniony pn lut 20, 2012 8:18 pm przez Jack, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Jack pisze:Dobra wtajemniczeni koledzy a kto ma cynk o ewentualnych szansach na Bruce Air ?
Póki Bruce po bankructwie Astraeus Airlines nie zostanie zatrudniony w innej linii lotniczej tudzież sam jej nie założy to nie ma szans zarówno na Bruce Air jak i na kolejny tour z Ed Force One...
Awatar użytkownika
Jack
-#Trooper
-#Trooper

tiaaa masz racje zapomniałem o tym fakcie... ..

Ale on ich nie ratował finansowo jakoś ? albo mi się coś pomieszało... eh
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Budziol pisze:
RALF pisze:może w końcu Bułgaria - tamtejszy FC już nad tym pracuje.
a jak to robia jesli mozna wiedziec? :)
Tak jak Ralf - robią sobie "na brudno" taką rozpiskę :lol:
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

RALF pisze:Jeżeli będą na Wacken 2013 - to jadę, standardowo Polska i może w końcu Ullevi! :mryellow:
Ullevi już nie będzie. Zostanie zamienione na większy i nowoczesniejszy SwedeBank Arana
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

The Swedbank Arena is located in Arenastaden in Solna, a stone's throw from central Stockholm.

Stockholm - na gruzach Rosunda Stadium - nie w Geteborgu, gdzie mamy Ullevi... Co do EF 1 - nie jest powiedziane, że za rok takiej możliwości nie będzie. Podobno "kolejnej trasy historycznej" też już miało nie być...
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Jeżeli bedą 2 koncerty w Szwecji to jest taka możliwość. Ale ostatnimi czasy było tylko po jednym koncercie u Żółto-Niebieskich wiec jeśli będzie tylko jeden to chodzą słuchy u dobrze poinformowanych ludzi ze będzie to SwedeBank Arena
ODPOWIEDZ